Къванч Татлъту 💙- минали и бъдещи проекти, партньори-104

• 45 242
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за интересните постове!!!
Знам си, че не е лесно нито да се превежда и слагат субтитри,
нито да се правят нови теми, нито да се правят колажи, ...
нито да се пишат дълги постове.
Дано по-рядко ни се случват засечки!!!
Та още веднъж благодаря за всичко и за реакциите!!!
Я да видя до сега дали съм разбрала  кой кой е в
Семейство Сойкан.
Сой - Род  Кан - кръв. Джихан е първородният.
Трябва да му се е случило нещо много тежко,
за да не е той най-главния в семейството.
Лейля е сестра на Джихан и Аслан.
Толга е зет, а не е син в сем. Сойкан.
Малко стопкадри, за да си изясня нагледно нещата.
На първата снимка Аслан влиза в салона
и на масата с тортата е само Хюлия, а на стената
две картини с обърнати с гръб женски образи >>>

На другата снимка на масата са всички, без Аслан,
няма торта и картините със жените са там.
Джихан е с чаша в ръка, а Толга е с вилица в устата.
И двама с еднакви прически.
Момичето, до празния стол на Аслан, може би е най-голямото
от децата на Лейля и Толга, или ... . Най-малкото е момче и седи до нея.
Най в дъното е Сехер - бабаанне - майката на бащата
и свекърва на Хюлия.

Та като гледам това обикновено Семейство си мисля,
че са сплотени под знамето на разбитото единство.
А на онова място, за което питах, явно има сватба >>>

А това вероятно е студиото с тераса на Девин,
която не е оправила своето семейство, а ще оправя ...

До тук добре, казал оня дето падал от Айфеловата кула.
Аслан ще води война и ще спечели много страшни битки.
Е, нека има и една загубена, но пък ще е най-красивата.

Приятен ден, дружки!!!

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 22:33 от * Diva *

# 406

Хубава събота! Hug
Еха, че готини нови снимки си имаме от Tahire Demircan , Терзи Hands Plus1
https://www.instagram.com/tatidemircan/
слагам ги пак в оригинал

Мили Başak и Bouquet, успех с бижутерия Luna Merdin, всичко е много стилно и красиво
Липсваше ми Башак....значи и тя участва в дизайна на бижутата и вече си имат магазин- да им е на успех!! Flowers Four Leaf Clover
Диве, Ваня, Пепи Hug, благодаря за анализите по сериала ,  с интерес ви четох, май ще се върна пак......
И на мен ми е много интересно какво се е случило със сем. Сойкан, че е тази студенина и празнота, която витае в дома им.
Славенка Hug, радвам се да те видя в темата, дано да ти хареса сериала, въпреки, че ще е драма.
Фенче Kissing Heart благодаря ти за споделеното!! Flowers Hibiscus
Цитат
Попаднах на това интервю, възможно е да сме го споделяли, не помня, хем ми е познато,
правила си си труда да го превеждаш.....мерси! няма лошо да се повтори....
старая се интервютата, които излизат, да ги слагам на 1 стр, та и това го има  Wink

https://docs.google.com/document/d/1MvoVjW9tCP2aAKmWZ3IBzSq6Gqfe … amCzLg4MyPeM/edit
само едно любимо видео интервю/от новите/ не съм сложила още, но и това ще стане.....
...........................

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 14:49 от Airra

# 407
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!

Благодаря за всичко споделено! 🌸🌸

Пепи, не веднъж го играя тоя филм и все не се отказвам да пиша от телефона, толкова съм свикнала, че ако се налага да пиша от лаптоп, пропускам.

Фенче, Heart Eyes благодаря за превода.
Това трябва да е Джейлян, най- малката сестра.

Един от най- интересните персонажи и за мен е Хюлия.
Нейната история очаквам с най- голямо нетърпение, разбира се, че тя е в основата на събитията, предстоящи и предхождащи.

Много отговорности съм ѝ зачислила.

