За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 770
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Serenapotta, бързо оздравяване!

Аз бях на 6-седмичния преглед, доктора гледа колко се е прибрала матката, копира репорта от клиниката, разпита ме как е минало раждането, взеха ми кръв и урина за изследвания и ми поднови рецептата за помпата за кърма. Нищо особено.

Аз чакам да минат 8 седмици след секциото и ще започвам полека със спорт. Следващия курс за възстановяване след раждането тук почва чак в средата на Март. Също така ще си опресня паметта какво може в youtube и ще правя позволените упражнения във фитнеса. Има детегледачка осигурена там няколко пъти седмично. Ако успея да се организирам да ида с малкия, прясно нахранен и сервизно обслужен Bowtie, ще има кой да го наглежда докато аз спортувам.

Аз също имам велоаргометър вкъщи, и понеже съм със секцио, и той ми се вижда приемлив.

# 571
Момичета, искам малко да сверя часовника. Малкия е роден на 3.01.23. На кърма е, храни се през 3 часа, понякога и през 2 часа. Изключително ревливо бебе, няма момент в който да не плаче. Като се събуди от сън плаче, докато му сменя памперса и се приготвя да го храня вече е в истеричен рев, няма успокояване. Храни се, докато го оригна и пак се почва рев, ама рев. Следва друсане, милване, обикаляне из стаите, до като се унесе. Спи леко и за кратко ( много рядко 30-40 мин.без да се буди). И айде пак рев до като стане време за храна. Не иска в кошарата, оставя ли го, дори заспал на мен, се буди и се почва с плача. Общо взето буден ли е само плаче. Знам, че е мъничък още, но просто не знам нормално ли е такъв рев. Личната казва, че нищо му няма. Как са вашите бебенца на тази възраст? Давам за колики омнибиотик панда и Лефакс. При нужда и еспумизан.

# 572
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Izabella 8202 да има такива деца. При нас баткото беше такъв, все едно ми описваш преди 8години. Колкото и странно да прозвучи преминават тези периоди и се забравят. При нас с баткото, два пъти носихме количката на ремонт от друсане. И сега само си спомняме с надсмешка. Много ни помогна бебеносенето, късно го открихме към 3-4 месец, беше голямо облекчение.
Сега малчо като го почнат понякога коликите (онези минути и часове, които е само рев и няма успокоение от нищо)се сещам за времето с баткото. Почнах бебеносенето на втората седмица даже излязохме със слингът. И подсекрет пиша още не сме свалили количката от таванът, за сега сме само със слингът. Даже и татито вече носи няколко пъти.
За упражненията. Питах и моята треньорка и наблюдаващият ме лекар. След секцио се препоръчва след третият месец упражнения за корем според това как се чуствам. Иначе много разходки и упражнения за ръце без ограничения. Мисля да почна да се качвам пеша по стъпалата, без пазарските чанти, разбира се. И да си импровизирам някакъв степер и на него да си правя упажнения.

# 573
Izabella, а как е с наддаването? Сигурна ли си, че синхапва достатъчно?
Отделно еспумизана правеше брутални колики и на двете ми деца. Точно истерични реванета, до почервеняване и ужасно много газове. Може да пробваш и с масажи за да изкараш газовете. Възможно е да се опитва да се изпръцка, но да не може и от там да реве и да не спи добре.

# 574
Как са вашите бебенца на тази възраст? Давам за колики омнибиотик панда и Лефакс. При нужда и еспумизан.

Моето бебе е сравнително кротичко. Реве, разбира се - от глад, за компания или като го къпя, но ревът винаги с разбираема причина, и като премахнеш причината, спира. Колики е имало съвсем малко досега, слава богу.

Вчера се видях с колеги от работа. Единият има бебе, 1.5 мес. по-голямо от моето. С жена му са на ръба на нервна криза, спели по 2 часа на нощ, бебето им се будело през час и всяка будна минута е рев. Не давало да го гушкаш и пипаш за успокоение, само някаква люлка за 800 евро им осигурява по някой и друг час спокойствие. Лекарите им казали - "Нищо му няма на детето", трудна била само адаптацията към извънутробния свят. Каквото и да значи това. Rolling Eyes

Тъй че ... явно всякакви деца има.

# 575
Микаса, каката ни беше така, както на твоя колега… Не ми се вярваше, че има чак такива ревливи деца, та ми се падна баш такова. Малкият и той тръгва по стъпките ѝ вече, а е няма и на 3 седмици още. И, наистина, като няма видима причина да плаче, не са и колики да кажеш да се присвива, да показва някакъв дискомфорт, то просто си безсилен и на ръба на нервна криза. Какво ли не правихме с каката - и до ден днешен е същата ревла и тръшла, каквато беше и като новородена. Тя се научи да пищи като беше на 3 месеца и 1 година не спря да пищи общо взето. Стискам палци на всички да не им се пада такова бебе, че ми побеля косата… Joy

# 576
Детенцето на познати спеше по 20 Мин на всеки 20 мин като новородено. После по 20 Мин на всеки час. И будното състояние обикновено беше рев. Отне година и половина да се разбере, че има някакъв проблем с храненето - непоносимости, едно-друго. За тази година и половина моите познати имаха торбички под очите до средата на бузите... Това е частен случай, разбира се, но да, всякакви бебета има.
Аз не смея да казвам на хората как съм, да не си подритвам късмета Joy Но е на 20 дни, има достатъчно време да изтече демо версията Joy

