Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 458
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Имам 5, първоначално излязох разочарована, ама какво да се прави Smile
С голямо удоволствие бих дошла на срещата ни и много се надявам наистина да си продължим контактите и след като бебета се родят, тогава също ще сме си от полза.
Lucie аз също не усещам или не различавам хълцане Grin Бебка наистина е супер активна постоянно, спира се само когато аз спя, което ме радва, че поне е с моя режим на спане Sweat Smile
В крайна сметка аз се отказах от коконата, прекалено малко се използва и не съм сигурна дали е толкова хубава или просто е прехвалена, ще е столче за хранене, благодаря за идеята, наистина изобщо не се бях замисляла Satisfied  Blue Heart
Прибрах се набързо и се туширах на дивана, направих си кафе и е време за релакс, поне днес Smile
Остават ми още 3 изпита следващата седмица ще е мармалад Grin

# 601
И моето беше около 1600 в края на 29-та. Намалих и аз сладко и въглехидрати и ще видим какво ще е положението. Но лекарката не беш е притеснена от размера на бебето, само от нивото на околоплодните води. Иначе каза, че бебето е по-голямо, но съръзмерно.
Ама като гледам някакви таблици из нета и пише, че в 30та седмица трябвало да е около 1200-1300гр...
ММ се е родил над 4кг, така че може и да не е чак толкова странно. Аз все си мисля, че ще е високо като него, а не запартък като мен и с това се  успокоявам... Grinning

По въпроса с водата - знам, че в началото не се дава, млякото е достатъчно, все повече хора го твърдят. Не мисля да слушам баби и т.н.

За теглото - моето беше 1600 на третата фетална точно в началото на 30 седмица и лекарката каза, че върви леко напред...аз намалих въглехидратите, за да не му увеличавам стомаха, че беше малко голям, сега наблягам на протеини.

march23, опитай с леки упражнения, да не стимулираш пък контракции от толкова грижа...Има време да се обърне, не го мисли.

march23, в 30+6 бях на фетална и тогава тежеше 1770. Не ми казаха нищо да е голямо. Тогава иначе беше седалищно. И понеже се следя при двама лекари. Вчера беше главично, а днес пак седалищно...

# 602
Ох,аз какво да кажа,с най-дребното бебе в групата съм,в 31+3 1500,утре имам преглед при АГ късно вечерта,но няма как да е 2 кила,а съм в 33+2.  Стискайте палци.

# 603
  • В твоето съзнание...
march23, в 30+6 бях на фетална и тогава тежеше 1770. Не ми казаха нищо да е голямо. Тогава иначе беше седалищно. И понеже се следя при двама лекари. Вчера беше главично, а днес пак седалищно...

А тези обръщания усещаш ли ги? Иначе аз четох, че то и в родилното може да се обърне уж...

Ирна, твоят бебко е дребосъчко, но пък нали и вие сте дребни, не се ядосвай, ще си порасте. Важното е, че се развива нормално и е здравичък. То според тия таблици дето гледам аз, твоето е с нормални размери, а моето гигант.

# 604
  • Варна
Ох,аз какво да кажа,с най-дребното бебе в групата съм,в 31+3 1500,утре имам преглед при АГ късно вечерта,но няма как да е 2 кила,а съм в 33+2.  Стискайте палци.
Защо да е най-дребното ? Бебка миналата седмица в 31+0 беше 1350. абсолютно си е нормално, при условие че примерно аз съм 1,60 и съм 45 кг. До колкото знам и ти си дребна и слабичка, няма как да очакваш голямо бебе

# 605
Ох,аз какво да кажа,с най-дребното бебе в групата съм,в 31+3 1500,утре имам преглед при АГ късно вечерта,но няма как да е 2 кила,а съм в 33+2.  Стискайте палци.
Защо да е най-дребното ? Бебка миналата седмица в 31+0 беше 1350. абсолютно си е нормално, при условие че примерно аз съм 1,60 и съм 45 кг. До колкото знам и ти си дребна и слабичка, няма как да очакваш голямо бебе

Ами това е много под нормата по принцип. Малкият в 31+5 беше 1800,а той се роди дребен и здрав в 37+3 2630. По този логика това бебе и 2 кила няма да има. Защото аз не карам до термин,а и двете деца са ми родени в началото на деветия. Аз съм 162 и преди не бях слаба,сега просто много отслабнах,но не съм толкова,60 кила съм,162,но много съм свалила и даже не се харесвам така толкова, защото аз не искам да слабея,особено по време на бременност..  Забременях 61,сега съм 60,даже и под. Та така. По принцип за 31 трябва да са около 1700,1800. Странно,че твоят АГ не е казал нищо, но значи не вижда проблем в това. ☺️

