НОЕМВРИйското човече дядо Коледа посреща вече!

• 10 468
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
За болничния от ПЕДИТО!!!Мойта докторка пита изрично дали да е до 01.01.2007 г., но и отговориха, че няма изискване да е прекъснат. Т.е сега ще ви издадат да речем 52 дни..до незнам кой си февруари - всичките накуп.
Чета ви за Стеримара...Педито ми каза, че е доста неудобно за новородени, защото се изстисквал направо от сака. Защо тогава не ползвате физ.серум..то е същото.
За памперсите, ОК че споделяте, че бях решила да експериментирам..с други.
За ритуала с клечки. Гасят се последователно няколко клечки във чаша с вода, зад вратата. Първата е ако "очите" са от жена, втората "от мъж", от дете и т.н., от "страх", от "Господ" ....така си ги наричате. Запалвате клечката, правите кръст над чашата и гасите. След всички клечки, топвате пръст на кръст и мажете очите \челцето\ на детето. Може да му бутнете пръст в устичката. Аз така правя...
Аз също пера със Сано, и омекотител слагам вече Вече сеотказвам да гладя стриктно. Ако се е напикал, реве и съм "по спешност", грабвам нещо изсъхнало, та дори и негладено.
Кърмата и на мен ми е "рядка" ама не и обръщам внимание, защото четох в библиотеката че това няма значение..Кво са сланина ли да ям да ми се омазни #Crazy #Crazy #Crazy
Бейби тан за дупе е наистина чудно кремче \ама арабско май #2gunfire #2gunfire #2gunfire\
       Айде нямам търпение за срещата утре!!! Лека нощ!!!  bouquet

# 166
добро утро на всички!
днес ставаме на цял един месец и това е повод да ви почерпим макар и виртуално:  party023 newsm38.пък може и това beer2а за бебоците Misc Baby Bottleчестито на всички месечковци и месечинки!да са живи и здрави и много да слушкат!  ura Tada  Party Time
искам да ви питам вечер с колко дрешки обличате бебоците,защото аз обличам Александра с боди и отгоре с гащеризонче,но забелязвам,че сутрин ръчичките са и студени. newsm78
имам и още един въпрос:как разбирате,че памперса и е малък?аз ползвам памперси на "Pampers",досега само 2-3 пъти ми е пропускал,но аз си мисля,че не съм го сложила добре.иначе съм доволна,но незнам как да разбера когато и стане малък.сега сме на N:2.ЖЕЛАЯ ВИ ЛЕК И БЕЗКОЛИКОВ  bouquet

# 167
  ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА АЛЕКС HugДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАПКА,СПИНКА И ДА ПЪЛНИ ПАМПИТЕ,ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ Grinning
  Аз обличам София с боди, долни гащи,ританки и блузка Peaceподдържам температура около 21-22 гр.,а нощем-18-19,няма проблем,че й са студени ръчичките-още нямат добро кръвообръщение.
.За памперсите-мисля,че ако е малък,ще му стяга на детенцето,като го махнеш,ще си личи Thinking,и аз имам 2-3 случая на пропускане,но може би защото не съм го наместила добре;снощи таткото сложи пампата и тази сутрин беше омазана до ушите,че и на дрехите си имаше Mr. Green
   Вчера цял ден шушулката не е повръщала Grinning,надявам се да има ефект от Фризовом-а PraynigЗа сметка на това,снощи ни разказа играта/аз я прехвалих как спи нощем по 5-6 часа Mr. Green/-нахраних я в 23.30 и оттам насетне-пъшкане,мятане/толкова е подвижна,че ми се изплъзва от ръцете Laughing/,плач.....и така до 03.00-нахраних я и заспа;тази сутрин от 06.00ч. е долепила глава до моята-ние спим заедно,защото все ме е страх да не повърне и да се задави,и да не я усетя,ако е в креватчето си;бабите ми се карат,че ще я свикна и разглезя така,но аз не мисля,че на 1 месец бебе може да бъде разглезено newsm78,пък знаеш ли...правя го и за себе си-за да не ставам през 10 мин.да я наблюдавам Mr. Green
   Мами,аз май се разболявам Tired-боли ме гърло,носът ми се запушва...пих какви ли не хомеопатични-не помагат Confused,сега стоя с маска при бебка-много се страхувам да не я разболея SadКакво още да вземам се чудя,при положение,че  кърмя Thinking
   Хубав ден ви желая засега  bouquet/въпреки,че тук вали,мрачно е и студено Confused,а аз коледно пазаруване щях да правя.../

# 168
Добро утро !
Ама какъв ден сме си избрали за среща... cold
Аз още не знам с какво да дойда, количката ми е твърде тежка и голяма, кошницата за кола е алтернатива и слинга също...имам още малко време да го измисля.

Добре дошла на мама m1m1bouquet И честито бебе !
А какво е - момче или момиче ?

lavizata, памперсите се разбират, че са умалели, като започнат да оставят червени следи на крачетата, пък и то е повече на усет.

# 169
Иве, ела със слинг Simple Smile
Аз дето толкова се палих за него, сега не мога да го натъпча Сашко вътре:)  Blush

# 170
Аз понеже нямам слинг се колебая между порт-бебето и кенгуруто, но май клоня към първия вариант, по-топло ще му е докато пътуваме.
До после! Hug

# 171
аз се чудя пък дали да не дойда пеша с количката-много ли е студено? newsm78
в дира пише 0 градуса-вчера бяхме навъна на 2-кво да правя???
ина4е другия вариант ми е с такси и с коша за кола-ма много тежи тоя кош беее а исках да позяпам из мола  Crossing Arms

# 172
Добро утро, мадамки! Днес съм от по-раннобудните (станах малко след като нахраних Теди в 6ч.) и познайте защо...с татито запалихме на ранина червения фенер Embarassed Embarassed Embarassed...само дето съм се притеснявала толкова, че ще ми е дискомфортно, че ще ме боли и т.н....мисля че бързо ще сваля килограмите и ще вляза във форма Mr. Green Mr. Green Mr. Green...Мария, донякъде вчера ти ме надъха, та ще кажа на мъжо на теб да изказва благодарностите... Laughing Laughing Laughing

vesi1, благодаря за домашната тренировка...мисля да я съчетая с креватната за по-добър ефект... Crazy
lightblue, т'ва с тензуха го пробвах снощи, но нямаше ефект...Теди си реве и т'ва е...вчера говорих с приятелката ми в Ирландия, та нейния син е на 9 месеца и до сега плачел като го обличат...явно трябва да се израсте... newsm78
Gugi, аз пера в пералнята със Сано, без изплакване...все още гладя дрешките, ама явно ще е докато ми омръзне, защото не ми е от най - любимите занимания... wash
бебка и бебко, аз моя първи цикъл го помислих за лохии...тъкмо се бях зарадвала, че гадните лохии са свършили и като бликна една чиста кръв и си викам "...продължават..."...като отидох при доки и той "ааааа, това не са лохии, това ти е цикъла"...голям срам, но нали ми е за първи път - простено ми е...Та в този ред на мисли  Рени, Дари М да не би и при вас така да се е случило?!? newsm78

Честита 2 месечинка на Димитър на мама evita_fr и първа месечинка на варненските юнаци Мартин на mina77 и Дарин на Вени, както и на принцесата Александра на мама lavizata1000 и бебчето на мама perfect!  Tada

Приятно изкарване на софийските мами на срещата! Ще очакваме разкази и снимки! Ако не беше толкова студено, щях и аз да дойда...мъжа ми днес е по работа в София, та ако беше топъл пролетен или летен ден като нищо щях и аз да "цъфна" при вас! Mr. Green

Майчета, вчера забелязах, че под нослето на Теди (под ноздрите в ъгълчета, ако мога така да кажа) се събира нещо жълтеникаво като мастна тъкан. При вашите дечковци така ли е?

В Стара загора няма сняг, но за сметка на това си имаме бонус - след вчерашния дъжд, днес е мъгливо и студено... Sad

Топъл, лъчезарен и спокоен ден за вас и вашите сладурчета! Flowers Bouquet

# 173
Добро утро и от нас! Напоследък само ви чета, нещо голям мързел ме е обзел за писане, но се разписвам да не ме забравите  Mr. Green
Първо да кажа, че мнооого ви завиждам за фенерите...Исакм и аз, ама няма...От лохии направо преминах в цикъл, и страшно обилен. Тази нощ съм сменила 4 превръзки и пак бях омазана  Shocked Тъкмо легна и бебка се обажда, въобще голяма нощ беше...
За нослето - аз капя физиологичен разтвор, има някакъв ефект, макар и минимален. Купих си и аспиратор на Чико, но засега не съм го ползвала - изпитвам някакъв страх да не я нараня буболечката...Но, ако видя зор, ще я ползвам.
Чета, че обсъждате и акането. Моята бебка напоследък ака по 1 път дневно, а имаше и 2 дни през ден, когато въобще не беше акала, но не съм се притеснила особено, защото не дава някакви признаци, че й е некомфортно, може би по-бавно усвоява храната, нали сме на АМ.
Толкова от мен засега, весела среща на софийските мами и бебоци и после да качите снимки  Hug

# 174
их, голям ми е зор за тази среща, но с Ран ще се видя в приключение- в МОЛ-а е толкова шарено, че през цялото време ще трябва да тичам насам- натам след него, а пък ТОЧНО днес няма кой да го гледа- на градина не ходеше заради операцията, а сега е сополив- това е втората причина да пропуснем, че той много се завира в бебетата- така че твърдо сме в къщи Sad - а на мен пък хич не ми се стои, ще чистя за разнообразие- след обед обаче сме на тържество в детската градина с дядо Коледа- надявам се да му хареса Simple Smile 

една молба- след Нова година най- късно да направим втора среща и ако може да е съботно- неделна- да ни кара тати и да има кой да поеме дивака Simple Smile

# 175
Здравейте мами !
Oще не съм сварила да ви изчета, но бързам да се включа за да почерпя с торта собствено производство :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=87120&photo=2
Татито ни днес е рожденник, да ми е жив и здрав!

Хайде, аз да запретвам ръкави и да се приготвя за довечера, замислила съм малко угощение по повода.

Целувки на бебоците!

# 176
и аз като Шехерезада - МАРАБА мами и бебоци!!!
Черпя ви за нашата месечинка !  newsm38  cook  за мамите... а това за мъничките съкровища  Misc Baby Bottle
Е, ми вече сме големи хора.. смее се, плачем със сълзи, вчера каза първото "агу" ... а днес се издриска точно когато му махнах памперса (от няколко дни се чудих дали може да стане такова нещо - явно можело Simple Smile ).
Честито на всички месечковци и месечни днес  newsm51
За прането - аман от ъкъл от баби...  Аз пера със Сано Максима на 40 градуса (на дрешките пише на 40 - нали са памучни).. и без допълнително изплакване. Все още сушим на терасата.. че мойта свеки се ослушва (о или у ?) като й казвам, да купим сушилник.
И гладя - отвътре, отвън... аз обичам да гладя, пък и нямам ангажименти към готвене... (демек - имам време, ама къде ли изчезва между кърменията)  Flutter
Почиствам нослето всяка сутрин с преварена вода и фитилчета на клечки за зъби.. имаме предимно бели, аз им викам млечни сополчета.
Таебо-то смятам да го почна от януари... вече се чувствам доста добре (след операционно), и дори си опитвах малко коремни преси (МОГА ГИ, даже и гадничките!) Излизам за малко подаръци... че то Богородица се замъчи, аз още хабер нямам че ще се ражда Божи син.

# 177
Здравейте,мамчета и бебчовци!
 sheherazada , iviche ,благодаря,че сте ми отговорили.Със сигурност ще купим ваксината (убитата).Мъжът ми днес е питал в една аптека и са му казали,че струва 33 лв,само че незнам дали е убитата или другата.Ще питам със сигурност коя е и тогава.В аптеката са му казали,че капките са също толкова ефективни... Sad newsm78 Малко несмислено пиша,но като не съм наясно.... #Crazy
 newsm32А ние днес стваме точно на 2 месеца! smile3501
Ето и от нас виртуална почерпка! newsm38 cheers Wine Glass

# 178
 smile3525 Хайде честито на всички месечинки и месечковци! Да растат и слушат!   newsm51

А с Мартин и Дарин да се видим скоро  Laughing

Майчета никой не каза нещо за плюшените играчки  newsm78

Аз имах тежка нощ - Лина, явно има затруднения с акането  Embarassed, през нощта доста мрънка милата и освен сешоара имаше и хотелска нощ в леглото на мама и татко. Иначе все повече се заглежда в туй-онуй и раздава усмивки ни в клин ни в ръкав.

Днес се засилих да излизам - гледам спокойно, ясно време...Да, ама то било 2 градуса  #Crazy Та ще пропуснем.

За СТЕРИМАРА пак да кажа - пръскам във флаконче, и после с пипета слагам в носа. За разлика от Физ. разтвор, Стеримар-а разтваря сополките.

За спането - Лина спи с боди с дълъг ръкав, ританки и блузка или с боди с къс ръкав и плюшен гащеризон. Температурата в спалнята не пада под 20 градуса. Спи с олекотена завивка. Засега май не и е студено. Четох, че е нормално бебетата да спят завити до мишничките, тоест да не се страхуваме, че ше настинат.

Тези от вас, които имат слинг, доволни л са?

# 179
Честита 2 месечинка на Димитър на мама evita_fr и първа месечинка на варненските юнаци Мартин на mina77 и Дарин на Вени, както и на принцесата Александра на мама lavizata1000 и бебчето на мама perfect!

Добре дошла на мама m1m1!

Мами, здравейте и от нас!  Hug
Ние вече два-три дена сме си вкъщи - страх ме е да водя сладура на разходка, на мен не ми изглежда много студено ама да не го измразя  newsm78
Деничка, и аз си мислех, че може лохиите да продължават  Embarassed ама като видях колкоооо е червено си викам май ще да е цикъл  newsm78. Е какво да се прави не сме от късметлийките без цикъл все още  Sick

Хайде за сега чао, че бебо се събуди.
Приятен ден от нас   Hug

Общи условия

Активация на акаунт