Подарък бижу

• 538
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
ако имате опит, ще споделите ли кое бихте избрали - диамант  от Altinbas (SI чистота, 0,19К,цвят G) или  от Teilor (VS2 чистота, 0.062К, цвят H) при една и съща цена? Знам, че за тази цена качеството трябва да е еднакво и трябва да се сравнява бижу срещу бижу, но нямам опит  и ще съм благодарен за мнения. В кой магазин получаваш по-добро качество срещу парите си?

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 15:35 от hue

# 1
Здравейте,
ако имате опит, ще споделите ли кое бихте избрали - диамант  от Altinbas (SI чистота, 0,19К,цвят G) или  от Teilor (VS2 чистота, 0.062К, цвят H) при една и съща цена? Знам, че за тази цена качеството трябва да е еднакво и трябва да се сравнява бижу срещу бижу, но нямам опит  и ще съм благодарен за мнения. В кой магазин получаваш по-добро качество срещу парите си?

В по-малко рекламираните магазини получаваш повече за парите си. Освен това всички дават отстъпки като им отидеш в магазина (говоря от личен опит).  И пак от личен опит - size does matter Simple Smile
Или с други думи за малки диамантчета в бижу нито малките разлики в чистотата, нито в цвета ще се забележат. Нали и бижутерите гледат през лупа за да ги видят, а целта на бижуто е да има ефект при гледане с просто око.
Затова най-важни са размерът и шлифовката - доколкото си спомням (забравила съм точните цифри) се предлага шлифовка "брилянт" с различен брой фасети, а повече фасети = повече отблясъци. Да не говорим, че грешна шлифовка може да съсипе и най-добрия брилянт. Затова имаше и показател за правилно шлифоване в сертификата.
В случая 0,062 е ТРИ пъти по-малък диамант от 0,19 и аз лично НИКОГА  не бих дала същите пари, защото ако ще и перфектно качество да е, никой няма да забележи, а ще видят, че трябва лупа за да се види добре Simple Smile

И един последен съвет - забележим диамант с присъствие е от 0,3 - 0,5 карата нагоре.  Това 0,062 е нещо като главичка на карфица и изобщо няма да се види. Затова когато няма бюджет за един по-голям диамант розетка от малки диаманти е много по-внушителна, защото има много по-голяма площ, виж снимката долу.

Годежен пръстен ли ще купуваш?  Съветът ми е да обиколиш повече магазини в моловете, не само най-рекламираните и да избереш.

Общи условия

Активация на акаунт