Обаче не знам какво да го правя. Ники е във възторг, а аз се двоумя
. Нищо не знам за хамстерите и се чудя дали да го гледаме или да го подарим. Дали ще може да съжителства с бебето 
Имате ли опит с такива животинки?
. Нищо не знам за хамстерите и се чудя дали да го гледаме или да го подарим. Дали ще може да съжителства с бебето 
Първият получих когато бях на 8 години и обожавах да се грижа за него. Живя цели 3 години
(доста време за хамстер) Другите също много обичах, живяха около 2 години, дори по едно време имах два едновременно, но бяха женски и мъжки и ги държах в различни аквариуми
Принципно мисля, че аквариума е по-доброто решение за мишле или хамстер, просто защото имат някакво, макар и малко пространство където да се разхождат. Може да им се купи играчка за тичане. Знам, че задължително трябва да имат нещо за гризане - дървени дъсчици примерно - за да не им израстват много предните зъби. Хамстерите не хапят ако не бъдат стискани прекалено силно и ако не им бъде причинявана физическа болка. Мисля, че ако обясниш на малкия, че животинчето може да се пипа само внимателно, няма да има проблем. Добре е първо да го нахрани няколко пъти - да му даде вкусотийки направо от ръката си примерно - за да свикне животинчето с миризмата му
А иначе за едно животно може да се разбере дали е агресивно само като го наблюдаваш известно време. Ако е наплашен или нервен хамстерът не се спира на едно място, драпа постоянно и се опитва да излезе, подскача рязко при по-силен шум (може да да пробваш да плеснеш с ръце близо до него примерно) и дори когато спи се стряска в съня си през 5 минути. Ако ги няма тези признаци явно животинчето е кротко
!!!
???Някой да ме светне, моля, че може пак да ми се прииска да си завъдя жуотинка в къщи, заради малката.