Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 59 839
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Tais упойката е много лека не се притеснявай, супер безболезнено е всичко. Иначе на теб 1 яйцеклетка ти трябва здрава, не ги гледай фолукулите толкова.

# 661
Благодаря ви за отговорите,момичета Flowers Rose За пункцията се настройвам психически,а упойката се надявам да понеса леко.Една приятелка се събуди трудно от упойка за колоноскопия и мен по скоро това ме притеснява,как ще ме събудят.
Притеснявам се  че са само 4 фоликула защото чета из форума как от много повече,не всички стават за оплождане,не всички се развиват след оплождане и не всички преживяват замразяване и размразяване.А моя трансфер ще е със замразено ембрионче.Та от 4 фоликула дано поне 1 читава яйцеклетка да имам.Гледам да не ги мисля тези неща,ама не ми се получава.
Отделно ни препоръчаха генетично изследване на ембрионите заради годините ми.Някой правил ли е и знае ли цената на това изследване?

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 21:48 от Tais.

# 662
Таис, задължително направете ПИД на ембрионите. Ще ви спести много главоболия.

# 663
Ще го направим,още като ни препоръчаха решихме да спазим препоръката, за да сме спокойни.Не разбрах само всички ембриони ли се изследват?

# 664
ОООО 4 Ф, с такъв АМХ и на тази възраст си е доста добре мисля. Аз съм на подобна възраст, малко по-голяма, но вадя малко по-малко.....Дано ви се оплодят всичките Я. Упойката е безобидна, прекарват ви до леглото в някакво транс състояние и само до няколко минути се съвземате. Аз си бях правила и селфита ако трябва да се помайтапим малко, за да ги изпратя на близките си да ме видят как гледам като спящата красавица. Хахах. ПИД ако не се лъжа, се прави само в Надежда... ? Но не съм сигурна за последната инфо, която ви давам....Успех

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 23:43 от BlackCat12

# 665
Благодаря ви за отговорите,момичета Flowers Rose За пункцията се настройвам психически,а упойката се надявам да понеса леко.Една приятелка се събуди трудно от упойка за колоноскопия и мен по скоро това ме притеснява,как ще ме събудят.
Притеснявам се  че са само 4 фоликула защото чета из форума как от много повече,не всички стават за оплождане,не всички се развиват след оплождане и не всички преживяват замразяване и размразяване.А моя трансфер ще е със замразено ембрионче.Та от 4 фоликула дано поне 1 читава яйцеклетка да имам.Гледам да не ги мисля тези неща,ама не ми се получава.
Отделно ни препоръчаха генетично изследване на ембрионите заради годините ми.Някой правил ли е и знае ли цената на това изследване?
Това с ПИД е малко спорен въпрос. Когато се очаква да имате 1-2 ембриона евентуално ПИД освен да направи тази бройка 0 и да на стигнете до трансфер друго няма да направи. Аз съм събрала 17 Я , на 44 и след много четене и проучване от сериозни източници категорично заявих, че ще дам шанс на всеки ембрион с риск от неуспешен трансфер или ранен аборт. Поне ще знам, че ПИД  не ми е елиминирал ембриони , които са имали шанс да станат здрави деца, каквито проучвания има.
Изобщо най-новото е, че ПИД е метод, който не е 100% надежден по отношение на възможността да се роди здраво дете. Но както винаги ние вървим леко със закъснение и за клиниката дали ще направите 1 или 10 опита е все тая, дори 10 е по-добре за тях.

# 666
Това с ПИД е малко спорен въпрос. Когато се очаква да имате 1-2 ембриона евентуално ПИД освен да направи тази бройка 0 и да на стигнете до трансфер друго няма да направи. Аз съм събрала 17 Я , на 44 и след много четене и проучване от сериозни източници категорично заявих, че ще дам шанс на всеки ембрион с риск от неуспешен трансфер или ранен аборт. Поне ще знам, че ПИД  не ми е елиминирал ембриони , които са имали шанс да станат здрави деца, каквито проучвания има.
Изобщо най-новото е, че ПИД е метод, който не е 100% надежден по отношение на възможността да се роди здраво дете. Но както винаги ние вървим леко със закъснение и за клиниката дали ще направите 1 или 10 опита е все тая, дори 10 е по-добре за тях.

На другото мнение съм та да споделя и аз Simple Smile На 43г. съм и извадиха 16Я от първа пункция, оплодиха се 11 и замразиха всичките. Направихме до тук 3 ЗЕТа с по 2, 3 и 3 ембриона и нямаше никаква индикация за имплантация. Ако мога да се върна назад задължително бих направила ПИД, защото предпочитам да си спестя химията и нервите покрай тези трансфери. Отделно е по-трудно да анализираш каква евентуално е причината да не се получи. С не тествани Е на нашите години повечето лекари просто казват, че е генетична аномалия на Е, което е най-вероятно но има и 10-15% шанс да е нещо друго, което няма да се разбере лесно когато играеш на сляпо без ПИД. Също за пример в Турция (където има доста по-голяма успеваемост на пациентки над 40), до колкото съм запозната задължително правят ПИД на всички Е.

