Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 747
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
VSSh , Фраксипарин/Клексан са с много малки подкожни иглички. Вътре в кутийката по принцип си има инструктиця, но като цяло - в " сланинките"  на корема в ляво/дясно от пъпа, но може и в бедрата отпред, и/или в ръката,
Сега в болницата започнаха да ми ги слагат заради залежаването, и ги имам за още 20 дена и у дома - кожата на корема ми е толкова опъната от бебето, че едва хващам гънка, но криво ляво става.
Ако те е страх от игли, може да ги поставя и мъжа ти, или изобщо който смел имате у дома,
Ще добавя снимка след малко на това което аз имам да се ориентираш - наистина е много мъничка, ще се справиш 🤗🤗
Скрит текст:

Здравейте и от мен, момичета!
Днес ходих при проф. Станева - ангиолог (болница Токуда), във връзка с Д-димер, който не се повлиява от Натаспин. При норма 0.5, моят в момента е 3.0. Да кажа първо за нея - консултацията продължи около 5 мин, като общо взето аз й казах за какво става въпрос, а тя даже и не погледна изследванията ми до момента, с изключение на това за тромбофилии. Изписа ми инжекции Фраксипарин или Клексан в доза 0.6. Най-вероятно след празниците ще направя още едно изследване, но в друга лаборатория. Сега и без това не мога да ги почна, защото няма кой да ми ги бие. Моля тези от вас, които имат завишен Д-димер да ми кажат колко е и на каква терапия са. А тези , които си поставят Фраксипарин или Клексан - къде се бие и къде ходите да ви го поставят?
И още нещо - пазете се и бъдете по-внимателни, защото аз онзи ден паднах много лошо и още се притеснявам дали бебо е добре, въпреки двата прегледа, на които ходих. Тогава се спънах, но напоследък често ми се случва да залитам, не мога да пазя равновесие.
Желая весели празници на всички!

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 01:05 от Lucie_

# 181
  • В твоето съзнание...
Аз съм си слагала фраксипарин след една операция и го правех сама. Както Люси вече е казала, ако можеш хващаш сланинка някъде и биеш там. Докато бях в болницата и в ръцете ми ги биеха, но за мен беше по-лесно в корема. Първоначално беше неприятно изживяване, но се свиква. Аз тогава попитах мм дали може той да ги слага, ама като го видя как позеленя и се отказах. Иначе ако искаш сигурно може да ходиш да ти ги бият някъде, но ще си е разход и разкарване всеки божи ден.
Днес ходих при проф. Станева - ангиолог (болница Токуда), във връзка с Д-димер, който не се повлиява от Натаспин. При норма 0.5, моят в момента е 3.0. Да кажа първо за нея - консултацията продължи около 5 мин, като общо взето аз й казах за какво става въпрос, а тя даже и не погледна изследванията ми до момента, с изключение на това за тромбофилии. Изписа ми инжекции Фраксипарин или Клексан в доза 0.6. Най-вероятно след празниците ще направя още едно изследване, но в друга лаборатория. Сега и без това не мога да ги почна, защото няма кой да ми ги бие. Моля тези от вас, които имат завишен Д-димер да ми кажат колко е и на каква терапия са. А тези , които си поставят Фраксипарин или Клексан - къде се бие и къде ходите да ви го поставят?
И още нещо - пазете се и бъдете по-внимателни, защото аз онзи ден паднах много лошо и още се притеснявам дали бебо е добре, въпреки двата прегледа, на които ходих. Тогава се спънах, но напоследък често ми се случва да залитам, не мога да пазя равновесие.

# 182
Благодаря ви, момичета!
Не ми е проблем сама да си ги бие, но ми се иска поне веднъж да видя как става точно.
Весели празници!

# 183
Аз бия клексан 0,4 всяка сутрин в корема или в бедрото,покрай инвитро процедурата се пренудих да се науча да ги бия не е сложно и трудно самото лекарство боли затова трябва бавно да се слага.

