За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Сори, ама твоят мъж сляп ли е? И как изобщо намира за нормално майка му да спи в спалнята ви?! Говори с него директно, че искаш да се махне от стаята ви и е време да си ходи у дома. Няма какво да се чудиш тактична ли си, тяхното поведение е далеч от тактично.

Аз пък съм малко по-драматична, сигурно още на първата вечер щях да съм се изнесла на 3тия етаж и щях да ги оставя да си спинкат заедно, като са толкова недосетливи.

# 151
Чудя се свекърва ти ли е по-нахална или мъжът ти е мамин ... Извинявай, но това цялото е абсурдно!

Сори, ама твоят мъж сляп ли е? И как изобщо намира за нормално майка му да спи в спалнята ви?! Говори с него директно, че искаш да се махне от стаята ви и е време да си ходи у дома. Няма какво да се чудиш тактична ли си, тяхното поведение е далеч от тактично.

Аз пък съм малко по-драматична, сигурно още на първата вечер щях да съм се изнесла на 3тия етаж и щях да ги оставя да си спинкат заедно, като са толкова недосетливи.
Ми... нагла история. Как пък няма мама да ми спи в стаята.
Само не разбирам защо трябва да казваш тактично на мъжа си... Той не вижда ли? Не чува ли? Казваш му - майка ти е болна, спи ми в стаята, неудобно ми е, досадно ми е, искам да си се разхождам по цици вкъщи, кажи ѝ да отиде да си оздравява у тях. Ако той не ще - кажи ѝ ти. Лекарите са ти забранили контакт с кихащи и кашлящи. Точка.
Разбирам, ако жената има нужда от помощ, асистенция и т.н., но явно случая не е такъв.
(Сори, ако звуча агресивно, ама пак - wtf?! Аз ММ ще изгоня от стаята, ако е болен)

# 152
Мале, Стефи, железни нерви имаш. Аз досега да съм изригнала не толкова тактично. ММ би изригнал преди мен. Първо е смешно да спи във вашата спалня. Второ, гостите са като рибата, на третия ден се вмирисват. А още при първия сопол съм и събрала чантичката и ще я изпроводя да си хваща рейса. Не са хормоните ти, напълно ненормална е тази наглост.

# 153
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
И аз като бъдеща свекърва да се изкажа. Sunglasses
За термомерите. За баткото купих галиев(тогава навлизаха масово), с мек накрайник и без контактен от Лидл. Е в обратният ред ги ползвахме. Когато малкият беше болен един път ползвахме безконтактния детето ми пари аз го усещам, а термометът ми показва спокойно човече. Ако не се лъжа го изхърлихме. Да галиевият трябва да е спокойно детето да се мери, но не ме е предавал. С мекият накрайни става за мерене на чело. Признавам си имам прибран стар стар живачен за проверка на резултат. 
Stefy 39 казваш директно няма да увътраш, те трябва да се съобразяват с теб не ти с тях. Даже аз бих се изнесла демостративно от спалнята или бих събрала диванът и цялото спално бельо. Защото съм стигнала до изводът, че когато ти се роди дете не само бащата понякога се вдетенява, а и родителите (бабите и дядовците). Когато майка ни е на гости все едно имам още едно дете, което поне се облича само. И това е една от причината да съм 99% убедена че на изписването да няма събиране в къщи. Ако може снимки в родилното, нека да дойдат до вкъщи, но тарелка сладки и безалкохолно и всеки от където е дошъл. Да таткото ще се събере с близки приятели да почерпят докато сме в болницата.
Ще изчакаме известно време и тогава могат да идват да виждат бебето всеки е добре дошъл, но без големи софри. Семейството на мъжът ми са малко чревоугодници на семейни събирания голямо тъпкане пада. Примерно с мъжът ми още си пием ракийката със салатка, а свекърът готов за десерт даже може и да подремне Blush
Някой беше питал за въстановяване след Цезарово сечение. Аз си спомням от еуфорията от срещата с най-вашният човек забряваш болки и дискомфорт. Единственото което ми беше ужасно за газовете после, все пак си е коремна операция. Уж след това ми правиха процедури, но си болеше. Дали защото аз бях тръгнала естествено да раждам и по спешност секцио. Спомням си, че ходих патешки и клекнала в коридорът за да мога да изкарам газовете. Но пък иначе единият ден в болницата ни предложиха боб за обяд е какво "клин - клин избива"Joy Joy Joy
Мисля да приказвам с докторът предварително какво да си взема за газовете.
Вие говорили сте с наблюдаващите по въпросът за газовете.
Незаменими неща са ми:не плъзгащи чехли, миеща превръзка (след като ме раздвижиха веднага исках да ми я сменят и да се изкъпя, имаше момичета които за целят престой не мина вода през тялото им Confused. Ще си взема и малка тъмна кърпа за да мога хубаво да си ожуля омазаният корем с медикаменти. За постепенно захранване след операцията ще си взема бебешки пюрета и нектари за първоначалното захранване. И мъжът ми ще ги донесе.
Уж за кратко пак ферман стана Stuck Out Tongue Winking Eye

# 154
Преди лапарото (знам, не е същото) пиех 3х2 еспумизан 5 или 7 дни. За след това обаче нямаше спасение :/ Доста болеше. Преди да си тръгна ми дадоха освобождаваща свещичка, да са сигурни, че всичко е ок.

За кърпи - опаковала съм си декатлонските, хем леки и компактни, хем съхнат бързо.

# 155
Ох, момичета да ви се оплача от свекървата...както казах не искам никого около нас с бебето, когато се роди. Та моята свекърва живее на 200км от нас. Сама е, разделена е с мъжа си. Поканихме я за Коледа. Тя дойде още на 22 декември. Аз бях в болница още, мъжа ми на работа - стоя и го чака 3ч в колата да се прибере той. Живеем в къща на 3 етажа, като на третия етаж не живее никой и само там има вариант да спи. Е да, но тя решила, че първата нощ, когато аз съм била още в болницата няма да се качва догоре и легнала на дивана в нашата спалня. На другия ден аз се прибирам, тя ме посреща в нас. И вечерта ми казва: "Аз нали няма да преча, като продължа да си спя тук, че не ми се качва чак до горе?". Опулих се срещу нея и й казвам, че не е много удобно, защото аз ставам по няколко пъти през нощта и не мога да се съобразявам и да й пазя тишина. Не било праблем за нея и остана да си спи на дивана.
Замйлчах си, за две нощувки ще издържа. Да, но днес вече е 6ти ден и жената няма намерение да си ходи изобщо. Не стига останалото, ми от днес вече е с хрема и киха и кашля без да си слага ръката на устата а така директно в мен. Избеснях и отидох да си легна. И без това съм с прееклампсия и доктора ми каза да лежа колкото мога повече, да не се напрягам, та да задържим бебето поне още 2 седмици.
И тя моля ти се идва и тя да си полегне щото не й било добре. И се чудя - аз ли съм прекалено зла станала, хормони ли са...но Коледа мина. Защо като вижда, че се разболява все повече не си взема багажа и не си тръгне вместо да ми ръси вируси на мен и децата?
Съжалявам, че ви натоварвам, но не знам как тактично да кажа на моя мъж да й подскаже като сама не се сеща. Не искам скандали, уж е мила и добра, но малко съобразителност егати. Плаша се, че е решила да остане сигурно до раждането на детето, при все че й казах снощи, че не искам никой вкйщи в първият месец след раждането...
Извинявам се, стана прекалено дълго и досадно!

Ужас! А тя работи ли? Няма ли на 29ти да е на работа или нещо?
Постави въпроса поне да спи на третия етаж. Ама в една стая да спи бременна жена с бацилите е просто... нямам думи. Тия хора къде са расли?!

# 156
Aitep, прости за въпроса, но къде ще раждаш? Направо съм изненадана колко много неща ти искат, че даже и захранване да си носиш.
Поне при нас ни бяха измили още на масата, нямаше го онова огромно мазане на целия корем. За газовете зора беше да изкараме първия ден и тогава дадоха кис мляко и картофено пюре. На сутринта имахме попара 😁
После почнахме да си ядем.

# 157
Nana, теб приспаха ли те след като извадиха бебето? Нещо такова чувам сега за Надежда. Аз като раждах не са ме приспивали и не искам честно казано.

# 158
Аitep има право за пюретата за захранване, не че не са предвидили захранване в болницата, но бебешката храна е по-лек вариант определено. На мен ми правиха тоалет като ме раздвижиха, но като взех да се  мия вечерта, по кърпата ми останаха следи от болничните мазила и ми стана неприятно. Миещата превръзка определено е за предпочитане, че иначе пада голямо пазене на раната.

Към раждалите вече момичета - бебчетата изцяло при вас ли си бяха след реанимацията? И как процедирахте с цеденето? Аз имам повече кърма отколкото малкото може да поеме и цедя на ръка, че било по-щадящо от помпа в началото, но е доста зор..

# 159
Не, не са. Бяха приспали само едно момиче, защото тя беше естествено и е станал проблем и трябваше спешно да режат.  Всички останали бяхме будни.
Аз бях чела в сайта им нещо подобно и останах в впечатление,че ще ме приспят, но не се оказа така.

Да. Колко искаш да при теб. Може постоянно взимат ги за тоалета само и визитация.

# 160
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Aitep, прости за въпроса, но къде ще раждаш? Направо съм изненадана колко много неща ти искат, че даже и захранване да си носиш.
Поне при нас ни бяха измили още на масата, нямаше го онова огромно мазане на целия корем. За газовете зора беше да изкараме първия ден и тогава дадоха кис мляко и картофено пюре. На сутринта имахме попара 😁
После почнахме да си ядем.
От Габрово, в единственото АГ отделение в държавната болница съм раждала. Не са ми искали нищо, аз си ги бях взела защото в нашата болница както бях написала и боб в родилното ни бяха дали Joy Не че много ми се ядеше проядох на 2-3 ден. На кетъринг си ако си във VIP стая.
Даже списъка за болницата беше много кратък, забравила съм вече (а сегашният още не съм го взела, живот и здраве в четвъртък). По спомен при нас искат само санитарните материали за майката да си носиш, лични документи, за бебето памперси, това е другото от болницата.
Но с превръзката която ми бяха направили аз нямаше как да се окъпя и както ме бяха омазали по шкембето. Но уточнявам това е при първото  ми раждане преди 8 години. Но не вярвам да са се променили нещата, още малко и ще споделя.

# 161
Благодаря, успокои ме. Не че нямаше да откажа, за мен е излишно.
Зависи от болницата. В Надежда можеш да го взимаш и оставяш, когато си пожелаеш. На мен много зле ми се отразяваха обезболяващите и спях супер дълбоко, беше ми притеснено нощем да е при мен и я оставях. Сега ще процедирам пак така.

# 162
Някой спомена за болежките - при мен вечер има болки в тазобедрените стави и сменям страните, но болката си е гадна. Отделно ходя по 7 пъти до вц, снощи май толкова бяха. Като ставам, коремът ми е винаги много твърд, а и усещам леки болки ниско долу. Това вечер, през деня не. Предполагам, че е от тежестта на плода, който е ниско долу вече, но дано изкара поне още 2 седмици. Сега съм 35 г.с. Много ме е страх да не тръгне по-рано. Преди 2 седмици на видеозон , околоплодните води бяха нормални, нямах разкритие, та се надявам да си изчака възможно най-много колкото и да ми е трудно вече да съм бременна.
За термометъра , не ми се ходи сега да гледам марката, но е от тези дето се мери на челото, на известно разстояние. Онзи ден го пробвахме и отчете правилно на 3ма ни в къщи - беше си около 36 и нещо. Имам един за под мишница, който е много точен , но го намирам за доста неудобен, синът ми е на 10г и всеки път много мрънка ако трябва да му меря темп под мишницата. За бебе пък абсурдно да се използва.
Някой ще ползва ли бял шум? На мен ми подариха и мисля да го пробвам, но е доста шумен. Има си степени де.
Аз свеки не знам до колко ще я изтърпя, но майка ще идва за 3 месеца, после ние за още толкова ще идваме в България. Каквото и да е , помощ си е, не я отказвам.

# 163
Бял шум ще тествам дали работи като се приберем вкъщи, но за начало съм си изтеглила приложение на телефона. Ако видя, че й допада ще си взема и бухалчето Оли или нещо подобно.

Май не искам вкъщи голям калабалък, като се замисля даже и на изписването не ми трябват мн хора. Само малко и то в идеално здраве Simple Smile))) Чудя се само за почерпката за персонала какво да поръчам..

# 164
Ми аз спя до Оли в момента 😂
Толкова съм му свикнала,но второ бебе държи спящо.

Иначе това за обезболяващите е така. Коктейла им е един път и спиш супер. Лично според мен е добре,че може да се остават бебетата през нощта. Особено след секцио мама има нужда от почивка.

Общи условия

Активация на акаунт