За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За колики- Лефакс(на всяко хранене без това в 9ч.) + Омнибиотик Панда (сутрин в 9ч. с АМ). Няма плач, няма колики, само яко пръцкане.
Излезнахме на вън на 6тия ден, не знам колко градуса беше, но си беше хладно (по моите стандарти, по на ММ е кучи студ.)
Скрит текст:
За бебеносенето- от баткото имам слинг на Caboo Light и Ergobaby Adapt. Най-хубавите подаръци, които получих от роднините на ММ. Нося бебето в слинга от 10тия ден, нямам търпение да заякне вратлето напълно и да почнем в раницата, някак по-удобна ми е.
Все още не слагам на активна гимнастика и не правя масажи (вечер след баня само го омазнявам с олиото), при посещението на педиатъра, каза след консултация с ортопеда в началото на втория месец, ако той каже действам с пълния масаж и гимнастики. Същото и за забелването на пишлето, след втория месец, педито ще каже дали да почвам или да изчакам.
За будуването- спазвам режима за едномесечно, след като яде 45-60минути будува и после се приспиваме. С баткото спазвах стриктно режима на будуване, за това беше бебе еднорог и до момента вече на 21 месеца, продължава да си има стриктно обедно спане, вече съобразено с подготвка за ясла от есента.
Майка ми и баща ми го взимат с удоволствие да го гледат когато имат отпуск или събота и неделя, казват че е дете мечта, яде и спи без проблем. Ще се постарая и малкия да е бебе еднорог/мечта.
Скрит текст:
Не ползвам машини за бял шум или разни такива, ако е много неспокоен шъткам му на ухото по-силно и се успокоява на секундата.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 23:24 от Sia_go

# 541
Сия, как успяваш да държиш бебето будно след всяко хранене Confused аз едва успявам да я нахраня понякога, защото спи... Съответно заспива веднага след ядене, дума да не става за будуване.

# 542
Ние от ден 7 след изписването тръгнахме по посещения при баба и дядо Simple Smile Вчера бяхме и  7 часа на шопинг и съответно на ресторант за първи път. Голям кеф, защото имаха по- красиви лампи от вкъщи- това е нашата голяма страст!
Стоенето по гръб и вдигането на главичката отдавна го започнахме, а докато преобличаме пада голямо ритане. Вече пробва да се обръща и на една страна! Както и да си тества гласа..вечер озове ли се в скута на татко, почват едни безкрайни " разговори". Много смешно си къдри устните, в опит да издаде прилични звуци, милият.
За будиването- случва се с часове да не спи от любопитство. Въобще не стоим при него, докато заспива, за да свикне на    независимост. През деня е светло, отваряме всички завеси, той спи в кошарка с повдигнато дъно и " гнездо", за да е по гръб винаги. Казаха ни, че през деня трябва да е светло и да има шумове, докато дремва, за да научи разликата между ден и нощ. Леглото е в спалнята ни, но още не сме го ползвали,  мислим от 3-4 месец, като почне да спи по- дълго. Засега спим на смени с него във всекидневната, така че винаги да има по един отпочинал родител Simple Smile
Слинг не мисля да вземам, принципно съм против и знам че много от видовете са тежки за гръб, рамена. Има си количка и максикози..вкъщи по препоръка на акушерките го слагаме в релакс- стол на Чико, много сме доволни! Гледа с часове навън в градината или играчките, които висят и им говори 😌
Обича компанията, но не е натрапчив да изисква постоянно внимание Simple Smile

# 543
Извеждам го навън от десетия ден някъде, стига да не вали или да има мъгла.исках да почна да я извеждаме като беше на 19 ден но педиатърката ми каза никакво излизане на вън бебето е много малко вие как сте в спането,нашата бебка се събуди в 12 чее гладна и с баща и до 3 не сме заспивали от нейните ревове разказа ни играта тази нощ

# 544
Инферия, твоята е много малка още. Дай и време и ще видиш,че сама ще почне да будува.
Другия вариант за sleep training е да имаш ясни интервали спрямо детето. Така правех и с каката, вече на 4 г си има ясен режим със сън на обяд. По същия начин казваха бебе еднорог, а просто е тренирана 😂
Ние правим схема с 1-2 по - дълги будувания съгласно бебето. Примерно суттин след като то се наспи и е единия период. Другия е вечер. Такава е, че си изкарва две по час и половина вечер, в които си играе и зяпа. Като и писне заспива. Същото в сутрин след яденето в 10. В тия периоди, я оставя да спи където я свари. Така голямата свикна да заспива навсякъде. Единствено вечерния сън е в нейната кошара и на тъмно.

# 545
  • София
Сия, как успяваш да държиш бебето будно след всяко хранене Confused аз едва успявам да я нахраня понякога, защото спи... Съответно заспива веднага след ядене, дума да не става за будуване.

Пощипвам леко по рамото, отделно го слагам в гнездото което стои в хола, а баткото хвърчи напред назад, вика, скача, играе, а бебето се кокори. Също го разнасям из апартамента от прозорец на прозорец, да види че е ден и е светло, не че гледа много, също и му говоря, целувки, прегръдки.

