НГДЕК - 2

• 77 429
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мисля, че до 10 клас всички учат еднакво древните езици, аз останах с впечатлението, че разликата е в 11 и 12 клас и там има повече история за сметка на древните езици. Може и да греша, но при записването това ни беше обяснено.

Относно нивото на изучаване на италиански език, не мога да преценя много обективно, тъй като аз съм завършила езикова гимназия с италиански и все ми се струва, че може повече да учат. Все пак за 4 часа седмично нивото е добро

# 91
  • Sofia
Здравейте,

Прочетох темата, но не намерих отговор на въпроса си, затова ще попитам - моето дете има нестихващ и необясним за мен (като математик) интерес към история и езици, чул е за гимназията и много се е навил точно там да учи. Сега е в 5-ти клас, т.е имаме време до кандидатстването след 7-ми клас, но бих искала да попитам:

1. Как се подготвяте за теста по история? Има ли някъде уроци, учители от училището или други варианти? Не мога изобщо да му бъда полезна, историята винаги е била просто досаден предмет за мен, така че ще бъда благодарна някой да ме насочи къде да намеря учители за подготовка.
2. Доколкото разбирам, училището развива паралелки от 4-ти клас, този момент сме го пропуснали, това дали намалява значително шансовете да влезе след 7-ми? Каква квота приблизително остава за външни деца?

ПП. Ще бъда благодарна и някой, който миналата година е приет след 7-ми клас, да сподели с какъв бал влизат момчетата.

Благодаря предварително!

# 92
  • София
Мога да разясня някои неща. Първо децата учили там от 5 до седми класне продължават автоматично в гимназията, а кандидатстват наново. Освен това част от тях сигурно избират да продължат в ЕГ може би, така че мисля си, пставта доста места за нови попълнения.
Няма квоти при кандидатстването. Т. е. момче или момичее без значение кандидатстват наравно.
В сайта на НГДЕК бях попаднала на балове, имаше таблица приети и резерви. не помня точно, но със сигурност последният приет беше с бал под 400 миналата година, като част от тези деца в последствие се отказват - предпочитат ЕГ например и реално влизат и от резервите, но може само да гадаем колко резерви и докъде пада балът.

# 93
  • София
Aко е полезно за някого- М.Папазова в БНТ- Кандидатстване в НГДЕК: Върху какво да наблегнат кандидат-гимназистите?

https://bntnews.bg/news/kandidatstvane-v-ngdek-varhu-kakvo-da-na … -1233061news.html

# 94
  • София
Пак аз, за което се извинявам! Не знам дали следите тази страница, госпожата на добра воля споделя много в сферата на образованието по история. За тези с деца в 7 клас и ако ви се стори подходящо. Нямам идея къде и какво е работилницата й.

# 95
  • София
От днес работи линкът за регистриране за изпита по история след 7 клас. Нали сме нация техническа, се зарадвах, че става онлайн....докато не видях, че се искат подписи на детето и родителя. Дали са как да стане, обаче явно с Аби файн ридър, а а нямам тази програма.
Аз имам КЕП ,обаче синът ми как ще подпише? И се оказва, че ще си караме със добрата стара разпечатка на хартия и сканиране.

# 96
  • София
Заявлението го надрасках с една по-тъничка линия през опцията Draw. Също нямам платена версия. Получих входящ номер, въпреки че с толова нескопосан подпис спокойно можеха да ме сметнат за неграмотна 😄

Някоя добра душа дали би услужила, ако на неделните консултации за 5 клас са раздали отново помощни въпроси? Благодаря предварително!

# 97
Не раздадоха допълнителни въпроси, правили са теста на място. Но не съм видяла под каква форма е. Ако става за снимане, ще снимам.

# 98
  • София
Много благодаря! Попитах предишния ден, но ми казаха, че в момента се разработвал.

# 99
  • София
И мен ме интересува теста и от миналата консултация,  че моето дете имаше други ангажименти в неделните и успя да отиде само двете съботи.
 Като записвах за изпит петокласника и беше показано с картинки как да се подпишете , много лесно беше. Няма ли разяснение и за 7-ми клас?

# 100
Моля, родителите на децата, които учат в 13-то училище да споделят мнение. Силно съм притеснена от факта, че в района около у-щето има много роми и бежанци. Каква е базата на у-щето, как се гарантира безопасността на децата?

# 101
Когато подавахте заявление за кандидатстване след седми клас, за колко време ви върнаха отговор с входящ номер?

# 102
  • София
Когато подавахте заявление за кандидатстване след седми клас, за колко време ви върнаха отговор с входящ номер?

Ако ще ти помогне ориентир от заявлението след 4 клас- подадох в първия ден (2 май) и получих входящ номер на 5 май във вечерните часове. Успех!

# 103
Благодаря! Аз подадох миналия вторник, но пък имаше почивни дни миналата седмица и май ще оставя до утре, преди да им пиша, за да питам, дали всичко е наред.

# 104
  • София
Благодаря! Аз подадох миналия вторник, но пък имаше почивни дни миналата седмица и май ще оставя до утре, преди да им пиша, за да питам, дали всичко е наред.

Направо им пишете. Не чакайте.

Общи условия

Активация на акаунт