# 184
VSSh, и аз съм на инжекции всеки ден. Добра идея е първия път да отидеш в някоя поликлиника, за да ти покажат, как се слага инжекцията. Така ще си по-уверена да го правиш сама. Иначе, нищо сложно - промиваш кожата със спирт, хващаш гънка на корема, забиваш иглата бързо, пускаш гънката, изпразваш спринцовката бавно и изваждаш иглата. Ако не можеш да хванеш гънка на корема, краката и ръцете са вариант, но аз лично никога не съм била там.

Интересно ми е, защо са ти назначили директно доза 0,6, а не по-малко (0,3-0,4). Но лекарите знаят по-добре от нас.

Благодаря ви, момичета!
Не ми е проблем сама да си ги бие, но ми се иска поне веднъж да видя как става точно.
Весели празници!

# 185
VSSh, и аз съм на инжекции всеки ден. Добра идея е първия път да отидеш в някоя поликлиника, за да ти покажат, как се слага инжекцията. Така ще си по-уверена да го правиш сама. Иначе, нищо сложно - промиваш кожата със спирт, хващаш гънка на корема, забиваш иглата бързо, пускаш гънката, изпразваш спринцовката бавно и изваждаш иглата. Ако не можеш да хванеш гънка на корема, краката и ръцете са вариант, но аз лично никога не съм била там.

Интересно ми е, защо са ти назначили директно доза 0,6, а не по-малко (0,3-0,4). Но лекарите знаят по-добре от нас.

Благодаря ви, момичета!
Весели празници!

Aria Mia, аз като цяло не очаквах да ми изпишат директно инжекции. Дозата е такава, защото съм 90 кг вече.

Честита Коледа, момичета!
Бъдете здрави и щастливи!

# 186
  • В твоето съзнание...
За кръворазреждане рядко дават хапове, тъй като до колкото знам при евентуална интервенция е по-трудно да се разбере колко имаш останало в организма и как да се действа.

Весела Коледа, момичета! Много здраве и късмет!

Благодаря ви, момичета!
Весели празници!

Aria Mia, аз като цяло не очаквах да ми изпишат директно инжекции. Дозата е такава, защото съм 90 кг вече.

Честита Коледа, момичета!
Бъдете здрави и щастливи!

# 187
Весела Коледа, мили мами! Бъдете много здрави и щастливи! ❤️❤️❤️

# 188
Весела Коледа, мили мами! Бъдете много здрави и щастливи! ❤️❤️❤️
Весела Коледа и от мен на всички мами . Да сме живи и здрави ,това е най - важното ! Другото ще си го родим и отгледаме хихихи 🥰🥰🥰🥰❤️

# 189
Весела Коледа! Бъдете здрави🙏

# 190
Весела коледа момичета! Heart

# 191
  • Варна
Весела Коледа дами  Gift Heart
Бъдете здрави вие и семействата ви Two Hearts

# 192
Весело посрещане на Коледа и Нова година, момичета! Спокойни и хубави моменти със семейството и приятелите, и здрави хубави бебчета на термин!
Аз продължавам да се мъча с това ухо, седми ден на антибиотик и още боли. Какво е това чудо, не знам. А и не знам какво повече може да се направи. В петък ми изписа още капки, но няма подобрение засега. Дано сте здрави всички.

# 193
Честито Рождество! Нека в домовете ви цари мир, любов и благоденствие! Flowers Evergreen Tree Gift
Бъдете здрави!

# 194
Честито Рождество, момичета! Да са ни здрави бебетата и ние, за да ги глезим и обичаме много.

Ирна, радвам се, че те изписаха преди празниците и бебчо е на топло. Още време ще е така и ще мине добре раждането, когато трябва. Сигурна съм. Опитай се да го повярваш вече и ти.

VSSh, моят д димер е 1.3 от норма 0.5, онзи ден се изследвах. Иначе другите ми показатели са в норма. Аз принципн8 съм си с тромбофилия и си бия клексан 0.6 всеки ден, дано не се наложи да увелича дозата. На преглед съм на 29 и ще питам. И аз бия в корема, вляво или вдясно от пъпа, в сланинката. Сама си бия, не е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт