За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 806
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Ползвам нокторезачката на NUK  с ограничител. Почнах да ги режа след първия месец.

# 526
Аз съм доволна от ножичката на Канпол, вече 2г ползвам(изтъпи се по едно време и взех втора), сега и на малкия взех същата. Пилата си я ползвам за мен, а с нокторезачка не ми е удобно.

# 527
Благодаря за отзивите.
Не искам да слагам ръкавици, освен при среща с потенциално пипащи хора Simple Smile
Малечка, аз бих се осакатила с ножица, за това и не пробвах, но ми даваш кураж Simple Smile ще тествам и с нея. Повечето се късат, но не всички -.-

# 528
Аз още чакам, ама да си кажа : D

Ножичката дава възможност да си доста по прецизен и виждаш какво правиш. Аз ползвам за себе си особено като махнах гел лака през бременността. Та Inferiya може да си вземеш една за тебе и да видиш дали можеш да и свикнеш и после да действаш.

# 529
Аз за детето ги ползвам де(баткото). Само пилата от комплекта на Канпол приватизирах за себе си, че ми се видя много груба да я ползвам за тия нежни меки ноктета. Иначе за себе си нокторезачка или пила(или маникюристка ако стигна до нея 🤣).
Нас живот и здраве утре трябва да ни изпишат, силно се надявам поне. 14 дни откарахме в болницата с тая бактерия и антибиотици.

# 530
Здравейте,
Ние имаме комплект на Нук за ноктите, но още не съм рязала на малката. Ноктите са и много тънки и се чупят от само себе си и аз ги доиздърпвам. С баткото и досега ползвам нокторезачка, която само той ползва, с ножичка нещо не ги докарваме добре ноктите.
Иначе бебенцата ви колко будуват? Вчера малката от 20 до 23.00 будува, не е мрънкала, само си гледа, даже се опитва да гука, но ми се струва много време... Отделно, сутрин също будува по 1,2,3 часа. Вече свикна да заспива на ръце, но поне после си лежи в нейното легло, въпреки, че мрънка като я сложим там..

# 531
Моята бебонка, която е почти на месе вече доста будува. час два сутрин, следобяд и вечер повече. Аз се радвам като будува и не плаче, защото така огладнява и по-лесно си изяжда млякото. При нас храненето още е мъка и и даваме да яде на всеки 3 часа , независимо дали изглежда гладна или не.

Иначе за спането, от първите дни си заспива в креватчето, но трябва да съм край нея-да ме вижда или да усеща ръката ми, иначе се плаши и плаче. Но общо взето като и се спи си заспива сама и нищо не може да я събуди.

Почвам да се чудя как да я забавлявам. Вие слагате ли бебетата по корем вече? Правите ли някаква гимнастика или масажи? Аз никакви играчнки не съм и купила, направо съм ужасна майка:(

А да питам, мислите ли да носите нбебетата в слинг? Аз си купих един, но четох, че не е препоръчително, ако бебето е под 3,5 кг, има ли нещо такова?

# 532
Тия дни ще извадя слинга Simple Smile тя наддава добре и вече би трябвало да успея да я натъпча в него Grinning Будува горе-долу на всеки две спанета - 1-2 часа, може и повече. За това преди яденето в 12 гледаме да будува, ако може, за да не се падне през нощта.

За сега (14 дни) по коремче само върху мен. Като падне пъпчето - на пода. Иначе от ден 1 вкъщи ѝ слагам контрастни карти. Пробвам и с нещо шумолещо, заслушва се, но още не е супер заинтересована. Още не съм извадила люлката, пазя си я за като спре да си кротува. Гимнастика също още няма смисъл за мен.

Обикновено заспива сама, но вечер понякога има нужда да си държа ръката върху нея докато заспи. Не винаги, но се случва.

# 533
От както сме се върнали от болницата лежи на земята и по корем. Вече я слагам на гимнастиката - ползвам подложката да си лежи. Там се случва и да спи. Процедирам както с каката през деня спи където свари. Вечер в нейното легло. Не се разбрахме с next to me-то. Не е нейното и си спи вече в дървената кошара. За сега съм при нея тъй като от коликите се пъне и понякога повръща, но се крия за да не ме вижда. Свикна и заспива съвсем сама. Скоро ще се изнеса за да си е съвсем сама. Вече почна и да си праив паузите.
На люлката си седи също от началото. Една от най - добрите ми покупки с каката и сега я сцепваме от ползване.
Слинг нямам и няма да си взимам. Изключително не харесвам бебеносенето. Имам една раница, която е за 5м+ и съм я ползвала само когато пътуваме със самолет за самия полет и движение в летището, тъй като някои авиолинии ни взимат количката.

# 534
Ясно, значи е нормално да си будува 😄Иначе я слагаме в един шезлонг, но не стои много там, нещо не й харесва, а той уж е от 0+м, но доста потъва в него и слагаме разни подложки да е по-право гръбчето. От няколко дни я слагам по корем, а тя си полягва като е така и даже се унася. Баткото много обичаше по корем да спи, гледам, че и на нея й харесва. От вчера вече се заглежда по-сериозно в лицата ни, ослушва се като й говорим, много са смешни на този етап.
Ние мислим да вземем слинг или раничка евентуално в събота, не знам дали ще успея да я нося без да ме боли гръб или кръст. А и трябва по-широко яке май да си взема, за да я закопчвам като излизаме навън? 🤔🤔

# 535
Аз явно се разхождам като Торбалан, защото по време на бременността си носех преходното яке до край, а палтото до началото на 9ти месец Joy После не съм пробвала, но най-вероятно ще мога да си я нося с тях Simple Smile
Има приставки за бебеносене, тип такива https://bazar.bg/obiava-26653754/universalna-pristavka-za-bebeno … pki-ili-s-tsipove
Аза като е по-топличко - два суитчъра с еднакви ципове, закопчани един за друг Simple Smile

# 536
Ние вече седмица сме си вкъщи. Посети ни докторката още миналата сряда. Каза вечер да я оставям да рита гола за 5мин и да я слагам по корем. Слагам я, но тя вдига главата и се накланя не една страна. Страх ме е, че ще се обърне.
Пъпчето ни падна на вторият ден като се прибрахме от болницата. На следващият ден я изкъпахме както си трябва във ваничката. Хареса й, като я извадихме естествено плака.
Иначе яде на поискване, на кърма е предимно. Рядко се случва да й правя АМ. Случва се да се успи, тогава се цедя и прибирам в хладилника. И е много лакома милата. Така се хвърля и ме захапва...дойдох си от болницата с разранено зърно. Та се наложи да цедя и да хвърлям в мивката няколко пъти.
Иначе ни почнаха коликите мисля. И то вечер след 21ч. До 00ч свива крачетата и плаче. Носим се, свива се в поза ембрион на корема ми и така се успокоява. Днес се чух с докторката - каза да вземем Абоколикен. Давам и чая на Хип, но не го пие много. Аз също пия чай от семена от копър с идеята да помага на нея, но до момента без ефект. Вие давате ли вече нещо против колики?
Кожата й се бели на коремчето и крачетата, мажа я и се надявам да се оправи скоро.
Но е много нетърпелива милата - със събуждането иска да яде. Докато сменям памперса вика и плаче, все едно не е яла от вчера 🙂
Вие излизахте ли вече навън? Аз днес мислех да я изведа на терасата, но пък духаше вятър и отложихме за утре евентуално. В деня, в който се роди беше 20°, а сега държи около 0°, но чакам да стани около 5° и ще почнем да излизаме по малко.

# 537
От трети- четвърти ден след изписването излизаме почти всеки Ден. Стига да няма мъгла е навън. Вятър ако ме притеснява слагам и дъждобрана и тя си е на завет.

# 538
Извеждам го навън от десетия ден някъде, стига да не вали или да има мъгла.

# 539
Аз явно се разхождам като Торбалан, защото по време на бременността си носех преходното яке до край, а палтото до началото на 9ти месец Joy После не съм пробвала, но най-вероятно ще мога да си я нося с тях Simple Smile
Миналата година си купих ново oversize палто. Супер ми е на деветмесечния корем Grinning
Ама познати ме питаха дали специално съм го взела Cry

Общи условия

Активация на акаунт