Войната на буквите

• 30 851
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Как’ Сийка, знам го, но си представях нещо по-съвременно, по-епично и с повече специални ефекти. Имаме предостатъчно фолклорен материал за цяла фентъзи вселена.

# 706
Как’ Сийка, знам го, но си представях нещо по-съвременно, по-епично и с повече специални ефекти. Имаме предостатъчно фолклорен материал за цяла фентъзи вселена.
Ооо недей Joy внимавай, какво си пожелаваш! Joy Макар че всякакви приказки и легенди нямам нищо против да ги екранизират и да измислят истории за тях, и да си ги въртят както искат. Само да не посягат на реални исторически личности.

С толкова фокус върху глаголицата, руните и “магията”, и нулевия фокус върху християнството като част от вътрешния живот и мотивации на героите, очаквам Розмари де Мео от “Стопанката на Господ” да направи едно камео в някой от епизодите. Може да играе някаква вещица. И без това е завършила НАТФИЗ.
Ооо нее хахаха  тази особа, от къде да знам, че стилът на Людмила Филипова е подобен... 

Някой писа по-назад, ако омъжат Мария за Баян Joy това не знам, ама ако децата им с Петър бяха оставили следа в историята сигурно щяха да покажат, че всъщност те са деца от Магьосника, а не от Плужека.

# 707
  • Галифрей

Като моята книга 😘 Има тонове огромен материал, но според мен е най-добре да се анимира ама то пак много пари.

По-добре ще е да не пипат повече никоя българска историческа личност и да не я екранират. Въобще следващите години да стоят далеч от лапите на такива като Максим Горкият и режисьорите на буквите.
Ако толкова искат примерно да направят филм за живота на някой от хановете или царете нека да бъдат направени от големи профисилнолисти може и Джеймс Камерън 😂

# 708
# 709
  • Варна
Много са готини. Вуйчото и племенниците.

# 710
За третия син - слагам го в спойлер от книгата, не че се водят по нея Grinning

Скрит текст:

Третият син е брат близнак на Баян. Ражда се уродлив и Мариам поръчва да го хвърлят в гората да умре. Но на Симеон му става мъчно и спасява детето, отглеждат го монаси, под църквата, в подземията. Той е сляп, уродлив, слънце невиждал, но Симеон го учи на забранените букви и текстовете на Черноризец Храбър.  След смъртта на царя Баян открива момчето, после разбира, че са братя близнаци и стават бранителите на буквите. Може би Мариам и за това мрази Баян, защото й напомня и за уродливото й дете.

E, ми те го дадоха това - имаше една сцена в една пещера и подхвърляха храна на някой, дето аз очаквах да каже "My precious" Joy

# 711
  • София
Много са стилни, топ! 🙂
Направо са за копи-пейст - директно за червения килим пред Кодак тиатър...

# 712
Мислих си още, когато чух Симича да нарича Роман Лакапин ''джудже'' да не са се вдъхновили от прякора на Путин и ей сега точно чета, че сценаристката била пояснила, че имало препратки към съвременната политическа ситуация и по-скоро конфликта между Русия и Украйна. Angry

П.С. Ели, прякора, който даде на Симо ме изкефи и го ползвам, дано нямаш нищо против, но много му лепна! Satisfied

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 22:15 от T.Valcheva

# 713
Мислих си още, когато чух Симчата да нарича Роман Лакапин ''джудже'' да не са се вдъхновили от прякора на Путин и ей сега точно чета, че сценаристката била пояснила, че имало препратки към съвременната политическа ситуация и по-скоро конфликта между Русия и Украйна. Angry

Имаше едни припадащи емотикони преди Joy

# 714
Мислих си още, когато чух Симчата да нарича Роман Лакапин ''джудже'' да не са се вдъхновили от прякора на Путин и ей сега точно чета, че сценаристката била пояснила, че имало препратки към съвременната политическа ситуация и по-скоро конфликта между Русия и Украйна. Angry

П.С. Ели, прякога, който даде на Симо ме изкефи и го ползвам, дано нямаш нищо против, но много му лепна! Satisfied

Вярно ли така е казала?
Само това оставаше.
Ако е така, значи излагацията е пълна.
Да не ни се скарат пак от Посолството.
Наистина припадам. Носете ароматните соли незабавно 😆

# 715
И аз търсих онази, дето се плесва по челото...

# 716
  • Другата България
И аз търсих онази, дето се плесва по челото...

Чета ви, май съм съгласна с всички, или почти, но на мен сериалът ми допада, вероятно защото го гледам като развлекателен такъв.
Но благодаря на всички за мненията и това, което споделяте и разказвате, допълвам и запълвам “дупки“ в знанията и познанията си.

# 717
Caroline_Bingley, аз лично такова интервю не съм чувала, но не съм и слушала всички. Помислих си го като чух репликата и после забравих, но сега го прочетох от потребител във фейсбук, че гледал такова интервю и сценаристката Теодора Маркова го казала. Не бих се учудила, дори съм сигурна, че е така, но се чудя още някоя чужда история ще откраднем ли? Laughing  То не бяха Троновете, сега пък чужд конфликт, толкова ли нямат собствени идеи и български извори. И колкото и да се мъчат няма да ме накарат да намразя Византия.

Ето ви едни юртаджии Joy

# 718
Аз отново установявам, че епизода ми харесва повече като го гледам в интернет. Изцепките ми се струват много по-малко. Не знам каква е тази разлика в качеството между ТВ и онлайн излъчване.

# 719
Аз отново установявам, че епизода ми харесва повече като го гледам в интернет. Изцепките ми се струват много по-малко. Не знам каква е тази разлика в качеството между ТВ и онлайн излъчване.

Магията на БНТ 😀

Общи условия

Активация на акаунт