# 606
Lucie_, все по-често сънувам кошмари и аз. Тази нощ се събудих към 2 ч. от първия, не можах да заспя доста време, а като съм заспала отново сънувах втори. И много странни неща, не знам от къде ми идват. Не спя дълбоко, често се будя и пак така става. Така е последните 2,3 седмици.Sad
за партито - не знам кога и къде, но от сега да ме запишете 😁 и бира ми се пие, и вино, и бейлис 😄 ... но в момента само си отпивам мъъъничка глътка от чашата на мм

за водата, може ли мамите с опит да споделят - аз вече един спор с майка ми имах по този въпрос, и най-вече какво означава " даване на вода"  на новородено - само изплакване след кърмене/хранене или истинско пиене на вода се очаква от бебето, все едно да замести нощно хранене или нещо подобно?

за ритането - аз четох че бебетата вече имат цикъл на сън и будуване и така е нормално в някакви моменти да си спи и да не се усеща. При мен ритането е най-мощно вечер когато заспивам и се въртя от лявата на дясната страна - мисля си че явно си се наглася по някакъв начин през деня и съответно го притискам - чак е болезнено ритането докато се наместим вечер кой на коя страна му е удобно 🙈

за хълцането - аз мисля, че не различавам хълцане ... възможно ли е бебето да не хълца ( наясно съм, че това е въпрос от серията уникално тъпи) ... ММ когато си долепя ухото до корема твърди че чува бълбукане ... но аз определено не различавам нещо, което да мога да определя като хълцане :/

Как сте с настроението? Аз започнах да сънувам кошмари ... и ме хваща един такъв ужасен страх - дали ще се справя, дали ще съм добра майка ... предполагам, че е от хормоните, но ме натоварва :/
И аз от седмица го усещам като вълни и натиск, все едно се протяга, а не рита вече. Утре съм на консултация и мислех да питам, че и аз съм във филма яко. Но сега като ви чета се поуспокоих.

А за водичката? Нали се давало по една лъжичка след всяко кърмене да си изплакне устата, да не му стане "млечница"?
И това ли е отживелица?
Прегръщам ви и ви пожелавам спокойствие и здраве!

# 607
  • Варна
Ами аз не знам къде ги гледаш тези норми ти, но както моя АГ така и навсякъде пише, че това са си напълно нормални килограми за седмицата. Не виждам защо отдаваш прекалено голямо значение на тези неща, предвид, че всички доктори ти казват, че бебето ти е добре и е ЗДРАВО, което е най-важното. Цифрите никога за нищо не са ми фактор, когато освен аз и бебето ми се чувстваме добре. Не спираш да мислиш за лоши неща, както и да четеш и да се самоанализираш. Отслабваш, защото си под напрежение, разбирам, че си имаш проблемите с бременността, но повярвай ми всеки ги има. Време е да се поуспокоиш и да оставиш хубавите неща да дойдат при теб Hug

# 608
Благодаря на всички ви за загрижеността ❤ Само да напомня, че ми е трето бебе и смея да твърдя, че това колкото помага толкова и вреди на мислите. Термина ми е 30.03. Обикновено в тези седмици Бебетата си имат режим, майките свикваме с неги и всяко отклонение ни шашка. Записах си мас за 18ч. Тя е мръднала няколко пъти, но не както предните дни. Активността си ми е същата-почти не се движа защото лежа за задържане от 9г.с. Ще видим какво и как се случва, но на моменти си мисля че е защото с тази бременност тръгнах с много кг отгоре, останали от втория ни батко, а казват че по-пълните мами по-леко усещат бебетата си.
Относно норми, големина на бебето и т.н. се ядосвам чак като панират майките. Какво норми, какви 5лв дето се вика като всеки си е индивидуален. Всеки има своя комбинация гени и идва със своите пропорции. Та, моите деца единия се роди 4200,55см; втория 3500,52см. Като на двамата не е правена фетална в трети триместър. В 30та седм децата тепърва почват да наддават. Ако всичко е ок е органите, развитието, важното е да се родят живини здрави. Иначе к аз се шашкам колко е голяма вече Беба, но фетална имам чак на 30.01, по мое желание.
Относно даване на вода, аз стм давала на децата си колкото поискат. Навремето… бабешките съвети ме спасиха с големия батко. Благодарна съм и до ден днешен много пристъпвам към тях за децата. Забелвала съм пи*ките и на двамата още от малки и нямат проблеми, докато сега чувам че карат някои майки да не ги пипат и съм ставала свидетел на залепнала кожичка, детето пищи, не може да пишка… та всеки да си реши кое да прави.
А за това ограничаване на въглехидрати не съм наясно защо го правят, освен за такива които имат предпоставка за развитие на диабет, такива като мен. В самото начало ми препоръчаха да избягвам и се старая. Иначе въглехидрата главно играе роля за енергията в организма, деленето на клетки, растеж, лактация и т.н.
Стана дълго пак, но… дано съм була полезна на някого.

# 609
Никол, благодаря ти! Не искам да съм в тежест на групата,аз си сравнявам все пак с предните деца и съм притеснена. А то все пак и самият ехограф дава на колко отговаря и това е малко,но в крайна сметка само да е здраво. Мен ме е страх много, че слабея. Двамата ми са родени здрави с тегло 2880 и 2630. Надявам се само да е здрав,но ми е много трудно, проблемите не са само с бременността, но няма значение. Ще гледам да не Ви натоварвам и да пиша по-рядко,ще си споделям с приятелки.

# 610
И на мен вчера ми казаха, че изостава Sad Тежи 1770 в 32+2. Да ям повече протеини. Но видях в бебешкия си картон, че и аз съм се родила малко бебе - 3000 г. Явно все пак всичко си има някакви отклонения, но те не би следвало да пречат, ако не са с тенденция на задълбочаване - тоест ако просължава да расте, но с още по-бавен темп, трябва да с етърси причина.

# 611
Ох,аз какво да кажа,с най-дребното бебе в групата съм,в 31+3 1500,утре имам преглед при АГ късно вечерта,но няма как да е 2 кила,а съм в 33+2.  Стискайте палци.
И на мен вчера ми казаха, че изостава Sad Тежи 1770 в 32+2. Да ям повече протеини. Но видях в бебешкия си картон, че и аз съм се родила малко бебе - 3000 г. Явно все пак всичко си има някакви отклонения, но те не би следвало да пречат, ако не са с тенденция на задълбочаване - тоест ако просължава да расте, но с още по-бавен темп, трябва да с етърси причина.

Снежинка,да,така е , при мен плацентата вече е втора степен и макар че лекарят каза,че в момента бива,така се изрази,може би не го храни достатъчно, въпреки че води и кръвоотоци са ок. Но той като цяло не е наддавал повече от сто и нещо на седмица,което е  малко,но изоставането започна от седми месец,така беше и с малкия,а пак не откриваха причина лекарите и нищо не казваха.Утре ще питам и моя АГ какво мисли и ще видим той как ще го измери. Аз нямам апетит,но се насилвам да ям и хапвам и извара,освен яйца,сирене и кашкавал.

# 612
Никол, благодаря ти! Не искам да съм в тежест на групата,аз си сравнявам все пак с предните деца и съм притеснена. А то все пак и самият ехограф дава на колко отговаря и това е малко,но в крайна сметка само да е здраво. Мен ме е страх много, че слабея. Двамата ми са родени здрави с тегло 2880 и 2630. Надявам се само да е здрав,но ми е много трудно, проблемите не са само с бременността, но няма значение. Ще гледам да не Ви натоварвам и да пиша по-рядко,ще си споделям с приятелки.
Irna, за килограмите пробвай с високо-калорични (но здравословни храни) - сурови ядки, пълномаслено мляко, авокадо, райски ябълки, жито.. Знам, че фактори за отслабване може да има много, но калориите са си калории Simple Smile

# 613
Lucie_, все по-често сънувам кошмари и аз. Тази нощ се събудих към 2 ч. от първия, не можах да заспя доста време, а като съм заспала отново сънувах втори. И много странни неща, не знам от къде ми идват. Не спя дълбоко, често се будя и пак така става. Така е последните 2,3 седмици.Sad
за партито - не знам кога и къде, но от сега да ме запишете 😁 и бира ми се пие, и вино, и бейлис 😄 ... но в момента само си отпивам мъъъничка глътка от чашата на мм

за водата, може ли мамите с опит да споделят - аз вече един спор с майка ми имах по този въпрос, и най-вече какво означава " даване на вода"  на новородено - само изплакване след кърмене/хранене или истинско пиене на вода се очаква от бебето, все едно да замести нощно хранене или нещо подобно?

