НОЕМВРИйското човече дядо Коледа посреща вече!

• 10 468
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от нас!

Chapelita, както са ти казали момичетата пий много вода, чайове, супички, топлите течности са много важни. Въобще се затопляй и гледай краката никога да не са ти студени. Иначе може една стерилна урина да пуснеш, дано не се наложи антибиотично лечение. Първо пробвай бабешката, както ти каза Lightblue мечото грозде помага.
Мони, и ние сме на АМ, но на Аптамил. Понякога се запича беба, но нищо особено не правя, един ден не ака, на другия ака по няколко пъти като за световно  Mr. Green По принцип знам, че НАН е обогатен с желязо, за това са му зелени акитата на бебо, а и желязото запича. Преди 4 месеца на една приятелка и се роди бебе, също беше на АМ и имаше страшен запек.Педиатърката и каза да и дава Фризовом, то е против повръщане, но действа и на запека. Бебето се оправи за няколко дена. Мисля, че го редуваше с Фризолак, мога да я питам как точно беше схемата. Но бебето си акаше нормално. Чувала съм мнения на други мами, че не трябва да се дава Фризовом за запек, но на нея и го препоръча лекар все пак. Питай твоята педиатърка.
За захранването и на мене една педиатърка ми каза от 40 ден да давам сок от ябълка, но аз няма да го правя. И без това си има колики, допълнително да и усложнявам живота не мисля. Ще я захраня след 4 месец, ако не и след 6. И то с пюре мисля да почна, не със сок.
Килограмите почти съм ги възтановила, +2 съм. Слава богу си влизам в почти всички дрехи, малко сланинка по кръста има  Embarassed и корема ми е малко отпуснат  Confused Мислех напролет да почна с фитнеса, тамън и беба да е по-голяма, ама като се гледам така може и по-рано да се ориентирам. Ама много мразя фитнеса, ужас!  ooooh! Но няма как....
Иначе и на мене ми дойде първия цикъл на 42 ден, точно свършиха лохиите!!! #2gunfire И аз се надявах на малко почивка, ама нейсе... По- обилен ми е цикъла, и по-дълъг, но това е нормално за случая. Иначе няма голямо значение дали кърмип или не, цикъла идва различно, може и след 1 година! Така или иначе докато се регулира минават поне 6 месеца.Може да дийде 2 пъти в месеца, да закъснее, да пропусне един месец. Вече раждалите мами могат да кажат.
А корема на моменти ми липсва, особено като видя някоя бременна.Иначе ми е много по-добре така, но има малко носталгия... Laughing

А аз исках да ви питам, как перете дрехите на бебето? Аз първия месец ги перях на ръка с бебешки сапун, но сега вече ги пускам в пералнята, отделно от наще, на 30 градуса и пера със Сано Максима течния препарат. Но понеже получих доста критики за това, че съм престанала да пера на ръка и съсъ сапун, та реших да ви попитам. По принцип педиатърката ми каза още като се роди, че не е проблем да пера в пералня, само да пускам още едно изплакване след това.
И още нещо : които имат пералня със сушилня, сушите ли дрехите на бебо? Аз я ползвам и мисля, че без нея не съм за никъде, много бавно съхне всичко. Но и за това ме разкритикуваха... newsm78

# 151
Здравейте и честит втори сняг..
Ние днес бяхме на черква  - да ни прочеат молитвата, а в неделя смятам да направя погачата.
За килцата- аз съм +4 все още, но 10 съм свалила вече ине смятам да се напрягам много много за да имам кърма, иначе и ние сме само на кърма ( и капки против колики  Grinning ) водата и чайовете не ги понася въобще, мръщи се, дави се - е няма да си мъча детето, като не иска няма да давам и това е.
А аз исках да ви питам, как перете дрехите на бебето? Аз първия месец ги перях на ръка с бебешки сапун, но сега вече ги пускам в пералнята, отделно от наще, на 30 градуса и пера със Сано Максима течния препарат. Но понеже получих доста критики за това, че съм престанала да пера на ръка и съсъ сапун, та реших да ви попитам. По принцип педиатърката ми каза още като се роди, че не е проблем да пера в пералня, само да пускам още едно изплакване след това.
И още нещо : които имат пералня със сушилня, сушите ли дрехите на бебо? Аз я ползвам и мисля, че без нея не съм за никъде, много бавно съхне всичко. Но и за това ме разкритикуваха... newsm78

Gugi-пера в пералнята още от самото начало- не си представям какво е да переш на ръка, използвам Сано Максима, даже и не плакна повтрорно- мисля, че като е дозиран правилно няма нужда...
За сушилнята- защо да не се ползва? Аз я имам от тази зима и честно казано съм много доволна, вместо да вкарвам влагата по стаите и дрехите да са мокри по три четири дни всичко става готово за два часа. Даже някъде четох, че след като се ползва сушилня няма нужда от гладене-изсушаването става при висока температура. Е отделен е въпроса с консумацията на енергия-клас C -ама няма пълно щастите...

# 152
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Мами кажете моля Ви как се прави това с клечките?
Опитах се да намеря къде беше описан "ритуала", но не успях. Иска ми се да опитам, защото малкия се спуква от рев вече няколко вечери от 21.15 до 03.15ч. Не издържам вече! Искам и това чудо да видя!

# 153
Здравейте,момичета!Най-после и нашите бебоци да видят сняг!Дано да натрупа за Коледа!Дано ако днес сте имали гости да са били положителни и щастливи хора,за да ви е хубава следващата година!
 Мами на АМ защо се притесявате толкова за акането?Според мен си е напълно нормално акането един път в денонощието и зеления цвят на изпражненията.Акането повече от два пъти на денонощие е характерно само за кърмените бебета.Ако обаче изпражненията са много твърди  и бебетата ви не акат най-малко два дни това вече е запек.Голямото ми дете често имаше-давала съм течен парафин,Дуфалак,но не хубаво да се привиква с тях.Правете по малко масаж на коремчето-дланта ви върху коремчето и движение по часовниковата стрелка без да отлепяте длан от кожата.София ядеше Нутрилон в началото,сега е на Алл 110-безлактозно и ака всеки ден по веднъж следобед.
  Ще пиша пак,че вече сме много гладни!
  p.s. Неоренала е вълшебен при цистита,ако не е много напреднал и е наложителен антибиотик!

# 154
   Как сте, мацки? Радвам се че са ви харесали снимките! Аз вечерта си позволих да пийна ракийка, червено винце и Бейлис  Embarassed, нали нямаше да кърмя  Wink и най-интересното беше, че само ми се доспа зверски, а на другия ден си бях ОК  Mr. Green! Сигурно ще да е от чистия планински въздух  Twisted Evil!
   За цикъла-на мен с Вили ми дойде като ми спряха лохиите, а кърмих до 10 месец, но сега още не са ми спрели  ooooh!! Тече нещо жълтеникаво  Sick! Писна ми вече  #Cussing out!
   Лайтблу, Бу като го боли корем т.е. има колики, суче през половин час! Изобщо не съм се притеснявала дали ми е рядка кърмата, защото той спи по 3-4 часа когато не го тормози коремчето! Явно висенето на цицата и цокането на топло мляко ги успокоява!
   Мони, моята докторка каза, че акото става зелено когато се задържи по дълго в червата или когато се претопли бебето! За АМ на моя племенник Фризолака му действаше запичащо, а от НАН-а беше добре! Явно на всяко бебче различните млека действат различно!
   Зорничка, пратих ти днес по обед талона на Памперс! Дано го получите и да си вземете някой готина играчка  Peace!
   Гуги, аз и на баткото и на малкия им пера дрехите от самото начало в пералнята! Не съм имала проблем!
   Момичета, от 4 дни се цедя и преварям кърмата и направо ги разбирам и ги съжалявам всичйи жени, които се цедят и дават кърма от шише! Аз вече ще лудна  #Crazy! Зърната ме болят, гърдите също, да не говорим за цеденето и преваряването посред нощ  Rolling Eyes! Нали го правя за доброто на Пухчо, та търпя колкото и да ми е неприятно и колкото и да се чувствам предателка с това шише  Rolling Eyes!
   Айде, чао, да си изкарате супер утре  Peace! Аз отивам да проверявам домашни  ooooh! Mr. Green!

# 155
  • София
Рени, и моят като го боли коремчето суче много начесто - само това го успокоява. Е, какво пък, щом има все пак някаква утеха Peace

Гуги, това с прането на ръка много ме удиви! И защо е нужно???!!! Ако не се превърнеш в Пепеляшка, няма да си добра майка или какво?! Я не ги слушай! Аз пера всичко в пералнята с Персил сенситив и Силан сенситив и засега нямам грижи. Дори не плакна допълнително - тя си плакне достатъчно пералнята.

# 156
  • София, Дианабад
Здравейте мамета  Grinning
Как сте днес?

Борис е поспалив днес - какво ли ме чака тази нощ.  newsm53 Вчера така си поспа и в ранни зори ни прави диви и щастливи...  Laughing
Да ви питам - има твърда кожичка около веждите и слиза на клепачите на очетата - бели се  и аз го мажа със зехтин. Много му се зачервява след баня? Когато го гледа педито - имаше само между очетата над нослето и каза, че ще отмине, но сега малко се тревожа!
Мони, за акитата - знам, че възможно да бъдат и зелени, ако е поизстинал. Лекувайте хремичката и му следи гърдичките - да не слезе надолу. А ти защо не смениш педито - аз съм доволна засега от д-р Иванова? Ако не ви обръща внимание  - действай.  Grinning
Какъв цикъл бе мамчета - мен също като Рени още ме мъчат гадните лохии - вече много взе да ми писва #2gunfire #2gunfire
Гуги, аз пера дрешките на бебо от самото начало в пералнята на 30 - 35 или 40 градуса. С бебешки прах и смятам, че тя пере по-добре от моите две ръце smile3521
Мама Тери ти откъде намираш Сано Максима  - обърнах всички хипермаркети - никъде го няма.  Sad
Ей Весе  - стресна ме с този болничен. Не стига, че от ЧР поспориха с мен дали ме хващат промените в закона за 9 - те месеца, ами сега нов болничен.  #Crazy Не ми се вижда логично..  newsm12

А за цистита - чай от липа помагаше и сокчета от горски плодове, касис, къпини...
Хайде  - дойде времето да отида и да гладяяя  - много има  newsm45

# 157
Здравейте майчета и от мен!

Първо да ви почерпя виртуално. Днес половинката ми има рожден ден.   party023 А това  Misc Baby Bottle е за малките  smile3504 бебоци.
И аз пера в пералнята. Не виждам нищо лошо в това. То оставаше само това да пера на ръка и съвсем  #Silly
Като стане въпрос за пъпки и аз се изприщвам. Педито ни каза да не мажем с нищо, щели да отминат без мазила. Но търпението ми вече се изчерпва. Искам бебето ми да е с гладка кожаааааа!!!
Хайде цунки, да се приготвяме, че татито вече ще си идва!  Simple Smile

# 158
Здравейте,мамчета!  bouquet
Влизам малко инцидентно и набързо и моля, мамите,които вече са правили имунизацията за полиомиелит да ми кажат как е най-добре за бебето,защото аз не знам почти нищо и ми е притеснено. #Crazy
На нас ще ни правят другата седмица,защото тая седмица трябваше,но сме малко настинали.
Благодаря Ви предварително.Ще чакам отговорите!

