НОЕМВРИйското човече дядо Коледа посреща вече!

• 10 468
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Привет мами !
Първо - ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ПРИНЦЕСАТА НА ШЕХЕРЕЗАДА !  bouquet
И сега по ред на номерата - за ревльовците по време на баня и повиване -майка ми ме светна че детето ще е по-спокойно ако при къпането му дам да си стиска в ръчичките нещо- чорапчета или ръкавички. Чувствало се било по-спокойно че "се е хванало за нещо" Звучи странно, ама действа да ви кажа. Wink
За коликите - и ние вече можем да се похвалим с тази екстра  Cry Давам Еспумизан, но ефект особен не забелязах. Дана е изцяло на кърма и трудно и пробутвам чайчета, но дори и да успея- отново е без резултат. Мами, аз опитах няколко много простички неща и имам напредък -детето от 2 дни е много по-спокойно.
1. Давам за няколко минутки първо гърдата от която е яла последния път. Така избягвам момента в който дребната се нахвърля лакомо на гърда, която е препълнена и млякото направо и тече в гърлото. Когато дам поизпразнената гърда първа, и се налага да си утоли глада като поема значително по-малко количество мляко на веднъж. После разбира се, дохранвам си я на пълната гърда. Ох, дано да съм била ясна ....
2. Започнах да следя стриктно за това как бебето засмуква зърното. Докато не отвори широко уста и не налапа и ареолата- не давам манджата !
3. Спирам на 2 -3 пъти храненето за уригване.
Простички нещица са, но резултатни /поне при нас/ - вече не чувам онова страховито къркорене на червата и си откъртваме блаженно по 6-7 часа нощем.
Дано и вие имате успех ! Целувки от мен и Дана !

# 76
  • Ботевград
ама ако знаеет как ме оплюха в цяла тема в ДИРа по повод че съм давала на 2 седмично бебе вода в ефир Joy-'можело да  му се разреди кръвта и да умре-за това можели и родителските права да ми вземат hahaha-абе кво да ви разправям-направо ще ви пусна линк да видите Joy
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … mp;sb=5&part=
Здрасти, ами те откъде знаят, че е било вода? Може да е било водка или джин  smile3532

# 77
 Здравейте и от мен!
 Честито на всички месечковци!Да са живи и здрави и бързо да порасват!  bouquet
 Ние продължаваме да се тревожим с акането на Рали. Днес в 12.00 й дадох Дуфалак и още не е акала.И Саб не й дадох. Честно казано, няма разлика от вчера, когато й го давах. Но ще видим как ще е през нощта.Мисля си, че може дане й стига млякото(кърма+АМ), но тя спи спокойно по 2-3 часа. Ако имате опит с подобен проблем, моля помогнете! Praynig
 А за Памперс - и аз се отказах от тях. Сега сме с Либеро и съм доволна. Дайперс също са хубави.
 Е, от мен спокойна нощ! Да спинкат сладко всички бебчета, че и за мамите да има почивка! smile3524

# 78
Здравейте ноемврийки!Аз съм от октомврийските мами тъй като термина ми беше на 30 октомври,но  родих на 6 ноември и много ще се радвам да се пресъединя към вас!Бебка е мъж и се казва Андреа,роди се 3500 кг., 50 см..Поздравявам ви всички и целувки от нас!  love001

# 79
  ДОБРЕ ДОШЛИ НА БЕБЕ АНДРЕЯ И НЕГОВАТА МАМА!
     МАМИИ-аз ли съм най-провинената тук-всяка вечер си пийвам по една 150гр.чашка бяло винце Embarassed  Ох моя Иво спа цял ден ,а сега  минава 9ч и още не можем да го събудим за къпане ,а как ще бодуваме тази нощ направо не ми се мисли......
      фАСТЪЧКА ОТ КОЛКО СИ НА КОНСУЛТАЦИЯ?
       Рени ти няма ли да ни уважиш на срещата?
       Цветииии айде с нас да шашнеме МОЛА:)както преди:)
    Само МОНИ И МИТКО БАНДИТКО ОПРАВДАВАМ:)
Айде аз отивам да правя опит за събуждане стискайте палци да не будувам цяла нощ!!!
      ЦУНКИ ПО МУЦУНКИ НА ВСИЧКИ БУБУНКИ:)

# 80
Клю,според лентичката ти бебо вече би трябвало отдавна да се е родил Joy-смени я бе жена-с тва бяло винце всяка вечер-хм newsm78.....ме съмняваш Mr. Green

myrena,добре дошла при нас-много е сладък бебока  bouquet

# 81
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Миренка здравей и добре дошла в нашия отбор!  bouquet Радвам се да те видя при нас!

Мами като Ви чета виждам, че всички имаме сходни вълнения. Все едно четем от една книга  Wink

Такива писателки сте, че едва успявам да Ви изчета. Идеята за срещичката е страхотна, но за съжаление не съм в София и няма да мога да видя на живо малките сладури.

Аз от самото начало ползвам Либеро и съм много доволна, че съм се спряла на тях като Ви чета. Ние все още се кърмим, но от време на време давам и Аптамил  Embarassed имам ч-вото, че кърмата ми е по-рядка ако изобщо има такова понятие. Четох в кърмаческия доста мнения по въпроса.
Колкото до сушоара мисля, че някой трябва да го патентова като успокоително за бебета  Laughing и при нас върши чудеса. Поздрави и сърдечни благодарности, за което на Рени!

Моето бебче за съжаление не е от най-неревливите. Особено вечер след къпането само цицата му е спасението от гласовитите песни, които изпълнява. А когато му сменяме памперса все едно свършва света-такъв рев му дръпва...

Карил радвам се, че възвърна формата си като поетесата на ноемврийките!   Hug

Тази вечер го приспах с музика и танци та да видим ........

Лека от мен и повече сънливци тази вечер!

# 82
  Мерелин,бяхте много готини с Ния!Случайно ви видях,познах и изкефих.Тия мацки в Дира го удариха на спор за или против водата/темата беше друга,ама те на Нийчето в шишето гледали/.
  Благородно ви завиждам за срещичката!Толкова бебчовци на едно място,и то ноемврийчета!Мола ще блесне в най-хубавата си украса от вашите усмивки в четвъртък!После да разказвате.Освен ние с Габи да отидем в нашия мол на мини среща.
  Добре дошли на бебе Андрея и мама myrena!  Аз от памперси не се оплаквам.Каквито и да слагам никога не са ми пропускали,така беше и с Влади!Това зависи според мен не от марката,а от поставянето.
   Мами на АМ по колко пъти ядат вашите бебоци.София яде по 120мл 6 пъти на ден.Никога не и остава,но ми се струва малко множко.Още сме с номер 1 биберон на Авент и го изяждаме за 10 мин.Фъстъчка,да не е бил запушен биберона,не би трябвало да е по-трудно отколкото на гърда,пък и час на шишето ми се вижда много!
    Честита месечинка на Вилхелмина!

# 83
    Мами на АМ по колко пъти ядат вашите бебоци.София яде по 120мл 6 пъти на ден.Никога не и остава,но ми се струва малко множко.Още сме с номер 1 биберон на Авент и го изяждаме за 10 мин.Фъстъчка,да не е бил запушен биберона,не би трябвало да е по-трудно отколкото на гърда,пък и час на шишето ми се вижда много!
    Честита месечинка на Вилхелмина!
не мисля,че е много-мисля даже,че това ви е дажбата-до колкото съм чела за хранените с Ам бебоци
а за проблем на фъстъчка-да кажа-аз на малката 2 пъти съм и давала със шише пак на Авент и също -дърпа усилено 10-15 мин.после като поглдна-едвам изяла 20 грама Shocked-може прото да не могат от шише-знам ли/ и чай като й дават-в редките случаи когато не се мръщи-цока по 1-2 мин а реално почти не е мръднало количеството-не знам защо така ooooh!

