Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 448
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро от мен. Радвам се, че както с е казва всички сме на вълна купон 😀 Обаче…от снощи съм във филм. Не усещам Бебка така както предните дни. 😞 Спи ли не мига да разбера, но е по-малко активна. Та сега ще звъня да ида на преглед. Притеснено ми е.
За долното бельо аз винаги съм им слагала калъфки заради намокрянето.

# 586
Вода не се дава ако сте изцяло на кърма,аз така знам.

# 587
дано не е нещо притеснително
на теб кога ти беше термина? може би й е станало тясно, и може да й е трудно да рита
или да се е завъртяла така че ти по-леко да усещаш движенията й

Добро утро от мен. Радвам се, че както с е казва всички сме на вълна купон 😀 Обаче…от снощи съм във филм. Не усещам Бебка така както предните дни. 😞 Спи ли не мига да разбера, но е по-малко активна. Та сега ще звъня да ида на преглед. Притеснено ми е.

# 588
  • Варна
Добро утро гърлс Purple Heart
Ще ви изчитам от вчера по-късно...
Отивам, на изпит стискайте ми палци Heart Exl Flowers Four Leaf Clover

# 589
И при мен е така от доста време. И аз се притеснявах като четох, че вече бебето би трябвало да има режим на сън и бодърстване, да рита еднакво и т.н. От тогава два пъти съм ходила на прегледи и няма нищо притеснително. Да, става му по-тясно, при нас и движенията му са повече като вълни, а не така изразено туп-туп ритничета, един ден са повече, един ден - само няколко пъти. Но и вчера бях на преглед и всичко си е наред.
Лично аз мисля, че вече бидейки в 8ми месец, трябва да подхождаме по-спокойно към нещата, да не се паникьосваме толкова, все пак 8 месеца бебето си е добре Simple Smile Да си ходим на регулярните прегледи, да си споделяме там притесненията и да не изпълваме с много тревожност дните на бебето и на нас. То е все по-зряло и все по-усещащо и ще му е приятно в спокойна среда Simple Smile

# 590
Не се притеснявай. И при мен понякога малкия е по некактивен. Зависи от много неща около него, дали си била по активна или дали не си си променила режима по някакъв начин ,поне при мен е така . Но не мисля ,че трябва да се притесняваш всичко е наред . 🥰🥰🌷

# 591
  • София
Снежинка, освен омега 3 е добре да се видят нивата на желязото, вит. Д и Б12 и при необходимост да се вземат допълнително. Също така четох, че холинът е много полезен за развитието на мозъка на бебенцето, но в повечето комбинирани витамини за бременни не го включват - за това е добре да се хапват храни, които го съдържат като например яйца.  

Mer_M, вярвам че всичко е наред с бебчето. И на мен от време на време ми се случва да се вкарвам в подобни притеснения, но после се оказва че са без основание. Пиши след прегледа.

Никол, успех на изпита!

Иначе да попитам Simple Smile Моята АГ нищо допълнително не ми казва. Сега я питах за прием на Омега 3 и тя ми отговори, че е добре, особено в последния триместър. И малко се ядосах, че ако не разбера аз нещо и не попитам, няма да ми препоръча. Та освен разни медикаменти при нужда (контракции, шийка и т.н), какви добавки взимате? Витамини за бременни? Омега 3? Някакви други конкретни добавки?

И пак да попитам за тревожността и схемата на прием на тези капки Рескю на Др Бах - дневни/нощни...?

Благодаря!

# 592
  • Sofia
И аз от седмица го усещам като вълни и натиск, все едно се протяга, а не рита вече. Утре съм на консултация и мислех да питам, че и аз съм във филма яко. Но сега като ви чета се поуспокоих.

А за водичката? Нали се давало по една лъжичка след всяко кърмене да си изплакне устата, да не му стане "млечница"?
И това ли е отживелица?
Прегръщам ви и ви пожелавам спокойствие и здраве!

# 593
за партито - не знам кога и къде, но от сега да ме запишете 😁 и бира ми се пие, и вино, и бейлис 😄 ... но в момента само си отпивам мъъъничка глътка от чашата на мм

за водата, може ли мамите с опит да споделят - аз вече един спор с майка ми имах по този въпрос, и най-вече какво означава " даване на вода"  на новородено - само изплакване след кърмене/хранене или истинско пиене на вода се очаква от бебето, все едно да замести нощно хранене или нещо подобно?

за ритането - аз четох че бебетата вече имат цикъл на сън и будуване и така е нормално в някакви моменти да си спи и да не се усеща. При мен ритането е най-мощно вечер когато заспивам и се въртя от лявата на дясната страна - мисля си че явно си се наглася по някакъв начин през деня и съответно го притискам - чак е болезнено ритането докато се наместим вечер кой на коя страна му е удобно 🙈

за хълцането - аз мисля, че не различавам хълцане ... възможно ли е бебето да не хълца ( наясно съм, че това е въпрос от серията уникално тъпи) ... ММ когато си долепя ухото до корема твърди че чува бълбукане ... но аз определено не различавам нещо, което да мога да определя като хълцане :/

Как сте с настроението? Аз започнах да сънувам кошмари ... и ме хваща един такъв ужасен страх - дали ще се справя, дали ще съм добра майка ... предполагам, че е от хормоните, но ме натоварва :/
И аз от седмица го усещам като вълни и натиск, все едно се протяга, а не рита вече. Утре съм на консултация и мислех да питам, че и аз съм във филма яко. Но сега като ви чета се поуспокоих.

А за водичката? Нали се давало по една лъжичка след всяко кърмене да си изплакне устата, да не му стане "млечница"?
И това ли е отживелица?

# 594
Водичката е само за изплакване на устичката след кърмене - буквално 1 малка лъжичка - няколко капки. Не става въпрос за даване на вода - водата се включва като консуматив, когато започват да се включват други храни към менюто на бебето, тъй като млякото съдържа достатъчно вода за бебето. При включването на други видове храна, общата приемана вода намалява и затова може да се дава отделно водичка тогава. Докто се кърми бебето - без допълнителна вода. 

# 595
  • В твоето съзнание...
И аз така знам от приятелки, че е прието в момента. И аз като Lucie влизам в спорове с майка ми на такива теми. Тя изпадна в потрес от тази информация, как така нямало да му се дава вода...
Също имахме спор и на къде се слага п*шката на момченцата, като им се слага памперс... опитвам се да обясня, че нещата са се променили за 30 години, ама...

Аз вчера пък се вкарах във филм, че бебето е огромно, тъй като гледах разни таблици... на ФМ казаха, че върви около 6 дена напред, но аз като ги гледам тия таблици ми изглежда поне 12 напред.

Вашите бебчета колко гр. са били около 30-та седмица? Гледам уж да не се филмирам излишно, но като не мога да спя и си мисля всякакви простотии...
Също съм притеснена, че още е седалищно разположен и мисля да започна да правя упражнения за обръщане.

Водичката е само за изплакване на устичката след кърмене - буквално 1 малка лъжичка - няколко капки. Не става въпрос за даване на вода - водата се включва като консуматив, когато започват да се включват други храни към менюто на бебето, тъй като млякото съдържа достатъчно вода за бебето. При включването на други видове храна, общата приемана вода намалява и затова може да се дава отделно водичка тогава. Докто се кърми бебето - без допълнителна вода. 

# 596
По въпроса с водата - знам, че в началото не се дава, млякото е достатъчно, все повече хора го твърдят. Не мисля да слушам баби и т.н.

За теглото - моето беше 1600 на третата фетална точно в началото на 30 седмица и лекарката каза, че върви леко напред...аз намалих въглехидратите, за да не му увеличавам стомаха, че беше малко голям, сега наблягам на протеини.

march23, опитай с леки упражнения, да не стимулираш пък контракции от толкова грижа...Има време да се обърне, не го мисли.

# 597
  • В твоето съзнание...
И моето беше около 1600 в края на 29-та. Намалих и аз сладко и въглехидрати и ще видим какво ще е положението. Но лекарката не беш е притеснена от размера на бебето, само от нивото на околоплодните води. Иначе каза, че бебето е по-голямо, но съръзмерно.
Ама като гледам някакви таблици из нета и пише, че в 30та седмица трябвало да е около 1200-1300гр...
ММ се е родил над 4кг, така че може и да не е чак толкова странно. Аз все си мисля, че ще е високо като него, а не запартък като мен и с това се  успокоявам... Grinning

По въпроса с водата - знам, че в началото не се дава, млякото е достатъчно, все повече хора го твърдят. Не мисля да слушам баби и т.н.

За теглото - моето беше 1600 на третата фетална точно в началото на 30 седмица и лекарката каза, че върви леко напред...аз намалих въглехидратите, за да не му увеличавам стомаха, че беше малко голям, сега наблягам на протеини.

march23, опитай с леки упражнения, да не стимулираш пък контракции от толкова грижа...Има време да се обърне, не го мисли.

# 598
march, не се тревожи тогава. Аз съм била едро бебе, към 4 кг, но мъжът ми е бил нормален, към 3. Не е ясно от кого бебето взима тези кг, може би от мен, може пък да си се роди с нормални кг, всичко е относително и размерите може да не са 100% коректни сега. Важното е да бъдем спокойни и да внимаваме какво ядем Simple Smile

# 599
за партито - не знам кога и къде, но от сега да ме запишете 😁 и бира ми се пие, и вино, и бейлис 😄 ... но в момента само си отпивам мъъъничка глътка от чашата на мм

за водата, може ли мамите с опит да споделят - аз вече един спор с майка ми имах по този въпрос, и най-вече какво означава " даване на вода"  на новородено - само изплакване след кърмене/хранене или истинско пиене на вода се очаква от бебето, все едно да замести нощно хранене или нещо подобно?

за ритането - аз четох че бебетата вече имат цикъл на сън и будуване и така е нормално в някакви моменти да си спи и да не се усеща. При мен ритането е най-мощно вечер когато заспивам и се въртя от лявата на дясната страна - мисля си че явно си се наглася по някакъв начин през деня и съответно го притискам - чак е болезнено ритането докато се наместим вечер кой на коя страна му е удобно 🙈

за хълцането - аз мисля, че не различавам хълцане ... възможно ли е бебето да не хълца ( наясно съм, че това е въпрос от серията уникално тъпи) ... ММ когато си долепя ухото до корема твърди че чува бълбукане ... но аз определено не различавам нещо, което да мога да определя като хълцане :/

Как сте с настроението? Аз започнах да сънувам кошмари ... и ме хваща един такъв ужасен страх - дали ще се справя, дали ще съм добра майка ... предполагам, че е от хормоните, но ме натоварва :/

И това ли е отживелица?
Хълцането при мен е вечер и то се усеща на равни интервали от време за две три минути ин и спира , но не е задължително да е всяка вечер . Ако съм прекалила с течностите си похлъцва хехехе 🥰🥰 За партито кога хахахах . А за размера на бебето губи ми се , но сега последно като бях в 32 г.с. беше 2 килограма .

Общи условия

Активация на акаунт