За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 792
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Как сте, мами? Как са вашите бебчета?
Моята мишка ме разбива с това хранене. Слагам я на гърда, суче и заспива. Не мога да я събудя да я сложа и на другата. Дремва 30мин ш се събужда с рев, че е още гладна. И се въртим в такъв кръг - нито знам кога и колко е изяла, нито знам кога отново е време за хранене. Нощно време се буди на 2ч и пак суче и заспива. Не ми е ок така, не се наспиваме нито тя, нито аз.
Вие по колко давате на вашите бебчета? Когато й правя АМ й правя по 60мл. Четох, че трябва вече да изпива по 90мл. Но как да стане, като тя заспива по средата...на 16дни е. Гладна ли я държа та мрънка, в чудо се виждам с това дете. 🤔

Stefy, и аз имах такъв проблем с храненето в началото че и все още. Заспива докато яде и трябва да я държим будна  и да я будим насила. Така като не ядеше в началото се обезводни и до болница стигнахме, така че много ни наплашиха. Казаха ни, че трябва да яде, за да има сили да яде, защото самият процес на хранене много ги изтощава, докато са малки.

При нас работи да я храним почти разсъблечена,по памперс и блузка. Така ни посъветваха, иначе като е топло много веднага  заспива.  Друго , което помага, като заспи е да я преобуем по средата на храненето, това винаги я разплаква и хапва още малко или да и измия лицето със студена вода. Също винаги и говоря докато я храня, за да я държа будна. Понякога по 1 час я храня ( и ние сме смесено на АМ и кърма) и си е мъка ,  особено нощем.

Но става по-лесно с всяка седмица, само трябва упорство. Хич не е приятно, но е важно да наддават Simple Smile

# 556
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ние преборихме мрънкането и дърпането първоначалното засукване. Беше ме разранил на едната гърда. Вече засуква много добре преглъща, даже на едната гърда се дави и леко го повдигам. С баткото много лесно го кърмих легнал, тази мишка не може да засуче и незахапва добре и се сърди.
А колко яде немога да преценя. Понякога заспива и като го разбутам го виждам, че тече мляко от устните му. Но пелените добре са пълни, знам че няма гладно наакано дупе.
При нас друго става. Дори и добре уригнат повръща. Нещо бъркаме с транферът от кърмето до легнало положение. Както и да въртя, уригвам все има на 70% малко върнато. При вас как е ситуацията с връщането? Много ме хваща шубето да не го усетя някой път и да се задави.
Иначе от Lefax каква симфония прави Sunglasses и пак си присвива крачетата като спи

# 557
  • София
и при нас след уригване връща, държа го изправено положение по час и половина на ръце, щом го сложа на леглото задължително връща по-малко. Като го гушна, усещам че му къркори въздуха в стомахчето и се мъчи или да го пръцне или да го оригне. Помага ми и естествената бебешка хигиена донякъде успявам да изкарам въздуха, но връщането на мляко си остава.

# 558
Здравейте,
Днес малката става на 1 месец 😄 Педиатърката дойде в нас, домашно посещение, прегледа я, преслуша я и т.н. Качила е 1.5кг и 9 см е порастнала. Каза, че 1.5кг е много и ще видим другия месец дали наддава така и ще намалим едното ядене. Как ще стане не знам, ама 🤔... Принципно яде на около 3 часа, по 100-110мл, от кърмата до 120мл. Не повръща, а ако е преяла, се стича малко от устата, но гледаме да си й даваме точно... Отделно ще слагаме на пъпчето лепенки няколко месеца, че е изпъкнало. Другият месец следват ваксини, мислим да слагаме и ротавирусната. Каза, че щом досега няма колики, ще разминат и за по-напред. Мислихме да сменяме млякото, защото не знам защо си мислех, че не я насища, но тя каза, в никакъв случай (ако няма някаква пещредпоставка за това де), защото тогава могат да се появят колики.
И такива работи при нас.

# 559
Здравейте!
След индукция вчера се появи и моята принцеса - 3500, 53 см.

Боря се вече с разранени зърна и се цедя,  защото днес нямаше как да слагам на гърда с тия разранявания.

И отново аз с въпросите табу. Много ме е страх как ще стане ходенето по голяма нужда след епизиотомията. Някакви съвети имате ли в ръкава?

# 560
Честито, да е жива и здрава!

Аз нищо специално не правих и нямах проблеми, но може да пробваш с Дуфалак за по-лесно изхождане, ако много се притесняваш.

# 561
Честито! Бързо възстановяване. 
При мен рецептата беше активиа,плодове и супи.
Здравейте!
След индукция вчера се появи и моята принцеса - 3500, 53 см.

Боря се вече с разранени зърна и се цедя,  защото днес нямаше как да слагам на гърда с тия разранявания.

И отново аз с въпросите табу. Много ме е страх как ще стане ходенето по голяма нужда след епизиотомията. Някакви съвети имате ли в ръкава?

