Сложни отношения и празници

• 19 483
  • 432
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Какво да си измисляме? Авторката си е писала, че майка и и мъжа и не са имали скарвания. Но той щял да се цупи, ако майка и е с тях на Коледа.

Очевидно освен, че авторката е загубила баща си и съкрби за него, мисли и майка си и нейната болка. Човешко е. Нормално е. Но аз лично виждам, че освен целия този товар, тя мъкне и странностите на особняка.
Как до смърт на родител и тревога за другия, слагаме особено мнение за 3-4 часа, на празник? Ми, никак!  Даже не мога да си представя как изобщо би могла да съществува тази ситуация.

Ако ще майка и да е най - злата тъща на света, то заради това жена му да е спокойна ще стисне зъбите за 4 часа. Не заради тъщата, ами заради жена си. Не да я товари с излишества, точно сега.

# 181
...не обичал да е с роднини, защото нявгаш някой нещо си ....!
На мен това ми направи силно впечатление. Ставаш темерут и спираш да се събираш с роднини и от двете страни, защото някога някакъв близък те бил разочаровал?

# 182
Тая история с роднината не е много ясна, и пак ще си измисляме.
Няма начин заради това, че някой те е обидил, или даже набил, ти да не искаш вече да виждаш хора. Има някаква по-различна фабула.

# 183
И дали събирането на самата Коледа е чак такъв "копромис" от мъжа на авторката или това са неговите роднини, които не са сами и самотни и има с кого да са на Бъдни вечер? Ако тези "останали роднини" за Коледа са неговата рода това си е доста гадничко, защото за своите той си мисли и подсигурява емоционалните им потребности.  На всичкото отгоре от първия пост даже става ясно, че майката и там не е още поканена...

Авторката пита ние как бихме постъпили - аз бих поканила майка си още на Бъдни вечер, бих настоявала да спи у дома и бих я ангажирала с готвенето за Коледа. Да се разведри с децата, да се разсее малко. И бих очаквала от съпруга си пълна подкрепа да и помогне да се съвземе, защото ЗА МЕН е важно.
Така бих постъпила и с неговите близки, независимо в какви отношения сме били, ако някой от тях остане сам. Особенно на първата година от овдовяването им.

# 184
Много ми е странно как живеят някои с пълни егоисти, прикривайки ги под звучното "особняк е". Ми не е, егоист си е.
В случая на авторката, неговото мнение въобще не би ме интересувало, нито пък ще му бъде потърсено такова.

# 185
И дали събирането на самата Коледа е чак такъв "копромис" от мъжа на авторката или това са неговите роднини, които не са сами и самотни и има с кого да са на Бъдни вечер? Ако тези "останали роднини" за Коледа са неговата рода това си е доста гадничко, защото за своите той си мисли и подсигурява емоционалните им потребности.  На всичкото отгоре от първия пост даже става ясно, че майката и там не е още поканена...

Авторката пита ние как бихме постъпили - аз бих поканила майка си още на Бъдни вечер, бих настоявала да спи у дома и бих я ангажирала с готвенето за Коледа. Да се разведри с децата, да се разсее малко. И бих очаквала от съпруга си пълна подкрепа да и помогне да се съвземе, защото ЗА МЕН е важно.
Така бих постъпила и с неговите близки, независимо в какви отношения сме били, ако някой от тях остане сам. Особенно на първата година от овдовяването им.

И аз не разбирам наистина ли тия хора са с такива корави сърца?
Баба ми е останала вдовица на 42 г и не се е женила повече. За нея винаги ние сме били най-важното нещо. Баба ми сама живее, в друг град. Като е била прясно овдовяла не знам какво е било, защото не съм била родена. Брат ми е бил бебе. Но баба ми винаги идваше на Бъдни вечер или у нас, или у леля ми, разбира се с преспиване. През деня на Коледа се събирахме пак или тя ако е била у леля, минаваше през нас да ни види и обратното. Не мога да си представя баща ми да каже, че не иска баба ми, защото го кефи да е сам.