# 577
Момичета, искам малко да сверя часовника. Малкия е роден на 3.01.23. На кърма е, храни се през 3 часа, понякога и през 2 часа. Изключително ревливо бебе, няма момент в който да не плаче. Като се събуди от сън плаче, докато му сменя памперса и се приготвя да го храня вече е в истеричен рев, няма успокояване. Храни се, докато го оригна и пак се почва рев, ама рев. Следва друсане, милване, обикаляне из стаите, до като се унесе. Спи леко и за кратко ( много рядко 30-40 мин.без да се буди). И айде пак рев до като стане време за храна. Не иска в кошарата, оставя ли го, дори заспал на мен, се буди и се почва с плача. Общо взето буден ли е само плаче. Знам, че е мъничък още, но просто не знам нормално ли е такъв рев. Личната казва, че нищо му няма. Как са вашите бебенца на тази възраст? Давам за колики омнибиотик панда и Лефакс. При нужда и еспумизан.

И моята дъщеря е родена на същата дата:) Тя е на смесено хранене-кърма и АМ, но аз почти не кърмя, а цедя и давам с шише. Храня я на 3-4 часа. Като огладнее и реве истерично докато не и дам да яде. Иначе с часове може спи без да мръднне. НАпоследък се обаждат колики и почва да плаче по час-два  и нищо не помага. Правя и масажи, гледам да се оригне. Лекарства досега не съм давала никакви, дано и не се налага. Като чета, всичките противоколокови препарати общо взето или причиняват запек или нямат ефект, така че не знам какво да и давам. Общо взето май си е до проба и грешка каквото проработи.

Напоследък часовете, през които спи намаляха драстично , и все повече е будна и плаче:( Чвно така ще е оттук нататък.

Мисля си, ако твоето бебче реве веднага след кърмене, дали не е все още гладно. Забелязала съм при нас, някой път като си си изпие млякото почва да плаче, и трябва да и дам допълнотелно( обикновено и давам да суче)  и  така се поуспокоява.

# 578
И при нас е подобно на Алексче, на смесено хранене е, родена на 04.01. Реве истерично като е гладна, чак не може да си поеме дъх. Капки даваме Линекс бейби, но като цяло няма много колики. Като е будна само мрънка и иска само на ръце, през деня спи на дивана, вечер само в леглото й, но колкото и да е уморена, винаги протестира с пъшкане, рев, че не е на ръце и си е в леглото.
Тук следва емоциално излияние, не се научих да скривам текст: Днес съм особено плачлива и явно й го предавам, защото като гледам след заметресението кадри с децата, оцелели и незнаещи какво се случва, направо се задушавам от мъка, да не говорим за майката, която е родила и починала, но бебенцето е оцеляло 😪😪😪... Как го носят, предстояло часове на студа... Оххх, пакк рева.
Извинявайте, момичета ❤️Господ да ни пази 🍀🍀🍀

# 579
Свекърва ми ни лепна някакъв вирус. Малкият от сутринта е много сърдит, неспокоен и не спи. Кака му е с кашлица. Измерих ректалната температура 38,3, като педиатърката каза витамин ц и панадол при нужда. Знам, че се вадят 0,5 градуса, за да е точна температурата. Тоест на 38, 5 трябва да дам Панадол? Уж ги знам тези неща, ама така се шашнах сега, че ми иде да се разрева. Спрях голямото дете от детска, за да се пазим, а то…

# 580
Свекърва ми ни лепна някакъв вирус. Малкият от сутринта е много сърдит, неспокоен и не спи. Кака му е с кашлица. Измерих ректалната температура 38,3, като педиатърката каза витамин ц и панадол при нужда. Знам, че се вадят 0,5 градуса, за да е точна температурата. Тоест на 38, 5 трябва да дам Панадол? Уж ги знам тези неща, ама така се шашнах сега, че ми иде да се разрева. Спрях голямото дете от детска, за да се пазим, а то…

Колко е голямо детенцето? Според мен давай Панадол щом е над 38 гр. Оф,  бързо оздравяване!

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 16:53 от Izabella 8202

# 581
Въпрос  от серията тъпи: мисля на 40 ден с бебето да отида на църква за чиста молитва.
Според  вас как се броят дните - от самия ден на раждането или от следващия е ден 1?

# 582
Въпрос  от серията тъпи: мисля на 40 ден с бебето да отида на църква за чиста молитва.
Според  вас как се броят дните - от самия ден на раждането или от следващия е ден 1?

От деня на раждането според мен.

# 583
  • София
Деня на раждането се брои като първи

# 584
Ние в неделя, живот и здраве, ще ходим да ни четат молитва в църква. Става на точно 40 дни. Брои се от деня на раждането. При нас казаха да носим за църквата: питка, вино, зехтин, течен сапун. После сме запазили едно заведение за няколко човека, майка ми обаче удари една лекция как да не ходим там, защото виреят зарази, вируси, което е така всъщност и сега се колебая. Хем не искам да треперя за всяко излизане, хем пък на 40 дни бебе си е още със слаб имунитет и рискът не знам доколко си заслужава.
Сега се подготвям за излизане с количката и искам да си по стоим поне 1 час навън. Слънчево е, въпреки, че е - 2 градуса, вече слънчицето топли

Общи условия

Активация на акаунт