За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 51 229
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
И аз така, но се съмнявам. Ще има роднини. Надявам се да не ме държат много на студа пред родилното и да си тръгнем с таткото към нас, без да идват хора вкъщи

# 121
Абсолютно нищо не планувам и аз. Баткото ми е декември 2020-пандемично бебе, нямаше посещения на татковци, нямаше изписвания. Бяха отворили едно ъгълче на изхода за снимки и това беше. Дойдоха само майка ми и свекървата с мъжа ми, за да ни вземат. Направихме малко снимки и се прибрахме вкъщи да си почиваме. Никой не е идвал. Даже погача не исках и дойдоха само бабите и прабабите му.
Сега не е чак толкова ограничено от към посещения май, но пак нямам намерения да се изсипват една сурия хора, още повече пък после вкъщи, достатъчно ми е напрегнато и сега, после с двете деца искам спокойствие, а не някой да ми виси на главата.

# 122
Момиче стига се филмира ... не гледай другите жени с бебета ... бях филмирана няколко дена като ми казаха,че върви малка .... другият лекар ,тогава ме успокои.. мъжа ми също ми каза баш накрая нерви ,да усеща и финната принцеса ...... ще ти го кажа така .. следящата ми колкото и да не разбира явно единия път каза че е много голяма ,другия път я мери дребна ... това са машини ,ето излиза че не всичко е вярно.... дори и дребно да се роди ,пак казвам нали е в9тия месец ... дръж се момиче,наближава хубавото,не се шашкай

Колкото до изписването вчера бях на тонове и в болницата в момента няма много много персонал .. та изписваха една жена ... беше извикала около 15 човека ... то нямаше място 😀😀😀 та смятам след видяното, да се изнижем набързо и вкъщи с двете баби и възможно и дядовците ....
Момичета, може ли да помоля, тези които са родили вече да споделят с колко голяма главичка са се родили бебенцата. Хем доктарът каза да не се притеснавам, аз обаче гледам разпечатката и ровя за стойности и полудявам. Единственото което ми се мотае в главата е микроцефалия и не мога да спя от три дни.

# 123
  • София
Миналата година при изписването на баткото, все още имаше рестрикции. Не исках никой да идва, само таткото с коша за кола и баща ми, който ни закара вкъщи. Сега пак ще е така, роднини- баби, лели, чичовци ще идват чак седмица след като сме си вкъщи, изградили режим, напаснали сме се и ми е спокойно. За погача не съм сигурна дали ще правя. На една позната с януарско бебче си спомням, че нейното след погачата се зарази с някакъв много силен вирус, тежко беше положението. Да не обяснявам с подробности, за да не се стресирате, но ще избегна тази традиция.
Иначе ще гледам да започна с каляването на бебче възможно най-бързо, за да може да излизаме навън с баткото.

# 124
Повдигнах въпроса точно защото аз самата също не искам голяма суматоха около бебето ,предпочитам да си се приберем у дома ,нямам против бабите и дядото да дойдат да видят новия член на семейството .Но ситуацията е такава че аз имам брат и сестра,таткото има сестра и всички искат да дойдат и при това да се направи маса и прочие,Даже като споменах  вчера на сестрата на таткото те очакват да отидем в тях и да се съберем всички там.А аз искам да сме си у дома ,не искам да обидя никой,всички очакват бебето с голямо нетърпение ,исках да си сверя часовника да не би аз нещо да не реагирам правилно на ситуацията.

# 125
Определено е доста несъобразително от страна на роднините да очакват да размятате няколкодневно бебе по гости и да правите почерпки.

На нашето изписване ще дойдат само родителите ни, казала съм, че не искам никой друг. След това не исках никой да идва вкъщи, но после реших, че ще ги изтърпя да се порадват за 1-2 часа. После да си ходят и няколко седмици не искам никой да идва у дома. И ние имаме много роднини, които искат да дойдат, но ще чакат докато не ги поканя. Беше ми доста трудно да поставя граници, защото не искам да обидя никой, но доста ми олекна когато най-накрая ясно си заявих желанията и очакванията.

# 126
Аз също си представям изписването супер скромно. Най-много майка ми да дойде.  Свекърва ми е на 4 часа път и по скоро ще дойде след няколко дни.

За мен лично е крайно несобразително да очакваш родилка да те кани у тях или да ходи някъде другаде на маса и т.н. И тя и бебето имат нужда от почивка, купона може да почака. В такава ситуация дори да не съм толкова изморена ще обясня на всички, че ми е много уморено и просто няма как. В крайна сметка здравето ни е по важно от масата и ракията.

# 127
Но ситуацията е такава че аз имам брат и сестра,таткото има сестра и всички искат да дойдат и при това да се направи маса и прочие,Даже като споменах  вчера на сестрата на таткото те очакват да отидем в тях и да се съберем всички там.
Само като чета и изпадам в тиха лудост. Нищо ѝ няма на ситуацията, кажи им да си се съберат за ваше здраве, но да ви оставят да си почивате и да свиквате един с друг.

На нашите е казано, че изписване няма да има, защото не дават. Точка. Няма снимки, няма поздравления, няма нищо. От болницата не дават и това е. А да стоя навън на студа (да речем, защото една година на НГ бях по тениска навън) просто няма как да се случи. Надявам се на ММ техните също да са уведомени, ако не - ще го подсетя. Добре са дошли след това през деня за половин час да видят детето и кой от къде е. След това пак за половин час през някой друг ден и то, ако бабите не ми лазят по нервите. Никакви черпения, маси, аху-иху. Да се събират, колкото желаят, само да не ме занимават. Ако някой се обиди - да се обиди. Човек ще рече, че сме на по 5г.

