Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 911
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Happy, след като си карала варицела, ако се заразиш, караш херпес зостер. От личен опит, без бременност тогава, беше супер гадно, висока температура, отпадналост, мъка. Имам и белег на крака. Четох, че е опасно в средата на бременността. Сега племенникът ми беше контактен с варицела, не я е карал, личната ми лекарка забрани срещи, тъй като херпес зостера повтаря, особено при стрес, какъвто имах много последните 2 месеца. Причината е, че част от лекарствата не можем да приемаме, а инкубационния период е до 21 дни.
И на мен личната ми каза че може да се заразя и не е много препоръчително. Затова близнаците съм ги спряла от няколко месеца понеже и аз не съм карала шарка като теб, а сега ще е фатално за мен с половин тапа ( понеже ми изпада една част), с тази плацента която я имам.... И у дома, откачат вече даже не искат да хпдят на градина. Вчера малкия като стана и ми вика " мамо аз няма да ходя на градина, ти нали няма да ходиш при ангелчетата, защото с тати знаеш ли колко много те търсихме по магазинините и само теб избрахме като донра мама" малко останах шокирана от изказването. Още преди да забременея единия знаеше че ще имал още едно братче...
Та пази се много!
Благодаря, момичета. Днес не я пуснах, но не мога да я спра за дълго, тъй като от тази година за 4-годишните е задължително да ходят и трябва да им извиняваме отсъствията. Ще си пусна пак изследване при първа възможност. Лошото е, че сега 21 дни ще го мисля, а предполагам децата ще започнат едно по едно да се разболяват и това ще се проточи във времето. Дано имам късмет и да ми се размине.

# 466
Близнаците на 22 март правят 4 години. Тогава ще съм в 27/28 седмица. Доктора иска да ме закрепи до тогава, защото след това само ще броя дните и седмиците докато стана 34/35 седмица и да го извадят. Марков каза че до 27/28 да почивам, че след това мога всеки момент да очаквам кръвоизливи. Иначе и наште издивяват вкъщи само се карам и се  ядосвам, бият се, хапят се, абе ужас е....

# 467
Близнаците на 22 март правят 4 години. Тогава ще съм в 27/28 седмица. Доктора иска да ме закрепи до тогава, защото след това само ще броя дните и седмиците докато стана 34/35 седмица и да го извадят. Марков каза че до 27/28 да почивам, че след това мога всеки момент да очаквам кръвоизливи. Иначе и наште издивяват вкъщи само се карам и се  ядосвам, бият се, хапят се, абе ужас е....
Охх и при теб не е лесно.Дано всичко е наред. Стискам палци.❤

# 468
Имам един въпрос най - вече насочен към мамите, които това им е втора или трета бременност. Момичета абе в 21 седмица и 5 дена съм и искам да ви питам имате ли коластра, защото на мен ми тръгна. Когато бях с първата бременност 2 седмици преди да родя, с близнацитене помня и сега ми тръгна. Има ли някоя мама и на нея да й е тръгнала коластрата?

# 469
Имам един въпрос най - вече насочен към мамите, които това им е втора или трета бременност. Момичета абе в 21 седмица и 5 дена съм и искам да ви питам имате ли коластра, защото на мен ми тръгна. Когато бях с първата бременност 2 седмици преди да родя, с близнацитене помня и сега ми тръгна. Има ли някоя мама и на нея да й е тръгнала коластрата?

Аз съм 21 г.с. и 5 дни, но нямам коластра, но и  с предишната ми брененост, коластра имах след раждането. Така, че и сега не очаквам въпреки, че бременността ми сега е съвсем различна от първата.

# 470
Здравейте на всички бъдещи мами и бебета!
Аз съм с термин 15.06.23 и ми предстои ФМ след няколко дена. Благодаря за всички, споделили как е минала! Изключително полезно беше за мен Simple Smile
Оставам да следя темата. И  желая най-вече много здраве на мамите и малките ангелчета, които очакваме!

