В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 060
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Аз доволна, моето диване знае, че за такъв тип игри, пари не се харчат, независимо от къде ще и попаднат в ръцете парите. За храна, напитки и др. такива бръмбазлъци, с удоволствие ще ги похарчи, за дрехи и обувки също.
Класната по никое време на следобеда, почти надвечер, и прати това което са взели вчера, а туй диване, чак сега му дойде музата да си я пише. Снощи пък откри топлата вода, благодарна на моя милост, че навремето и купих едни помагалници. Кат взе да се вайка колко тъпа била, защо до сега не ги е гледала. Ми тъй ша е, то мама на стените вкъщи говори, те поне я слушат.
Иначе, мързела си върви с пълна пара. Мързи я даже да гледа. Да дойде понеделника, че да тръгне на училище, тази седмица ако ще дъ съ пос...ре, там шъ е. Ама ха, ша ми разправя тя на мен, че не щяла да ходи на училище, не и се учело. Ми кат и предлагах ( като мъ ядосваше, и цела България огласях ) да не ходи, тя съ заинати, сега обръща палачинката, ама вече е късно. Свърши срока на офертата.

# 556
  • Майничка
Момата досега прави някакви мисловни карти по философия. Били за другия петък, ама нещо се беше настървила. Ще видя утре какво е измислила.

# 557
И моя си ползва картата за игри, но той е скромен в това отношение. Преди му плащах от моята карта и винаги съм му говорила, че пари за игри са хвърлени на вятъра. От друга страна, на сестра му постоянно се купуват някакви играчки, а на него нищо вече, така че.. Понякога купува KFC за обяд, за вкъщи и общо взето за това му отиват парите. Тази година си носи закуска от вкъщи и почти не харчи. Имал си пари. Онзи ден казва на баба си: "Ти, нали ми даде едни 20 лв, да си имам за училище! Имам още 15"!  А това е било преди Коледа 😜
Да си похваля детето, започна първия срок с тревичка по Немски. Току що цъфна в Школото. Тони, много ми хареса твоята "растителност" 🤗😜😘

# 558
  • Сф
Може ли скалата на тревните, че нещо не схващам Simple Smile

# 559
  • София
Паднал е моят и на трите си битки, но турнира е много силен.
Важното е, че се е забавлявал. Играел е с украинче, което е говорело български. Запознал се е с нови деца.

От ергенският живот закачихме едно кино. Ходихме на Аватар. Ревах.
Алекс ми звънна в краят на филма и му затворих. Говорихме после. И той искал да го гледа. Ама му казах, че няма да отида с него на кино, щот ще рева.
Събота или неделя да ходи с някой приятел. През седмицата не виждам как ще намерят 2,30 часа за кино.

На ден му даваме по 10 лв, вкарваме му в картата. Спестява поне половината от парите. "Събирал" си пари.

# 560
Ох, не знам дали има по-разпиляно (във времето) и бавно дете от моята щерка. Едно есе по литература го писа два дни. Вечно учи и не е научила. Брат ѝ я бъзика, че ако учи колкото нея (по цял ден), ще откачи.

# 561
  • София
Вита, ние не сме по-различни. Ей, сега се сети моя, че има домашно по математика. Цял ден писа по история.

# 562
Зайче, видя ли ся, ползвай моята растителност и ще виждаш само треволяци. Все в зеленичко да са. Браво на наборчето, все тъй да му върви, не само по НЕ а и по др. предмети.

Пюрче, ако питаш за моята тревна скала, тя не е точно такваз, но за всяка оценка си избрах, според цвета да я кръстя на определено нещо. 2 е керемида, 3 не помня,4 на минзухарче, 5 на синчец, 6 на тревичка. Само да не тъ подведа за 2 и 3, може би 3 беше керемида. Ма шъ ги натъмамя. Има време. Или по - добре да не ги, не щъ да ги гледам как ми намигат от екрана. Най аресвам другите да ми намигат.

Оххх бее Вита, твоята два дена есе, а моята снощи почна по АЕ, ма тъй и не довърши. Днес до обед спане, следобед пазар, одеве излезе окъпана, тамън преди 5 мин. съ скубеше и подсушаваше. А езика ми съ изприщи, и всеки път чувам - ей ся. Ми нали и по Мат. и БЕЛ трябва да се упражнява. По едно време ми викаше за утре. Къво утре, кви пет лева, сети се, че утре ще се прибере по - късно, от нъл е на урока по компютрите в уч - ще, та няма дъ има време. Да видим кога шъ стане туй. Та вашто есе е, кът нашто писане по АЕ.

Онли, то тъй е най - добре, да съ сяташ в последния момент. Щот явно тогъз съ най - продуктивни.

Аз пък да не казвам какви думи излизат от устата и, неща дет ги знае, ги преименува на други дет хич идея си нямам, как и ги ражда мозъка.  На некролога знае че се казва тъй, днес гледа един от многото и вместо некролог, му вика хронолог. Забравила уж как се казва. На мажоретките, незнайно от де и хрумна, им викаше мажолетки. Днес и викам, че таквиз изрази не е ползвала като малка, как пък на тез години изговаря думите като все едно е на годинка - две. Луда работа.

# 563
  • Сф
Ясно , Тонка.
Ами лигавят се , какво друго да е. Правят се на интересни също така. Все едно ние не сме минали поя път.
Моята събота и неделя се шляе. Утре сутринта ще учи уж. Още им сменят по програмата часове, даже май съвсем я промениха. Дръпнаха ги, като че ли и по- отрано, та до 18.30. Ами сега като завалят контролните , те децата още не знаят какво кога имат . Луда работа.