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 18:29 от evita_fr

# 159
Мами, да ви попитам, нали в родилното правят изследвания на бебетата? Ако имаше нисък хемоглобин щяха да ми кажат? Питам, защото когато бях бременна в 9-ти месец на майка ми и откриха леката форма на таласемия, с която тя си е живяла без да подозира нищо 58 години и ме притесниха за бебката защотото се предавала по наследтсво. И така утре и двамата с татито сме на изследвания. Стискайте палциии

Дари, сано максима намерих в Малечко на "Константин Величков", но беше преди няколко  месеца. А наскоро видях в бебемаркет в кв. Иван Вазов, улицата май беше "Янко Забунов"

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 19:10 от mama_tery

# 160
Пера от самото начало в пералнята, на 30 градуса без допълнително изплакване с Тео-бебе.

Мами, понеже имаме подаръци -пеещи играчки - се чудя как да ги изпера при положение че можеби ще се развалят, и вобще -нужно ли е да пера плюшените играчки. Малко ми е гадно, като знам, че така си стоят по щандовете, но се чудя няма ли да се развалят, дори тези дето са без пеещ механизъм  newsm78

# 161
Майчета, и аз пера в пералня, на 30 градуса, със Сано. После всичко в сушилнята. Вече не гладя.
Понеже ви изплаших днес, искам веднага да уточня, че е фалшива тревога - проверих в НОИ. Извинявам се, ако съм разтревожила някого. Peace Явно никой не е наясно - на свекърва ми пък (която днес изписаха) са й издали 2 болнични - до 31,12 и след това?!?!  Няма логика...Та издаденият ни болничен важи от тази до следващата календарна година ! А новите бланки са за болнични, издадени след 01,01,07

# 162
за прането-пера от самото начало с тео бебе на 40 градуса без доп.изплакване и досега не е имало проблеми.
за кремчето за подсичане-мажа я от самото начало с бебе тан досега не съм видяла зачервено дупе или пъпки или подсечено дупе.на всяко сменяне на памперса мия дупето с вода и сапунче тео бебе.само през нощта не сменям памперс.
за пъпките по лицето-ту се появяват,ту изчезват,но не напълно.като ги намажа със спиртче се позагубват.

# 163
Мараба мамчета и бебовци Simple Smile
моя нет от два дни по скоро го няма, два пъти пиша и после... no connection #2gunfire BTK да ми върне парите #2gunfire #Cussing out както и да е...
Честито на месечинките от вчера и днес !!! Hug  bouquet Hug
mamaminion  да ти е жив и здрав рожденника  bouquet

На нас ни биха ваксина вчера, станали сме 5,100кг. и 58 см. WinkПосле ходихме и на ортопед Peace Докторката каза да започна да давам сокче от ябълка, но съвсем не мисля да я слушам Laughing Има време...
Ева , ние ще си купуваме тази ваксина , която се бие на втория месец. Била някаква комбинирана с по-малко странични ефекти.

И аз пера в пералнята на 40 градуса със Сано Максима за бебета, без да изплаквам допълнително. Не гладя, но няма проблеми/пу пу/.
Слагам Бебе тан- на всяка смяна на памперса и досега не сме се подсичали Peace

Рени , супер сте си прекарали, завижжжжждамммм Wink Камбитови и те добре са се представили  Wink , само Ива и Бу са липсвали  Joy ,но има време , някой ден...и ние с вас  Peace

хайде лека и спокойна нощ  Hug
P.S. Приятно утре на срещата Sunglasses
... а при нас , само дъжд вали...

# 164
Здравейте,мамчета!  bouquet
Влизам малко инцидентно и набързо и моля, мамите,които вече са правили имунизацията за полиомиелит да ми кажат как е най-добре за бебето,защото аз не знам почти нищо и ми е притеснено. #Crazy
На нас ще ни правят другата седмица,защото тая седмица трябваше,но сме малко настинали.
Благодаря Ви предварително.Ще чакам отговорите!

Преди време бях писала, че от 01.01.07г. здравната каса променя първите две ваксини полиомелит - от живи на убити. Така че на теб втората ще ти се падне да е убитата, така че моят съвет е да си купиш първата - убита, а втората ще ти е безплатна. Тази убитата има по-малко странични ефекти и крие по-малко рискове. Не знам дали ме разбра...ако имаш още въпроси, питай.

Общи условия

Активация на акаунт