Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 914
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, не съм се включвала скоро. До сега събирах инфо за различни колички, залъгалки и шишета. Въпрос към бъдещи и настоящи мами-какви марки шишета сте доволни с антиколик биби? Освен с познатите Авент и Нук чета много добри отзиви за Tommee tippee.

Аз съм изключително доволна от Томи Типи. Много са удобни за хващане от бебчето. Самата бибичка се доближава до майчината гърда. Баткото беше с такива, живи и здрави и на бебчето ще взема от тях.

# 436
Здравейте, момичета! Предните 10дни дъщеричката ми беше болна с Грип А и разбира се не успях да се предпазя. Адска хрема пак ме мъчи, а началото на месеца изпих един антибиотик и не ми се иска да повтарям ☹ пръскам морска вода за пречистване и Назик, който вече няма ефект и почнах Виброцил, да ама и той ми действа за макс час и след това пак съм запушена и не мога да дишам, за капак сега вдигнах и 38 градуса температура. Моля за съвети за бабини лекове срещу хрема и колко хапчета парацетамол мога да пия на ден?
Момичета пазете се, че е ужасно наистина… а на всичкото отгоре съм и на работа..Sad

# 437
majesticmmm за хремата мога да ти кажа инхалация с чай от лайка и сода за хляб. Покриваш си главата с кърпа и дишаш парата. От топлото се отпушва носа. За парацетамол мисля, че до 4 можеш да пиеш. Бързо оздравяване!

# 438
При мен пише абсолютно същото. Предполагам се попълва автоматично. В Марковс ли беше Феталната ?
Ооо моето желязо е 110 и съм на малтофер ама е много гаден 🤢 де пия къде пропускам. Мен сега ме притеснява друго.. Уж на феталната морфология всичко е наред, а имам забележка за сърчицето на малкия да бъде прегледан от детски кардиолог...., дано е само превантивно и да е наред всичко. Пък за мен ще видим може и да ми я отстранят матката, защото е много враснала с плацентата...

# 439
На мен също никой не ми следи желязото , но като че ли сега има някакъв прилив на енергия, да видим докога ще е. Иначе за капките вигантол, аз взимам всеки ден по 8-10 капки и вит Д пак ми е по-скоро към долна граница. Взимам и В12, метилирана форма, него също не мога да вдигна, а знам че трябва да е близо до горна граница. Сега като ги свърша тези хапчета ще пробвам на някоя друга марка или направо някакъв спрей за впръскване.

# 440
При мен пише абсолютно същото. Предполагам се попълва автоматично. В Марковс ли беше Феталната ?
Ооо моето желязо е 110 и съм на малтофер ама е много гаден 🤢 де пия къде пропускам. Мен сега ме притеснява друго.. Уж на феталната морфология всичко е наред, а имам забележка за сърчицето на малкия да бъде прегледан от детски кардиолог...., дано е само превантивно и да е наред всичко. Пък за мен ще видим може и да ми я отстранят матката, защото е много враснала с плацентата...
В Марковс да, при доктор Марков. А на теб нещо казаха ли ти за тази забележка за сърчицето?

# 441
Здравейте, тъй като виждам че някои от вас са били при д-р. Марков на ФМ , бихте ли споделили дали сте доволни. Скоро ми предстои преглед при него в 20г.с. и също каква е цената за прегледа. Благодаря ви.

# 442
Аз бях в Марковс , при д-р Ивелина Димитрова . Много съм доволна , 1ч и 30 Мин някъде беше прегледа и докато не видя всичко не спря. Много изчерпателна и умна жена , впечатлена съм .
Имам същата забележка за сърчицето това се изписва при всички .
Заплатих за морфологията 180 лв.
Имам супер много снимки .
Препоръчвам с две ръце , няма да сгрешите.

# 443
През целия преглед обясняваше, че всичко е наред и бебето се развива много добре. Показа и обясни всичко свързано със сърчицето. За това предполагам, че са автоматично попълнени данни и не мисля, че имаме повод за притеснение. 😊
В Марковс да, при доктор Марков. А на теб нещо казаха ли ти за тази забележка за сърчицето?

# 444
На мен също никой не ми следи желязото , но като че ли сега има някакъв прилив на енергия, да видим докога ще е. Иначе за капките вигантол, аз взимам всеки ден по 8-10 капки и вит Д пак ми е по-скоро към долна граница. Взимам и В12, метилирана форма, него също не мога да вдигна, а знам че трябва да е близо до горна граница. Сега като ги свърша тези хапчета ще пробвам на някоя друга марка или направо някакъв спрей за впръскване.

Може ли да споделите АГ ли предписа 8-10 капки Вигантол и за какви нива на Вит Д? На мен за сериозна липса много под долната граница ФМ специалист ми предписа по 5 капки, АГ го промени на 3 капки и сега се чудя последно по колко да вземам...обясниха ми, че дори 5 капки са много силна доза.

# 445
Майчета кога усещате мъниците? Моя господин сутрин спи, обед спи, обаче като стане 19:00 до към 24:00 рита и пак заспива 🤣 Това добре ли е? Питам понеже с близнаците като бях ги усещах постоянно, къде единия, къде другия..

# 446
Майчета кога усещате мъниците? Моя господин сутрин спи, обед спи, обаче като стане 19:00 до към 24:00 рита и пак заспива 🤣 Това добре ли е? Питам понеже с близнаците като бях ги усещах постоянно, къде единия, къде другия..

Вчера зададох подобен въпрос на АГ и ми отговори, че е напълно нормално в тези седмици да не се усеща бебето постоянно, а в определени часови интервали, които може да варират. Предупреди ме да не броя на този етап.

# 447
Mumbear, Вигантол се усвоява дневно на максимален прием 10 капки, повече не става. При дефицит близка доза 5 - 8 капки ми беше предписал именно репродуктивния АГ, нямаше кой знае какъв резултат в кръвните изследвания и вдигнах на 10 капки. Говорила съм с лекари, включително край ковид, 10 капки се пият макс на ден за добър резултат и усвояване. 3 или 5 при дефицит звучи абсурдно. 10 капки се равняват на 4 000 единици. В момента пия едни капсули от iherb, които са 5000 единици дневно и нивото ми е към средата на референтните стойности, пусках контрола на 30.12.
За движенията, още нямам включвания от близнаците, и двете са с предна плацента, та вероятно ще е до 2-3 седмици. Иначе по прегледи не се спират.

# 448
Danita 14, благодаря за отговора. А за какъв период от време ви назначиха дозата? Чета проучвания и за високата доза също са стряскащи данните, затова събирам информация. Също така колко дни преди контролните изследвания спряхте да го приемате? Обясниха ми, че ако се пие и едновременно се вземе проба, резултатите ще са фалшиво завишени.

# 449
Mumbear, през 2019 г. се установи дефицитът ми на витамини Д и Б12, както и мутации, сред които на витамините от Б групата. От тогава пия постоянно и следя нивата в кръвта. По време на бременност не се спират витамини за контрола, не бих спряла сега нито Д, нито фолиева, нито Б12. Не съм ги спирала и през декември. Доколкото знам, по време на бременност си се проверяват както се приемат. Да се стигне до свръх натрупване е доста сложно... И пак, контроли в кръвта дават отговор.

Общи условия

Активация на акаунт