Сложни отношения и празници

• 19 200
  • 432
  •   1
Отговори
# 210
  • Тра-ла-ла
Вай, вай какви филмари имало. Какви сюжети, какви интриги, какъв драматизъм.

# 211
Arielle , правиш някакви твои си проекции, въртейки покрай един сюжет, който явно ти е близък.
Като в съдебна зала - дръж се към фактите, не прибавяй обиди, други отношения, погледи, любовни драми и извънземни.
Никой не иска от нас/теб да вземеш съдийско решение, базирано на "истината и само истината", да изслушаш обвиняемия, обвинителя и свидетелите. Искат ти  мнение - с тези факти как би постъпил.  Толкова! Но самата ти виждаш, че в така представената ситуация мъжа не е прав и сега се опитваш да извъртиш нещата, за да пасват на казаното от теб.

А авторката е ясно защо се покри. 14 страници няма един основателен довод защо мъжа и да е прав и да е логично и нормално да се съобрази с неговите егоистични желания, както вероятно става обикновенно.

Все пак ако реши да отговаря - наистина бих искала да напише кои роднини ще идват на Коледа?

# 212
Ако тъщата беше дърта злобна вещица, и дъщеря ù нямаше да я иска, нито мъжът щеше да търпи жена си. Мислете малко.

# 213

Очевидно няма някакъв конфликт с нея, а просто си иска спокойствието на Бъдни вечер.

Ариел, а по-рано и това си писала...
Никой не слага ореол на тъщата, не един коментиращ каза по нещо в смисъл, че поведението на мъжа ще е разбираемо, ако има конфликт помежду им. Но ако няма да взимаме предвид казаното от авторката, защо пишем изобщо по тази тема, а не си направим друга с напълно измислен казус?

# 214
Явно се припознават “нейде в историята”.
Какво значи ако имаш достойнство няма да я приемеш в дома. Този дом е и неин!
Ако иска мъжът ми да не се разбира с майка ми, но аз ако се разбирам не може да ме спре да си я каня! Точка!

# 215
Благодаря за различните гледни точки и мнения. За мен беше много полезно да прочета различни мнения и виждания. Извинявам се ако съм подразнила някого с това, че не съм писала, а за подробности аз съм разказала достатъчно неща, които имат касателство по темата. Благодаря още веднъж, а злобните подмятания просто ще подмина.
Относно темата взех решение Бъдни вечер да прекарам с децата и мъжа ми, а Коледа с майка ми и другите ни роднини.

# 216
  • София
А мъжът ти няма ли да присъства на Коледа?

# 217
Да ще присъства.

# 218
Dahri, ти си знаеш защо си взела такова решение, сигурно има причина, но... отстрани ситуацията изглежда много зле, за мен това е емоционално изнудване от страна на мъжа ти, тормоз. Нищо не е на всяка цена с мъжете, да знаеш...

# 219
"Емоционален тормоз", за дето не я иска 1 ден в къщата си?
Вие ще ме уморите честно.
Най-добре авторката утре да подава молба за развод, че то не е за траене...

# 220
Да, Ариел, емоционален тормоз.
Когато принудиш някой да се съобразява с твоите измислени чувства, цупни и тръшканици, докато останалите хора скърбят за съпруг, баща, дядо... си е емоционален тормоз.

# 221
С това приклякване като нищо да има и друг вид тормоз, освен емоционален.

# 222
А да нарушаваш личното спокойствие на някой с неприятен за него човек, не е емоционален тормоз?
Ясно разбрах.

# 223
Имаш ли представа колко абсурдно звучи това за "личното спокойствие" в такава ситуация?

# 224
  • София
Ариел, ако майката беше толкова неприятна, вероятно и на следващия ден нямаше да е поканена.
Но наистина прави кофти впечатление как авторката се старае да не наруши спокойствието на принца. Явно е кофти характер и всяко излизане извън неговите правила наистина го карат най-малкото да се сърди и мрънка. Дано се ограничава само до това.
Иначе всяко семейство си има разбирания. Ние сме много задружни с разширеното семейство, но винаги на Бъдни вечер сме били сами. Събираме се на Коледа и/или на НГ. Така сме свикнали още откакто бях аз самата дете.
Когато дядо ми почина, баба отказваше да идва на БВ и идваше на Коледа. А живееше в съседното жилище. Но винаги баща ми я канеше и се разбираха прекрасно, а тя беше тъщата. Навици.

Общи условия

Активация на акаунт