Покъртително е как хората наричат вербалното и физическо насилие “възпитание”.
Докато продължаваме да учим децата си на подчинение и ги третираме като собственост, като естественото ни продължение, а не като отделни личности, ще има насилници и насилени.
Преди съм споделяла, ще го споделя отново.
“Лишеното от топлина дете някой ден ще подпали селото да се стопли”.
За мен основната ми роля като родител е да науча децата си на отправна точка, която е ценност, морал. Никой не е съвършено прав и безгрешен.И те са наясно. Никоя институция.  Нито родителят. Когато детето знае, че не обиждаме, не се държим злобно, не говорим зад гърба на човек, то може да прецени кога нещо е правилно и кога не е, използвайки наученото за коректив.
Децата носят инстинктите за добро и лошо и ние можем да им дадем знание, с което да се превърнат в уверени хора.
Ако непрекъснато им повтаряме, че нищо не знаят, тогава се превръщат в потенциални жертви на гореспоменатите насилници.
Да, затова, каквито и да са условията, при които Хюлия е отгледала децата си, тя е основната фигура, отговорна какви личности са те днес.
Според проучвания във физиката, студът не съществува, студът е абсолютната липса на топлина; както тъмнината е понятие, създадено, за да обясни пълната липса на светлина, злото е липсата на любов, човечност и вяра.

Видях в тт, че вторник ще се излъчва и Сървайвър.
Сигурно ли е?

Спокойни почивни дни ви пожелавам. ❤

# 408
Здравейте Благодаря за споделеното Славенка привет

от сета Серенай

https://twitter.com/_melekss_/status/1621812285432815616

От Башак

# 409
Поздрави! Тук при нас сутринта валя сняг, сега пече слънце.  Иди го разбери 🤐

Благодарности за всичко споделено, момичета.
Значи в семейство Сойкан са 4 деца, това съм го пропуснала.

А това ще е сестрата на Девин - Ямур
Актрисата е Юсра Геик - Зелиха от Опасни улици, дъщерята на Хюсню. Тя буквално израсна в този сериал 😀

# 410
# 411
Здравейте! Green Heart

Фенче, благодаря за интервюто, описанието на героинята на Нур, за снимките и поясненията.

Терзи – за снимките, инфото от сета и от онази красива гора, която се вижда зад собствеността на Ефе.Balloon

Дива – за еднаквите прически на Джихан и Толга. Вероятно имат отношение към техните личности. Прическата в стил „top-knotе“/„горен възел“ е неординарна. Идва от феодална Япония, била е любима на самураите и японските владетели. 40-60-те години се свързва с хипстърите и младежките субкултури, но в днешно време е просто мъжка прическа. Какво от тези значения влага в своя кок всеки от двамата, това ще разберем, когато ги опознаем.

Алина – много е отговорно да си майка.
И аз не знаех за Джейлян, вероятно тя седи до Аслан, а децата на Лейля и Толга тогава са две.

Айра – за красавиците.

Мира – за Ямур.

Пепи - на теб за среднощния пост. Може и да си изгубила първия, но в новия си пренесла най-важното: оставихме майката без достатъчно внимание, а доколкото го има, очакваме от нея или направо я обвинявам, поне аз така правех. Съгласна съм с теб, като майка тя също страда. 
Вниманието към нея обаче, ме накара да погледна по още един начин на тийзъра, който тази сутрин и след фокуса върху майката, още повече ми харесва. Намирам, че в начина, по който е направен, личат същият почерк и начин на мислене, с които са направи постерите. Карат те да ги гледаш много пъти, да мислиш и никога да не си сигурен докрай. Заблуждават ни, отвличат ни вниманието с приятни неща. По-добри са от нас, но може и да е по-бавно, обаче ще ги разкриваме.
Сега противопоставянето между първата и последната сцена виждам като основно в тийзъра ; направено е чрез двете героини: Хюлия и Девин, и в двете присъства Аслан.
Майката е отговорна за настоящето, но жените по принцип пренасят и поддържат реда, създаден от мъжете. Това е нещо, което човек не съзнава, този ред става част от човека, в него тя е възпитавала децата си. Хюлия е поела и ролята на покойния си съпруг. Първата сцена неслучайно е снимана под портрета на дядото, пред който са майката като проводник на миналото и синът като нейна последна надежда за продължение на този ред. Въпросът, който чуваме докато ги виждаме: „Празнината, създадена от семейството, може ли да се запълни от някой друг, според вас?“ може да бъде зададен на всеки от това семейство, но той има най-голямо значение като въпрос към майката и сина. Майката, която ще задържа, и синът, който ще променя реда.  Самият Аслан обаче в някаква степен също е носител на това, което е получил от майка си и семейството до момента, когато среща Девин; той няма как да бъде нещо съвсем различно, но той вече е видял резултатите при брат си и сестра си, а сега чувствата към Девин ще го поведат по друг път.   
От затвореното тъмно пространство в началото се излиза на финала на открито и светло. Тук е надеждата за промяна, но Аслан не вярва в успех. И ролята на Девин нараства. Аслан между двете жени от първата и последната сцена: от едната задържан, от другата привличан. Виждаме обаче, че в тази празнична вечер столът му е останал празен…
Майката се очертава като най-сложният образ. Тя не само страда като майка, но сама е причина за това състояние на семейството. Според мен, това се дължи не само на нейните качества като майка, а и на нейната роля да бъде мост между преди и нататък и да запази властта за децата си, когато съпругът и вече не е жив, но е жив братът на съпруга и. Затова вероятно Хюлия е поверена на такава добра актриса. Но прави впечатление, че и другите роли – второстепенни, поддържащи, се изпълняват от много добри актьори. Досега ни показват предимно Девин и Аслан, но този актьорски състав говори, че действието ще се развива в широк план.
Топла и уютна събота!

Мрачно, тишина, тук Аслан не иска да бъде.

Открито, светло, двамата говорят, тук Аслан иска да бъде, но не вярва, че е възможно.
Разказът между двете сцени е това, което разказва и първият постер: напрежението в прегръдката.

# 412
Лейля Сойкан Саяджъ

По голямата сестра на Аслан. Лейля, която усещаше натиска на майка си през голяма част от живота си, има брак, който не искаше. Майка на 2 деца

# 413
# 414
Продължават с героите....

Хюля Сойкан
Майката на Аслан. Тя смята всички средства за допустими, за да запази сегашния ред в семейството си. Тя не подозира как обсебващата й любов е осакатила душата на сина й Аслан. #NurSurer

Tolga Sayıcı
Зет на Сойкан. Той е и счетоводител на фирмата. Той е женен за Лейля с налагането на Хюля. #MertDenizmen

Ваня, Алинка, Мира, Терзи- благодаря за споделеното!! Flowers Hibiscus

........................
в ТТ се майтапят, че готвели Курт Ефе за Сървайвър Grinning

Али Kissing Heart, може и да има Сървайвър във вторник, той е май всеки ден
това намерих..
https://www.instagram.com/p/CoHih6ysh4H/
та бая ще ни е зор с рейтинга......
Скрит текст:
мрънкам

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 19:31 от Airra

# 415
Дружки, благодаря ви за споделеното! Kiss
Терзи Flowers Hibiscus
Мира , благодаря! Flowers Hibiscus Сега пък 2 деца имала Лейля Thinking
Ванче, много благодаря за твоите разсъждения! Не могат да те заблудят , наистина! Kiss
Цитат
Майката се очертава като най-сложният образ. Тя не само страда като майка, но сама е причина за това състояние на семейството.

Цитат
Хюлия Сойкан
Майката на Аслан. Тя смята всички средства за допустими, за да запази сегашния ред в семейството си. Тя не подозира как обсебващата й любов е осакатила душата на сина й Аслан.

Алинка Heart Eyes много хубав пост, благодаря! Kiss
Hands Plus1
Цитат
Един от най- интересните персонажи и за мен е Хюлия.
Нейната история очаквам с най- голямо нетърпение, разбира се, че тя е в основата на събитията, предстоящи и предхождащи.
Да, затова, каквито и да са условията, при които Хюлия е отгледала децата си, тя е основната фигура, отговорна какви личности са те днес.
Споделям начинът, по който възпитаваш децата си! Hands Clap
Цитат
За мен основната ми роля като родител е да науча децата си на отправна точка, която е ценност, морал. Никой не е съвършено прав и безгрешен.И те са наясно. Никоя институция.  Нито родителят. Когато детето знае, че не обиждаме, не се държим злобно, не говорим зад гърба на човек, то може да прецени кога нещо е правилно и кога не е, използвайки наученото за коректив.
Децата носят инстинктите за добро и лошо и ние можем да им дадем знание, с което да се превърнат в уверени хора.
Ако непрекъснато им повтаряме, че нищо не знаят, тогава се превръщат в потенциални жертви на гореспоменатите насилници.
Има и още една много вярна максима : " Ако искате да отгледате добри деца - харчете за тях два пъти по-малко пари и два пъти повече време "
Диве, абсолютно си мислех същото! Kiss
Цитат
Та като гледам това обикновено Семейство си мисля,
че са сплотени под знамето на разбитото единство.
Айре Heart Eyes изпревари ме! Smile Чакам с нетърпение инфо за Джихангир, той ми е голяма загадка.
Супер спортна зала си имат КБТ, може само да се завиди за условията, които осигуряват на мъника си. Сигурна съм, че ще го възпитат правилно, ясно е, че му отделят много внимание, въпреки натоварения им график и бавачката.
Правилно, започвай мрънкянето от сега, пък дано има ефект  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ами като съм такава забравана, ще превеждам по няколко пъти Stuck Out Tongue Closed Eyes Наистина нямах спомен, че е говорил за Джесур, много съм зле Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 19:17 от queen_fenka

# 416
Благодаря за визитките на героите.

Айре,  Толга със сигурност е "разбойник". Като счетоводител вероятно прибира част от парите на фирмата  - затова виждаме само едната му ръка, другата действа на тъмно.   
Но в представянето на героя мисля, че за него е казано, че е "зет на Сойкан".
Тук сега е интересно какво означава родовото име Сойкан, след като може да се преведе като разбойник.

Омъжили са я против волята и, но Лейля в тази червена рокля издава чувства на любов. Пита Девин, ако въпроса задава Лейля, дали се е влюбвала в своя палач. Значи Лейля се е влюбила все пак в Толга. Интересно.

# 417
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Пак съм по нощите, но нещо деня не ми стига.

Харесва ми как AY водят кампания си по представяне на сериала.
Един по един образите започват да се разкриват, а това провокира нашето въображение.
Усещането ми за Хюлия за сега се оправдава. Думата "обсебваща" ми направи впечатление при представянето й. Възпитанието на едно дете не е лесна работа и друг път сме го коментирали тук. Но най-често съзнателно или не, хората повтарят това, което те са имали за пример от родителите си или се опитват да правят точно обратното. Вътрешно ми усещане е, че Хюлия също не е имало право на избор живота си. "Обсебваща" любов, която изпитва към най-малкия си син най-вероятно ще се дължи на липсата на любов в нейния живот. Наистина сложен образ ще бъде. Имам още фантазии в главата си, но за сега ще се въздържа от коментар.
Толга още от сега ми е неприятен. Ваня, ако думите за палача са казани от Лейла , може да се предположи, че той се отнася лошо с нея , но позиция му е много важна за семейството и сигурно всички си затварят очите.
Интересно защо не представиха Джихан заедно с другите членове на Семейството 🤔
Вече се разбра, че Лейла има две деца, но нещо ми се губи коя е Джейлан? Алинка е написала, че е най - малката сестра, но Хюлия няма ли три деца?
В очакване съм да получим още информация другата седмица. А може и още един фраг, където да има както семейството на Девин, така и повече за семейния бизнес на Аслан.

Интересно, но днес Дамла като че ли се е омъжила.

Лека 🤗🤗🤗

# 418
  • AMS

Дружки, благодаря ви за всички интересни постове!!!
Извинете ме, че пак ...,  ама Семейството е виновно.
Е, излязоха някои от героите, но са ми важни и другите,
за да си наместя картинката на фокус.
Има още много за да ги изкарам всичките  на кадро.  
Това голямото момиче, на масата до стола на Аслан, е Джейлян Сойкан!?
Това Сойкан ми го преведе гуглето - обир. Майтапи ли се? А кан е кръв.
И трапезите във фрагманите са три.
Тази с тортата и тази с липсващия Алсан във втория фрагман,
но има една пак с липсващия Аслан в първия фраг.
Масата е подредена по друг начин, някой внася цветя ...

Зетят - Толга, можеше и по-късно да го представят,
но явно има "заслуги" да е в предните позиции.

Да ви кажа под секрет,
Скрит текст:
че голямо натягане пада и сред досегашните дизита.
Такива бомбастични фрагмани има за следващата седмица, че  ...
Момичето ... най-после!? си тръгва от конака,
след като Седат го хванаха с новата му секретарка.  
А към Хайри се е запътила жената с двете деца.

Лекинка, дружки!!!

# 419
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, 🌸🌸
Диве, 🌸
Soygun е обир. Транслейтърът си ги нагажда.
Soy-kan, както правилно си отбелязала, kan е кръв, а Soykan благороден човек, с благородно потекло.
В Турция имало 79,538 човека с тази фамилия.

А фамилията на зетя се превежда буквално “Който брои” 😃

Не са случайни значи имената никак.

Общи условия

Активация на акаунт