Аз нямам никакво желание за празник тая година, предвид, че тази седмица сме на погребение след нова трагедия, която ни сполетя. И след трите загуби тая година, душа не ми остана да празнувам. И въпреки това майка ми не бива да е сама. Днес даже ми каза, че ако не ни се идва, защото сме разстроени няма да се сърди. И знам, че няма да се сърди, ама вече не знам и аз за мъртвите ли ми е мъчно, или за живите. Понеже мъртвите са на небето, но майка ми си е жива и здрава и заслужава да си види децата за 2 ч.

# 186
мъртвите са на небето, но майка ми си е жива и здрава и заслужава да си види децата за 2 ч.
+100!
Иначе според мене темата е пързалка като всички останали теми на току-що регистрирани, които описват близките си като доста извън фокус, но иначе били чудесни/мили/безпроблемни, просто леко особени и с мнение хора.

# 187
Къде е казала авторката, че иска да е с мама всеки ден?
Доста свободни съчинения. Но като се замисля, когато авторката не се появява с повече подробности, нормално хората започнаха да измислят собствени сценарии.

Когато авторката не се появява с повече подробности, обикновено е пързалка. Още повече с прясна регистрация.
Обаче е винаги интересно да се обсъждат тъщи и зетьове.        Smile
Не всъщност е интересна тезата, "омъжих се/ожених се и всички останали ( разбирай родители, брат/сестра) вече не са ми роднини, а най-добре, да станат невидими".
Направо съм изумена, как посещение за 2/3 часа се нарича "натрисане", как най-нормалното нещо като подкрепа и утеха към майката в много тежък момент се превръща в нещо нередно и ненужно!
Честно не разбирам как ще има спокойствие и душевно равновесие в семейството на авторката, когато мисълта за един самотен и тъжен родител е в мислите и чувствата и или викате важното е мъжО да е спокоен......
Божее, приказката "Дядо и внуче", трябва да е сред задължителните в училище!

П.П. За мен Бъдни вечер е истинския, душевен и семеен празник!
В този форум съм чела сърцераздирателни оплаквания как мъжът говорел по телефона всеки ден с майка си. Беше много критикуван.

# 188
Сложни са им отношенията, защото този мъж ги прави сложни, с цупенето си, с егоизма си. На авторката й е сложно, защото се чуди какво да прави. Не си съчинявайте други сценарии от заглавието. То описва достатъчно точно ситуацията както е представена.

А и дори да не са безоблачни отношенията, толкова пък да не можеш за няколко часа да направиш компромис поне заради жена си и децата си?! Нямам думи, честно... Такъв бих го оставила не само на тази Бъдни вечер сам, ами и всички останали до края на живота си ще празнува без мен в картинката.

# 189
...не обичал да е с роднини, защото нявгаш някой нещо си ....!
На мен това ми направи силно впечатление. Ставаш темерут и спираш да се събираш с роднини и от двете страни, защото някога някакъв близък те бил разочаровал?
Ако някой "близък" ме е обидил твърде зле, няма шанс никакви Бъдни вечери да карам с него/нея, поне докато не се разкае искрено и се извини подобаващо. Ако това не се случи... еми... овдовял не овдовял, не прощавам.
Особнячка съм значи.

Дори да е любимата ми свекърва. Heart

# 190
  • Бургас
Lorelada, авторката писа, че мъжа и и майка и не са имали проблеми, караници и т.н.

Иначе похвално на какво си способна да подложиш мъжа си, заради наранено его! Нищо, че е осиротял, а майка  му овдовяла!

# 191
Ама как - тя ще ме обижда и псува, аз ще я каня на Бъдни вечер.
Как ли не!
А авторката може да си пише каквото си иска. Аз грам не й вярвам. Със сигурност има причина мъжа да не я иска там сама, ама авторката я пропуска удобно.
Няма ли били проблеми друг път - и майка й бяла и добра, пък оня злобар мъжа й... нали.
Стига драми.

# 192
Ариел го формулира добре. Нямам какво да добавя.
А и не забеляза ли, че оставих опцията да се извини и да оправи нещата? Или нещастието извинява всекиго за всичко?

# 193
Авторката пише, че просто е темерут. А не че са се обиждали и тн

# 194
Авторката пише, че просто е темерут. А не че са се обиждали и тн

Е да, де ама никой не й вярва.

Общи условия

Активация на акаунт