Та Tais добре сте с ПИД на евентуални 4 Е. Както казват момичетата тук, само 1 ви трябва! Важно е качеството а не количеството. Упойката също е безобидна. Няма да ви съветвам да не го мислите, защото няма да стане Simple Smile. Всички се вълнуваме в началото на пътя към мечтаният пухкав финал. При мен лично нещата поутихнаха емоционално едва след вторият трансфер, а междувременно прочетох книгата "Всичко започва с яйцето", както и ред научни изследвания по темите в инвитрото, защото информацията ме успокоява. Темите тук и в други форуми също ми бяха супер полезни. Няма по-ценно от опита и споделянето по този труден път по който вървим а и честно казано близките ни рядко могат да ни разберат така както едно момиче тук което е минало през хистероскопия или пункция или е чакала 10 дена тъпчейки се с десетки хапчета, прахчета, глобули и инжекции всеки Божи ден за заветните 2 чертички. Пожелавам ви да ни зарадвате още при първият опит Two Hearts

# 667
Цитат
На другото мнение съм та да споделя и аз Simple Smile На 43г. съм и извадиха 16Я от първа пункция, оплодиха се 11 и замразиха всичките. Направихме до тук 3 ЗЕТа с по 2, 3 и 3 ембриона и нямаше никаква индикация за имплантация. Ако мога да се върна назад задължително бих направила ПИД, защото предпочитам да си спестя химията и нервите покрай тези трансфери. Отделно е по-трудно да анализираш каква евентуално е причината да не се получи. С не тествани Е на нашите години повечето лекари просто казват, че е генетична аномалия на Е, което е най-вероятно но има и 10-15% шанс да е нещо друго, което няма да се разбере лесно когато играеш на сляпо без ПИД. Също за пример в Турция (където има доста по-голяма успеваемост на пациентки над 40), до колкото съм запозната задължително правят ПИД на всички Е.

Та Tais добре сте с ПИД на евентуални 4 Е. Както казват момичетата тук, само 1 ви трябва! Важно е качеството а не количеството. Упойката също е безобидна. Няма да ви съветвам да не го мислите, защото няма да стане Simple Smile. Всички се вълнуваме в началото на пътя към мечтаният пухкав финал. При мен лично нещата поутихнаха емоционално едва след вторият трансфер, а междувременно прочетох книгата "Всичко започва с яйцето", както и ред научни изследвания по темите в инвитрото, защото информацията ме успокоява. Темите тук и в други форуми също ми бяха супер полезни. Няма по-ценно от опита и споделянето по този труден път по който вървим а и честно казано близките ни рядко могат да ни разберат така както едно момиче тук което е минало през хистероскопия или пункция или е чакала 10 дена тъпчейки се с десетки хапчета, прахчета, глобули и инжекции всеки Божи ден за заветните 2 чертички. Пожелавам ви да ни зарадвате още при първият опит Two Hearts

Съгласна съм. Опита на момичетата тук е безценен .Само тази миналата по този път може да разбере тази тръгвайки тепърва по същия. И четенето на темите тук ми помогна много повече отколкото  сухата информация в чичко Гугъл.
Дано всички видим скоро двете чертички. Пожелавам ни го от сърце.Two Hearts

Реално това ме притеснява че от тези четири фоликула ако се стигне до 1 оплодена яйцеклетка и след ПИД бройката е 0 няма да стигна до трансфер.
Но това са много "ако", май е по-добре да изчакам нещата да с случат и тогава да ги мисля,че това сега съм малко като в приказката за Нероден Петко,обмислям различни варианти и се притеснявам за какво ли не.

# 668
Толкова много "ако"-та има, че ако ги преживяваме всичките, ще се загубим. Направете най-доброто, на което сте способна - хранене, добавки, почивка, добро настроение, приятели, слънце, по-малко стрес, а останалото е извън нас.
Моите процедури са в Турция и не знам тук как е, но нищо не е толкова страшно, колкото си мислех. Тялото ми се държи геройски добре и единствено ми писва бацкането на инжекциите, но това да ми е драмата Simple Smile
Всичко ще бъде наред. Сега прочетох едно чудесно изречение в книга: някога губил ли си битка? Не, защото битката не приключва, докато не излезеш победител.
Та така, дишайте, вярвайте и не го мислете толкова - всичко етапи ще се случат, със или без вашето безпокойство и притеснения, така че по-добре се опитайте да ги туширате Simple Smile

# 669
Толкова много "ако"-та има, че ако ги преживяваме всичките, ще се загубим. Направете най-доброто, на което сте способна - хранене, добавки, почивка, добро настроение, приятели, слънце, по-малко стрес, а останалото е извън нас.
Моите процедури са в Турция и не знам тук как е, но нищо не е толкова страшно, колкото си мислех. Тялото ми се държи геройски добре и единствено ми писва бацкането на инжекциите, но това да ми е драмата Simple Smile
Всичко ще бъде наред. Сега прочетох едно чудесно изречение в книга: някога губил ли си битка? Не, защото битката не приключва, докато не излезеш победител.
Та така, дишайте, вярвайте и не го мислете толкова - всичко етапи ще се случат, със или без вашето безпокойство и притеснения, така че по-добре се опитайте да ги туширате Simple Smile

И моята драма е същата - 6 дни на инжекции и ми писна от това боцкане. Може би защото първите 4 дни имах по 1 игла на вечер а вече са 3. Бемфолата ми е в 2 разфасовки, че в аптеката нямаше от 300,а ние сме от провинцията и пътуваме до София и нямаше как да чакам доставка по късно .Но това да ми е оплакването, доволна съм че понасям хормоните толкова леко.
В крайна сметка важен е крайния резултат към който всички се стремим, а той си заслужава всяка една игла.
Колкото до спокойствието, старая се и се надявам да ми се получава Simple Smile

# 670
Това с ПИД е малко спорен въпрос.

Попълвахме документи за ПИД наскоро (в Надежда), но не ни изкара до бластоцист ембриончето, та не сме правили, но всичко си беше написано вътре:
* че има 5% грешка
* че може да няма резултат - т.е. да не даде никаква информация

Имаше две решения да се вземат
*дали да се трансферират ембрионите при които няма резултат
*дали да се трансферират ембриони с мозаечна структура с надеждата да се самокоригират (това може да стане само, ако генетичния дефект е несъвместим със живота -  не може при мозаечен Даун примерно)

Т.е. и при ПИД човек може да поеме (донякъде информиран) риск или да не го поема.

# 671
За първи път чувам за ПИД от вас, дори не знаех, че съществува и лекарката по никакъв начин не ме е насочила, че може да се направи. Аз си мислех, че с инвитро е много рядко да има възможност за такава генетичка увреденост, защото си мислех, че един вид не се развиват, смятайте колко наивна съм била... Явно и не във всяка болница го прилагат този метод..

# 672
Това с ПИД е малко спорен въпрос.

Попълвахме документи за ПИД наскоро (в Надежда), но не ни изкара до бластоцист ембриончето, та не сме правили, но всичко си беше написано вътре:
* че има 5% грешка
* че може да няма резултат - т.е. да не даде никаква информация

Имаше две решения да се вземат
*дали да се трансферират ембрионите при които няма резултат
*дали да се трансферират ембриони с мозаечна структура с надеждата да се самокоригират (това може да стане само, ако генетичния дефект е несъвместим със живота -  не може при мозаечен Даун примерно)

Т.е. и при ПИД човек може да поеме (донякъде информиран) риск или да не го поема.
Аз се осланям на клинични проучвания относно ПИД. При малка бройка ембриони, какъвто е случая на повечето от нас 5% грешка може са означава, че на 100 ембриона при 5 ПИД може да даде грешен резултат. Членувам в американски групи за PDA и има родени здрави деца от комплексно нееуплодни ембриони, просто защото жените накрая са решили да ги трансферират след множество цикли без еуплодни ембриони. Както и жени забременели след като са  спрели да тестват.
Всеки обаче взима решението сам. Аз съм след множество стимулации и за мен всеки ембрион е ценен, след като на 40+ сме с намален резерв и не знаем кога  ще можем да правим опити.

# 673
Moмичета, а казали ли са ви нещо относно диетата, реално на мен нищо не казаха в устния разговор и  ми дадоха един лист от последен ден на прегледна матката след трансфер с назначена терапия, която реално вече прилагах, едва днес погледнах листа и в нея пише - "Диета без въглехидрати"
Смятйте досега никаква специална диета не съм прилагала. На вас казали ли са ви да не приемате въглехидрати след инвитро?

# 674
Jalana, на мен не са ми казвали нищо за диета. В момента съм 3 дни след свеж трансфер, миналата година имам един неуспешен. Ограничавам кофеина и алкохола за момента. Може би зависи от индивидуалния случай. На 38 съм почти, с НЯР. И двата пъти извадиха по 5 яйцеклетки и по 1 достигна 5-ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт