За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 259
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Някоя мама има ли напрежение отдолу дето ще излиза бебето и в корема напрежение корема ми издава и един звук който ме побърква имам и болки в корема още повръщам а съм в 37 седмица +3

# 136
Здравейте, момичета. Извинете, че нахлувам в темата ви, но ММ е купил по невнимание памперси 0 номер, които са за под 3 кг на Pampers premium care . За съжаление аз забелязах грешният размер чак след като ги отворих. Пакет от 30 бр са и са подходящи за първите дни в болницата. Подарявам ги ако някоя от вас ги иска. Само доставката да се поеме.

# 137
Здравейте, бих ги закупила! ❤😊
[video][/video]
Здравейте, момичета. Извинете, че нахлувам в темата ви, но ММ е купил по невнимание памперси 0 номер, които са за под 3 кг на Pampers premium care . За съжаление аз забелязах грешният размер чак след като ги отворих. Пакет от 30 бр са и са подходящи за първите дни в болницата. Подарявам ги ако някоя от вас ги иска. Само доставката да се поеме.

# 138
отдолу дето ще излиза бебето
Извинявай, ама wtf? "Отдолу" имаш доста неща - устните ли са, около устните, входа на влагалището, перинеума?
Принципно в 9ти месец е нормално "отдолу" да ти е изтръпнало, напрегнато, че и болезнено. Аз имам болки в пубиса и като цяло навсякъде от месеци.

# 139
Момичета, вие какви термометри сте взели? С каката бях купила безконтактен, който се оказа, че не мери никак точно и сега много се чудя.
Преди малко ми се стегна корема и леко ме понаболваше долу ниско и кръста. Полегнах да почина, дано отмине. В неделя трябва да ме приемат за секцио и се надявам да устискам дотогава.

# 140
Аз ще поискам мнение от педиатъра. Не вярвам на електронни за мишница, имам галиев. За ухо поне на мен ми е много неприятно да ми пищи при засичане, трябва да се съобразява на коя страна е лежало детето до сега, двете уши дават разлика... Абе като цяло ще си ползвам обикновен за мишничка Simple Smile

# 141
С дъщеря ми използвам ето този

И съм изключително доволна, но ме притеснява, че няма да му е удобно с него. Иначе се слага с лепенка под мишницата и отчита автоматично, а през приложението записва всички данни и има аларма, ако детето вдигне температура.

# 142
А! Забравих! Вчера на гости ни бяха познати с детенце, раждано в Швейцария и се заговорихме за мерки. Двама лекари преди раждането мерят плода - 3,4-3,5 кг. Идва една олд скул руска школовка мадама, вади метър, мери коремчето - 3,5, не повече. Аха, ама девойката се ражда 4,1 Simple Smile Та да, нямайте много вяра на стряскащи мерки Simple Smile

# 143
Аз след като три дни не бях спала, споделих на свекърва ми, която е медицинско лице. Тя звъннала тук-там, за да ми съобщи, че съм пълна кукувица в общи линии. След като ФМ казва, че всичко е наред, значи е така. Съвсем наред си е господинът, просто цременните ми хормони ми играят лоша шега.

# 144
За термометрите-взимам обикновен електронен. До колкото знам при бебетата най-точно се мери температура в дупето, а безконтактните дават много отклонения и не знам на кой да се доверя изобщо от тях, иначе бих си взела за баткото.

# 145
Ох, момичета да ви се оплача от свекървата...както казах не искам никого около нас с бебето, когато се роди. Та моята свекърва живее на 200км от нас. Сама е, разделена е с мъжа си. Поканихме я за Коледа. Тя дойде още на 22 декември. Аз бях в болница още, мъжа ми на работа - стоя и го чака 3ч в колата да се прибере той. Живеем в къща на 3 етажа, като на третия етаж не живее никой и само там има вариант да спи. Е да, но тя решила, че първата нощ, когато аз съм била още в болницата няма да се качва догоре и легнала на дивана в нашата спалня. На другия ден аз се прибирам, тя ме посреща в нас. И вечерта ми казва: "Аз нали няма да преча, като продължа да си спя тук, че не ми се качва чак до горе?". Опулих се срещу нея и й казвам, че не е много удобно, защото аз ставам по няколко пъти през нощта и не мога да се съобразявам и да й пазя тишина. Не било праблем за нея и остана да си спи на дивана.
Замйлчах си, за две нощувки ще издържа. Да, но днес вече е 6ти ден и жената няма намерение да си ходи изобщо. Не стига останалото, ми от днес вече е с хрема и киха и кашля без да си слага ръката на устата а така директно в мен. Избеснях и отидох да си легна. И без това съм с прееклампсия и доктора ми каза да лежа колкото мога повече, да не се напрягам, та да задържим бебето поне още 2 седмици.
И тя моля ти се идва и тя да си полегне щото не й било добре. И се чудя - аз ли съм прекалено зла станала, хормони ли са...но Коледа мина. Защо като вижда, че се разболява все повече не си взема багажа и не си тръгне вместо да ми ръси вируси на мен и децата?
Съжалявам, че ви натоварвам, но не знам как тактично да кажа на моя мъж да й подскаже като сама не се сеща. Не искам скандали, уж е мила и добра, но малко съобразителност егати. Плаша се, че е решила да остане сигурно до раждането на детето, при все че й казах снощи, че не искам никой вкйщи в първият месец след раждането...
Извинявам се, стана прекалено дълго и досадно!