# 546
И е светло, и не е тихо, и я щипя, и вдигам, и преобувам по време на хранене. Току що яде, няма земна сила, която да я държи будна... Даже втората гърда не успях да ѝ дам :/ На всеки няколко дремки си будува, но на всяка - нъц. Поне за сега, де.

Обикновено спи или в леглото, или някъде в хола, ако сме в хола. За сега гнездо не ѝ трябва, тъй че я оставям върху пелена на дивана. Но когато крада дремки докато тя спи си е пак в леглото, защото не ми е особено удобно на дивана.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 09:03 от Inferiya

# 547
Сама ще започне да будува като мине някоя друга седмица, моят в един момент сам престана да заспива след хранене през деня. Стои около час и после започва да мрънка, че му се спи и иска някой да го гушне.

А за вдигането на главичката, малкият ни герой я вдигаше още в родилното, от 2-3 ден. Като беше на две седмици го водихме на контролен преглед и педиатърката много му се зарадва колко стабилно си държи главата вече и като цяло колко добре развити са му рефлексите Relaxed Когато лежи по коремче и му дам опора се избутва напред с крачета, а като е върху мен вече прави опити да се изправя. Мисля, че много бързо ще се научи да пълзи.

С мъжът ми се шегуваме, че като не можа да засуче, компенсира по другите параграфи Laughing

# 548
Как сте, мами? Как са вашите бебчета?
Моята мишка ме разбива с това хранене. Слагам я на гърда, суче и заспива. Не мога да я събудя да я сложа и на другата. Дремва 30мин ш се събужда с рев, че е още гладна. И се въртим в такъв кръг - нито знам кога и колко е изяла, нито знам кога отново е време за хранене. Нощно време се буди на 2ч и пак суче и заспива. Не ми е ок така, не се наспиваме нито тя, нито аз.
Вие по колко давате на вашите бебчета? Когато й правя АМ й правя по 60мл. Четох, че трябва вече да изпива по 90мл. Но как да стане, като тя заспива по средата...на 16дни е. Гладна ли я държа та мрънка, в чудо се виждам с това дете. 🤔

# 549
Днес и моето зверче яде клъстерно. Малко ме стряска, защото хем плюе зърното, хем след половин час реве от глад, а аз съответно не стоплям веднага, защото все пак е яла преди малко Sweat Smile Съответно ми минават през главата чужденки дали имам достатъчно кърма, но не мисля, че проблема е там. Малко развалихме "режимчето" днес, дано нощес все пак реши да поспи.

Кърмещите мацки - успявате ли да спите на една страна? Аз още от слизането на кърмата спя по гръб :/ Пробвах два пъти, ей долната гърда ще се пръсне после. А така ми се ще да гушна ММ :/

# 550
Inferiya така прави моята. А като се успи и пропусне хранене изцеждам. Ми 120мл събирам от двете гърди. Би трябвало да й стига. Ако яде от двете обаче.
Аз спя на една страна. Но от вчера лявата гърда е супер тежка и ме наболва. В същото време малката е лакомница и се хвърля като неяла от дни и ми прави зърното на мармалад...Уж ми е второ раждане, но с момчетата не съм имала такива проблемации и ми е ново

# 551
И аз се чудех как да дозирам АМ (в началото ми се наложи да давам, докато ми се увеличи кърмата), после четох, че бебето трябва да изпива по 150-200мл мляко на килограм тегло за деня. И за кърмата така си смятам дозичките.

Аз си спя настрани, заболява ме само ако съм правила по-дълга пауза с цеденето и гърдите да се препълнили.

# 552
В една група четох, че за храната се смята теглото на бебето делено на 6 и после пак на 6, т.е. малката сега е 4200/6/6, т.е. трябва да яде на около 116мл. Тя понякога яде токова, друг път-не. Иначе аз вечер реших, че ще давам АМ, пробвах със сукане, но не спах почти, че се буди през 1 час..

# 553
Не я оставям да пропусне. Това беше първия съвет за спасяването на зърната, защото, когато е освирепяла от глад не е толкова сговорчива да засуче читаво. Оообаче от време на време се случва да не иска другата гърда и тогава става по-напрегнато. Понякога изглеждам мъничко, но де да я знам кога ще иска 10-15-35мин, че да си сложа вакуум колектор на другата :/

# 554
Днес и моето зверче яде клъстерно. Малко ме стряска, защото хем плюе зърното, хем след половин час реве от глад, а аз съответно не стоплям веднага, защото все пак е яла преди малко Sweat Smile Съответно ми минават през главата чужденки дали имам достатъчно кърма, но не мисля, че проблема е там. Малко развалихме "режимчето" днес, дано нощес все пак реши да поспи.

Кърмещите мацки - успявате ли да спите на една страна? Аз още от слизането на кърмата спя по гръб :/ Пробвах два пъти, ей долната гърда ще се пръсне после. А така ми се ще да гушна ММ :/
в началото гърдите ми бяха напрегнати сега не са тече ми кърма от помпата по 5 10 ми това значили че ми спира кърмата.гърдите са ми омекнали

Общи условия

Активация на акаунт