За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 684
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, на нас в епикризата ни пише на 30 ден да се дадат капки Ка вит, но не ги намерих.
При вас как процедирахте? Проблем ли е, ако не се дадат по принцип?
Виждам, че на 2 пъти са му давани още в билницата след раждането, но като си взех епикризата и се зачетох, видях, че са написали пак да дадем, но при педиатърката сме чак март, а той след няколко дни прави месец.

# 646
При нас режимът е някакъв променящ се през деня, защото ако излизаме с количката, спи много и така едното хранене се отлага, единствено през нощта е 23.00/23.30, след това 2.30/3.00 и 6. Като последните сутрини се буди в 6 и пие само около 60гр и иска да е в някого, защото се гърчи и ръмжи. От там объркваме следващите хранения 🥴
Последната седмица има мноооого газове 🤔

Все едно нас описваш. Марианка има ужасно много газове, не знам откъде се взеха, преди на беше така. И плаче, чвно и е дискомфортно. През повечето си будно време плаче, не мога да правя нито упражнения, нито да я занимавам с нищо. Само гледам как да я успокоя и после заспива. Не знам какво стана тези дни и какво предизвиква целия този плач.

Бебка има обрив по личицето, казаха ми че уж е нормално, но се чудя дали мога с нещо да я намажа да и мине по-бързо?

# 647
Алекс, ако е бебешко акне не се маже. Ако е обрив вече може да се търси нещо. Лицето за сега съм почиствала само с физиологичен разтвор.

Hintt, при нас ще го даде педиатъра на месец.

# 648
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
На нас Кавит педиатърката ни го капна, като отидохме на 28я ден и тогава ни премери и претегли.
Алексче да не би да сте с "Милия". И баткото и бебо има такива пъпчици. Личната каза само с хидратиращ крем да мажа. Вкъщи имахме един крем от един проблем на баткото с него мажа.

# 649
И на нас педиатърът даде витамин К на 30 ден.

# 650
Бебешкото акне не се маже, чисти се само до седмица-две-три. Това е изчистване от майчините хормони.
Ако са бели пъпчици като перли най-вероятно са милиуми и също не се третират. И те се чистят сами.
Повиването и при нас помага много. Ако не е повит се стряска от ръцете много и някой път даже тупаници си раздава в лицето и се буди много сърдит… Той, обаче, не хареса чувалчетата за повиване, които ползвах с каката, и го повивам с муселинова пелена. В ютуб има много видеа как се омотава, като напишете baby swaddle излизат.

# 651
Аз се бях засилила да взимам пелена за повиване, но зверчето си спи добре и така. Не се буди от ръчичките, тупва се непрекъснато, но явно не ѝ пречи
(Брата като беше малък се въртеше и се блъскаше в таблата на леглото толкова силно, че аз се будех от шума, но той си спеше Joy)
Опитвах на няколко пъти да ѝ огранича степените на свобода на ръцете, но изобщо не беше щастлива. Та инженерния принцип - ако работи - не пипай Joy

# 652
Благодаря за съветите:) Водих да  и видят пъпките и акушерката каза че е бебешко акне и е нормално. Тук за тях всичко е нормално, затова и се тревожа. Дано мине тези дни.

Иначе на нея и харесва да спи в анти стрес чувалче, където ръчичките са прибрани. От както се е родила спи така. Иначе като са и отвън ръчичките много се върти и е неспокойна.

# 653
И моето ръкомаха като някой диригент...нпн- стоп...дори си издрал 10см прорез на главата...освен други 3-4 по- дребни..
При нас режимът беше към 22.30 , 2.30, 6.30 нощем се будеше за храна. Откакто беше болен и бяхме в болница е ужас. Бебето не спи нощем добре заради хремата, яде по- малко, буди се вече  и на час и половина - два..денем спи здраво, няма събуждане. Опитвам се да му обърна пак режима, преди спеше и по 4-5 часа нощем..отчаяна съм, нищо не помага.
Днес получих нервна криза...свекървите, които подозирам, че ни заразиха, издебнаха мъжа ми да е на работа и въпреки, че заявих че никой вече не е добре дошъл поне до първата ваксинация се появиха да си гледат внучето 😡 Отделно аз не успях да дремна и секунда,след само 2 часа сън миналата нощ...

