Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 517
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Да питам тези от вас, които са на ЕЦ.
Правите няколко пункции и замразявате ембриони...т.е. събирате или връщате веднага- пресен трансфер?
При нашата възраст всичко е борба с времето, сиреч трябва да бързаме! Ама, кое е по-удачното?! Да събираме и замразяваме ембриони или да връщаме веднага и после нов опит?
Аз бих събрала 3-4 добри ембриона и всички на веднъж след 43-44. А ако мога да си позволя и повече и накрая само трансфери.

# 106
  • София
И аз исках да правим пулинг, или събиране на ембриони, но докторът искаше да правим свеж трансфер. Така беше преценил при мен и се оказа прав. Сега правихме втори опит, но този път неуспешен, пак свеж трансфер. Готвя се скоро за нов. Ще видя какво мисли по-въпроса със събирането този път. Ще си направя устата аз. Но той се влияе от това, което вижда на ехограф и преценява на момента.

# 107
Понякога при жени на нашата възраст ембритата са по чувствителни към замразяването.
Аз имах 7 бластоциста замразени. Първите 2 с много добро качество след размразяването не дадоха признаци на развитие. Наложи се да размразим други 2 за трансфера. Уж казаха че имали признаци да се развиват, но нямаше време да ги огледат достатъчно. Трябваше да побързаме с трансфера. Резултата кръгла 0.
Сега са ни останали 3 броя с АА качество, като за единия казват че е отличен. Мислим да ги връщаме и трите, ако оцелеят след размразяването.
Тааа, както и да го погледнем, свежия трансфер е най добър. Едно че от стимулацията се прави и по дебела лигавица (което си е фактор при жени които трудно правят лигавица) и отделно че ембритата не са стресирани със замразявания и размразявания.

ПП : Уфф. Голям зор е при мене с този трансфер. Все нещо се обърква.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 00:57 от geizer

# 108
Здравейте, не съм влизала отдавна. Наминавам да споделя една малка победа. Помните ли ме? С амх-то, което за 1 година падна от 1.3 до 0.17 ( мъжки фактор,  1 стимулация по къс протокол при Станулов - аз съм от много недоволните и тези, на които им мрънка под носа си при неуспех, но като и да е, не съм сега за това тук, и още една по къс в друга клиника, за която мога само хубави неща да кажа и продължавам с тях).

Та...след вашите съвети, 3 месеца пих по 4000 UI витамин Д всеки ден, пих Опти Ова, ходих и на Боуен терапии регулярно и не знам кое от всичкото проработи, но тези дни пуснах пак амх и резултатът е 0,56 ( И това след ковид!) И така пак сме в играта за фонда и точно гледам, че обсъждате ЕЦ, баш за това пуснахме. Понеже само това не сме пробвали още 😆 И да, Нели Манолова и Деси са ТОП! ❤️

# 109
Здравейте, не съм влизала отдавна. Наминавам да споделя една малка победа. Помните ли ме? С амх-то, което за 1 година падна от 1.3 до 0.17 ( мъжки фактор,  1 стимулация по къс протокол при Станулов - аз съм от много недоволните и тези, на които им мрънка под носа си при неуспех, но като и да е, не съм сега за това тук, и още една по къс в друга клиника, за която мога само хубави неща да кажа и продължавам с тях).

Та...след вашите съвети, 3 месеца пих по 4000 UI витамин Д всеки ден, пих Опти Ова, ходих и на Боуен терапии регулярно и не знам кое от всичкото проработи, но тези дни пуснах пак амх и резултатът е 0,56 ( И това след ковид!) И така пак сме в играта за фонда и точно гледам, че обсъждате ЕЦ, баш за това пуснахме. Понеже само това не сме пробвали още 😆 И да, Нели Манолова и Деси са ТОП! ❤️

Браво! На каква възраст??

Сърдечно пожелавам успех! 🌸

# 110

Браво! На каква възраст??

Сърдечно пожелавам успех! 🌸

Благодаря ви! Да се връща на всички тук и на вас! На 39 съм.

# 111
Според мен добавките помагат. Аз от 4г поддържам АМХ между 0.96 и 1,25. Останалите хормони са също много добре. Кое помага не знам, защото пия какво ли не !

# 112
Juyii, прекрасно, благодаря още веднъж! Питам защото темата е 40+☺️

# 113

Ами то аз тази година ставам на 40, ама като ми гледате хала не е за 30 годишна. По някаква причина аз съм с много лошо амх за възрастта още и преди да почна опитите, моите приятелки наборки.всички са с по 1.5 и нагоре, разбира се, те опити не правят. Всичките ядат безобразно, пушат и пият, обаче резултатите им са топ. Аз с нито един порок и те ти...Та съвсем за тук съм си в групата като показатели, за съжаление Sad

# 114
При кой доктор сте сега и коя клиника?

Моля споделете защото аз съм сега при Станулов и е малко дръпнат като комуникация, но нямам лоши други впечатления.

Та...след вашите съвети, 3 месеца пих по 4000 UI витамин Д всеки ден, пих Опти Ова, ходих и на Боуен терапии регулярно и не знам кое от всичкото проработи, но тези дни пуснах пак амх и резултатът е 0,56 ( И това след ковид!) И така пак сме в играта за фонда и точно гледам, че обсъждате ЕЦ, баш за това пуснахме. Понеже само това не сме пробвали още 😆 И да, Нели Манолова и Деси са ТОП! ❤

# 115

Ами то аз тази година ставам на 40, ама като ми гледате хала не е за 30 годишна. По някаква причина аз съм с много лошо амх за възрастта още и преди да почна опитите, моите приятелки наборки.всички са с по 1.5 и нагоре, разбира се, те опити не правят. Всичките ядат безобразно, пушат и пият, обаче резултатите им са топ. Аз с нито един порок и те ти...Та съвсем за тук съм си в групата като показатели, за съжаление Sad

Да, така е, и аз без пороци, с тази отметка обаче, че годините имат значение. Всеки доктор ги казва. Жени на 30 с АМХ под едно имат поне двойно, тройно по-голям шанс за успех, отколкото 40+. И всяка годинка натежава, за съжаление.

Аз АМХ под 0,1 на 45. Любопитна съм дали може да се вдигне...

В коя лаборатория е този резултат? Вече не знам къде да отида следващия път. Правих го в Цибалаб.

# 116

Да, така е, и аз без пороци, с тази отметка обаче, че годините имат значение. Всеки доктор ги казва. Жени на 30 с АМХ под едно имат поне двойно, тройно по-голям шанс за успех, отколкото 40+. И всяка годинка натежава, за съжаление.

Аз АМХ под 0,1 на 45. Любопитна съм дали може да се вдигне...

В коя лаборатория е този резултат? Вече не знам къде да отида следващия път. Правих го в Цибалаб.
Само да ви кажа, че АМХ е толкова условно, че няма на къде. По-важно е бройката антрални фоликули. Аз с АМХ 1 на 44,6м имам между 4 и 6 фоликула   през последната година, което според мен не съответства на АМХ 1,15.

# 117
Mama, вид Д колко ви е? В Рамус от 32 старт вит Д го вдигнах на 53 за 3 месеца. Ако това е вдигнало амх-то и при вас има накъде да расте вит Д нагоре имат реални шансове и за амх то, защо не. Амх изследването ми с хубавия резултат е от Рамус. Дали е реален точно сега не ме вълнува, защото тук се борихме за фонда. Антрални имам между 3 и 5 напоследък, честно казано със същото едни месеци се виждаха и 8-10 чак, но нека оставим тези цифри в миналото. На опита беше зле, така че това е просто явно една цифра, но в нашия случай ми трябваше за кандидатстване с мъжки фактор.

Kitti, абсолютна истина е това. Имам приятелка с 0.2 и един единствен фоликул - доминантния. Забременя си спонтанно като пич. Аз самата с подобни стойност имах цели 4-5, по естествен път бременност никога не е имало. С 1.3 съм имала към 12 и това е най-високият брой, който някога съм виждала от себе си ( на 38 години) тази цифра прогресивно си намаляваше след всяка стимулация какво от това от тях излизаха максимум 5 яйцеклетки, така че наистина антралите са в пъти по-важни. Просто в нашия случай блъскахме за фонд.

# 118
Питам защото темата е 40+☺️

Темата винаги си е била и за ИЯР (може да не е 40+), аз си позволих да добавя и НЯР, за да обхване всички които пишат тук.

# 119
Питам защото темата е 40+☺️

Темата винаги си е била и за ИЯР (може да не е 40+), аз си позволих да добавя и НЯР, за да обхване всички които пишат тук.

О, разбира се. Аз лично щях да се цопна ако имаше 45+ в такава. Някаква група за още по-малък шанс, където да си сверявам часовника.

Juyii,

Вит. Д последно декември ми беше 88.9 nmol/l, не е много зле, но има накъде да го вдигна до горна граница 120 по цибалаб.

Опти ова пия от месец. АМХ повече в цибалаб (ян. 2022) май няма да пускам. 2020 имах в Кандиларов 0,2, докато в Адела беше 0,045, а 2021 в Надежда 0,06. В Бодимед 2022 < 0,01.

Антрални ми броят едва от 2 месеца: два и четири.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 19:23 от Mama2288

Общи условия

Активация на акаунт