НОЕМВРИйското човече дядо Коледа посреща вече!

• 10 468
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
добре дошли на бебе Андрея и неговата мама!тази нощ съм наспана.беба спа от 21:30 до 06:10.но за сметка на сноши днес цял ден мрънка и изпищява на моменти.много и се спи милата,ама няма колики и пак колики. #Crazy.и аз завиждам на мамите за срещичката.ние си нямаме мол Cry.но като си отида във Велико Търново напролет ще обиколя всички такива места.иначе тук най-близо е Бургас(на 70км от Царево )Cry.тук в Царево само лятото е хубаво,на плажа.тогава идват много хора и градчето оживява.но ми е трудно да свикна хем вече 4 години живея тук.за нищо на света не заменям В.Търново. Hug                                             честити месечинки на всички бебоци!да са живи и здрави и много да папкат,че да станат голеееммиииии,а на мамите много радост и само хубави мигове с бебоците!  bouquet                                                                                             

# 91
Честити месечинки на бебчетата  Йоана, Деница и Златинка!  Да са живи и здрави, да папкат и много да слушкат!
ДОБРЕ ДОШЛИ НА БЕБЕ АНДРЕЯ и МАМА myrena! 
Майчета как сте? При нас още от снощи като се е почнало едно мрънкане какво да ви кажа. И сега уж спи ама се върти, пъшка, то голямо протягане голямо нещо.
Имам едно питане. Видях,че на бебчо езика е побелял и купих от този гел Дактарин. Някой ползвал ли го е и ако да по колко пъти на ден трябва да се слага? В упътването пише 4 пъти, ама незнам...
ZLATNA, на вас Фусидина педито ли ви го изписа? А по тялото пъпчици имате ли?
 Хайде лек и спокоен ден!  bouquet

# 92
Клю,според лентичката ти бебо вече би трябвало отдавна да се е родил Joy-смени я бе жена-с тва бяло винце всяка вечер-хм newsm78.....ме съмняваш Mr. Green

Тя Клюки от преди го свиква на бяло винце нейния Ивайло, така че не го мисли Simple Smile

А за срещата - последно четвъртък - 12.30 - МОЛ Стамболийски, горе - на широкото - на кой етаж е това?!!?

# 93
  • Ботевград
mamaminion не ни е изписано от педито, четох някъде из форума, че помага, а и от нашите ноемврийски мами, Цвети мисля го беше ползвала, пъпките наистина понамаляха след като намазах с него, по тялото нямаме, само по главичката  Hug

# 94
Здравейте, мадамки!  bouquet През последните 2-3 дни все по-трудно стигам до компютъра. Теодор е много неспокоен и когато е буден почти постоянно реве Sob...незнам какво му стана на това дете  33uu...толкова спокоен беше преди, а сега - рев...на моменти даже и на ръце не се успокоява...какво ли не пробвах - не е гладен, не е жаден, памперса сменен, баех му по бабешки и т.н. Втора вечер подред заспива на сешоар - друг начин няма... Tired
Иначе пъпчици почти няма...на моменти му излизат по лицето, но най-много 2-3...
И при мен се появи проблема с косопада. Аз очаквах, че по време на бремеността ще ми капе косата, а то се оказа обратното...
И аз като Вени търся някакъв начин да откажа Теодор от нощното хранене... search
А колкото до червения фенер, май ще трябва да е в малките часове, когато Теди спи...в момента, в който започна да обръщам внимание на таткото, юнака започва да мрънка и...Дали децата усещат? А и както в момента Теди е при нас в спалнята, ми е едно такова притеснително...може да ви звучи глупаво, но е така... Embarassed

Добре дошли в ноемврийския отбор на мама myrena и юнака Андреа!  bouquet
Честити месечинки на Деница, Йоана и Златина! newsm38

mina77, благодаря за съвета! Hug Още довечера ще пробваме и това... Praynig

В Стара Загора вали дъжд Wear Umbrella и е много мрачно и подтискащо...кога ли ще видим пак слънчицето?!?  Nature Sun With Face
Спокоен следобед и топла, безколикова и неревлива вечер! lovekiss

Ето нещо късметлийско: http://www.banici.net/    Simple Smile

mamaminion, два пъти на ден е достатъчно...поне аз по толкова пъти го слагах на бибата на Теди и за 2-3 дни отмина... Peace

