Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 469
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Препоръчам горещо блога на Хедра за кърменето, както и Национална асоциация подкрепа за кърмене. Само да предупредя, че не съм ги чела сега, а това ми е информация от преди 10 години. Преди първото раждане се готвих на теория все едно ще се явявам на изпит. Тогава имаха и “горещи телефони” на които човек можеше да звънне спешно при проблеми с кърменето.

И аз много искам да мога да кърмя и то без шише. Имам вдлъбнати зърна и ще трябва да взимам силиконови, но ще търся с кого да с еконсултирам. Казват, че с адекватни действия в първите 24 часа след раждането, нямало жена, която да няма кърма. Всички, коит не можели да кърмят, било от някаква грешка. За това аз лично ще проуча много хубаво и ще говоря в болницата (когато я избера) специално за тази грижа след раждането кой как може да помогне, но да си го подсигуря, защото аз не зная какво и как трябва и така може да се стигне до провал. Sad

Аз бях на късна фетална днес - потвърдиха, че хълцането е нормално. Казаха ми, че бебето малко изостава и е по-малко с около седмица. Да се храня по-добре и с повече протеин и ще видим следващия път как върви.

Иначе да попитам Simple Smile Моята АГ нищо допълнително не ми казва. Сега я питах за прием на Омега 3 и тя ми отговори, че е добре, особено в последния триместър. И малко се ядосах, че ако не разбера аз нещо и не попитам, няма да ми препоръча. Та освен разни медикаменти при нужда (контракции, шийка и т.н), какви добавки взимате? Витамини за бременни? Омега 3? Някакви други конкретни добавки?

И пак да попитам за тревожността и схемата на прием на тези капки Рескю на Др Бах - дневни/нощни...?

Благодаря!

# 571
Аз си купих книгата на Хедра за кърменето. Всичко е обяснено много подробно и има отговори на въпроси за най-честите ситуации. Пречоръчвам я.

# 572
Момичета, от известно време следя видеата на "Училище за родители МА-МА" във Фейсбук, където дългогодишна акушерка споделя професионален опит и кани външни лектори по различни теми, свързани с бременността, раждането, кърменето, хигиената на бебето, бебеносене и т.н. Много са й добри лекциите, особено тази за кърменето и за раждането (и двата вида раждане). Има лекции вторник, сряда и петък от 11.00 ч., като видеата остават за гледане и по-късно. Аз случайно попаднах, без препоръки, но вече изгледах няколко и мога да ги препоръчам смело: https://www.facebook.com/PregnancySchool.MaMa

# 573
И аз следя уебинарите. Следя и на "Кенгуру" и на още едно списание. Общо взето установих, че има промяна в препоръките за хранене, обгрижване и всичко, свързано с отглеждане на дете, от лекциитенпреди 4 години.

# 574
Мами вие мислили ли сте с какво ще сте облечени на изписването?

# 575
Здравейте,
Отскоро ви следя и дойде моя ред да се включа с въпрос. Мислите ли да купувате цели спални комплекти на този етап? Аз съм се насочила към 2 протектора 3 чаршава с ластик, чувалче за спане и се чудя дали има нужда от калъфки към момента. Без възглавницата  разбира се, просто да има нещо постлано под главичката. Има ли смисъл от тях или вече по-нататък?

# 576

Аз си купих "бременна" рокля преди време, която изгкежда супер. Освен това е много удобна и мисля да съм с нея. Обаче има недостатък - черна е. Аз не обичам особено черния цвят.

# 577

Напоследък го мисля,ама не стигнах до решение. Все пак е зима,повечето рокли са ми за по-топло,минават ми през ума и туника с клин или чорапогащник например,като цяло не мисля да съм официална. Все пак имам само маратонки и едни високи токчета,които със сигурност няма да сложа. 😀  Зависи и от времето.

# 578
Така, да се включа и аз по актуалните теми.
 Рескю пстилите се приемат според Вашата индивидуална нужда, до 4 на ден, а капките преди лягане са 4капки преди лягане. Все пак прочетете инструкциите и преценете за пластилите, но най-вече може да се консултирате с личния за ваше спокойствие. При мен помага и хомеопатия-Жасмин. Струва около 4лв и смуча 3*5. За тях разбрах от една теча за бременни.
Относно храненето след две кърмени деца пак си имам стрес как ще се справим с Бебка. Това което разбрах е в началото изцеждане след всяко кърмене, после постепенно се регулира сама лактацията. С баткото кърмих до 5месец и се разболях. Спряха ми кърмата с лекарства и колани. Беше много гадно 😖 С втория батко успях до годинка и сама го спрях още при първият път в който пропусна да поиска гърда. Сега живот и здраве дано и Бебка успея да си кърмя поне година. Няма по-лесно хранене за мен. Купила съм само едно малко и едно голямо антиколик шише за всеки случай.
 За изписването за мен се надявам да съм с дънките за бременни и една туника. Започнах да оглеждам билини за след раждане. За три години доста неща са по наизлезли , но не зная колко ще са удобно в първите дни след раждането. Може би ще заложа на памучните дълбоки гащички.
Друго… така ми се ходи напред назад, имам предвид танцува ми се, весели ми се, пие ми се примерно бейлисче 😀
Спокойна вечер дружина.

# 579
За кърмене аз не бих разчитала само на акушерките в болницата. Съветите им бяха доста разнопосочни. Книгата на Хедра е прекрасна и има всичко необходимо, благодарение на нея сме се кърмили изключително с дъщеря ми.
За спалното бельо - аз слагах празна калъфка или пелена под главата, защото се случваше да върне по малко мляко, да не пера целия чаршаф. Като цяло неща за постилане - тензух, бархет - влизат в употреба. Ползвах едни стари бархетни пелени от мен като бебе, не са мръднали за 30 години.

# 580
 Рескю пстилите се приемат според Вашата индивидуална нужда, до 4 на ден, а капките преди лягане са 4капки преди лягане. Все пак прочетете инструкциите и преценете за пластилите, но най-вече може да се консултирате с личния за ваше спокойствие. При мен помага и хомеопатия-Жасмин. Струва около 4лв и смуча 3*5. За тях разбрах от една теча за бременни.
Относно храненето след две кърмени деца пак си имам стрес как ще се справим с Бебка. Това което разбрах е в началото изцеждане след всяко кърмене, после постепенно се регулира сама лактацията. С баткото кърмих до 5месец и се разболях. Спряха ми кърмата с лекарства и колани. Беше много гадно 😖 С втория батко успях до годинка и сама го спрях още при първият път в който пропусна да поиска гърда. Сега живот и здраве дано и Бебка успея да си кърмя поне година. Няма по-лесно хранене за мен. Купила съм само едно малко и едно голямо антиколик шише за всеки случай.
 За изписването за мен се надявам да съм с дънките за бременни и една туника. Започнах да оглеждам билини за след раждане. За три години доста неща са по наизлезли , но не зная колко ще са удобно в първите дни след раждането. Може би ще заложа на памучните дълбоки гащички.
Друго… така ми се ходи напред назад, имам предвид танцува ми се, весели ми се, пие ми се примерно бейлисче 😀
Спокойна вечер дружина.
И аз съм със същите желания като теб . Хехехехе мога да ти кажа едно виртуално наздраве с един невидим Бейлис или чаша вино 😄😄🌷

# 581
Мен ме разубедиха от спален комплект на този етап,също съм взела протектори,чаршафи и спален чувал,одеалце ако се наложи бебепорта за изписването си е одеалце,така че имаме.

Здравейте,
Отскоро ви следя и дойде моя ред да се включа с въпрос. Мислите ли да купувате цели спални комплекти на този етап? Аз съм се насочила към 2 протектора 3 чаршава с ластик, чувалче за спане и се чудя дали има нужда от калъфки към момента. Без възглавницата  разбира се, просто да има нещо постлано под главичката. Има ли смисъл от тях или вече по-нататък?

# 582
Като казахте, че ви се пийва Бейлисче или вино....вие въобще ли не пиете? Аз поне веднъж я седмицата пия я бяло, я червено вино по 1 малка чашка. И бира по малко съм пийвала. С много мярка и рядко, разбира се.

# 583
Добро утро ☕ 😌
Mer_m, ох като прочетох, че ти се весели и аз съм така. От две седмици имам чувството, че пак не съм наред - обхванала ме е хиперактивност и не мога да седя на едно място. Всичко ми се прави само да е извън вкъщи - искам заведения, ресторанти, екскурзии..даже ремонт искам да правя сама. Друг е въпросът, че нищо от това не се случва 😃
Не знам след раждането как ще е, но ако пак съм така ще откача вкъщи 😃
Момичета, предлагам след ражданията, живот и здраве, някой път да излезем заедно на бар/кръчма. Хаха
Спокойна вечер дружина.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 08:35 от Cat_woman123

# 584
Мен ме разубедиха от спален комплект на този етап,също съм взела протектори,чаршафи и спален чувал,одеалце ако се наложи бебепорта за изписването си е одеалце,така че имаме.

Здравейте,
Аз пък не се бях интересувала по този въпрос. Взех един на кученца 😄😄 ама той не е от най малките така ,че ще върши работа . И четох разни мнения ,че до 6 месец никаква вода . А з съм такъв пристрастен фен на водата ,че не мога да си обясня как така не се дава вода на бебе . Пък и съм говорила с всички майки покрай мен и казват ,че са си давали вода по- малко .#So close за биричка много мъничко и рядко . Вино не смея ,че милото го прави един път и не е като тия ментета от магазина 🤣🤣🤣 и не смея . По отношение на хиперактивноста ,все си казвам ,че трябва по -леко да го давам ама аз все бързам и не сядам на гъза като нормалните хора.Постоянно ги върша някакви,я на двора ,я вътре в къщата ,като кон 😄😄😄

Общи условия

Активация на акаунт