ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони - тема 2

• 55 442
  • 723
  •   1
Отговори
# 720
Ellymio, не сме правили все още. Искам да порасне малко и тогава ☺️ Колебая се и в коя лаборатория в Бургас да го направя. Вие правихте ли?

# 721
Още не сме, сега е на година и 3м, аз също чакам да порасне още малко. Мисля да го направим в Майчин дом в София, аз ходих при проф. Димова за консултация след резултатите от кариотипа, но в Щерев, тогава не останах много доволна защото ми даде мрачна прогноза, но мисля че има достатъчно опит, бих се доверила
Ellymio, не сме правили все още. Искам да порасне малко и тогава ☺ Колебая се и в коя лаборатория в Бургас да го направя. Вие правихте ли?

# 722
А защо трябва да се изследва? Извинявам се за лаишкия въпрос.

# 723
А защо трябва да се изследва? Извинявам се за лаишкия въпрос.

Аз съм носител на балансирана робертсонова транслокация. Общо взето на гинетичните консултации ми обясниха, че при деленето на клетките на ембриона или ще е с моята транслокация, или ще е с нормални хромозоми, но това не се вижда при ПИД или пренатален, защото хромозомите са си точен брой, просто две са се слепили (в моя случай 13;14). Аз бих изследвала детето си за да знае, а не защото има някакво отражение върху развитието му. На мен ми отне няколко години лутане да разбере корена на репродуктивните ми трудности

Общи условия

Активация на акаунт