# 146
Ми... нагла история. Как пък няма мама да ми спи в стаята.
Само не разбирам защо трябва да казваш тактично на мъжа си... Той не вижда ли? Не чува ли? Казваш му - майка ти е болна, спи ми в стаята, неудобно ми е, досадно ми е, искам да си се разхождам по цици вкъщи, кажи ѝ да отиде да си оздравява у тях. Ако той не ще - кажи ѝ ти. Лекарите са ти забранили контакт с кихащи и кашлящи. Точка.
Разбирам, ако жената има нужда от помощ, асистенция и т.н., но явно случая не е такъв.
(Сори, ако звуча агресивно, ама пак - wtf?! Аз ММ ще изгоня от стаята, ако е болен)

# 147
Inferiya изобщо не звучиш агресивно. М жа ми днес е на работа и сега го чакам да си дойде да видим сам дали ще си сети да й каже нещо по въпроса.
Иначе днес имам имен ден. Звъняха ми приятелки, братовчеди. На всички казвам да дойдат за кафе. Всички отказват. Казват: "Сега не е момента. Има вируси, да не ти донесем някой. Ще се почерпим, има време". Та до мен чува и слуша. Обяснявам на децата, че еди кой си няма да дойде, защото кашля, да не ме зарази, че ми е важно в следващите две седмици.  Почнах да им давам инфлуцид и на тях, че да не закачат нещо.
Тя слуша и нищо. Никаква реакция. Аз търпя, търпя, но накрая право куми в очите. Ако ще да ми се сърди. Детето ми е по-важно от нейната сръдня. А и да си знае занапед, да не се учи да идва на гости по 20дни, щото спря да я каня просто и ще сме си мили и добри.

# 148
Изобщо не са ти хормоните, напълно нормална реакция имаш. Даже много си изтърпяла. Казваш директно на мъжа ти, да си ходи или ако не иска да я гони, да я качва на 3-ия етаж докато се лекува. Аз на всички кихащи и кашлящи връчвам по една маска и им казвам довиждане, ако не се сетят сами.

# 149
Ох, момичета да ви се оплача от свекървата...както казах не искам никого около нас с бебето, когато се роди. Та моята свекърва живее на 200км от нас. Сама е, разделена е с мъжа си. Поканихме я за Коледа. Тя дойде още на 22 декември. Аз бях в болница още, мъжа ми на работа - стоя и го чака 3ч в колата да се прибере той. Живеем в къща на 3 етажа, като на третия етаж не живее никой и само там има вариант да спи. Е да, но тя решила, че първата нощ, когато аз съм била още в болницата няма да се качва догоре и легнала на дивана в нашата спалня. На другия ден аз се прибирам, тя ме посреща в нас. И вечерта ми казва: "Аз нали няма да преча, като продължа да си спя тук, че не ми се качва чак до горе?". Опулих се срещу нея и й казвам, че не е много удобно, защото аз ставам по няколко пъти през нощта и не мога да се съобразявам и да й пазя тишина. Не било праблем за нея и остана да си спи на дивана.
Замйлчах си, за две нощувки ще издържа. Да, но днес вече е 6ти ден и жената няма намерение да си ходи изобщо. Не стига останалото, ми от днес вече е с хрема и киха и кашля без да си слага ръката на устата а така директно в мен. Избеснях и отидох да си легна. И без това съм с прееклампсия и доктора ми каза да лежа колкото мога повече, да не се напрягам, та да задържим бебето поне още 2 седмици.
И тя моля ти се идва и тя да си полегне щото не й било добре. И се чудя - аз ли съм прекалено зла станала, хормони ли са...но Коледа мина. Защо като вижда, че се разболява все повече не си взема багажа и не си тръгне вместо да ми ръси вируси на мен и децата?
Съжалявам, че ви натоварвам, но не знам как тактично да кажа на моя мъж да й подскаже като сама не се сеща. Не искам скандали, уж е мила и добра, но малко съобразителност егати. Плаша се, че е решила да остане сигурно до раждането на детето, при все че й казах снощи, че не искам никой вкйщи в първият месец след раждането...
Извинявам се, стана прекалено дълго и досадно!

Е кажи честно. Просто няма шанс да ми спи и в стаята. Тя скоро и между вас ще си легне. Или да се качва горе като е болна или да си ходи. Аз бих й казала директно. Това е извратено. Сори

Общи условия

Активация на акаунт