В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 088
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • Майничка
... Според МОН 75 точки са за 6 (при интензивно изучаване на АЕ), а според тази госпожа 89 са за 5. А при спор на кого ще повярват?

Вампирче, в каква връзка е тази трансформация на точки в оценка по МОН? На олимпиада няма оценки.
Освен това, за срочна оценка се гледат и останалите оценки през срока.

Краси, в последните години вариантите от областен и национален кръг по езиците не се публикуват, така че не всички, които правим материали за общински кръг можем да си сверим часовника. Случва се първи кръг да е по-труден за децата от втори.

# 481
  • София
Хана, жива и здрава да е девойката! Много щастие ѝ желая.

# 482

Краси, в последните години вариантите от областен и национален кръг по езиците не се публикуват, така че не всички, които правим материали за общински кръг можем да си сверим часовника. Случва се първи кръг да е по-труден за децата от втори.

Според мен са на приблизително еднакво ниво. Но детето иска да се прибере още утре с другите деца. Трудно го накарах да отиде на първия кръг, не е състезателна личност.

# 483
  • София
Хана,здраве,късмет,успехи в начинанията пожелавам на детето.

При нас вече са оформени.Девойката "хваща"максималната стипендия и много щастлива от този факт.
Днес и утре няма да ходи на училище,ще и извинявам отсъствията.

# 484
  • при моите любими
Нашите ги оформиха финално в петък. Имало такава заповед, защото били подготвени за грипна. Съответно днес в клас били само 10 деца. Гледали филм. Уж тематичен. Класната им казала, да не идват изобщо утре. Така че тяхната ваканция започна вече. Малкия, който е 6 клас уж ще ходи, но при тях ще са намалени часовете, та общо взето ще е возене в метрото, напред-назад. Ще си починем и ние малко от училищни задължения.

# 485
  • София
Хана, честита рожденичка! Да е здрава, щастлива, все така целеустремена и успешна!

Младежът завършва с две петици - по БЕЛ и Информатика. И големият му проблем е ще взема ли стипендия, защото не е наясно дали се взема само успеха от срочните оценки или средния успех от оценките през срока. Такива въпроси го вълнуват сега Joy
За съжаление класната ще отсъства до края на февруари, а може и по-дълго, по лични причини. Вече пропуснаха няколко часа, но ще има заместващи. Та малко ще поизостанат с езика. Днес и утре са от втория блок, поне поспива с един час повече /нямат немски/.
Добре, че при нас не са ги "подпукали" с контролни сега, дето ще ги пишат оценките за втория срок. Ама, много тормозещо ми звучи това, не могат да си отдъхнат от учене.
И моят се жалваше, че утре щели да са малко деца /мисля, че няма болни/ и дали можело да си остане у дома. Еми, не може. Личната ни не дава бележка,  ако не си болен , а тези по домашни причини ги пазя за някоя почивка.
На болните много, ама много бързо оздравяване, че ваканцията започва и трябва да  я изкарат здрави, за да са доволни и щастливи.

Моят сега в най-големия студ реши, че трябва да ходи с маратонки и без шал и шапка. Мда, само една настинка ни липсва. И заплахите не помагат. Младежи, какво да ги правиш?! .... Оплака се.

# 486
Хана,здраве,късмет,успехи в начинанията пожелавам на детето.

При нас вече са оформени.Девойката "хваща"максималната стипендия и много щастлива от този факт.
Днес и утре няма да ходи на училище,ще и извинявам отсъствията.
Натуся, днес са имали само 3 часа и са ги пуснали. Мотали са се в мола. Утре въобще не са на училище. И младежа "хваща" стипендията.  Ще ги видим догодина. Чувам, че тогава е многото учене.

# 487
  • София
Вампирче, в каква връзка е тази трансформация на точки в оценка по МОН? На олимпиада няма оценки.
Освен това, за срочна оценка се гледат и останалите оценки през срока.
Много е демотивиращо, когато учителите се държат сякаш си вадят оценките от джоба си. Детето е доказало, че знае по английски. Защо му пише пет? Да, оценките през срока имат значение, ама в наредбата пише, че знанията на детето са водещи.
Петицата така го мотивира, че вместо за олимпиадата, хвана автобуса за вкъщи. Похвално! Браво на учителката! Доказа, че колкото и да знаят децата, оценката зависи само от нея.

Последното, което искам, е да давам акъл как някой да си върши работата. Но голямото беше в същата ситуация в 3 клас. Сертификати, знания, нищо нямаше значение. Учителката решила да му пише пет, защото така. Другата учителка и тя решаваше така. Като резултат в 4 клас вторият срок не можех да накарам детето да отиде на училище. Бягаше и ходеше до поликлиниката да си взима бележки. Научи се да лъже. Имаше десет присъствени дни за целия втори срок… красота. В пети клас смениха учителите и имаше три дни отсъствия за цялата година. Как се мотивира? Ето затова ме е яд.

# 488
Вампирче, не знам за младежа, но за мен се оказа демотивиращо. Първосигналната ми реакция беше, че щом е преценила, че е за 5, значи не е за никаква олимпиада.

По математика му писа 5. Все пак е видяла, че грешките  са му от бързане  - пренесено число от 16 става 12, при пренасяне минусовия знак, става плюс и все такива глупави грешки... В резултат няма стипендия заради английския. 😁

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 12:38 от krasi78

# 489
  • Майничка
Моят въпрос беше откъде дойде това превръщане на точки в оценки, когато на олимпиада никога не е имало такова, с изключение на 7 и 12 клас, когато класиране, а не точки, се приравняват на оценка.
Що се отнася до знаенето на език, учебната програма оценява няколко компонента на овладяване, но не всички от тях са включени в олимпиадата. Логично е за добро представяне да се сложи отлична оценка, но с тежест на тази от класна работа, примерно.

# 490
Краси, и мен би ме демотивирала такава ситуация 🤕 Опитай ти да дадеш някакъв стимул на младежа...
Аз ако бях в твоята ситуация щях да спретна 24 часово преживяване в Италия например✌️
С наборката сме го правили - самолет, разходка, самолет🙃

# 491
Краси, и мен би ме демотивирала такава ситуация 🤕 Опитай ти да дадеш някакъв стимул на младежа...
Аз ако бях в твоята ситуация щях да спретна 24 часово преживяване в Италия например✌️
С наборката сме го правили - самолет, разходка, самолет🙃

О, повярвай ми на човека му е все тая! Satisfied Щастлив е, че няма да ходи! Аз пак казвам, че съм много доволна от госпожата! Щом е преценила 5, значи 5. Каквото такова. Важен е крайния резултат! Stuck Out Tongue Closed Eyes На класното е с 5.08, но е правено след много отсъствия и докато другите деца са учили през това време. Уж игнорирал шума, ама при такова игнориране на класното по БЕЛ изкара 3.  Rolling Eyes Добре, че се стегна и доказа, че може.

# 492
  • София
Моят въпрос беше откъде дойде това превръщане на точки в оценки [...]
Измислих си го. Реших, че щом е допуснат до втори кръг, значи детето е за 6. А допускат със 75 точки.

# 493
Имсче, срочните оценки ги събираш, после делиш по броя колкото са, и резултата излиза. Демек средно аритметично си идва пак. Ако има 10 предмета, по два от тях има 5 - ци, значи ще стане 8.6 = 48, и 2.5 = 10, общо 58, 58:10 = 5,80. Което си е за стипендия. Но зависи, в различни училища дават за различен успех, различна сума. При нас установих, че стипендията явно е една единствена. Само за успех от 5,50 на горе. От старата сппавка гледах, че сумата е друга, а те взимаха малко над 20лв., може да е било,защото получаващите са много. В друго училище, разбрах за дете което взима социална стипендия. То пък се шегувало, че ако соц. стипендия е по - голяма, нямало да се тормози с учене, за да има хубав успех. Аз пък дори и на шега да е, не бих приела да излезе такава мисъл от устата на диването. Поне си подържа темпото, не е като другите, дет ги вдигаха на високо кат балони, ся съ спукаха и се приземиха с по - нисък успех.

Програмата, класната я е качила преди няколко дена. Снощи я гледахме, има мнооогооо лека разлика, два или три предмета са преместени, единият от тях ще е даже сменен. Втори срок ще се наложи да си влачи, рисувателните принадлежности. Но какво точно ще правят в първия час като му дойде реда, не се знае. Добре, че е един път в седмицата, та мноу нема го мислим.
Аййй, чакам да са пофалите, че вече всички съ здрави. И да си прекарате добре, през почивните дни.

Гери, наборката, доколкото разбирам вече е добре нали.

# 494
  • Майничка
Добре е, още на втория ден си оправи хремата и на третия отвърза синджира. Но тя е много дисциплинирана с болестите - пие си предписаното, прави си солен разтвор и си прочиства носа, прави си горещи бани на краката, не е като майка си. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт