Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 977
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, в baby.bg има в момента намаление. Аз повечето неща си ги взех на коледните намаления, а и доста неща имам от баткото, така че по-нататък, като нямам какво да правя ще ходя да чупя пари за неща, които не ми трябват 😄. Да се надяваме, че ще са дребни неща… То големи не се сещам какво може да нямам. Първия път, с баткото, доста се олях с пазаруването, та имам доста нужни и ненужни неща.

# 331
Намаления гледам са пуснали и в тукашни сайтове, като най-вече ми се иска да се възползвам заради детската количка. Харесах една-две, като и цената е водеща, понеже ми се струва много за количка над 600 €. Но не мога да св осмеля да поръчаме, понеже не знам дали ще бъде удобна.
Та в този ред на мисли, Лютиче (честити ти хубави резултати за момата) в кой физически магазин си ходила да разглеждаш детски неща?

# 332
Thekey12, слагам в скрит текст.

Скрит текст:
При нас най-близкият голям бебешки магазин е BabyOne. Препоръчаха ни го кумовете ни и казаха, че там са изложени всички възможни колички. Аз лично обаче не видях нито една на Maxi-Cosi например, а исках да ги видя и тях. Хубавото е, че имат трасе и може да пробваш количките на различни настилки. За седалки за кола може да станеш разногледа. Има и примерни седалки, на които може да пробваш как работят. И последното, за което гледахме, беше легълце като исках да видя няколко модела тип Beistellbett. Имаха сигурно 5 броя, от които 4 бяха дървените, които аз не искам, и едно на Chicco (което и купихме в последствие), но като цяло нула разнообразие. Сигурна съм, че някои български магазини са по-добре заредени.

# 333
Момичета, някоя беше споделила ,че е правила примерен списък с всички необходими неща за бебето от дрехи, шишета,кошари,колички и т.н. Ще може ли да го споделите или тук или на лично? Благодаря ви 😊

# 334
Аз имам списък, но е доста минималистичен.

# 335
Благодаря за отговора, Лютиче! Точно него мислех да посетим, кигато имамр време. От интернет снимките ми направи впечатление пък на мен, че асортимента е доста голям. Хм.. Ще се види. Както  и столчетата за кола върло ме вълнуват, не мисля с този дребосък да действам като с първия, а именно от комплелта на количката да използвам коша за кола в първите месеци.
Относни списъци, ще използвам примерни от интернет, просто за да не забравя нещо, с първата бременност имаше доста ненужни покупки, така че сега ще е по-скромно.

# 336
Здравейте,
Включвам се и аз. Момченце чакаме, с термин 11.06. имам едно момиченце на 3г вкъщи и ужасно травмиращо първо раждане в Щерев. Та, сега съм много на нокти и, въпреки че е доста рано, вече обмислям къде да раждам този път. Плюс това съм с ИР и трябва да правя обременяване скоро. Ще следя с интерес темата.

Може ли да споделиш при кого си раждала и защо е било травматично, ако е удобно? Аз планирам да се следя при д-р Певтичев там и той да изражда бебето, живи-здрави. Иначе съм чувала положителна обратна връзка за следене и раждане при д-р Милчева там (2 бременности).

# 337
Здравейте,
Включвам се и аз. Момченце чакаме, с термин 11.06. имам едно момиченце на 3г вкъщи и ужасно травмиращо първо раждане в Щерев. Та, сега съм много на нокти и, въпреки че е доста рано, вече обмислям къде да раждам този път. Плюс това съм с ИР и трябва да правя обременяване скоро. Ще следя с интерес темата.

Може ли да споделиш при кого си раждала и защо е било травматично, ако е удобно? Аз планирам да се следя при д-р Певтичев там и той да изражда бебето, живи-здрави. Иначе съм чувала положителна обратна връзка за следене и раждане при д-р Милчева там (2 бременности).

Привет,
Раждах при д-р Милчева, която е прекрасен лекар. Въпреки всичко раждането се проточи 36 часа, при което всички молби за окситоцин или секцио бяха пренебрегвани. В предродилна леглата са две, като до мен момичетата постоянно се сменяваха и беше изключително натоварващо да слушам как раждат през цялото време. Не ми даваха вода като накрая ми даваха марли и ми ги поставяха на устата, защото устните ми кървяха. Ще спестя доста детайли, но накрая ме зашиха без упойка, а в неонатологията ми се скараха, че водите ми изтекли по-рано и било моя вина? Водите ми изтекоха в 35 г.с. докато спях в леглото. От там също като цяло не съм доволна, не ми даваха информация за бебето. Но това беше преди 3 години, нещата може да са се променили, както и персонала. Някъде четох, че в предродилна вече има само едно легло, което, ако е така, е добре. Така или иначе лично за себе си не бих рискувала. Съветвам ви да изговорите всичко с д-р Певтичев предварително, за да нямате подобни ситуации. Ако имате въпроси може да ми пишеше.

# 338
Момичета, в България кога тръгвате на тонове?
Мен днес в 17+6 ме изненадаха каъо ме вързаха за апарата. Добре, че си носи носех книжка.
Иначе госпожицата е 15см, 180 грама. Явно обаче ще си почакам с ритничетата, защото се оказа, че съм с предна плацента.

# 339
Лютиче, след 30-та седмица започват тоновете тук.

# 340
Момичета, в България кога тръгвате на тонове?
Мен днес в 17+6 ме изненадаха каъо ме вързаха за апарата. Добре, че си носи носех книжка.
Иначе госпожицата е 15см, 180 грама. Явно обаче ще си почакам с ритничетата, защото се оказа, че съм с предна плацента.
С близнаците ме пуснаха 26 седмица, сега пак ми казаха живот и здраве 26.Днес ходих на преглед, водите са добре, господина се крие и все дупе показва,но казаха че матката е стеснена въпреки магнерота който пия, явно заради притеснения, нерви.... Трябва по спокойно.. Малчо е 306 гр. 19 седмица и 3 дена

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 15:04 от Nataliq777

# 341
SisiG излекувахте ли бактерията в урината?
Аз не успях с Монурала.Днес АГ ми звънна да ми каже резултата и пак я има тая бактерия .

# 342
PL.Ivanova днес пия последно Монурала след другия антибиотик и ще пускам урина. Дано е излекувана, че изобщо не ми се влиза в болницата. Само забравих да питам АГ колко дни след антибиотика да пусна урина.
Какво следва при вас сега, като все още я има?

# 343
SisiG ами АГ каза да пробвам с уринал и пак да пусна .Аз обаче  си взех днес сушени боровинки и сок от боровинки и ще пия няколко дни.Ще пусна  другата седмица урина и ако още има ще питам нефролог какво да пия .Лошото при мен е ,че е резистентна бактерията на Амоксиклав/аугументин.Четох доста и е много упорита има жени и с няколко антибиотика не им е минало ,а има такива които и след болнично лечение пак са имали .Ужас .Иначе доколкото знам 10 дни след антибиотика се пуска нова урина .

# 344
Здравейте, имам въпрос относно болничните и обезщетението по майчинство после. Изчетох доста неща и се обърках съвсем. От края на втория месец ми се наложи да изляза в болничен и вероятно ще е до края на бременността. Въпросът ми е тези болнични (колкото месеца се падат до края) попадат ли в тези 24 месеца, на базата, на които се изчислява майчинството или не?

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 12:57 от malinakupina

Общи условия

Активация на акаунт