за ритането - аз четох че бебетата вече имат цикъл на сън и будуване и така е нормално в някакви моменти да си спи и да не се усеща. При мен ритането е най-мощно вечер когато заспивам и се въртя от лявата на дясната страна - мисля си че явно си се наглася по някакъв начин през деня и съответно го притискам - чак е болезнено ритането докато се наместим вечер кой на коя страна му е удобно 🙈

за хълцането - аз мисля, че не различавам хълцане ... възможно ли е бебето да не хълца ( наясно съм, че това е въпрос от серията уникално тъпи) ... ММ когато си долепя ухото до корема твърди че чува бълбукане ... но аз определено не различавам нещо, което да мога да определя като хълцане :/

Как сте с настроението? Аз започнах да сънувам кошмари ... и ме хваща един такъв ужасен страх - дали ще се справя, дали ще съм добра майка ... предполагам, че е от хормоните, но ме натоварва :/
И аз от седмица го усещам като вълни и натиск, все едно се протяга, а не рита вече. Утре съм на консултация и мислех да питам, че и аз съм във филма яко. Но сега като ви чета се поуспокоих.

А за водичката? Нали се давало по една лъжичка след всяко кърмене да си изплакне устата, да не му стане "млечница"?
И това ли е отживелица?
Прегръщам ви и ви пожелавам спокойствие и здраве!
Кошмарите идват от там ,че с напредване на бременността все повече се замисляме за раждането и бебето . Не се притеснявайте всичко ще бъде наред и не го мислете толкова ❤️❤️🌷Ирна не се притеснявай да споделяш тук . Не си мисли,че ни мрънкаш .Включвай се редовно без значение с какво ,не се притеснявай за нищо . Пък и си талисмана на групата ,не бива да отсъстваш , всичко ще бъде наред ! 🥰🥰

# 614
  • София
Не искам да съм в тежест на групата [...] Ще гледам да не Ви натоварвам и да пиша по-рядко,ще си споделям с приятелки.
Не че нещо, но съм останала с впечатлението че сме много приятна компания за мрънкане и споделяне на мъките Grinning Споделянето води до повече споделяне и накрая всички научаваме по нещо, а и има шанс да успеем да си помогнем. Не си в тежест, ако на нЕкой му пречи, да не те чете Wink Good vibes пращам Nature Rainbow

Водичкатааааа.. не мисля че давах преди захранване. Иначе ми е забавно малко как на времето са имали някакви правила, които майка ми е смятала за глупости, в днешно време генерално се отхвърлят и тя се чувства много валидирана Grinning Например вода не ни е давала в началото. Още по-малко вода със захар, щото и това се е правило. Както и по-късно не ни е карала да ядем - когато е била малка е била много дребна и буквално са я гонили по улиците с филии с мас, та нас никога не ни е карала да ядем.

Хълцането нещо съм подминала кога е започнало да се обсъжда, обаче като мернах думата и бях "Ааааааааа... това ли било"  Grinning Почти съм убедена че съм го хващала не 1 и 2 пъти да си похълцва. Снощи казах на ММ и той мисли-мисли и реши че има логика.

Иначе днес бях на преглед, хич не ми се ходеше. Мъничко под 1900 излезе (32+4), добре разположен, добри тонове, като цяло върви си наред детето. Края на месеца пак, че на 25-ти ми започват 45-те дни.

Мрън-мрън:
Скрит текст:
Мен ми е едно такова.. апатично сякаш.
Миналата година драми разни - пъпна херния, ама нищо не мога да направя сега, а и не създава проблеми; теста количествения за Хепатит Б ми излезе леко положителен, което... какво значи "срещала си се с болестта" и как това влияе на детето. Екстра тестове, ехографии на органи. Черния дроб бил супер, ама камъни в жлъчката. Ама те били нормални при бременните, само на ти таз диета за да не направиш криза Grinning
Сега покрай ремонта живота ми стана в прах... да не говорим че спорех за възли, найлони, факта че няма "малко шкурене", разни неща ще дойдат февруари чак (санитарен фаянс, слава богу, не нещо дето ще изисква цапане).

И ся нищо не ми се прави

Купихме си нов видео бебефон от Амазон, изглежда супер адекватен, което е много добре.
Възползвах се и да обясня на баткото какво е бебефон, как се ползва, че може да се говори по него... и да му обясня за този в стаята му (само за звук). Преди време се бях опитала да му обясня, но първия път когато ме чу да говоря избяга с писъци и от тогава крием бебефона в една кутия, понеже "издава звуци" и "свети" и като цяло е нещо много страшно. Сега се надявам вече да не трябва да викам Grinning
Иначе съм планирала още няколко по-големи покупки за бебе, но те най-вероятно ще се случат началото на февруари. Надявам се като започнем да нареждаме да започна да съм малко повече в настроение, че не ме кефи като съм дълго уморена и апатична...

Общи условия

Активация на акаунт