Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо не ми дават бебето веднага след секцио в реанимацията?
Какви са препоръките за превръзки за родилки и еднократни/многократни гащи?
Какви са препоръките за витамин B12 по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо не ми дават бебето веднага след секцио в реанимацията?
-
Какви са препоръките за превръзки за родилки и еднократни/многократни гащи?
-
Какви са препоръките за витамин B12 по време на бременност?
-
Какви са препоръките за хигиена на бебето след раждане?
-
Какви са препоръките за избора на нощници след раждане?

Нещо ме ръчна да стана и да направя на ММ кексчета с моркови в 22ч
Казах му какво става. Погушкахме се под одеялото още малко на топло. Станах да се изкъпя, той през това време ми правеше компания и засичаше. Душа доста помогна. До толкова, че контракциите всъщност се поразредиха. Чудехме се дали да не се донаспим, да отидем на преглед на обяд и да го мислим тогава. Междувременно ММ направи закуска в леглото. И като казвам "направи" - буквално. На сутринта трябваше да пече хляб, реално нямахме нещо за закуска и ми направи едни питки тип за дюнер. Майсторче ми е той. Спретна ги за минути, с малко лютеничка, сирене - чудно си хапнахме в леглото. Доревава ми се като си спомня колко мил момент беше това - хем усещаме, че може би за последно закусваме само двамата, хем ни е развълнувано, малко страх, много обич, много държане за ръка, пипане на ритащо коремче и обещание да ме посрещне с Карбонара вкъщи, когато ме изпишат. Само на нея не намерихме бременен еквивалент, както и на коктейл Маргарита
Решаваме, че ще чакаме, контракциите са на между 8 и 12 Мин. Да, ама отивам до тоалетната и виждам кървенисто и слузесто. Може би остатък от тапа, може би шийка? Не ми се рискува, тръгваме в 6:10, 6:20 аз влизам в болницата с документите, ММ чака на паркинга дали ще си ме прибере или ще ми остави багажа.
Дойчиновски ми смачка коремчето, за да излезе плацентата. Една от сестрите ми каза да погледна, показаха ми, че е момиченце и пак забих поглед в тавана. Опитвах се да не мисля за нищо, защото главата ми щеше да се пръсне от психическа агония. Питаха ме за име, казах това, което ММ беше харесал. Дойчиновски започна да ръчка нещо по мен, продължаваха да се разхождат някакви хора, да идват допълнителни, шегуваха се, говореха си. Исках само да изчезна за малко, да ме оставят насаме. Дойде анестезиоложката, бодна нещо в системата и каза "Сега ще поспиш". Казах ѝ "Едва ли" и ми отговори "Ще, ще". Събудих се час по-късно с кислородна маска и тотално дезориентирана. Или поне след час видях часовника, може и по-малко да е било. За сравнение след лапарото бях в пълна кондиция още от както ме връщаха към стаята. Този път нито дишането можех да си успокоя, нито изобщо знаех какво става. Дори не знаех защо ме приспаха. Мацката до мен ми каза да се опитам да се успокоя, защото малкото усеща. Чак тогава видях, че са я сложили в легълце пред мен. Виждах ѝ главичката, махаше с ръчичка. Подейства. Успях да нормализирам дишането в рамките на половин час
Говорех ѝ, когато се разхленчваше и пак се успокояваше. Това подейства още по-добре