За погача най-вероятно ще се навия, но да видим обстановката до тогава. Но по всяка вероятност ще видят детето от слинга, без предаване насам-натам и без целувки по мен. Без това не обичам, идеално ще ми е Joy Само с моите баби не знам как ще се оправя, защото там е все едно да спориш със стена, но ще го измисля някак, може аз да отида да ги видя, така ще мога да си тръгна, когато ми е кеф. Едната без това вече ме инструктира да не излизам 40 дни, тъкмо до 2ри месец току виж се завлека до тях Grinning

# 128
Здравейте как сте?

И мен ме наплашиха, яе бебка е мъничка, 37+4 ш измериха 2.5 кг и споменаха за някакво напрежение в кордата( каквото и да значи това). Тази седмица пак сме на скан и  моье да решат по-рано да я извадят. Иначе секциото е насрочено за 3-ти, нали е седалищно.

Казаха ми да слеш движения и ако забележа промпня намалени такива да отида веднага в болницата за преглед. Много ме притесниха и сега само се чудя и следя дали се движи нормално, колко е това нормално . Аз така и не мога да спя въобще, сега съвсем само се чудя кога последно съм я усетила. Не мога да разбера защо просто не я извадят... Но тук обясненията са много повърхносни, казаха ми щом се движи няма нужда да се вади засега...И така тези дни съм в постоянно напрежение. На всичкото отгоре след скана пак дигнах кръвно малко, но този път не го коментираха...

Иначе съвсем малко остана вече, чак не мога да си предствя:) Някой  има ли някакви съвети как да се подготвиш за секцио и по-важно-за бързо възстановяване? Ако всичко е наред ще ни изпишат само след 24 ч, така че трябва да съм в кондиция много бързо.

Хубав ден ви желая!

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 11:38 от Alekscheee

# 129
На изписването само таткото! Всички са предупредени,естествено само свекървата имаше възражения,но ги оттегли! Ако беше лятно време да,да дойдат у дома за час. Ама чак маси,почерпки няма да има. Времето ще е студено, вируси,аз ще съм след секцио... Нека сме добре идвамата пък ще дойдат всички близки! В случая е нямало нужда да съм деликатна,казала съм директно на двете семейства и толкова. Таткото е на същото мнение така че драми няма Blush

# 130
Благодаря ви за мненията явно моето не е съвсем далеч от общото.Дано да ме разберат правилно иначе много си обичам и се радвам да се виждаме всяка седмица ,но определено в началото с бебчо искам да сме си само ние четиримата .😊

# 131
И аз се чудя как да обясня на роднини и най-вече на бабате, че в началото не искам никой вкъщи. То ще е напасване, свикване, ще е ново за всички ни, само те ще ми липсват с въпроси, съвети и даване на акъл. И аз съм казала, че няма изписване. Само аз, бебето, момчетата и таткото искам да си бъдем. По-спокойно ще ми бъде. Казах на майка ми и тя естествено се разсърди...но все ще ме разбере и ще влезе в положение. Обаче как да го обясня на свекървата? Тя не е от най-съобразителните. Освен това живее на 200км от вкъщи и ако евентуално дойде за изписването ще бъде ден-два преди да ни изпишат и после нищо чудно да си остане още седмица-10дни вкъщи. Това ще ме изнерви допълнително и не ме се иска да се съобразявам с нея. Отсега го мисля, надявам се все пак да ни разбере и моя мъж да ме подкрепи и да й дообясни, ако се наложи. И да няма сърдите. Има време - ще го видят, ще му се радват на бебето. Не е нужно в началото да присъства цялата рода.

# 132
Отстоявате си мнението и това е.
Казвам и точка. Не ме интересува кой ще се сърди, кой ще се обиди, ние с бебето сме най-важни и ако реша и 3 месеца никой няма да дойде вкъщи. Да не говорим, че сезона е такъв, че върлуват какви ли не вируси, достатъчни са ми вкъщи работещите, за да ми се мъкнат и стринки и вуйни.

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 14:56 от Малечка90

# 133
Ние пък с мъжа ми обичаме да се събираме със семействата и приятелите ни. На изписването не знам колко точно хора ще дойдат, но няма да са по-малко от 10-15. След това у дома ще има маса… майак ми ще остане 2 седмици, след това свекърва ми и междувременно предполагам ще идват приятели. Погачата от сега съм я планирала. Ние с подобен ритъм си живеем и попринцип ..сега с бебето няма да го променяме коренно.
Но съм напълно “ЗА”, че всяка мама трябва сама да реши как ще й е приятно и комфортно.

# 134
То това няма много общо, поне при мен. Ние бяхме така до миналия месец - минимум веднъж седмично гости, поне една двойка, често и по 10тина човека. Оообаче ми натежа цялото готвене, оправяне и всичко покрай гостите, а съответно ММ няма как да се оправи сам с всичко. И до там. И на гости да отидем ми е дискомфортно, защото не знам коя вечер контракциите ще решат да са досадни.
Сега усещам, че имам нужда от спокойствие. Та променям си ритъма според текущите нужди Simple Smile Видяхме се с почти всички преди празниците, сега ще идват за по час-два хора, които живеят е чужбина, но на кексчета и мезенца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт