Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Момичета  здравейте от 32 седмица  не пиша често но ви следя всеки ден ,   аз съм със постоянно стягане  на корема вчера бях и до спешното тоновете са добре тези стягания ги отчитат като контракции през 3 минути  измериха шийката в норма е няма разкритие но пък стяганията са постоянни вече съм безпомощна  денонощно имам дискомфорт ...биха ми нещо за отпускане и след 15 минути ме изпратиха в къщи ... (живея в Белгия )  А не ми стига това ами още ..мъчи ме  синузит от вчера поне така мисля де , лявата страна на лицето ме боли ужасно много придружено с главоболие . Ако някоя от вас знае лек моля да ми каже .

Може да си правиш инхалации с лайка. Мисля че ще те облекчат. Слагаш на котлона да ври лайка и вдишаш от изпаренията.

# 361
Момичета  здравейте от 32 седмица  не пиша често но ви следя всеки ден ,   аз съм със постоянно стягане  на корема вчера бях и до спешното тоновете са добре тези стягания ги отчитат като контракции през 3 минути  измериха шийката в норма е няма разкритие но пък стяганията са постоянни вече съм безпомощна  денонощно имам дискомфорт ...биха ми нещо за отпускане и след 15 минути ме изпратиха в къщи ... (живея в Белгия )  А не ми стига това ами още ..мъчи ме  синузит от вчера поне така мисля де , лявата страна на лицето ме боли ужасно много придружено с главоболие . Ако някоя от вас знае лек моля да ми каже .

Може да си правиш инхалации с лайка. Мисля че ще те облекчат. Слагаш на котлона да ври лайка и вдишаш от изпаренията.
ще пробвам мерси !

# 362
Ирна благодаря за окуражителните думи. Мисля, че до сега с теб вървим горе долу еднакво като размери на бебчето. До колкото разбрах проблема не е, че е малък, а просто има някакво изоставане към текущия момент спрямо последното измерване от преди една седмица. Това някак си не ме притеснява чак толкова, понеже и аз си мисля, че може да е от различната апаратура. Шийката обаче ме притесни, понеже последно ми е мерена преди месец и си беше съвсем наред 3.6.окуражавам се с това, че ти вече седмици наред стискаш с 2см. Дано и при мен да се получи. Намалените околоплодни води също са притеснителни, но ще видим. Док е нощтна смяна тази вечер в родилното и ме вика довечера за обстоен преглед, изследвания и система. Утре ще дам подробен отчет какво е станало Hug
 Портокали и аз ям на последък, но гледам да не прекалявам 1- 2 на ден. Все пак каквото и да е ако е в нормални количества мисля, че няма да навреди Grin

# 363
Добро утро, мамчета! Да се оплача аз малко... Снощи започна да ме драска гърлото, тялото ме болеше... И през нощта вдигнах температура.. Малка беше, но все едно валяк ме е газил, така се чувствах. Взех парацетамол и ефизол за гърлото. Ще видя как ще съм днес, ще лежа повече, че тея дни все бях на някъде навън с мъжа ми и дано мине. Ако не ще звъня на докторката... Дано организма ми бързо се пребори. ❤️

# 364
  • Варна
Добро утро Yellow Heart
Май всички сме с някакви болежки и неразположения тези дни... аз съм с някакво главоболие от 3-4 дена насам, по някое време през деня отшумява и после преди лягане вечер пак се появява. Отдавам го на накъсания и некачествен сън, както и на напрежението ми в момента.
Започнах с прането на дрешките, чака ме доста солидно количество за гладене Grin Тази седмица влизам в 8 месец, и съм на последната фетална Heart Exl
Наистина вече броя дните до термин, нямам никакво ама никакво търпение. Неразположенията нарастват, корема ми тежи, ядосвам се, че не мога да се наспивам, ядосвам се, че съм сама, че не не знам какво предстои, че имам още много работа за вършене, че имам много да уча Laughing всичкоооо ме ядосва и не знам как ще оцелея нормално още месец и половина .. Толкова много отдавна не бях мрънкала амаааа
Целувки ви пращам, вие ми пратете търпение Grin Two Hearts

# 365
И аз бях с вирус,ужасно е като не можеш да пиеш почти нищо.Много чайчета,мед,лукчета и лежане,дано бързо ви мине !

# 366
  • Варна
Добро утро, мамчета! Да се оплача аз малко... Снощи започна да ме драска гърлото, тялото ме болеше... И през нощта вдигнах температура.. Малка беше, но все едно валяк ме е газил, така се чувствах. Взех парацетамол и ефизол за гърлото. Ще видя как ще съм днес, ще лежа повече, че тея дни все бях на някъде навън с мъжа ми и дано мине. Ако не ще звъня на докторката... Дано организма ми бързо се пребори. ❤️
За гърло препоръчвам да смесиш 3 супени лъжици мед, с една супена лъжица зехтин и половин изстискан лимон. Разбърква се хубаво, и го вземай днес през час по една чаена лъжичка. След това гледай да не пиеш вода 20 минутки за да си действа на гърлото. Действа безотказно Revolving Hearts
Рецепта от баба ми Grin С която се лекувам цял живот, а хапчета за гърло почти не съм използвала .

# 367
Ирна благодаря за окуражителните думи. Мисля, че до сега с теб вървим горе долу еднакво като размери на бебчето. До колкото разбрах проблема не е, че е малък, а просто има някакво изоставане към текущия момент спрямо последното измерване от преди една седмица. Това някак си не ме притеснява чак толкова, понеже и аз си мисля, че може да е от различната апаратура. Шийката обаче ме притесни, понеже последно ми е мерена преди месец и си беше съвсем наред 3.6.окуражавам се с това, че ти вече седмици наред стискаш с 2см. Дано и при мен да се получи. Намалените околоплодни води също са притеснителни, но ще видим. Док е нощтна смяна тази вечер в родилното и ме вика довечера за обстоен преглед, изследвания и система. Утре ще дам подробен отчет какво е станало Hug
 Портокали и аз ям на последък, но гледам да не прекалявам 1- 2 на ден. Все пак каквото и да е ако е в нормални количества мисля, че няма да навреди Grin

Ами при мен винаги наддава с по толкова средно,не повече. Аз съм във филм ,че не качвам кг,даже свалям,сега съм едва 59.5 ,а забременях на 61,бях стигнала до почти 62,пия протеин,храня се и не става,слабея. За шийката точно доктор Павлова ми сложи песара , като преди поставянето му я измери между 2.8 и 3.1,което по принцип не налагаше да се постави, но заради постоянните ми стягания го сложих,не знам наистина каква е дължината , защото с песара не може да се измери точно,но се надявам да е наистина 2 см,ако може и повече. 😀 Според мен може да се сложи песар при теб,но пък вече е напреднала бременност и може и да е по-добре да си караш с лежане и утрогестан. Моят песар е вече от шест седмици,не знам и до сега се чудя без него по-добре ли щеше да е,моят АГ ме наплаши ,че ще родя със сигурност преждевременно и жените с песар винаги раждали преждевременно,нямам идея защо така ми говори ,дали защото отказах серклажа в почти 26-та седмица,ами нямаше как да приема нещо толкова рисково.

Сигурна съм,че всичко ще е наред при теб! 😚

# 368
Ivelina.m, Иве, мисля, че и нагревки биха помогнали, някога в тийнейджърските години правех, защото все настивах от ужасния вятър във Варна, а явно съм била прекалено суетна, за д си нося шапката 🙈 (примерно морска сол в чорап, загрята , или бутилка с гореща вода, и се поставя в Т зоната на челото).
lady25, само за шийката мога да кажа ... Аз от 9.12 съм с установено скъсена такава, от 1.9 см, за запази до 25 докато бях в болницата, и пак спадна до 1.5 замерена на 30.12. Терапия - лежане, утрогестан. Утре вечер ще видим какво е настоящето положение, но факт е че сме 2 в 1 още с "кунг фу панда" - толкова силно рита бебчо, че го прекръстихме а ММ.
funn, и на мен гърлото ми дращи от тази сутрин 😒😞 а дори никъде не съм излизала и нищо не съм правила 😣 бързо оздравяване 🥰
Никол.С. ако ти е възможно мери кръвното, че в по-напреднала бременност, главоболие не ми се струва добре. Стискам палци да се окажат я абсолютна грешка и да ми напишеш, след като го премериш, че всичко в наред.

Ще пусна обновления списък малко по-късно, само да се добера до лаптопа 👍😊

# 369
  • Варна
Lucie кръвното е добре, мерих го вчера 114 горна граница на 76 долна. Попринцип винаги съм си била с ниско кръвно и да имам главоболие от високо ми е много съмнително,  но все пак го измерих. Благодаря Heart Exl
Искам да ви питам, вие с какво ще завивате бебетата ? Аз не искам и да чуя за олекотено или подобен тип завивка, много ще ме е страх да не се задуши, за това днес започнах да разглеждам чувалчета. Харесах такова 
https://kosara.bg/172399/%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D … 0%D0%BB-baby-love
 То хубаво ама кой размер? Ако поръчам 0-3 месеца, ми се струва, че доста бързо ще стане малко, а и на 3 месеца пак няма да го завия със завивка, което какво означава, после да поръчам още едно 3-6 месеца ли Rolling Eyes
А пък ако още в началото поръчам 3-6 ще е доста големичко и не знам...
Какво мислите ?

# 370
Ivelina.m, Иве, мисля, че и нагревки биха помогнали, някога в тийнейджърските години правех, защото все настивах от ужасния вятър във Варна, а явно съм била прекалено суетна, за д си нося шапката 🙈 (примерно морска сол в чорап, загрята , или бутилка с гореща вода, и се поставя в Т зоната на челото).
lady25, само за шийката мога да кажа ... Аз от 9.12 съм с установено скъсена такава, от 1.9 см, за запази до 25 докато бях в болницата, и пак спадна до 1.5 замерена на 30.12. Терапия - лежане, утрогестан. Утре вечер ще видим какво е настоящето положение, но факт е че сме 2 в 1 още с "кунг фу панда" - толкова силно рита бебчо, че го прекръстихме а ММ.
funn, и на мен гърлото ми дращи от тази сутрин 😒😞 а дори никъде не съм излизала и нищо не съм правила 😣 бързо оздравяване 🥰
Никол.С. ако ти е възможно мери кръвното, че в по-напреднала бременност, главоболие не ми се струва добре. Стискам палци да се окажат я абсолютна грешка и да ми напишеш, след като го премериш, че всичко в наред.

Ще пусна обновления списък малко по-късно, само да се добера до лаптопа 👍😊
За списъка аз съм на 11.01 ,сега в сряда на ЖК. Да се видим с малкия ми приятел и този път милото ще е с мен ,че не са се виждали два месеца хехехех 🥰🥰🥰🌷

# 371
Аз на 11.01 съм на късна ФМ 😁 За протокола Wink

# 372
Lucie кръвното е добре, мерих го вчера 114 горна граница на 76 долна. Попринцип винаги съм си била с ниско кръвно и да имам главоболие от високо ми е много съмнително,  но все пак го измерих. Благодаря Heart Exl
Искам да ви питам, вие с какво ще завивате бебетата ? Аз не искам и да чуя за олекотено или подобен тип завивка, много ще ме е страх да не се задуши, за това днес започнах да разглеждам чувалчета. Харесах такова 
https://kosara.bg/172399/%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D … 0%D0%BB-baby-love
 То хубаво ама кой размер? Ако поръчам 0-3 месеца, ми се струва, че доста бързо ще стане малко, а и на 3 месеца пак няма да го завия със завивка, което какво означава, после да поръчам още едно 3-6 месеца ли Rolling Eyes
А пък ако още в началото поръчам 3-6 ще е доста големичко и не знам...
Какво мислите ?
Може би трябва да се съобрази и това в какъв сезон бебчето ще е 0-3 месеца и в какъв сезон 3-6 и т.н. Понеже лятото на 35 градуса едва ли ще искате и вие, и то да го напъхате в чувалче, което е запечатано от 3 страни. Така че, специално за мартенски бебета, може би за 0-3 месеца (Март-Април-Май) си трябва чувалче, а след това, за лятото нещо по-проветриво и леко. То ще израсте всичко, каквото купите, така или иначе, така че ще има след това "прЕдай" или "прОдай" нататък, така че по-добре ги съобразете със сезоните Simple Smile

# 373
Lucie_, благодаря за подкрепата! Hug Моя следващ преглед е за 02.02., но не знам дали няма да имам и преди това. Ще видим довечера какво ще каже док.
 Nicolee. smoletsova, и аз го мисля това с чувалчетата. В хиполенд има от 3 до 6 м, но пък те си имат и различна дебелина и като знам лятото каква жега настава поне при нас..... Някак си не си го представям със зимния чувал на 40 градуса. Като за начало ми подариха едно порт бебе, което е като чувал. Мисля с него да пробвам, а прибира и ръчичките, за да не се стряска малчо. Ама кой знае.
 Milenahot, писали сме едновременно Blush

# 374
Здравейте,
Моите деца съм завивала с бебешки одеалца, тъй като са били на кърма и особено в началото ми се струваше трудно с чувалче. Сега обаче ползвам само чувал за малкия и спя спокойно (доколкото спя де). Имам две за новородено, та този път мисля да пробвам от начало с чувал. Силно препоръчвам AngelBaby. Нямат мърдане.
 Аз да попитам някой от вас ползвал ли е пелени анти стрес, тип повиване? Тъй като второто ми детенце много плачеше, чудя се дали да не взема една за всеки случай 😏

Общи условия

Активация на акаунт