Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 512
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Горе главите момичета. И след най тъмната нощ изгрява слънце. Отпуснете се и вярвайте. Докато има яйцеклетки, има и шанс. Пък има и донорски, ако се наложи.
Имам позната, която на 28 забременя на 7мия трансфер чак. Тя какво да каже? Беше ги подкарала опитите на конвеир. Накрая изобщо не се впечатляваше че нещо си ембрионите, че теста отрицателен.... Ами получи ѝ се на края. Момиченце си имат. Grinning

Изберете си лекар с който имате добра комуникация, а чудото като му дойде време ще се случи.

# 76
В това е разковничето явно - трябва всички да се отпуснем. Но истински.
И всяка трябва да е доволна и да приема лекаря / клиниката, в която е....Някаква сигурност трябва да чувства знам ли...
Имам колежка на 27....Хахаха. Лепнала се е за мен, доста си допадаме, много е сладка. За нашите 40+ малко смешно ми звучи тази възраст, но тя ми сподели преди няколко дена, че от 1 година и 3 м , с приятеля и си имат нормален и редовен полов живот без да се пазят - резултат никакъв. А и двамта са вегани, фитнес маниаци и тн. Тя е хубава като роса, крехка , мъничка снежинка, която е самото добро - да ама не....Описвам я, за да придобиете някаква гледка за персонажа, като човек, който изглежда супер, но и  живее по здравословен начин на живот. Вечно са на протеини от както я помня, вечно още от февруари се почват на диети и тн. Имат си плочки, Барби и Кен. Чудя се, дали да не и вметна някой съвет да се насочи към репр специалист. Но, тъй като на никой не съм казала, не знам дали няма да бъде прекалено очевадно като съвет....Все пак е на 27, адски млада.

В този ред на мисли, някоя от вас пробвала ли е сериозен режим, тип кето от няколко месеца, Дюкан или друг и е разбрала дали има някакво повлияване на нешето телесно и явно " здраве " на Я ?

За инфо - аз не съм пълна. Среден калибър.  Но цял живот спазвам някакви норми...4пъти пазя Дюкан и отслабвам с 11 кг, последните пъти само с 5, но ставам твърде слаба. Някаква мания имах да бъда кльошава, мода.....през годините. Глупости общо взето. Абе тероризирала съм си организма, с лишения и тн. Може би това също оказва влияние.

Знам, че средизноморската диета е препоръчителна като начин на живот, ама какво да прав като не обичам риба и рибни продукти?

Някоя от вас има ли изразен, режим ? С грамажи, да сподели ?

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 01:23 от BlackCat12

# 77
Точно защото е млада има добри шансове да ѝ се получат бързо нещата.
Ако са ѝ запушени тръбите например, няма какво да чака. Те с времето няма да се отпушат. А може и партньора да има проблеми. Ще се учудиш колко млади мъже са с такива. Колкото жени има с проблеми, толкова са и мъжете с такива.
Та не е лошо да я насочиш според мене. Най малкото да направят адекватни изследвания и да се види какъв е проблема.

# 78
Blackcat, аз съм 166 и цял живот съм била 50 - 52 кг без да правя нищо особено и без да спортувам. В момента съм около 56, не се тегля. Едва на тия години мога малко да кача. Била съм вегетарианка 10 години, практикувала съм и лечебен глад, вкл. сухо гладуване, но установих, че никакви мании, диети или крайности нямат смисъл. Бях си наумила, че гладът ще стопи миома... Не е добре да се вкарваме във фикс идеи. Даже едва на тези години практикувам някои видове спорт и дори щях да минавам Ком - Емине, но тогава срещнах мъжа ми и сметнах, че не си го препоръчвам, предвид че искаме бебе. Като много млада имам 2 спонтанни бременности и 1 дете. После на около 30, като исках второ (да, искаХ), нещо се закучиха нещата, точно когато си мислех, че живея много здравословно, щото, видиш ли, съм веге. Даже имах приятелка суровоядка - веган, но имам само 3 месеца опит за веганство. Точно тогава получих за нула време миомни възли до 2 см, а преди ги нямаше. От соевото мляко, което много харесах или поне друга причина не открих за себв си. Появиха се в тези 3м. Имала съм тежка анемия след това, както и според мен от липса на Б12 може да се получат проблеми с психиката... В началото е еуфория, живея здравословно... Но много годинки вегетарианство натрупва дефицит на Б12. Имам второ дете (получи се на около 18я цикъл преди час за  ЦС). След това развод... Кърмих 3г и 4м. Тогава ходех на хомеопатия, акупунктура и хиропрактика, не пиех лекарства, но бях толкова стресирана, че почти нямах нормален период с чиста микробиология. Между другото, много добрини съм видяла от хиропрактиката, но в Б-я просто няма такива специалисти. В чужбина след процедури жени в менопауза изведнъж получават пак нормален цикъл, жена хвърля стелка за по-къс крак, други с мигрена и години неспане, им избиват сълзи от щастие и спокойствие, че вече нощем спят.

Както и да е. Обратно на темата. Здрава, тук таме с някой дефицит, храня се с всичко, без крайности вече и да, препоръчвам риба. И салата.. Без алкохол, не пуша, не пия кафе, ограничих сладкото, почти перфектно здраве за годините ми. Дори обременяване с глюкоза направих и организма ми я разгражда бързо като за спортист. Имам ТСХ над 2.

Но годините си казват думата. Нищо друго, както и притеснения и чат - пат стрес (не съм идеална и има с какво да се постресирам). В момента си харесвам режима. Сутрин рано вземам 1 желязно хапче. След 1 час вече мога да се храня. Хапвам някой плод, правя си чай. Малко по-късно пия Опти ова-та, най-често със закуската. Хапвам си купичка кисело мляко, най-много ми харесва овче или смес на Елена, с малко типов/пълнозърнест хляб. Хапвам 1-2 бразилски орех. Пия си водата, обядвам в зависимост какво сготвено имам супичка или друго. Или си правя рохко яйце, може и нещо с риба. Живеем нормално и съвсем обикновено. Вече се старая към по-ранна вечеря и достатъчно сън. Преди вечеря си пия еутирокс,за да е далеч приема от желязо, магнезий, калций. Купих си тъкмо и див ям и МК-7, а преди лягане пия чаша мака. Хапвам чат - пат елда като много полезно вариво.Често спанак, коприва и бамя. Замразявам. Правим си мъничко зимнина, останалата ни я правят нашите. Като ми се яде сладко, приготвени в къщи сладка и компот. В краен случай шоколад без палмова мазнина. Готвя с мъничко масло, а на салатите зехтин и олио.

Започнахме с едно ДЯ инвитро. При мъжа ми всичко изглежда супер като спермограма и генетично. За съжаление, не се получи с донорските. Ако е рекъл Господ, може да ни се усмихне късмета с мои яйцеклетки. Въпреки годините и критично ниския АМХ, разчитам най-вече на вярата си, че се имам за доста фертилна натура. Имах 3 непланирани бременности, тъй като преди третата си бях пред развод и тъкмо бях започнала да саботирам процеса. Майка ми, баба ми също са забременявали лесно на различна възраст вкл. баба ми 3 пъти над 36.

Ако ни е писано, ще стане така. Ако ли не, ще мислим вариант за свежи донорски... И аз съм изчела половината форум. Стигнах до извода, че при жените с реален индивидуален шанс, рано или късно се получава. Често се получава и с ДЯ. Късметът или благосклонната съдба, за съжаление, не е с всички, но... Какво друго ни остава, освен да вярваме? Трябва да бъдем преди всичко щастливи!

# 79
Много се радвам, че раздвижихме темата!
Споделяля съм и пак да споделя Grinning
7 опита в "Щерев" - от първи опит имам дете и после забоксувахме.... Вече съм на 44г. Sad През декември 2021г. видях заветните две чертички, но за кратко, защото пулс не се появи. При този успешен опит бях пила дълго време FH PRO. В "ЩЕРЕВ" обаче нищо не се променяше по отношение на опитите- тъпчехме на едно и също място. Последния път ми трансферираха ембрионите на 2-ри ден. Според тях защото търсят нещо ново, а според мен, защото 3-ти ден се падаше в неделя или пък, защото бяха скапано качество- няма как да знам- там НИКОЙ, НИКОГА не коментира с мен качеството на ембрионите, въпреки моите въпроси.
Зачеркнах "Щерев" , но изгубих много ценни години, а и много средства.  
Като виждаме, че не става, не бива да тъпчем на едно място! Аз го правех, въпреки усещането,  че трябва да се насоча към друг специалист....
И да , колкото и да ни е тъжно , на тази възраст Я вече са с много дефекти и не знам десетките добавки , които пия с какво ми помагат.... нооо продължавам да се тъпча
Смених клиниката и възнамеряваме да пробваме на естествен цикъл, по препоръка на лекаря Hands Metal

# 80
Момичета, не прекалявайте със спорта. При физическо пренатоварване има вероятност да се повиши тестостерона и някой стресови хормони, а на нас това не ни трябва.
Според мен едно спортуване за тонус е съвсем достатъчно.
ЧерноКоте, какво е това "яко спорт" за което говориш? На маратон ли ще ходиш? Grinning
Я се отпусни, момиче. Почини си, поглези се.
В природата всички животни се размножават в периодите на изобилие. Какъв лечебен глад, какво веганство?
     Ако някой има съмнения относно храненето, може да посети диетолог който да му изготви схема за балансирано хранене. Не диета или гладуване, а правилно здравословно хранене според нуждите на организма.

