Къванч Татлъту 💙- минали и бъдещи проекти, партньори-104

• 45 236
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Plovdiv, Bulgaria
Дружки, 🤗
Благодаря ви и аз, че ви има, че сте такива, каквито сте, че имаме наше малко общество, в което да споделим радост и тъга.

Може би е по- добре, след като са решили формата на събирането на помощи да е такъв, всяка телевизия да има отделно студио. Да са в различни вечери, защото основните нужди са ясни, но има специфични, които възникват в хода на времето и атмосферните условия, логистика и т.н. и е добре да има ежедневно актуална информираност.

Много ме боли и мен за пострадалите сирийци, които са в още по- страшно положение.

Ние оттук се организирахме и изпратихме, каквото успяхме, още вчера следобед, като бяхме уверени, че голяма част от даренията и хранителните продукти ще достигнат до Сирия.

Гората.бг също споделиха, че са намерили надежден партньор там, за да дарят най- необходимите засега топли дрехи и храна.
Моля се, много се надявам необходимото да достигне до тях.

Прочути мексикански обучени кучета снощи са отпътували за Турция, за да бъдат включени в издирването.
❤❤

# 466
Здравейте  Голяма трагедия в огромни размери За мен тази разруха трудно ще се оправи Строено с векове да се възстанови отново понякога е непосилно Дано помощта е за по дълго време ,защото понякога у нас в началото е еуфория колко много помагачи и след това хората остават забравени от бога  Например Стражица И мародерите са навсякъде Всеки помага колкото може Гледам Меси ще даде 3,5 милиона евро за пострадалите И както казват едно зло не ти ли влезе в дома трудно ще го разбереш Помагаш но не си там И днес ново земетресение

# 467
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Новини от Бирсен от няколко минути.
https://www.instagram.com/p/CoZzxmcouoH/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Благодаря ви за всичко споделено.
Няма да крия, че много съм разстроена от това, което виждам и чета.
Прочетох, че земетресението е изместило Турция на три метра, а енергията освободена от него се равнява на около 400 атомни бомби като тази пусната при Хирошима.
Но човешката лакомия и корупцията се виждат и сега. Снимката от Хатия, където цял квартал се е изравнил със земята е от 2019 г., ново строителство.
Спомням си ужаса при нас, но разрушени сгради нямаше. На нашата къща и падна само комина. Дива беше написала, че най-важното сега е организацията. Дано по бързо всичко се организира, защото времето е студено, а и другия момент са слуховете, които се разпространяват в такива моменти. Няма да забравя как беше пуснат слух, че язовирната стена се е спукала и хората тръгнаха да бягат с коли си .... Дано никога не изпитате това безсилие и ужас.

Извинявайте, че ви натоварвам, но с хората около мен избягвам да говоря, защото всички са много чувствителни на тази тема.
Терзи, бях в Търново, когато стана земетресението в Стражица. И знаеш ли, донякъде липсата на социални медии тогава си мисля, че беше по-добре. Те и много помагат, но и пречат , защото мога да сравнявам две подобни събития.
Темата е дълга.
В цялата тази трагедия глътка надежда са спасените деца, които се показват по медиите, доброволците от всякъде, хора помагащи кой както може.
Много харесвам една мисъл от "Списъкът на Шиндлер" , "Ако спасиш един човешки живот, ти спасяваш целия свят".
Не се знае кой как е помогнал в този случай. Може да помогнеш с храна, вода, едно публикувано в СМ съобщение, одеяло дадено в точния момент.
Цял свят помага само се моля и за Сирия помощта да стигне до повече хора.

Димана, добре дошла при нас 🤗
Лек ден, момичета 🤗🤗🤗

# 468
Здравейте! Green Heart
Алина, кучетата спасители ми напомниха другата история с човека и лъва, колко по-добре е, когато са приятели.
Днес ми липсвате, липсват ритуалите. Coffee

От мрежата, учим от всичко:

Октай Кайнарджа, Къванч Татлату и Халук Левент ще събират подкрепа от компании за палатки, генератори и соларна енергия. Освен това, Октай К. е изпратил в района на бедствието екипа по осветлението и караваните от „Не мога да се впиша в този свят“, на който той е партньор в продукцията. Flowers Herb

10-годишният Манол от Кърджали Nature Star2

Джамия в Призрен, Косово, жените са събрали... и два чифта златни обеци, една златна лира...

Азърбайджанец отива да помага.

Стокилометров конвой от камиони чака да влезе в Хатай…

„Разрушени деца“ - деца, които са спасени,
но след разрушителното земетресение са останали без семейство. Disappointed Relieved

Мехметчик раздава топла храна и хляб…във време за солидарност.

https://twitter.com/i/status/1623595754764877831

Селата също имат нужда от помощ…цялата помощ е струпана в центровете на градовете.

Табла за комуникация за неговорещи жертви на земетресение.
https://merhabaspektrum.com/konusmayan-konusamayan-depremzedeler … letisim-kartlari/

Скрит текст:
ГГ Винаги заявяваме: всяка комуникация е ценна. Комуникацията спасява животи в извънредни ситуации като земетресението, през което преминаваме.
Сред пострадалите от земетресението има аутисти, които не могат да говорят, хора с увреждания със затруднения в общуването, такива, чийто майчин език не е турски, деца и възрастни, които имат затруднения в речевата комуникация поради физически или психически травми. За да улесним комуникацията на тези хора, сме изготвили „Табло за спешна комуникация“ и „Табло за комуникация с пациент и пострадал“. Семейства, доброволци и професионалисти, участващи в усилията за търсене и спасяване, екипи за първа помощ, лекари или всеки, който пристига на мястото на инцидента, може да използва тази дъска, за да разбере нуждите на хора, които имат затруднения с вербалната комуникация по различни причини.
С помощта на тази дъска можете да разнообразите възможностите за общуване на деца и възрастни, оцелели от земетресение, които имат затруднения в вербалната комуникация, като използвате алтернативна комуникация. Този панел може да се използва и за осигуряване на основна комуникация между чуждестранни екипи за търсене и спасяване и жертви на земетресение.
Можете да изпратите имейл до Alternatifiletisimdkt@gmail.com, за да зададете въпроси относно използването на дъските и да получите поддръжка.
Турски / Turkish / اللغة التركية / Tirki
Можете да използвате тези изображения с всеки, който има затруднения в общуването.
Как да използвам?
Поставете дъската, където човекът може да я види.
Докато задавате въпрос, посочете и свързаното изображение. Например: „Имате ли болка?“ Докато питате, покажете едновременно скалата на болката.
Ако човекът има затруднения да разбере какво му е зададен, задайте прости въпроси с да/не като: „Боли ли те? Кървиш ли?“
Предложете алтернативни решения, ако лицето не може устно да каже да/не или да кимне с глава; Затворете очи за да, мръднете показалеца си за не.
Ако лицето не може да направи избор, като покаже изображенията с пръста си, накарайте го да произнесе изображенията на страницата едно по едно и да направи избора. Можете да направите това по-лесно за проследяване, като представите колоната „Тук ли е това, което искате да кажете? Имам болка, къде е семейството ми, не виждам” и т.н.
Ако не разбирате какво се казва и това е възможно, помолете човека да го изпише с помощта на азбучната дъска.
(Таблото може да бъде изтеглено на турски, арабски и английски.)

# 469

Привет!! Yellow Heart

Благодаря за споделеното, момичета Hug- Дими, Ваня, Терзи, Алинка Hug

от Халюк Левент, който м/у другото загуби братовчед си в земетресението Worried

Дойдох в Истанбул за спешните нужди на региона.
Докато се пазаря с редица компании от палатки до генератори, от компании за слънчева енергия до компании за кетъринг, ще има приятели като Kıvanç Tatlıtuğ и Oktay Kaynarca, които ще се пазарят здраво с мен.
Ще се срещнем 💚

Пепи Hug да,  частните канали планират да излъчват заедно!
Няколко пъти си споделяла колко се учудваш как падат за секунди толкова високи сгради...
е то зависи и от силата на земетресението/ магнитуда
вчера във ФБ прочетох 2 коментара, в които според мен има доза истина....
просто сградите в тия земетръсни райони не са строени за да са сеизмично устойчиви.
Скрит текст:

Алинка Kissing Heart
Цитат
Благодаря ви и аз, че ви има, че сте такива, каквито сте, че имаме наше малко общество, в което да споделим радост и тъга.
Heart

в ТТ виждам доста актьори които са на местата за разпределение на помощи и помагат със собствените си ръце, други превеждат пари, някои само слагат инфо в ИГ.

Бурджу Hands Plus1

https://twitter.com/gazetepaparazzi/status/1623084191150645248

Ваня, донесла си интересни неща Hands Plus1, за Халюк Левент се повтаряме.
 Манол от Кърджали го гледах по тв  Hearts
...................................
от Бирсен.....
https://www.birsenaltuntas.com/yasam/kivanc-tatlitug-hayatimda/15768/
Kıvanç Tatlıtuğ: Сърцето ми никога не е ме е боляло толкова много през живота ми / Disappointed Relieved/

Kıvanç Tatlıtuğ ще работи в партньорство с AHBAP, за да помогне за заздравяването на раните в района на земетресението.
Kıvanç Tatlıtuğ и Oktay Kaynarca ще определят плана за действие за зоната на земетресението с Haluk Levent. Известният актьор, с когото се свързахме по телефона, изрази тъгата си с думите „Сърцето не ме е боляло толкова много през живота ми“.
Kıvanç Tatlıtuğ, известен със своята състрадателна самоличност, каза: „Както винаги, отново работя с AHBAP. Ще сътруднича на Халук Левент и ще направя каквото е необходимо.

спокоен ден!!

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 14:12 от Airra

# 470
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, 🤗

Благодаря за присъствието.
Фенче, Терзи, Димана 🤗

Айре, със сигурност тепърва ще се доказва, но отдавна се говори за некачествено строителство особено в Турция.

Ваня, учим се да сме приятели, не всичко е безвъзвратно изгубено, повече от всякога вярвам в човещината и добрината, благодаря ти за всичко споделено.

Пепи, не смятам, че има за какво да се извиняваш.
Нека всеки споделя това, което чувства.
Понякога е утеха да разбереш, че не си сам в болката си, не защото искаш и друг да страда, а защото човек има нужда от партньор и в мъка, и в радост.
Така сме устроени.
Съвсем нормална човешка реакция е да преминеш от мъка към гняв, отчаяние, безсилие.
Така тези, които не са в хармония с чувствата си, ще разберат, че не сами.
Аз не спирам да мисля за това което е сега, но въпреки волята ми, сполетяват ме неканени мисли и за по- нататък.
Как се възстановява човешката психика  след подобно бедствие, как се завръщаш към рутината… едва ли някой има отговор.
Някъде прочетох, че за месец са отложени снимки на сериали и предавания, във връзка с ангажираността на екипи и телевизии.

Бирсен е писала, че са се свързали с Къванч по телефона
“Никога не съм изпитвал такава болка, никога не ме е боляло толкова сърцето…”

Бог да ни дари със сили.

# 471
Здравейте

Къванч - браво на него  - Халюк Левент

https://twitter.com/haluklevent/status/1623660694460674053

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 14:53 от dterziiska

# 472
Терзи Hands Plus1

видяхме си прекрасния любимец Heart и Джем е с него

с Кенан

с İrem Helvacıoğlu

там са и Йозге, К. Касабалъ

Алинка Hands Plus1 Heart
за отлагането на снимките....преди малко Бирсен се възмущаваше, че има сериали, които в момента продължават да снимат и, че не всичко е пари.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 16:24 от Airra