# 95
  • София
Привет на всички!

Много искам да ви споделя колко се радвам че все по-често попадам на хора които съвестно си вършат работата. Тази сутрин ходихме до болницата за очичките на Маги откъдето предният път бяха ни казали
че ако за 1 седмица немине от масаж трябва да дойдем да ни вземат секрет и ако има инфекциа тя да се лекува....................
И днес отивам и една лекарка с големи хубави очи, ми казва:" Сега, инфекция със сигурност има, ако искаш ще изследваме,........ после ще капем капки, после други капки, но докато слъзните каналчета не се отворят това няма да спре, кажи да и бъркаме ли в очите да и взимаме секрет?" Разбира се аз отказах и благодаря на събата че ми прати тази жена, за да не се разкарвам в дъжда с детето да нося рсекрет после да взимам резутати и т.н.
Пожелавам на всички да попадат на такива съвесни хора навсякъде!!! Hug

# 96
Привет от една леко луднала мама  #Crazy Абе, как се справят майките с по 3 и повече деца  newsm78 Хем, моите и двете са кротки...просто си искат 100%-вото внимание и аз съм като триро-лиро #Silly

Добре дошла на мама myrena и бебе  Андрея !  bouquet

Кичо, не е късно да си направиш погачата на 07.01. То ритуалът е повече за да се направи едно женско купонче, не му се връзвай много-много. Но пък може и в почивните дни между празниците да го заформиш - например на 26.12...не е казано, че трябва да е непременно събота или неделя - важното е гостите да не са на работа. Peace

# 97
  • Отвъд алеята зад шкафа
Майчета здравейте    Hug

Не знам вие как сте, но от вчера аз вече налагам режим на Ема -най-вече по отношение на мястото за спане - така като се замисля не мога да си спомня кога последно си е спала в кревата - или е при мен в леглото, или ми е на ръцете, или си е в шезлонга. В момента, в който я сложа в кревата й се събужда и започва истеричен рев, като я взема веднага спира и доволно си седи в мен - абе изобщо много взе да нахитрява това меченце. Сега в 13.00 я сложих в креватчето, рева 30 мин. с почивки, накрая заспа, ама периодично се събужда и поревава за по 5 мин. Но аз съм твърдо решена да я свикна на режим, да си знае леглото, времето за ядене и времето за къпане, че то иначе не може така на свободен режим аз ще се побъркам, жал-нежал това е!

А днес и тук в Сливен времето е лошо - вали дъжд и не може да излезем пак на 3-часова разходкаааа, уааа... #Cussing out

# 98
  • София
Мили майчета,

черпя ви виртуално за първата месечка на Йоанка!  Tada  party023  party002

Честит първи месец също на бебе Златина и бебе Деница!!! Да растат послушнички и здравички и много да радват всички в семейството!!!

Тази вечер имахме нощна почивка от храненето, изтарвахме "манджата" в 3:00 и аз така се зарадвах, че мога да поспя, ама дано не е била инцидентно... и да се повтаря все така...

Това за сега, нямам време за писане, щото малката нещо се е разбудила...

# 99

Мами на АМ по колко пъти ядат вашите бебоци.София яде по 120мл 6 пъти на ден.Никога не и остава,но ми се струва малко множко.Още сме с номер 1 биберон на Авент и го изяждаме за 10 мин.Фъстъчка,да не е бил запушен биберона,не би трябвало да е по-трудно отколкото на гърда,пък и час на шишето ми се вижда много!
    Честита месечинка на Вилхелмина!

Raliar, и ние сме на АМ, Кати яде по 120мл, но не жинаги 6 пъти на ден, понякога по 5 пъти, нощно хранене въобще не сме имали, а отгоре на всичко си проспива и някое от дневните хранения. Но си наддава детето и аз не я тормозя. Иначе в шишето понякога остава по 10-20 мл, но на следващото хранене гледам да и ги компенсирам и и давам малко повече. Така ми каза педиатърката. Яде с шишета на Чико, други не ще, и все още сме с най-малката дупка, но сменям биберона на 1 месец, че иначе се разширява дупката.
Mamaminion, не е задължително да има гъбички бебето, ако му е бяло езичето. Гъбичките са като налепи по езика, иначе на всички бебета им е бял от млякото. На мойто бебе също е бял, но няма гъбички. Може би преди да даваш Дактарин по-добре да го види педиатър, както предцениш.