# 654
Serenapotta съчувствам ти напълно с тези свекъри. И аз бях казала, че не искам никой вкъщи като си приберем от болницата. Но свекърва ми се беше довлекла. И уж щеше да си ходи на другия ден. Остана за 5дни. Обаче дали е гушнала бебето два пъти? Един път със сигурност, защото искаше да я снимам с него. И казах с маски при детето. Та 5дни ако влезеше в стаята при нас беше с маска. Накрая си тръгна по живо по здраво.
Сега ще правим погача на 26ти февруари.  Още тогава стана въпрос нещо за алкохол. Казах й директно, че тя няма да може да пие и чашка, защото после ще трябва да шофира. Та да си знае отсега, че няма да се съобразявам пак 5 дни с нея. Не че е лоша или ми пречи, но като има човек вкъщи и малко или много не мога да си легна да дремна или да правя каквото си искам.  Има време, ще вижда бебето като порасне малко.
Моята девойка хапва в 22ч, след това се буди в 3ч и после в 6:30ч. Обаче все е гладна. Няма смогване. Днес яде в 13:30ч и излязохме на разходка. В 15ч като започна един рев - глад мори добитъка. Наложи се да я вадя от количката, да я залъгвам със залъгалка...едва я успокоих. Не носех с мен шише, а и нямаше къде да седна да я накърмя. Скок в растежа ли е, незнам вече. Гладна ли е става ламята Спаска. Все едно някой я щипе, така се дере.

# 655
Stefy 39.. и аз на това се ядосвам...на 6 км са свекърите, няма да избяга бебето! Ние понеже си купихме нова къща на 40 мин и ще се местим като е готова след година..хората превъртяха и решиха, че трябва да се виждаме всяка седмица, докато сме в района...
Мъжът ми все е зает, голяма част по грижите поемам аз, както и безсънието и болестта..днес буквално ме извадиха от леглото, иначе ми препоръчаха са поспя следобед...да, ама аз не мога да спя по поръчка ( особено следобед)
Радвай се, че бебето яде по много..и нашето беше така, докато не се разболя  😢
Аз винаги имам бутилка с вода и шише в чантата си. Онлайн поръчахме едни кутийки, които приличат на сеферчетата от едно време, във всяка преграда можеш да си приготвиш отделна дозичка храна. Имам и лъжица в кутийка .. ако ни хване някъде неочаквано глад, моля в най- близкото кафе или ресторант да ни затоплят водата, правя мляко и се спасявам от апокалипсиса 🙂

# 656
Ехоооо, къде се изпокрихте? Сигурно сте били навън, в това разкошно време 🌞🌞🌞
Ние по 3 часа сме навън, че е и повече, зареждам чантата с храната й и обикаляме. Утре, докато чакаме баткото от курсовете му, с таткото и количката ще обикаляме улиците и парковете 🌞
През деня режимът продължава да ни е никакъв, през нощта обаче като се буди в 3 и в 6 яде много малко 🤔🤔Едва изпива 60мл.

# 657
Бонболини, и ние нощем сме така. Едвам изяжда половината.
Ние се преместихме на ново място и се оказа, че почти няма къде да се разхождам с количката. Днес излязохме с каката и едвам, едвам се придвижваме. Карат като ненормални, тротоари няма …

# 658
Petrova17, ние сме в затворен комплекс и ми е много тъпо, добре, че има мол с голяма плащадка на около 15 мин от нас, но пътят до него е дупка до дупка и като слизаме натам, тя не е много доволна, защото много друса. Понякога се засичаме с някоя друга майка и си приказваме, но всеки е с различен график и не се застояваме много, много.
Преди живяхме в Манастирски ливади и там хубавото беше, че имаше доста движение, магазини, мои приятели с деца, заведения, в които да пийнем по кафе, лошото, разбира се, е, че там и досега няма тротоари, пейки, а с количка да се движиш беше /и е цяло приключение.

# 659
Petrova,  пробвала ли си да залъгваш с биберона? Може да не е достатъчно гладно човечето и затова така и реално да се буди по навик. На мен това ми беше целта след навършването на 1м да махна нощното ядене. Сега вече е на 5 яденета като има едно в 5 сутринта, но си ляга в 23. Става в 8.30 сутрин и яде по 150-170 мл на ядене.

Общи условия

Активация на акаунт