# 562
На мен ми дадоха свещичка, нямаше никакви грижи. Важно е да не се напъваш излишно. Ако не става - не става. След това бях на желязо, малко лепкаво и черно (шегувах се, че и двете сме с мекониум Joy), но пак не беше драма. Но задължително миене след всяко ходене! И с ТХ само попиване, без бърсане. Ползвай мокра кърпичка, ако имаш нужда. Аз ползвах интимен душ https://www.store.bg/dcrimg/322790/damski-dush-lansinoh.jpg  обожавам го, ползвам го и вкъщи непрекъснато, но и обикновено шише с надупчена капачка ще стане. Особено, ако имаш някой-друг гневен хемороид. Бях се засилила и Линимент да ползвам, но за сега нещата са добре и не е имало нужда. За шева ми беше по-добре със студена вода, за дупето - по-топла, но не гореща.
Не ползвам нито спрейчета, нито сапуни, нито гелове за измиване принципно, тъй че не мога да дам мнение за това, но правех промивки със смрадлика след почти всяко измиване, продължавам и сега, док каза докато има лохии.
Ииии ако има кой да ти донесе (ако си нямаш) или детски пояс, или надуваема възглавница за път, да си седиш на тях. Много помага Simple Smile Най-полезните неща в багажа ми бяха възглавницата и душа Simple Smile
А и стой без гащи възможно най-много, за да диша шева Simple Smile
(Малко много информация, но дано нещо е полезно)

# 563
Благодаря ви момичета!
Inferia, хич не  е много! Мерси.
Ще пробвам да пригодя една възглавнича за път, да видим дали ще стане.

# 564
why_ честито бебче! Здраво да е и да ви носи само радост! Бързо възстановяване на теб!

# 565
Турбо тъп въпрос... Ама... Как да разпознаем коликите? :/ От два дни розовият звяр (2с4д) е по-нещастен вечер, плаче доста истерично, хапва доста (едва ли плаче от глад, де, но не го изключвам), но не забелязвам да се извива или свива необичайно No Mouth И се успокоява относително бързо.

# 566
Коликите са предимно вечер с периоди на тежък плач, направо истеричен. Усещаш,че се напъват, сгъват крачета към корема. Понякога се сгъват целите или извиват. Горе долу по това време почват.

# 567
Здравейте момичета..вече успяхме да се изпоразболеем...
За съжаление баба и дядо са гледали другия внук болен и на следващия ден се появиха тук..натръшкахме се първо аз, мъжа ми..сега и бебето се държи анормално..
От мило и кротко, много спящо и ядящо се превърна в истински звЕр..вече 25 часа съм будна и не правя нищо друго, освен да го озаптявам и насилвам да го храня.
След 2 часа съм на контролния 6-седмичем преглед при гинеколога. Някой минал ли го е вече и какво представлява?
Предписаха ми и 10 посещения при кинезитерапевт. Още не съм предприела нещо по въпроса, понеже бях по изпити и с бебето времето лети...някоя от вас почнала ли е упражнения и доволна ли е от ефекта?
Лек ден ви желая..и много сън 🙂🙂

# 568
Serenapotta, много неприятно, дано се оправите по-бързо, а бебчо да се укроти, а ти да поспиш. 🌞 Моят мъж нещо му протече носа и вчера, докато беше с малката, кихна настрани, но не си сложи ръката, побеснях. Не, че има гаранция, че е болен, но все пак.
Аз вчера бях на гинекологичен преглед, прегледа ме на ехографа, матката си е вече с нормални размери, прегледа разреза от секциото, разпита ме подробно дали имам течения, сърбеж, каза, че може да се прави се.с, предполага, че ще има сухота и изписа лубриканти, не, че аз имам желание. Чувствам се дебела и ходя в нас с анцуг/клин, които са ми най-омразните дрехи.
В неделя, живи здрави, правим 40 дни, ще ходим в църква, после на заведение с родителите и едни приятели. Дано само се опазим 🙂

# 569
Ух, бързо оздравяване!
Аз още не съм започнала с упражненията, но нямам търпение! Ще изчакам 40 и ще се включа след това в програмата Не на диастазата, макар че до колкото мога да преценя или нямам, или е много лека. Корема ми се беше прибрал на втората седмица. Сега трябва да се боря да си остане така, че с това заседяване е голяма досада -.- Но ще започна да излизам повечко и ще вляза в ритъм, че едва ли ще ми разрешат велоергометър толкова бързо :/

Бонболини, аз не стига, че съм по клин (ако не беше бременността никога нямаше да изляза с такава дреха навън, но ей на, никога не казвай никога Joy), ами е и скъсан Joy Прибрала съм си всички нормални дрехи и нямам време да ги извадя на по-преден план, съответно само това докопах Joy

Общи условия

Активация на акаунт