НГДЕК - 2

• 77 456
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Моят петокласник се яви на теста за проверка на способностите след 4. кл. без минута целенасочена подтоговка за конкретното препитване. Позиционира се в средата на класирането. Не пиша в никакъв случай с цел да го изтъкна (все едно има за какво).
Ако детето си е учило през годината, то ще успее да влезе без проблем и без кой знае каква подготовка Hands V

Успех на всички кандидати Blush

# 106
Здравейте, интересува ме след 7 клас какви предмети се изучават в двата профила и латинския се започва от началото ли?

# 107
  • София
Мога да кажа само за хуманитарния - БЕЛ, Латински, чужд език, биология, философия, география, физика, химия, математика, изобразително изскуство/история на изкуството, антична история, култура и история, езикознание, въведение в класическото образование, физическо, музика.

# 108
  • Sofia
Дали ще качат на сайта теста от днес, който правиха четвъртокласниците? Професионално любопитство ме гложди.

# 109
  • София
Вероятно не, както и от предходни години. За информация- чух от администрацията да споменават, че вероятно ще удължат срока за подаване на копие от свидетелството за завършване, а от там и класирането. В сферата на мистиката всичко това де, просто дочух разговор.

# 110
Силно се надявам това последното да не се случи.

# 111
  • София
От моите уши...Simple Smile Simple Smile Промени в датите за графика на прием в 5 клас по-долу и тук
https://ngdek.com/bg/priem-5-klas

# 112
Преди 3 часа нямаше промяна.  Никак не е хубаво да променят в последния момент правилата, които са обявили през февруари още.

# 113
  • София
Те и за 7 клас удължиха срока. Не разбрах каква е причината, след като документите се подават онлайн и системата едва ли се е сринала. 2 седмици не е малко

# 114
В случая става въпрос за промяна датата на класирането и записването. Иначе онлайн подаването беше удължено и за четвъртокласниците, но нямаше отражение върху останалите процеси.

# 115
  • София
Мисля, че е  свързано с възможността за по- спокойно представяне на удостоверението за 4 клас. В някои училища ще се раздават на 19.06, тъй като 16.06 е неучебен ден.

# 116
  • София
Това означава ли, че резултатите от изпита ще излязат по-късно, а не на 19 юни?

# 117
Да, ще излязат на 23.06.

# 118
  • София
Моят петокласник се яви на теста за проверка на способностите след 4. кл. без минута целенасочена подтоговка за конкретното препитване. Позиционира се в средата на класирането. Не пиша в никакъв случай с цел да го изтъкна (все едно има за какво).
Ако детето си е учило през годината, то ще успее да влезе без проблем и без кой знае каква подготовка Hands V

Успех на всички кандидати Blush

Моето дете също много учеше през годината. Има шестици по БЕЛ, математика, английски език и човекът и обществото. Отделно прочете един допълнителен учебник по родинознание за 4 клас няколко пъти. На матурите по БЕЛ има над 90 точки. И въпреки това не зная до колко е решила правилно теста на изпита. Интересувам се, ако някои кандидати не дойдат да се запишат в определения срок, ще има ли шанс за първите под чертата?

# 119
Някой има ли изтеглен файл с класирането на миналогодишните кандидатгимназисти. Преди няколко месеца го открих в нета, но сега не го виждам. Беше ми направило впечатление, че само 2-3 деца не бяха с 2 шестици от дипломата (БЕЛ/история), но искам да прегледам резултатите на класираните от НВО/изпита по история.
Дъщеря ми завършва 7 клас в НГДЕК, доволни сме от училището. Резултатите от НВО-тата са й мн.добри (доколкото още не са финални), без да е посещавала частни уроци, само от подготовката в училище.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 23:16 от ReaGalahan

Общи условия

Активация на акаунт