Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 353
  • 846
  •   1
Отговори
# 510
Именно.
Точно в момента, когато още не си предал ключовете, си силната страна. И е добре този момент да се ползва максимално добре и пълноценно, за да изискваш.
После леко увяхваш и силата ти да поставяш условия, намалява рязко.

# 511
  • София
Я аз да поискам помощ от публиката и да попитам за нещо по-встрани от текущата дискусия Simple Smile Имам два едностайни апартамента за пребоядисване поради напукани стени от ново строителство. Единият е шарен, другият е бял. Дилемата е дали да се пуснат бързите бели валяци в двата или и двата да се нашарят. Имам под ръка човек, който може да подбере приемлива палитра, но от друга страна това значи да се купят три-четири кофи латекс и съответно да останат недоизползвани количества, защото старата приказка гласи, че за да стигне нещо, трябва непременно да остане някакво количество. Приемам мнения всякакви. Simple Smile

П.П. Локацията е до Зоопарка, в подножието на Студенски град, което определя и 95% от кандидатите за наематели - студенти първокурсници. Останалите 5% са  за служители в дипломатическите резиденции около Симеоновско шосе.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 10:16 от Mунчо

# 512
Я аз да поискам помощ от публиката и да попитам за нещо по-встрани от текущата дискусия Simple Smile Имам два едностайни апартамента за пребоядисване поради напукани стени от ново строителство. Единият е шарен, другият е бял. Дилемата е дали да се пуснат бързите бели валяци в двата или и двата да се нашарят. Имам под ръка човек, който може да подбере приемлива палитра, но от друга страна това значи да се купят три-четири кофи латекс и съответно да останат недоизползвани количества, защото старата приказка гласи, че за да стигне нещо, трябва непременно да остане някакво количество. Приемам мнения всякакви. Simple Smile

Ако са за под наем и двата - действай с белия валяк.

# 513
  • София
Напукани стени означава слягане, което никой латекс няма да оправи.
olive, бих направил компромис да започне да тече наема от 01.02 и съответно да се настанят тогава. Но с разсрочване на депозита не бих.

# 514
  • София
Аз пък мисля, че цветовете придават по-хубав облик и добър майстор винаги може да ти изчисли какво количество да вземеш. Ние още от времето, в което живеехме там поддържаме едни и същи цветове и вече трети път боядисваме с тях.
Благодаря на всички за мненията по въпроса с отстъпките!

# 515
Да дам и моите 5 стотинки по темата за неплащане на наем, а само ангажиране на апартамента от 1.2.2023 г. Не те съветвам да го правиш. Защо трябва да губиш от нещо за което си вложила труд , нерви, средства. Та всеки гледа от своята камбанария. А това с неплащане на депозита въобще не го коментирам. Личен опит. До края на престоя на първите квартиранти не го платиха, а и те обещаваха. Факт. Факт е и че след престой две години в жилището и перфектни двустранни отношения  оставих от депозита само 150 лева, а останалите върнах на сегашните наематели. Ама те душички - точни и стриктни.

# 516
  • София
Напукани стени означава слягане, което никой латекс няма да оправи. ...

Просто обясних защо трябва да се пребоядисат непременно, понеже преди няколко страници стана дума само за миене и почистване на стени. Иначе и гипсовото лепило, и шпакловката на кнауф вече са купени Simple Smile

# 517
  • София
Олив, аз бих постъпила малко йезуитски.
Дай си няколко дни /не повече от три/ и пазара ще покаже какво е положението в момента. Три дни са достатъчни- ще има обаждания, огледи и ще прецениш дали ще се появи подходящ кандидат, който да конкурира тези.
От друга страна, на пръв поглед на годишна база се събират някакви пари, но едни наематели с дете биха генерирали амортизация за повече. А дори тези млади хора да се сдобият с наследник през това време, ще минат поне две години, докато се роди, проходи и започне да се вихри, а до тогава ще добиеш представа за хигиенните им навици и начина им на живот.

Мунчо, аз бих заложила на бяло.

# 518
  • Варна
Бих купила само един цвят. Да, елементарно се изчисляват количествата, но не можеш да си купиш 7,4 литра боя например.
Но не бих избрала бяло, а нюанс на модерното и неутрално бежово-сиво. Ще придаде по-скъп вид на жилищата. Ще си личат по-малко дребни зацапвания.

# 519
Мунчо, аз бих действала с белия валяк.
Хубав, миещ се латекс.

# 520
  • Бургас
Аз също съм за бялото. Лесно се нанася, чисти, освежава. Цветното е по-скъпо, после ако забравиш формулите трудно се докарва същия цвят.

# 521
А да Ви питам, вие като пускате обява, разчитате само на хора, които могат да се нанесат утре ли? За мен е нормално хората да имат 1 месец предизвестие на старото място и да си го спазят, а не да "пържат" хазаина от днес за утре.
Нали след това и мен ще ме изпържат - на 5то число ще кажат че напускат и да оправя сметките с последния наем.
Пък такива, които плащат наем и тук, и там за 1 и същи месец + два депозита + комисионна не мисля, че са под път и на път, честно казано.
Споделям мнението на Azzy за трите дни, честно казано смятам, че обява, стояща дълго, не е атрактивна и кандидатите гледат нови обяви, съответно шансът да се намират кандидати намалява. По-скоро си представям, че след 2 седмици кандидатите ще искат да влязат от 1.03 и ще се загуби 1 наем.

# 522
Работа на наемателите е да си синхронизират действията по напускане на старата квартира и нанасяне в нова. Както и да понесат съответните разходи с плащане на наем за 2 квартири едновременно.

# 523
Разчитам, ако им хареса апартамента, да подпишат договора с мен. Обикновено все бързат по огледите, но могат да оставят капаро и на следващия ден да обсъдим и подпишем договора на спокойствие. Още при първата ни среща си казвам основните изисквания. Ако искат, може и след година да се нанесат. Това мен не ме касае. Досега винаги съм получавала договореното предизвестие от наемателите. Не ме интересува тяхната логистика.  Аз старателно спазвам всичките си договорки с тях и очаквам същото в замяна.

# 524
Няма как да се пази за някого без плащане. Ако иска да поеме риска друг да го наеме, съм ок.
Ако иска той да влезе, плаща за пазенето.

Не мисля за него. За себе си само вече.
От мислене за тях 2 пъти горях.
За мен той дали мисли...едва ли. Цинично, нецинично...не ме интересува...

Общи условия

Активация на акаунт