# 84
  • Ботевград
Добро утро наспали се мами!  Hug
Днес ние сме рожденници и купона при нас тече от зори   bigdance2
Честити месечинки на бебчетата  Йоана, Деница и нашата Златинка!   ura Да растат здрави, умни и послушни деца и да имат много късмет в живота
 Tada
На мамите Фъстъчка и Interlax-повече спокойни нощи и дни и мноооого време за забавления и романтика!  smile3525
ДОБРЕ ДОШЛИ НА БЕБЕ АНДРЕЯ И НЕГОВАТА МАМА myrena!  55
Фъстъчка, Златина също пие от шише Авент и си изяжда всичко за 10 тина минути, но на два пъти биберона ни се запушва и просто не тече, все още пием от единицата и се справяме добре   Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде, черпя виртуално за нашата месечинка и отивам да я нацелувам  cook   food010   
Kissing Heart

# 85
Майчета ,здравейте.Пожелавам ви весело изкарване на  срещичката,и после да качите снимчици да ви се порадваме и ние не присъстващите по различни причини.Майчета по принцип ,мислех да правя питката на детето в неделя но тогава е 24.12 и майка казва че неможе тогава защото е Бъдни вечер,тогава за кога да я отложа,незнам,то пък следващата неделя ще посрещаме новата година.Трябва да отложа чак за 07.01,не е ли късно ,как мислите : Thinking,дайте идеи

# 86
Здравейте! Включвам се бързо с въпрос - как се казваше хомеопатичното лекарство за повишаване на кърмата? На мен май ми намаля и вече втори ден дохранвам със запасите от фризера. Но те привършват, а не ми се дохранва с АМ, ама въобще. Днес ще ям много жито /добре, че го обичам/, но ми се иска да започна и това лекарство, така че който се сеща да пише!

# 87
ricinus communis-5ch-азтова пия и съм доволна Wink

# 88
Деничка, докато сменяме памперса на нас много ни помага таткото или някой друг да го хване за ръчичките - веднага се успокочва и млъква.

# 89
Софиянки, браво че си имате МОЛ-ове, за срещи с бебета. Във Варна нямам идея за среща в заведения с бебоци. Варненки, май най-добре да направим среща по домашному? Simple Smile
При мен количеството кърма май зависи предимно от това дали пия течности - и най-вече сладки - сокове.
Габи, за повръщането мисля че ще помогнат следните неща (отварям голяма скоба - 1. вероятно част от нещата вече ги знаеш, и правиш, и 2. аз нямам такъв проблем и само съм давала ухо на указанията на една братовчедка - племенника много повръщаше и имаше проблеми с нисък хемоглобин ). - хранене с прекъсвания , хранене в по-изправено положение, задължително уригване, спане в легло с наклон поне 30 градуса. Вярвам на момичетата с опит - че не е фатално повръщането, и бебетата растат и повръщайки... и стискам палци да се нормализират нещата.
Мами, ние запалихме червения фенер ... време беше, мъжо не ми налиташе като бях с тумбака, ама сега като съм почти старата Вени ... Simple Smile
За коликите давам чайче на Милупа с 6 вида билки - и мисля че помага. Ако пропусна през деня да дам - на следващия плаче. Вчера му давах по-редовно - нощта беше супер спокойна - хранихме се, после пъшка и сумтя.. но не е плакал, и аз не съм ставала да го успокоявам.
Как да откажа нощното хранене в 2-3 часа? ние се храним в различни часове - зависи кога е първото хранене за деня, но правим по-голяма пауза между 17-18 ч. и следващото вечерно хранене - към 22-23 ч. После ядем в 2-3, и към 5-6 ... аз вече свикнах да спя по 3-4 часа... и да не съм уморена... ама все пак, няма да е зле да поспя 6 часа. Ех, мечти!!!
Нашето коледно фирмено парти мина добре... но аз още нямам коледно настроение - днес ще поизвадя украсата, и ще изляза малко по околните магазини (без бебчо, днес е студено и ветровито) за подаръци... току-виж ми дошло настроението. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт