Сложни отношения и празници

• 18 702
  • 432
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Покани я направо на Коледа с останалите роднини.
Защото,ако я поканиш на Бъдни вечер, тя също ще се чувства неловко,ще усети,че на мъжа ти не му е приятно...
И според мен така е най-добре.

# 16

Мъже бол, майката е една...

Ухааа, това трябва да се цитира в някоя от темите за мунчовците и мамините синчета. Странно защо там мненията са на 180 градуса Wink

Иначе майтапът на страна - говорено ли е с майката? Може би не и се ходи два пъти на гости? И моята майка ще посреща за първи път Бъдни вечер сама, но не иска да дойде. Ще я вземем на другия ден за коледен обяд.  Тя не иска да идва вечер, защото не знае дали ще е във форма, лесно се изморява, може да поиска да си легне рано... В същото време се страхува да се прибере сама с такси, за да я закараме трябва някой да не пие на празника и това ще и тежи (всички на греяната ракия, а шофьорът гледа и преглъща, това не може да се скрие). А не иска и да спи на чуждо място... Та тя самата отказа, предпочита да е сама и да събере сили само за едно гостуване.
И на Нова година ще е същото.

# 17

Мъже бол, майката е една...

Ухааа, това трябва да се цитира в някоя от темите за мунчовците и мамините синчета. Странно защо там мненията са на 180 градуса Wink
Тънкият момент е в ситуацията, в която е това семейство. Та мнението ми важи и в обратна посока. Това е емоционално изнудване, без значение дали е от мъж или жена.

# 18
А с този мъж не може ли да се говори? Чак да повлачиш цялото домочадие у майка си, може да е сложно. Но тя да дойде за малко, толкова голям компромис ли е?

Аз напълно разбирам ситуацията, защото сме в същото положение. Ужасното е, че имаме две загуби  в семейството на мм и една в моето, и то скорошни, нито ми е до празник, нито до Коледа… ама ще го преживеем някак.

# 19
  • Sunshine state
И на мен ми е много странно това положение. Не мога дори да си представя мъжът ми да се цупи за подобно нещо, освен ако нещо голямо не е станало между тях, съжалявам. Бих била доста обидена и огорчена. Нито пък аз да се сърдя, че майка му ще прекара една вечеря с нас. Егати странните хора.

# 20
Да бе, седя и продължавам да се чудя. Що за човек трябва да е, за да му е толкова неприятно, и що за човек трябва да е, та и при така представените обстоятелства да се цупи?

Аз ако съм, и става дума за майката на мъжа ми, ами че то АЗ ще предложа и ще настоявам да я поканим, за да не е сама, и за да е по-спокойно и на мъжа ми, понеже загубата е и негова. Хубава, лоша жената - хора сме, никой не заслужава да е сам на този ден, освен ако наистина вътрешно не чувства потребност от това. То бива да сме оскотели, бива, ама... Не е като авторката да е предложила да поканят майка й да живее с тях за три месеца - една вечеря е. Баси.

# 21
  • Най-красивата страна
И при нас са сложни отношенията с роднините.
Но има два празника -Коледа и Великден,когато изтърпявам събиранията.
Държа се възпитано,усмихвам се и с нищо не показвам,че не ми е приятно.

# 22
Покани я направо на Коледа. Сигурно се, чувстваш, между чук и наковалня, но да угодиш и на двамата  това е по- добре.
Ноо...защо мъжа ти не иска майка ти?
Това ми е малко странно.

# 23
Няма да ти е лесно с този мъж... ако можех да върна времето назад, бих взела майка си да живее с нас след като татко почина. Въпреки нейните протести, че не искала да ни притеснява. Тя уж беше ОК след загубата му, но... мъката убива. Съвсем в буквалния смисъл.

# 24
Покани я направо на Коледа. Сигурно се, чувстваш, между чук и наковалня, но да угодиш и на двамата  това е по- добре.
Ноо...защо мъжа ти не иска майка ти?
Това ми е малко странно.

Не всеки мъж се обича с тъщата, то си е класика. Но ако тя иска да идва и на двете събирания (което така и не разбрахме дали е  факт) все ще се направи компромис за светлия празник.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 21:45 от Черна станция

# 25
Авторкe, спри с тия самосъжаления.
Сериозно ли искаш да се скараш с мъжа си заради това?
На мен също няма да ми е приятно да ми натресе майка си за Бъдни вечер.
Аз от 12 години не празнувам Коледа с родителите си понеже сме емигранти в различни държави. През тези 12 години претърпяхме и семейни загуби, но няма как от днес за утре да захвърлиш всичко и да се качиш на самолета.
Гледай си мъжа и това е.

# 26
Малко е иронично, че хората, които не могат да си отворят сърцата за овдовяла жена и майка, изобщо празнуват Бъдни вечер и Коледа...

# 27
  • София
Това зависи и от отношенията между тях.

# 28
Каквито и да са отношенията...
А и тук се споменава, че мъжът страни и от негови, и от нейни. Не се споменава конкретна причина, но има хора, на които не им трябва причина, просто са си дебили.

# 29
Аз бих се скарала с мъжа ми за това!😁
Ако всичко е нормално, майка ми е нормален човек , нищо не е направила на мъжа ми… Разбира се, че ще се карам, ела и виж!

Общи условия

Активация на акаунт