🐑 Фермата България: След сезон 8 ~ Между два сезона 🐑

• 81 381
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 75
  • earth
Аз сериозно имам близки, които имат понятие от здравословен начин на живот и ги е грижа за мен. А пък аз имам достатъчно умствен багаж, вместо да се обиждам от мненията на другите,  да се замислям върху тях.

# 76
Точно там виждам разликата, твоите близки ги е грижа за теб .
Валерия едва ли го е казала с грижа, и затова има обида.
Факта си е факт, и не е обиден, но опита да уязвиш някого на тема тегло е ниска топка.

# 77
О, Валерия не е искала да обиди Веси, просто е искала да изтъкне себе си на фона на дебеличкото Весе. ИмаХ такава приятелка, спортистка, дето само брои хапките на околните и се възмущава кой колко яде и колко е "дебел". Такива хора се имат за нещо повече от околните, дето са качили 2 кила отгоре. И аз, дето съм 50 кг, съм чувала от нея реплики "май трябва да отслабнеш, а". Ами не, не желая да съм 40 кила с мокри дрехи..

# 78
Спомням си тази част, грубичко беше. Ако не се лъжа, Нина тогава се пробва да успокои Веси, като й каза, че всички са качили килограми там.

# 79
О, Валерия не е искала да обиди Веси, просто е искала да изтъкне себе си на фона на дебеличкото Весе. ИмаХ такава приятелка, спортистка, дето само брои хапките на околните и се възмущава кой колко яде и колко е "дебел". Такива хора се имат за нещо повече от околните, дето са качили 2 кила отгоре. И аз, дето съм 50 кг, съм чувала от нея реплики "май трябва да отслабнеш, а". Ами не, не желая да съм 40 кила с мокри дрехи..
Точно!Само че при мен беше обратно.Цял живот съм 52 кг и съм чувала: няма ли да напълнееш? Докато една истинска приятелка ми каза: Така ти говорят,защото ти завиждат!

# 80
Веселка качи най-много килограми от жените. Нормално, вътре се хранят предимно с тестени неща, пържено и въглехидрати, протеина е много малко, да не кажа почти никакъв. И ако навън човек се храни здравословно, нормално е вътре да качи килограми.

# 81
Това за килограмите много зависи кой и как ти го казва. На мен една позната, доста по-едра от мен, ми каза месец след раждането: "мале, колко си напълняла" , а аз си бях старите кг, но самото ми тяло беше по отпуснато, по-малко мускули, огромни гърди, заради кърменето... Аз до този момент никога не съм коментирала кой как изглежда, но тогава не се стърпях и явно изнервена от недоспиване и казах - "виж се ти как изглеждаш без дори да си раждала"... Сега като го пиша, знам че е било много грубо, но и нейният коментар за наскоро родила жена е неуместен. Та я разбирам Веси, че не и станало приятно. Дори и така да е, нужно ли е някой да ти го казва? Поне аз не бих!

# 82
Всеки сам се вижда в огледалото и си знае как изглежда. Не е нужно да се коментира и да се натяква... Но има жени, които са просто фиксирани на тема килограми. Друга приятелка, не сме се виждали от сума време и първата й реплика е "ауу, отслабнала ли си" или нещо в този дух. Аз никога не забелязвам дали някой е качил или отслабнал, хич не ми пука. Но дори и да фрапиращо, никога не бих го коментирала. Сигурна съм, че отсрещната страна вече е достатъчно комплексирана на тази тема..

# 83
Спомням си случая във Фермата беше, когато Вал каза на Весито, че е качила килца. Не ми се стори грубо, според мен беше казано добронамерено, но Весито се обиди. Аз лично не бих се обидила, дори напротив. Като студентка имах съквартирантка, която както и да се облека, и някое килце да кача, като я питам "Как съм" или "Как ми стои" отговаряше с дежурното "Супер си", "Много си добре". Ами за мен това не е приятел, ако си качила килца и ти личат, кой ако не близките ще ти кажат?!
Весито ми е на сърцето, а Вал много ме разочарова, като цялостно представяне и в частност поведението на и след финала, но в случая мисля, че Весито нямаше причина да се цупи. Беше качила най-много от всички жени и понеже е по-дребничка много й личеше. Вал ги тренираше всяка сутрин, сигурно го е казал в този аспект. Ама и Веска я разбирам, там стават по-чувствителни и напрегнати, и най-малкото може да те разклати.
Веселка е отслабнала след Фермата, на финала си беше добре.

# 84
Друга приятелка, не сме се виждали от сума време и първата й реплика е "ауу, отслабнала ли си" или нещо в този дух.
Коментари за отслабване също не са уместни, макар хората да си мислят, че ти правят комплимент, защото никога не се знае каква е причината за свалянето на килограми.

# 85
# 86
  • София
Извинете, но дори и да си нямате кантари и огледала в къщи, поне дрехи със сигурност имате и сами може да усетите, че сте качили. Аз нямам нужда някой 'доброжелател" да констатира това, което и аз знам.

# 87
Аз нямам нужда някой 'доброжелател" да констатира това, което и аз знам.
Те, тези, не искат разрешение. Чувстват се длъжни да те информират.

Още някой да каже, че Гуспата (егати идиотския прякор!) чака дете??!

# 88
  • earth
Разбирам, че човек може да се обиди (или по-скоро разочарова) когато някой смятан за приятел се опита да го оязви. Това което не разбирам е защо точно теглото - нещо което се вижда (както се спомена по-горе) и може да се измери на кантар, е токова чувствителна тема. Горната дискусия потвърждава, че това е така.

# 89
Извинете, но дори и да си нямате кантари и огледала в къщи, поне дрехи със сигурност имате и сами може да усетите, че сте качили. Аз нямам нужда някой 'доброжелател" да констатира това, което и аз знам.
Много зависи кой ти го казва. Ако е някой познат е грубо и неуместно. Ако е сестра, близка приятелка, съпруг и ако е казано добронамерено, и с такт бих го приела, като приятелски съвет. Ако си качил килце две, трудно може да се видиш отстрани.
Лично аз без да ме питат не бих си позволила да коментирам нечие тегло, но на много близки хора бих простила самоинициативата да ме светнат, ако съм се отпуснала.

Общи условия

Активация на акаунт