# 471
Привет! И моят термин е 15.06, а другата седмица на 09.02 съм на ФМ и тогава ще споделя как е минало.
Относно коластрата, аз съм в 21г.с.+1ден и нямам нищо за момента.

Здравейте на всички бъдещи мами и бебета!
Аз съм с термин 15.06.23 и ми предстои ФМ след няколко дена. Благодаря за всички, споделили как е минала! Изключително полезно беше за мен Simple Smile
Оставам да следя темата. И  желая най-вече много здраве на мамите и малките ангелчета, които очакваме!

# 472
Екзомегата е доста лепкава и за лятото не е приятна. Поне на мен ми лепка ужасно. Дъщеря ми и аз също сме с Ад. На нея като се изпоти и е намазана с екзомега прави брутална реакция и сменихме с Авен. Мисля за бебето да ползвам крема на Авен за Ад, аз също съм с него. Първите 6м ще къпем бебето с прималба пак на Авен, а после ще минем сигурно на душ олиото на Юсерин, с което се къпем всички😏

А за кой продукт на Exomega имате предвид? Може би не понася на всеки тип кожа наистина. И двамата с бебо сме със свръхсуха, чувствителна и атопична кожа. Душ-олиото е невероятно, лосионът попива за нула време.

# 473
С първото ми детенце ползвах бебешката серия на Uriage, медицинска козметика е, ухае много приятно и е Адски икономична. За бебчо пак ще ползвам нея. Препоръчвам с две ръце.

# 474
Здравейте момичета, имам едно питане. Усещам движенията на бебчо предимно ниско долу, понякога когато стане доста активен ми става леко неприатно. Понякога усещам едни трептения. Споделете вие как ги усещате? От известно време вечер корема ми се подува и усещам една тежест високо до ребрата. Понякога ме наболява особено късно вечер и се питам дали не са контракции. Другата седмица съм на преглед ще питам АГ, но ще се радвам да споделите мнение.

# 475
И аз го усещам ниско долу, но нямам стягания на корема или някакъв вид контракции. Само когато реши да се обръща ме понаболява.Пия си магнерота, но - шпато, утрогестана още не съм спирала до края ще го пия, бия си фраксипарин или клексан в краен случай. Вечер ми става лошо и тежко и даже не ям хляб, защото ми стига само и една салата. Напоследък съм луда на тема зелена салата с репички и после портокал 😂😂😂

# 476
И аз го усещам ниско долу, но нямам стягания на корема или някакъв вид контракции. Само когато реши да се обръща ме понаболява.Пия си магнерота, но - шпато, утрогестана още не съм спирала до края ще го пия, бия си фраксипарин или клексан в краен случай. Вечер ми става лошо и тежко и даже не ям хляб, защото ми стига само и една салата. Напоследък съм луда на тема зелена салата с репички и после портокал 😂😂😂
Същото зелена салата и портокал 😀😀 и таратор ,намирам място и за него 😀😀😀

# 477
Аз днес ядох маруля и така ме заболя стомаха и направо ме проряза.. отидох в тоалетната и после ми мина , но даже ревах от болки ..  за 2ри път ме се случва Sad вече няма да ям зелени неща.

# 478
И ние си отглеждаме портокалово бебе Joy

Бубулече, и на мен ми се е случвало. Не мисля, че са контракции, защото нямам стягане.

# 479
Хаха колко познато и аз съм на тема салати, за сега най много предпочитам айсберг с чери домати. Но и ние веднъж взехме маруля и аз бях със силни болки в корема с често ходене до тоалетната. От плодовете портокал и банан хапвам,а крушата е по неволя заради трудно изхождане. Онзи ден бях на ФМ всичко е ок каза доктора, лаконично но достатъчно за да съм спокойна. Всички органи прегледа подробно и каза че са в норма, както и плацентата и шийка на матка били ок. Термин 28.06.23 тежим 390 гр 😊 пола е ъъ не е сигурен още.

Общи условия

Активация на акаунт