Войната на буквите

• 31 205
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Хареса ми и ще го гледам.
Аз пък нямам проблем с озвучаването,всичко им разбирам. Blush
Повечето актьори са много сполучливо подбрани. Интересно-младите ми харесва повече как играят. Grinning Изборът на Баян е право в десятката и като визия ,и като игра. В моите представи Симеон винаги е бил силен и достолепен владетел,никога не съм допускала,че може да е  истеричен.Не му подхожда на Донков тази роля. Бахаров също не ми е убедителен , почти не виждам разлика с предни негови роли. Духовникова е успяла да влезе  добре в образа за разлика от колегите си. Не съм и почитателка,но аплодисменти за нея.

# 166
беше скучно, на моменти дори досадно
инцестът беше ненужен препис, оскверняващ историята
сцената в кръчмата беше най-нелепа
част от диалозите не ги разбрах, защото не ги чух
баян и петър биват, останалите са зле и много зле
ще гледам и следващия епизод
вениамин и баян, хм (спойлер)

Цитат
За фенките на Вениамин ще кажа - спойлер, няма да заеме той престола Joy В тази връзка ми е странна идеята Вениамин да е по- централното лице, той да е по-красивият актьор, ще се опитат да накарат публиката да съжалява, че Петър е наследил Симеон, а не брат му.

следва плътно книгата

# 167
А що така са изрязали другите деца на Симеон? Има още двама сина, а и дъщери вероятно.
Хареса ми Петър най-много. Пълнокръвен образ и актьорът играеше доста естествено.
Проблемът със Симеон не ми е толкова интерпретацията. Мога да си го представя като гневлив и твърде строг. Проблемът е играта. Мега фалшива.

# 168
  • да има едно лесно - на мотора
Ще дам шанс на сериала с още 1 серия заради Бахаров и Вальо Танев. Много  рецитират младите актьори. Донков не мога да го приема като Симеон. Ясно ми е, че е художествен роман, но "стенографирането" на хокането на царя беше нелепо.

# 169
  • Велико Търново
Кой е актьорът, изпълняващ ролята на учителя в Магнаурската школа?
Проверих във финалните надхиси. Антон Трендафилов се казва.

Hellenn, Бабинова я няма тук. Пък и не е чак от толкова често появяващи се в сериалите.

Аз също не мога да кажа, че съм забелязала проблем със звука. Всичко си им разбирам.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 22:41 от DamaPika

# 170
  • София
Харесаха ми Баян, Петър, Мария и Георги. Мариам става, но на моменти тръгва към шепнене, което ме дразни. Донков не е достоверен, нито като игра, нито като реплики. Хубави декори и костюми, липсва мащаб, но нормално няма бюджет и все пак поне някаква стража трябва да има пред вратата.

Ще го гледам, стана ми интересен, дано се подобрят репликите, защото там липсва най-вече достоверност.

# 171
  • Варна
Диалозите са пълен потрес... "Мисля, че се засякохме във школата" ; "смешник" ; " какви са ти плановете"..... Кой по ягодите говори така в средновековието

# 172
Валентин Танев с 5 минутната си поява на екран "изнесе сериала на гърба си " и отсрами останалите.
Ето той е достоверен и добре направен образ.
И вие сте забелязали още много съвременни реплики"ако обичаш", "засякохме се" и т. н.
Пресилено и не на място ми беше награбването на трона и на мене.
Всички знаем, че Баян цар няма да стане.
Обаче така да орезилят Симеон Велики, няма да им го простя.
Май ще се оправдаят с това, че искат да ги представят като обикновени човеци, със своите емоции и демони.
Това го повтарят постоянно като мантра.
Ама не става така. Това са велики царе, царици, боляри, нашата история.
Прав е мъжът на съфорумката да ги критикува. Има защо.
На мен и интересен не ми е засега. Няма интрига, но все пак е само 1 ви епизод.
Аз ще го изгледам докрай каквото и да става.

# 173
  • Варна
Проблемът със Симеон не ми е толкова интерпретацията. Мога да си го представя като гневлив и твърде строг. Проблемът е играта. Мега фалшива.
Гневлив?
Звучеше все едно  шефа на мутрите се кара над подопечните, пък те му търпят изблиците защото са прости момчета.
 Нула интелект, нула авторитет, нула харизма.

# 174
  • Галифрей
От малко което гледах Баян показва доста емоции. Добряга е и гадното,че семейството му го не го цени. “ То си момчето вълк и имаш в кръвта си на диво  животно, За нищо не ставаш и тн” Мариам обича повече Петър. Но не я разбирам първо го убижда,после  й става гадно,че той предпочита дойката ( е много ясно) и реши да й направи гадно.
Пича се страе а те не му дават шанс. Брат му е пълен пъзльо.

# 175

Hellenn, Бабинова я няма тук. Пък и не е чак от толкова често появяващи се в сериалите.

Да. Извинявам се на Бабинова, че в набърках тук! Станислава Жипонова имах предвид, танцьорката от кръчмата. Бабинова я харесвам всъщност.

# 176
Аз останах с впечатлението, че Мариам не е истинската майка на Баян?

# 177
  • Варна
Мда двама родители синеоки, той тъмноок.

# 178
Не знам колко ги вълнува генетиката сценаристите, но не виждам друга причина царицата толкова да не го понася и да го нарича "вълчето". Според мен дойката му е истинската майка.

# 179
  • Варна
Скрит текст:
Не знам колко ги вълнува генетиката сценаристите, но не виждам друга причина царицата толкова да не го понася и да го нарича "вълчето". Според мен дойката му е истинската майка.
Ако е родила от Симеон, едва ли би я оставил да живее така.. или въобще да живее..

Общи условия

Активация на акаунт