# 81
Толкова сте вдъхновяващи всички! Споделяме неуспехи, но някак извира оптимизъм. Три опита в Селена. Първия  път- нищо за трансфер. Втория- 1 шестневен. Но до 7 гс. С мъжки доборски материал. Трети опит- пак там. Отново нищо за татнсфер. Всеки път къс протоколо абсолютно с едни и същи лекарства. Всеки път 6 яйцекл, годни за оплождане.НУЛА обяснение. И се махнах. Според мен късно, но по-добре късно,отколкото никога. После започнах да разпитавам и се оказа, че има и млади жени на по 30 гпдини, на които не оцелява нито един ембрион за трансфер. Масово в Селена. От къде и на тях им е високо статистиката- идея си нямам.  
Също каъо black cat съм се питала не за Мария Илиева, а за Иванчева- кметицата, която забременя на 48 години с мъжки донор, а тази жена беше в ареста. В ужасни условия и ужасен стрес, обаче забременя. Вероятно с донорски яйцекл, но и така да е. Сега съм в София, предстои втори опит/ пети/
Две приятелки имам на 41 забременяха естествено, на едната мъжът й с много лоша сперчпграма, казали им бяха в Англия, че шанс няма. Мъжът й на 51 години.
Разказвам тези истории, за да вдъхна кураж и оптимизъм. И на вас и на мен си.
Спортувам. Почти през ден спортувам. Не го правя само когато съм в процедура. На мен лично спортът, силно казано, понеже просто вървя на по различен терен има няма 40 мин общо, но да кажем спорт,  помага психически.
За Кипър съм звъняла за клиника Gyno life- 5000 евро със собствени яйцекл, 7500 евро с донорски. Гарантират 2 ембриона на 5- ти ден. Нямам сведения от познати. За Украйна- за там чувам чудеса.  Но за мен не е опция, заради войната, няма как да рискувам, а и тревоги за близките ми…
Вярвам, че и в България има добри ембриолози. Просто да попаднем и на късметлийския месец 🍀 с хубавите яйцеклетки. И разбира се с добър ембриолог 🍀

# 82
Geizer, аз отчитам всъщност, че моя тестостерон е намалял, а и той е нужен въе формулата на успеха. Това също е ефект на годинките. В кофти месеци през изминалата 2022 направо и либидото ми хич го нямаше. Това е много показателно какво се случва в организма. С добавките, както и хормоналните препарати, които са ми изписвани от ноември досега точно обратното, чувствам нормализиране във всяко едно отношение. Затова ще търся и приемам всичко, което може да помогне. Ще се надявам на късмет, добра работа на докторите и с нашата вяра, пък каквото стане. Варианти все още има. ❤️

# 83
Здравейте мацки,

малко резюме да направя :
- някой сме или били в Афродита  - някои доволни, други не, на трети пък им предстои там ?
- други са в Щерев сега или са били и няма да стъпят там повече ?
- други са били в Селена и няма връщане назад ?

Други клиники освен Афродита, Щерев, Селена има ли ? Имам в предвид от тук коментиращите и четящи - друга клиника  ?

Също така, отчетох, че повечето от нас вече са пробвали ин витра със силна стимулация Гонал и тн. Но някои от нас не са пробвали на ЕЦ + няколко инжекции накрая.

# 84
  • гр. София
В Неовитро съм, от година и половина на естествен цикъл, с няколко прекъсвания от по три-4 месеца /корона, болница... / Вече на 41г. 4 бластоцид, единия замразен на шести ден. Миналия цикъл трябваше да направим свеж трансфер, но ме хвана грип тип А. След като с 200 избягах от Адела /Македонова/ при неприятна ситуация за момента се чувствам добре и сигурна тук. Амх 0.3, а сигурно вече и по-малко. През цикъл все нещо променя докторката за да стигнем до читава яйцеклетка и то от яйчника, който е достижим, че рожденно левия яйчник е високо над матката-така съм се родила. Ние сме и с мъжки фактор. Ще успеем момичета!

# 85
И аз да вметна за диетите, никакви дюкани и други крайности, изтощават организма тези неща.
Аз се храня умерено нисковъглехидратно, заради ИР, но това е.

# 86
Е благодаря за инфото. Малко смешно ми стана, като написа, че лявия ти яйчник е високо над матката - хахахаха. И аз съм в абсолютно същата ситуация и трудно ми ги вадят Ф лекарите да...
Искам да попитам нещо :
- Защо се пробваш само на ЕЦ и то толкова дълго време ? 1 година и половина ми се струва много дълго време...?
- Преди това имала ли си опити с инжекции ?
При тези проби на ЕЦ, какво става : дават ти летризол или фемара, като правиш на месец по 1 макс 2 Я така ли ? После ти правят пункция  + оплождане.
А защо ги замразяваш ?
Ето тук не разбирам да си призная и тоя метод все още ме плаши мен самата и си задавам хиляда и 1 въпроса.
Няма ли риск при размразяването да ти бъдат увредени Е ?

# 87
  • гр. София
Относно диетите-при старта в Неовитро бях грубо 106кг, година и половина по-късно почти ще стигна 85, бяла захар и производни си позволих само покрай Коледа, храня се нисковъглехидтатно, но картофи си позволявам...
Левия ми яйчник не е трудно достижим, абсолютно недостижим, освен ако не е с лапароскопия, но е безсмислено за по 1 фоликул, който я има нещо, я не. Мога да го сваля с робот Да Винчи, срещу 12 хил и поставяне на платно, но никой не ми дава гаранция, че яйчника след интервенцията ще продължи да има по 1-2 антрални. Яйчниците са доста чувствителни на досег. При последната пункция, след никакво дори диетично сладко, с ир съм, опти ова, стартирани месец и половина преди това, Летрозол 5 дни, след това 3х 75 мериоферт, от ляво имах 3 фоликула, които явно натежаха доста и се свлече, като през цялото време ме боля, ама така и се радва на тази болка! След 40 мин под упойка, син корем и синя ръка на акушерка та, след опити за наместване и придържане са успели да извадят 2 яйцеклетки, след втория фоликул, яйчника е из фръкнал нагоре като ластик и отново е бил мираж... Третото фоликулчето, но аз и на това съм много доволна!
На ЕЦ съм само защото в началото на цикъла винаги имам само по 1 или Макс 2 антрални. То всъщност няма какво да се стимулира. Да не говорим, че съм имала и такива без никакви антрални.
Преди това не съм имала стимулации, бях в Адела 1 година, където ме лъже ха, че ми правят фоликулометрия, а то нищо общо, ама като човек не знае и вярва...
Замразява е ги, защото в Адела махах полип, който 3 месеца след това при първия ми преглед в Неовитро се видя отново. Вариантите бяха два: или да не е изчистен добре, или да рецидивира много бързо. За да избегнем хистероскопии през месец, остана да ги махна като съберем достатъчно за трансфер. Хистероскопия нова правих в края на Октомври, времето, в което може да се е появил полипа предния път мина и все още такъв няма... Слава Богу!
Страх ме за размразяване то, но нямах друг ход, а и все още не съм проучвала колко са големи рисковете
Стана дълго, но надявам се бях изчерпателна 🌞

# 88
Няма какво да се притеснявате от размразяването, рискът е толкова малък, че не знам дали въобще се е случвало наистина на някого. Така ми обясниха в предната болница. Там практикуваха единствено и само ЗЕТ, нямат свежи трансфери. Обяснявали са ми даже, че щом бил замразен, значи наистина бил хубав ембрионът. Но там си имат такава политика. Не се тревожи. Бих искала да попитам на естесвения цикъл- а може ли например правим пункция на ест цикъл и имаме да кажем един бластоцист, да си направя трансфер, а не да продължавам да събирам?
За Неовитро съм чела много хубави отзиви. За ембриолога. Пожелавам от сърце късмет.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 14:50 от Kaia Trifonova

# 89
Мдааа, изчерпателна беше, но имам още малко въпроси, ако е удобно де....
В пред-предишния си отговор пишеш, че имаш 4 бластоцита, като 1 от тях замразен на 6 тия ден.
А в миналия си отговор пишеш, че са ти извадили 2 Я последния път... + 1 , но не се разбира ?
Въпроса ми е за 1 година, колко пъти пи летризол и колко пункции прави ? Защото смятам, гледам и броя, че имаш 4 бластоцита. Това означава ли, че си имала опити / пъти, в които нищо не се е получавало, пукалиса се, изпускали са ги или друго ?
Съжалявам за подробните въпроси, това са изключително важни инфо за някои от нас, които се лутат и питат на ЕС ще правят ли нещо?
Гледам, че около 8 дена траят приема на тези лекарства + мериоферта...На 2 ри ден от цикъла ли също така започваш с тези лекарства ?

Общи условия

Активация на акаунт