# 564
Ами при мойто диване, два дена двете уч - ки, по Мат. и БЕЛ, само цъкат дати за класни и контролни. Школо не спря да пищи. За всеки месец почти имат по един ден и от двата предмета. Даже и за юни. Въййй, как мина времето, поне таз година нема съ вайкаме, че ще имат някакви изпити, класирания, приеми. Тъй ще ни е докът настъпят 10 и 12 клас. Та кат ги споменах, на времето на 10 клас му викахме втори курс, и учехме до трети, сегашният 11 клас. Към класните се обръщахме с курсовият / вата. Ся всичко на едно го карат.
Па дъ помрънкам, мойто диване, вчера се сдоби с поредната раница. Хареса си една в един от магазините, не е няква скъпа, имаше само две разцветки. Но от пръв поглед, любов и чудо по единият цвят. Изтърпя няколко дена, на края я купихме. Ся доволна, щастлива и нетърпелива, утре да я метне на гърба и да и се кефи. Докът напиша и взе да откача, уж нещо и лазело по лицето, от челото през очото, и кът взе дъ са мята кат риба на сухо. Кат взе да мята буйна грива кът некав металист, помислих, че главата ша и се разкачи от шията. Гледахме, търсихме, нищо нямаше. Да видим кога ша заспи и как шъ стане. Пак шъ има мрън цял ден, докът съ прибере.

# 565
Издадохме на сина ми (14г.) дебитна карта от Банка ДСК, по която ще получава стипендията си. Служителката в банката се опита да ме увери, че тази карта не може да се ползва за разплащания в интернет. В документа, който ни дадоха пише друго, цитирам: "Вашата карта от банка ДСК ще Ви бъде от полза ежедневно за бързи безконтактни разплащания, достъп до средствата Ви на банкомат и при пазаруване в Интернет". Въпросът ми е, ако някой ползва такава тийн карта на ДСК, да каже дали са позволени интернет плащанията. Предварително благодаря!
Благодаря на всички момичета за отговорите. Явно служителката в банката не е много наясно, но беше толкова убедена в това, че почти и бях повярвала Simple Smile Нали това и е работата уж. Успях да направя даже две плащания в интернет, но на третото ми поиска някаква парола. Правих някакви жалки опити да я получа отнякъде, но не се справих. Ще ходя май пак в банката да се разправям. Дано не случа на същата "лелка'.
Скоро не съм писала, а когато имам време ви чета. Повечето от редовно пишещите момичета чувствам много близки и се радвам и страдам заедно с тях.
Желая на всички ви здраве, защото няма по-важно от него!
Рени, Ра, не сте писали скоро, искрено се надявам да сте добре! Hearts Hearts Hearts

# 566
Мимозче, да не си надвишила сумата, или пък да е била твърде малка, макар че ме съмнява да е туй. На някои места искат парола - 3D, която трябва да си я направиш сам. Другото е, че трябва да имаш КЕП ( ако не се лъжа май туй беше ), което ти позволява да плащаш. На диването май един път и я искаха защото сумата беше много, много ниска, тя си въведе пина на картата, този с който тегли или вкарва пари вна банкомата. Пробвай с него. Ти си знаеш, но пак да кажа, че имат лимит до 100лв., за период не знам,тъй като диването, когато си е пазарувала онлайн, не е харчила над 50лв., сумите все са и били много ама много ниски.
Включвай се и ти, разказвай преживелици, радости и тревоги. Стига да ти се пише де.
Ра и Рени, те се държат колкото могат. Ра ще се включи може би, по натам, като намери сили и превъзмогне нещата. Рени, и тя ще се включи, най - вероятно от към март нататък.
За останалите, не знам от тъй са скриха. Дано да са добре.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 12:08 от Тони🍀

# 567
  • София
Ние сме добре засега. С диването си говорим, едва увладявайки нетъпимостта Close Аз си мисля, че съм бяла и добра поне в началото, след което почва троснатия тон от негова страна и там вече и аз не издържам на провокациите. У дома всички са със слушалки в различни стаи и аз трябва да викам. Когато са без слушалки, явно се правят, че са с такива. Вчера ги обиколих по стаите и им заявих, че днес следобед сме на зъболекар, да си предвидят домашни, уроци, срещи - абе да знаят, че вечерта им ще е заета. Едва ме изслушаха. В резултат днес питам сина, дали си е измил зъбите добре, че вечерта е на зъболекар. Отговор: "Е как вечерта, нали утре беше?"
Изнервям се в 6:30 сутринта и повишавам тон: "Не е утре, днес е от 17.00, но ще тръгнем в 16.00, защото е далече и преди това..." Прекъсва ме:
"Добреее, не ми викай, намери ми нотна тетрадка, че ми трябва за днес"...
WTF??? Нотна тетрадка в 6:30 сутринта в понеделник? Представете си намерих.

# 568
  • Бургас
Да се разпиша и аз.
Набора беше два дена на обиколка из БГ със семейството на приятелчето му. Много хубаво си изкарали,доволен е !
Ние нямаме възможност до обикаляме и пътуваме, та тази покана на приятеля му, много го развълнува.
Снощи само си разлисти учебниците и това беше.

# 569
Здравейте момичета,
Нахлувам пак от седмокласната тема с въпрос-молба Cold Sweat
Някой дали има излишни и останали картите по литература - познай героя или творбата и дали изобщо са ви били полезни (ако някой има поглед)?
За моят домашен любимец ми се струва, че само това може да му е полезно по-мързеливо да му влезе нещо в главата…
Не ги намирам по книжарниците, ако някой има излишни предлагам да му ги откупя Hug

Общи условия

Активация на акаунт