# 100
Честита месечинка на празнуващите бебоци   bouquet

mamaminion, аз мажех Дактарин по 2 пъти на ден (сутрин и вечер) - СЛЕД хранене. Педито ме посъветва да съм го слагала на залъгалката, но аз си мажех кутрето и така като го пъхна в устенцата и мажа езика и навсякъде. Не забравяй и ти да си намажеш зърната и ареолите за всеки случай!!!

Момичета, като ви чета се чудя как решвате, че нямате достатъчно кърма?!! Аз дето все се притеснявам че сигурно не храня детето достатъчно, гърдите ми са меки освен това, днес се изцъклих:Бяхме на ваксинация и се оказа, че за 7 дена Лина е надала повече от 300 гр! Така че не се шашквайте излишно. Педито даже ми каза повече от 10 минути на гърда да не я оставям  Naughty.

Шушката, като и биха ваксината направи една много страдална физиономия и посиня,но ревът дойде след 30 секунди. Миличката, имам чувството, че не разбра какво и се случи в първия момент  Laughing

За пъпчиците - педито ми каза да не ги пипам, нито мажа с какво и да е.

gadamer, и при нас беше и май още е така, с леглото. Аз затова вече като плаче я вземам първия път, но като повтори само я галя докато лежи и пускам сешоара в краен случай.
Вече не сме толкова жълти, но сме подсечени и повръщаме често - май наистина е от гкюкозта - педито спомена нещо че действала някак си на перисталтиката  newsm78
Тук вали и наистина може утре и сняг да има. Добре, че вчера направихме един 5 часов маратон с Лина напред-назад. Явно голяма хайта ще е, защото като сме навън НИ МОЖ я събуди Simple Smile

Купихме елхичка днес и ще турся играчките за да са в нисък старт за Бъдни вечер. Айде лека безколикова!

# 101
 Здрасти, момичета!
   Набързо да честитя на бебките месечинките   bouquet  bouquet  bouquet! Да са живи и здрави и много да радват всички домашни  Wink!
  Клю, аз няма да идвам на срещата, че нещо покрай мен всички са болни и мен ме наболява гърло, та не искам да разнясям Бу по масови мероприятия сред много хора и да рискувам да го разболея! Иначе как ми се мота на мен, че щях да вържа и Сончето да ме докара  Wink, ама пусти страх...
  Роня, ами тя глякозата бая разстройва! Моят син големия от Проспана такова разстройство получи като беше на 5 год., та повече не повторих даването му  ooooh!!
  Ето ви и обещаните снимки  Mr. Green! Това тук са само моите, а другите в албума са на хора от фирмата и на Румънеца и Енчев!  
    http://snimka.bg/album.php?album_id=86249
http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=6    http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=18
http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=20        http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=21
http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=61        http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=62
http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=72        http://snimka.bg/album.php?album_id=86249&photo=82
   Айде, чао, че сме зверски гладни и ревем с пълно гърло  ooooh!!

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 16:25 от benighted

# 102
   Здравейте мами!!!!
 ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ И ПРАЗНУВАЩИ!!!!!
  КИЧО-НИЕ НАШАТА ПОГАЧА ЩЕ СИ Я ПРАВИМ НА 23,А НА 24-ТИ ЩЕ СМЕ НА ЧИСТА МОЛИТВА-ПОПА КАЗА ,ЧЕ ТОВА БИЛА МНОГО ХУБАВА ДАТА ТЪКМО МАЛКО ПРЕДИ ДА СЕ РОДИ ИСУС.
Мами като не можем да ядем ориз,боб,зеле,стафифи...какво ще ядем на БЪДНИ ВЕЧЕР?
    Жени и с вас ще се видим на срещата -супер!!!!!!!За ГЕРИ не разбрах дали ще идват,а за Фъстъчка много ме е яд....
     Ренииии -при мен сега е свеки -болна и с маска на лицето.......

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 16:28 от klukarkata

# 103
Klu, явно зависи от твоята настройка и от бебето - аз ям всичко, което ми се яде.. май само от фъстъци се въздържам... Включително ядох от любимия ми боб. Но ако решиш да се пазиш за бебо - остават КАРТОФИТЕ май. Дето се вика "да ви е сладко".
 Wink)))
От кога слагате бебо да спи по  гръб или по корем??? Аз току-що го оставих по корем - за да не плаче от колики.... Дали не избързах?

# 104

Общи условия

Активация на акаунт