# 473
Здравейте!

Гледам какво сте публикували и изпитвам чувство на дълбока болка, и  същевременно радост от това, което виждам, че актьорската гилдия, използвайки известността си е впрегнала всички сили и средства за събиране на помощи. Поклон пред тяхната гражданска позиция, поклон пред цялата им нация, която се вижда колко става сплотена. Дълбок поклон и пред нашите състрадателни сънародници, които се отзовават на дарителските кампании. Респектирана съм от тази лавинообразна съпричастност и желание за помощ.
Нека светът види какво са това балкански и анадолски субекти.
Стана дума за строителството. Помня много добре земетресението през 1999 г. в Истанбул. Тогава се вдигна голям скандал в обществото  за некачественото строителство. Скандалът стана огромен, много известен и извън страната. Турция бе натисната отвън да потърси виновните строители. Започнаха едни обследвания на разрушените сгради и мисля се установи, че е използван некачествен бетон и то в количества, неотговарящи на  нормалните стандарти. Имаше доста съдебни дела и съответно осъдени на затвор строители и участници в строителния процес. Имаше много фалити на строителни фирми, следствие на проверките от надзорници.
Но ето, че са минали доста години оттогава, трагедията е забравена и желанието за печалби отново е надделяло над страха от  наказание.
В този анадолски регион започна грандиозно строителство след началото на гражданската война в Сирия и голямата бежанска вълна от там. По моя информация от хора, които живеят там, в случая визирам град Мерсин, жилищата от около 70 кв.м. са стрували някъде около 25 хиляди евро. Просто са ги градили за месеци от слепени тухли и гипсокартон и са ги продавали на доста удобни цени.
Това тепърва ще се проучва. Сигурна съм, а и твърдо искам да има осъдени до живот.
Там където има икономия от материали винаги стават грешки, дори и да няма земетресение.
От голямото земетресение в гр. Свищов/следствие на същото в планината Вранча  в Румъния/ блокът, който се срути с хората, се доказа, че е проектиран за 5 етажа, а беше изграден на 8 етажа, освен това на партерния етаж е имало колонада и изграден голям магазин за ел.уреди.
Стигаме отново до извода за безотговорно нарушение на законовите разпоредби за етажността на строителството, до лакомия за повече етажност и съответно повече апартаменти, и повече пари от продажби и отново строителите са в корупционни сделки с институции и общини. Нищо ново под слънцето, въпреки доказани предходни грешки и вини. Тези алчни действия в съседна Турция, изкараха 14 милиона народ навън на студа, без дом и нормален живот. Не знам как тези хора, виновни за това строителство ще спят спокойно. Дори и да ги осъдят до живот няма да могат да изкупят тази катастрофална трагедия.
Алчността ще погуби света. Природата подсказва, за жалост в този момент много жестоко, че трябва да се смирим и да погледнем това, което имаме от друг ъгъл, този на благодарността.

# 474
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Нашият скъп и любим Къванч ❤️❤️❤️

Лошото в случая е, че каквото и да правиш все ще ти се струва малко.
Айре, напълно съм наясно защо падат сградите. Корупцията и човешката лакомия за печалба и виждаме резултатите. Преди малко гледах едно видео, където строителен работник показва как с двете си ръце чупи една тухла, все едно е направена от пясък и най-вероятно е така. Надписа, върху видеото беше "Невежеството убива, не земетресението". Имаше снимка на две училища на разстояние 200-300 метра, на по четири етажа. Частното стои непокътнато, държавното се е срутило.

Али, един психолог беше обяснил етапите при такава трагедия: шок, ужас, отчаяние и възмущение. Единственият начин да се премине през това е време. Ще трябва много време, не да се забрави, а за да се продължи напред. Моята приятелка шест месеца не се прибира в дома си, но тя живее на 14 етаж и много трудно успя да го преодолее. Но живота продължава и постепенно всичко мина в познатото русло.
Дано само не забравят да потърсят сметка на виновните и си вземат наистина сериозна поука.
Башак от това, което виждам, че публикува се е заела с дечицата останали без родители или чиито родители не са известни.
Ще преживеем без сериали колкото е необходимо. Повечето актьори са се ангажирали по един или друг начин в момента, продуцентските кампании също. Едва ли някой и ще ги гледа сега.

Лек ден, момичета 🤗🤗🤗

# 475
Дружки мили, благодаря ви за позицията и всичко споделено! Добре, че ви има! Heart Аз наистина не съм способна да пиша тези дни, много ми е мъчно за всички хора, преживяващи този кошмар ... И некачественото строителство е в основата, дано накажат всички виновни за това безхаберие, но и земетресението беше страшно, май не е имало толкова силно до сега Cry
Цитат
Професор Шинджи Тода, който е специалист по изследване на бедствия и сеизмология в университета Тохоку в Япония, каза, че земетресението в Южна Турция е едно от най-големите земетресения в света. Той остави туит, в който каза, че количеството енергия от земетресението в Турция е повече от десет пъти повече от енергията на голямото земетресение в Япония през 1995 г. и земетресението в Кумамото през 2016 г.

Цялата актьорска гилдия, продуцентски компании, певци, футболисти, всички помагат кой с каквото може, толкова са сплотени и като едно цяло, ейвала! Hands Clap
Цитат
След ужасното земетресение на 6 февруари, което разтърси Турция, много турски звезди веднага откликнаха на молбите за помощ и организираха набиране на средства за пострадалите.
Събирането на средствата е организирано от Халук Левент, известен не само като певец, но и като основател на фондация за подпомагане на пострадали от бедствия. Той каза, че неговите приятели, турски звезди, са се отзовали масово на трагедията и правят значителни дарения на фондацията, която ще помогне на пострадалите от земетресението.
Освен това много звезди помагат лично. Kъванч Taтлъту, който дари 200 000 турски лири, отговаря за логистиката на фонда (изпращане на помощ в района на бедствието, настаняване на пострадалите, храна). Бурак Дениз, Алп Навруз, Биге Онал, Бурджу Бириджик, Исмаил Еге Шашмаз и Айтач Шашмаз, Берк Октай, Гьозде Кансу, Йълдъз Чагръ Атъксой, Демет Йоздемир, Батухан Караджакая, Феяз Шерифолу и много други работят в пунктовете за събиране и сортиране на помощи.
Част от турските актьори отидоха в района на бедствието като част от караваните с хуманитарна помощ, изпратена от всички турски кинопродуцентски компании, спряли снимките на сериали и филми. Сега Арас Булут Ийнемли, Ибрахим Челиккол, Джелил Налчакан и други работят като доброволци в зоната на бедствието.

А тези снимки ми напълниха душата , респект! Heart

Турците са силен и много сплотен народ, държавата, а и света са зад тях, ще се справят, само дано температурите се вдигнат, че ми е мъка за хората, които са на палатки на този студ и да се молим да не се повтаря повече този ужас! Много жалко за толкова погубени животи, за дечицата останали сами на света, и мен сърцето ме боли като това на Къванч Heart Eyes И не само за Турция, за Сирия също, а там до колкото прочетох, май помагат само Русия и Израел Thinking Дано не е така. Простете ми, че не пиша често тези дни, но наистина не ми е нито до писане , нито до сериали ...

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 17:31 от queen_fenka

# 476
Общото предаване на шест телевизии ще бъде на 15 февруари от 20 до 02 часа.

https://www.instagram.com/p/Coc1WWwo2In/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 477
# 478
Здравейте,  чета и гледам... аз съм една от многото, които съчувстват. Но истинската трагедия е там сред руините и нещастието на обикновени хора жертва на безхаберието на институции и имащи/ можещи. Променени съдби за десетилетия напред. Природа, Тя Нас, не Ние Нея. Това от мен и още нещо... Добре е, че известните показаха голямото си сърце  съпричастност и възможности.

# 479

Днес са успели да закупят 2300 палатки, бебешка храна, одеяла, термо дрехи, чорапи, бельо и др.

Общи условия

Активация на акаунт