Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 510
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • гр. София
Ембриолозите в Неовитро са две, според това което виждам и обсъждам, изключителни професионалисти! Особено Нели!
Относно свежия трансфер ние така щяхме да направим при последната пункция, без да замразява е едното директно трансфер, но вдигнах температура, тест, грип и док го отмени.
Само да добавя нещо към предходния си пост, ние сме и с мъжки фактор, случвало се е да извадим на вид уж читави яйцеклетки, но нямаме перфектния сперматозоид и се избира компромис, с който се оплпждат, ама не се делят... За това имаме вече втори вариант-замразена селекция от читави проби... Да не казвам колко време и проби ни отне и това!
Да допълня, че сме писали заедно. Ще излъжа за точния брой пункции, но мисля че са общо 7,макс 8. Един единствен път сме го изтървали В Петък на 14мм,в Неделя вече пукнат, по принцип при мен около 18-19 ММ ги вадим. Имам извадени и неоплодени, извадени, оплодени, но не стартират делене... Финално имам 4, единия от които на шести ден.
Летрозол не преди всички пункции съм пила. Понякога е било без абсолютно нищо. Понякога с тройни от цитираните дози мериоферт, различно, само и само да накараме да тръгне нещо от дясно, да порасне, да се извади и да е читаво

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 14:58 от petufin

# 91
Е аз за това бях питала някъде в началото, защото една познаат ами говори за тази ембриоложка Нели Манолова се казвва.

Добре, а на стимулация с този летризол, колко Ф ти вадят на пункция ? Само по 1 или понякога по 2 ?
Класическо ин витро или Икси ?

# 92
  • гр. София
С Летрозол по 1 фоликул, ама аз нямам и повече още в началото на цикъла, максимум 2, рядко по 3 антрални. Познавам момичета, които правят по 3 фоликула само с Летрозол.
Единия бластоцид е на класическо ин витро, другите Икси, заради мъжкия фактор

# 93
Благодаря за инфото. То, ако разбирам добре, някои момиета правят по 3 Ф само с летризол. Като казваш, че правят, искаш да кажеш, че те нарастват достатъчно ли ?
Междудругото, на колко мм вадят Ф поне в твоя случай ?
Ако се правят по 3 Ф, само с летризол, това не е чак толкова зле...
Аз при хипер стимулация ми вадят по 6-8, но само 4 примерно се оплождат...
Не знам и така и не разбрах има ли някаква корелация между стимулацията с инжекции и съответно качеството на извадената Я и стимулацията на ЕЦ и качеството на Я ???

# 94
  • София
Geizer, аз отчитам всъщност, че моя тестостерон е намалял, а и той е нужен въе формулата на успеха. Това също е ефект на годинките. В кофти месеци през изминалата 2022 направо и либидото ми хич го нямаше. Това е много показателно какво се случва в организма. С добавките, както и хормоналните препарати, които са ми изписвани от ноември досега точно обратното, чувствам нормализиране във всяко едно отношение. Затова ще търся и приемам всичко, което може да помогне. Ще се надявам на късмет, добра работа на докторите и с нашата вяра, пък каквото стане. Варианти все още има. ❤
Можеш ли да споделиш какви добавки, а и хормони са ти изписвани? Благодаря.

# 95
Естествен цикъл Не бих правила с донор, освен, ако не се налага поради липса на фоликули. Финансово е по-скъпо от стимулиран цикъл, времево неудобно, няма гаранция колко Я ще има накрая. На нас доста бързо ни тръгва доминантен Ф.
А на въпросът за другите клиники: била съм в КИРМ ПЛЕВЕН 2 опита при двете звезди на клиниката и избягах с 200, на консултация  при Шефкетова-токуда  и при Стаменов в Надежда . От всички най-разочарована останах от светилото, бога на инвитрото Стаменов! Ако някой се интересува , ще споделя и подробности.

# 96
Момичета, споделете сега къде сте?
Аз смених "Щерев" с "Афродита".
Все още не съм правила опит там- предстои ми! Мнение за клиниката не мога да дам, защото всичко ми е още непознато и нямам впечатления.
Споделете и мнения за естествения цикъл- не е ли по-добре лека стимулация?!
Моят АМХ е 0.32 Disappointed Relieved

# 97
Сподели,ще е полезно Simple Smile
Естествен цикъл Не бих правила с донор, освен, ако не се налага поради липса на фоликули. Финансово е по-скъпо от стимулиран цикъл, времево неудобно, няма гаранция колко Я ще има накрая. На нас доста бързо ни тръгва доминантен Ф.
А на въпросът за другите клиники: била съм в КИРМ ПЛЕВЕН 2 опита при двете звезди на клиниката и избягах с 200, на консултация  при Шефкетова-токуда  и при Стаменов в Надежда . От всички най-разочарована останах от светилото, бога на инвитрото Стаменов! Ако някой се интересува , ще споделя и подробности.

# 98
7 ИЛИ 8 пункции !!!! Майко мила !!! Това ми се струва много....

Има ли някакво време, месеци примерно между 2 стимулации особено ако са били ан инжекции ?
Аз питах лекаря , който ме гледа до сега , той каза около 3 месеца трябва да се остави организма да си почива.

Такова нещо чували ли сте ?

Благодаря ти още веднъж за всичката инфо, която даваш Simple Smile

Ембриолозите в Неовитро са две, според това което виждам и обсъждам, изключителни професионалисти! Особено Нели!
Относно свежия трансфер ние така щяхме да направим при последната пункция, без да замразява е едното директно трансфер, но вдигнах температура, тест, грип и док го отмени.
Само да добавя нещо към предходния си пост, ние сме и с мъжки фактор, случвало се е да извадим на вид уж читави яйцеклетки, но нямаме перфектния сперматозоид и се избира компромис, с който се оплпждат, ама не се делят... За това имаме вече втори вариант-замразена селекция от читави проби... Да не казвам колко време и проби ни отне и това!
Да допълня, че сме писали заедно. Ще излъжа за точния брой пункции, но мисля че са общо 7,макс 8. Един единствен път сме го изтървали В Петък на 14мм,в Неделя вече пукнат, по принцип при мен около 18-19 ММ ги вадим. Имам извадени и неоплодени, извадени, оплодени, но не стартират делене... Финално имам 4, единия от които на шести ден.
Летрозол не преди всички пункции съм пила. Понякога е било без абсолютно нищо. Понякога с тройни от цитираните дози мериоферт, различно, само и само да накараме да тръгне нещо от дясно, да порасне, да се извади и да е читаво

# 99
  • гр. София
7-8 пункции за 19 месеца, половината без упойка, не си заслужава за 1 фоликул. Време за почивка е имало предостатъчно, когато съм имала и инжекции
Дали са много, не знам... Но имам ли друг избор?!? Момичетата с ИЯР и НЯР предполагам зная за какво говоря.
И за финал - при добър и качествен резерв не е нужно да стигате тази бройка, нужна ви е една единствена яйцеклетка! Казват че при по лека и никаква стимулация качеството на яйцеклетката е по-добро, така че моят съвет е, пробвайте с 1 или 2 пункции на ЕЦ и вижте дали се случва нещо, щом нямате успех по друг начин.

# 100
Бих искала да попитам на естесвения цикъл- а може ли например правим пункция на ест цикъл и имаме да кажем един бластоцист, да си направя трансфер, а не да продължавам да събирам?

Кая, възможно е и мисля че с мен щеше да е така. Аз ако имам някакво предпочитание, бих го изразила. Док или пита как искам, или предлага кое на него му се вижда удачно. Декември имаше вариант да избирам, но понеже не бях запозната, поисках съвет и той даде. Тогава нямаше да може свеж и той предложи по-добре да замразим ембрион от яйцеклетка. Това означава даване на материал и оплождане само на 1Я, но е по-добре.

# 101
Mama2288, благодаря. Ще питам с този донорски мъжки материал как стоят нещата за ест цикъл. Може би просто по-голямо количество. Иначе съм чувала и вярвам, че на ест цикъл са с по- добро качество яйцекл. 🍀🍀🌺

# 102
Mama2288, благодаря. Ще питам с този донорски мъжки материал как стоят нещата за ест цикъл. Може би просто по-голямо количество. Иначе съм чувала и вярвам, че на ест цикъл са с по- добро качество яйцекл. 🍀🍀🌺

Не знам. Моля да не се правят изводи. Ако ви препоръчат естествен цикъл, тогава го правете. Слушайте кое е добре за, вас. Аз изобщо не съм за никакви стимулации, на 45 и със символичен АМХ. Все пак още имам АФ. Дано имам и занапред. Декември 2, от които един чудесен на ову. Януари 4, които не се развиха добре и нищо не стана с тях. Не знам дали защото не са били читави или е ефект от първи прием на летрозол. И лигавицата вървеше по-тънка от желаното. Това е при мен. Вече втори ден имам слуз, макар че миналия понеделник бях с ЛХ 53 и приключихме. Нищо не разбирам и се чудя в момента какво става с мен, имало ли е, нямало ли е овулация и какво имам в момента. Защо за първи път този месец имам 2 дни слузта, която обикновено имам при овулация.

# 103
Сподели,ще е полезно Simple Smile
Първия ми опит беше в КИРМ Плевен при Иванов. С добра репутация, успехи , пестелив и дистанциран, но не очаквам да си станем близки, по-важно ми е да има правилен подход. Започнах на 42, без никакви бивши и настоящи проблеми и с АМХ>1, АФ 7-8, останалите хормони в топ нива. Приложи ми протокол , който е супер за млади жени с висок резерв и ми преподтисна яйчниците. Завърших с 2 фоликула от 8 от които извадени 2 незрели Я, тригер на Ф17 и Ф15. Едната уж узряла и оплодена,  неуспешен трансфер на 2ри ден. Поне това е в документацията към фонда. Предложи ми да пробвам веднъж на естествен цикъл и ДЯ. Втори опит при Бързашки , на 43г- къс протокол - 1Я , която замразих. Отново бутане в посока ЕЦ и ДЯ. Изводът ми за клиниката е - чудесно място , ако сте млада жена, прилагат къс, дълъг и ЕЦ по стандартните протоколи - Всички в чакалнята от 20 до 40 бяхме по едни и същи схеми, никакъв индивидуален подход. Ембриологията е на посредствено ниво. Губене на време преди стартиране на процедурата в излишни изследвания. Тъй като съм с донор- липса на избор, буквално ти казват те кой ще е донора. Абсолютно не е за 40+.
Консултация при Шефкетова-токуда , вял преглед, никакво обръщане на внимание на цялостната картинка - гледа АМХ, години и обяснява колко нисък е шансът със СЯ.
Станулов-Афродита. 43,8-44,5 , стимулации при него. Там съм и до днес . Аз съм от доволните. Успя да ми вади повече Я. Обсъждаме стратегия и подход, съобразява се с моите идеи и желания. За първи път попаднах на лекар , който да има отношение и да мисли, кое ще ми е дори по-щадящо и финансово. Доверявам му се напълно.
Консултация при Стаменов, 44,5. АМХ 0.96. 10тина минути отделено време, не огледа протоколите до този момент , не погледна за евентуални пропуски в предишните клиники. Предложи ми ЕЦ, на база години и неуспехите в Плевен,  но това с което ме посрещна и тотално срина мнението за него беше - и сега за какво сте тук? Какво смятате че може да направим за вас? Искаше ми се да му кажа - за да ми сервирате едно кафе, защото чаках 4 часа закъснение. Обясни ми, че на 44 не се търси оптимален резултат , а какъвто и да било и да си помисля за ДЯ. Преуморен, кара на конвейер, не му се занимаваше с моя случай. Не бих се върнала.
Това е в общи линии.

# 104
Да питам тези от вас, които са на ЕЦ.
Правите няколко пункции и замразявате ембриони...т.е. събирате или връщате веднага- пресен трансфер?
При нашата възраст всичко е борба с времето, сиреч трябва да бързаме! Ама, кое е по-удачното?! Да събираме и замразяваме ембриони или да връщаме веднага и после нов опит?

Общи условия

Активация на акаунт