В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 071
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Да раздвижим малко темата! 😊
Тони, къде си?!
Хора, не е ваканция! 😁

Младежа почва да свиква с първата смяна. Даже, каза, че май е по-добре.
Вярно, че става в 6.10 и 6.45 трябва да са излезли, но успявал да се наспива. А ММ пък става в 5.30 😁
Иначе началото на срока нищо особено не се случва, освен редовния тест по немски. Ааа, запознали са се с новия учител по немски - германеца. Ама няма отзиви за сега.

# 541
  • София
При нас нищо ново.

Вчера по спешност писах заявление за отсъствия. Алекс замина на състезание в Хърватия. Говори с класната си по телефона и тя ми каза, че ѝ трябва заявление, защото учениците, които участват на състезания се обсъждат на учителски съвет.
"Защо не ми каза днес в училище?"... забравил бил Simple Smile

Цяла нощ не сме спали, защото и двете деца пътуваха. Алекс тръгна два часа преди кака си (тя до Добрич) и пристигнаха по едно и също време Simple Smile

И сме сами у нас. Тишина и спокойствие Joy

# 542
  • Бургас
Набора продължава да е първа смяна.
Днес беше бесен на госпожата по немски,защото не му повярвала,че е без телефон. Помислила си,че я лъже. А той от доста време няма телефон. И друг път й е казвал,не е за първи път. Казал й,щом толкова не му вярва,да се обади на мен или баща му и да пита.
Много беше ядосан.

# 543
  • Разпиляна във въображението
Моята е втора смяна и изобщо не я харесва.

# 544
  • София
Ние сме ваканция. Кратка де. На ски сме.
Този срок е втора смяна. 4 от сутрините са заети с плуване и английски. Вечер е доста изморен. Ще трябва по-добра организация, за са има време и за учене.

# 545
  • София
Девойката като е първа смяна сега може да ходи на Тренировки и през седмицата.За съжеление трябва да става рано.Добре че нейната съученичка която живее сравнително близо я карат с кола до училището та минават да вземат моята.Но и това ще свърши и тогава ще трябва да става в 5.30,направо ми е жал.

# 546
Става в 7:40 ч. Пресича една алея и е в училище. Но само това му е доброто на общежитието... По-добре да става в 5:30 ч. сутрин. 😃
В тръпнене сме на първата 6 по математика. Уж, само на втората задача към края е забравил да препише минусовия знак. Дано е само това. 😂

Тони, къде си?

# 547
  • в очите на дъщеря ми
Прекрасната е 2 ра смяна, възторга ѝ от този факт, трая от ден до пладне ...така си и знаеХ..  уморява се ( никога до сега не е била 2 ра смяна), денят ѝ минава много бързо....
Ма, верно ...Тониии, ко става?

# 548
Издадохме на сина ми (14г.) дебитна карта от Банка ДСК, по която ще получава стипендията си. Служителката в банката се опита да ме увери, че тази карта не може да се ползва за разплащания в интернет. В документа, който ни дадоха пише друго, цитирам: "Вашата карта от банка ДСК ще Ви бъде от полза ежедневно за бързи безконтактни разплащания, достъп до средствата Ви на банкомат и при пазаруване в Интернет". Въпросът ми е, ако някой ползва такава тийн карта на ДСК, да каже дали са позволени интернет плащанията. Предварително благодаря!

# 549
  • София
И ние извадихме миналата седмица карта ДСК тийн. Изрично попитах дали могат да правят плащания в интернет, казаха че може. В рамките на дневния лимит, но може.

# 550
Момичета, споко, тук съм, жива, здрава, полуправа и мека.
Немам стимул ни дъ мисля, ни дъ пиша, но редовно си въ следъ, да не избегате на някъде.

Мимозка, с картата може да прави всичко. Лимита е до 100лв., не може да се надхвърли. Ние когато отидохме да и се смени статута, служителката нещо такова май и нас ни попита, но пък тя си я имаше от преди това. Пазарувала е с нея онлайн и в магазините също.

Мойто диване, явно реши да си даде още почивка. Изкара ден и половина учебно време. Класното по Мат. им го отложи за този вторник. По БЕЛ ще правят тест в четвъртък, а в сряда ще е на Пиърсън състезанието. Другия месец пък ще им е по Информатика, може би тогава ще им даде и по ИТ. Във вторник малко след като се прибра, в школо цъфна тревичка по АЕ. А в четвъртък мисля беше, класната пуска линк и код, за регистрация в НЕИСПУО - то, от септември щели да минават към тях.
Та ся да питам, кои от вас са към тях. Да драсна някои и друг ред на лични.

# 551
  • София
Моят е с карта "Ученик" на KBC (Райфайзен). Всичко може да прави с картата си. Само банкирането му е пасивно.

# 552
  • София
Няма значение банката-издател, условията са на Виза и Мастър. Тийнейджърските могат да правят разплащания в интернет, да влизат в дигитални портфейли и т.н. Вижте само лимитите какви са ви. За теглене от банкомат би следвало да няма такса, както и месечна. Силно ви съветвам да си прочетете договор, Общи условия и Тарифа на банката, за да няма изненади.
При нас нищо ново, освен омразната втора смяна. Децата не я харесват, а аз да 😁, отпадна ми ставането в 6:30.

# 553
Моят много активно си ползва картата, от ДСК, в нета. Плаща игри, абонамент за един шахматен сайт си направи.

# 554
  • София
Точно за да си плаща игрите и моя много се интересуваше от интернет банкирането. Все си мисля че когато трябва да си похарчи парите от стипендията за нещо от игра, ще се осъзнае че не е много разумно. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт