В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 39 772
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро. Чета ви, но няма кой знае какво да се похваля или оплача.

Иначе в къщи е като в Gorg0nzola. Всеки си седи в стаята със слушалките и аз само ходя и "изнервям" обстановката от стая в стая. От един месец тийна не може да намери време да отидем да му подновим международния паспорт. Много е зает да чете комикси и да гледа анимета и "не е честно да ми взимате от свободното време за такива глупости". Опитвам се да съм търпелива, но накрая се изкушавам да не го взема лятото (той може и с личната карта да пътува, но не знае:) на планираната ексурзия в чужбина. Няма да го направя, но много ме нерви. Само философства и все той е неоправдан, горкият.

Хубава седмица на всички!

# 571
  • Бургас
Аз си нямам идея, кои са тези карти, иначе с удоволстие бих помогнала.

# 572
  • София
Картите ги има в седмокласната поща, сваляла съм от там. Дали са полезни...Ами зависи от детето. Моето нямаше проблеми да идентифицира чии реплики са думите, добре помни текст, така че не, за мен нямаше полза от картите.

За паролата при плащане в интернет - някои търговци изискват трифакторна идентификация (3D парола). Това означава, че за отделно плащане се издава отделна шестцифрена парола. Издава я Борика, а банката-издател трябва да предостави канал, по който да я получи потребителя. За моята банка се получава чрез мобилно банкиране или M-token. Почти съм сигурна, че 90% от банките ползват мобилното си банкиране, тъй като пушват клиентите да го ползват вместо да апосещават филиал. Поискайте да му направят на детето, хем ще следи наличности и движения онлайн.

# 573
  • София
Пипи, а баш. Аз с моите 1-2 минутни скучнотии, дето имам да им казвам, прекъсвам играта, анимето или ъплоудването на видео в най-ключовия момент. Неключови моменти няма. На балкона на сина си простирам чаршафите, че е най-слънчев и ветровит. Е повярвайте дебна го да отиде до тоалетната, за да си прибера прането, че иначе се изнервял.

Always_in_love, аз картите ги имам, но само тези с произведенията от 7 клас. Иначе са и двата вида. Но ги пазя уж за една приятелка с 6-класник за другата година. Ако ти се занимава и ако си от София, мога да ти ги дам, а ти да ми ги върнеш след изпитите. Ако не - наистина пробвай от 7-класната поща. Не са нещо кой знае какво. Към днешна дата, не бих си ги купувала специално.

# 574
Ох, колко ми е познато това със слушалките! Наборът е с такива само на компютъра и когато имам да му кажа, попремества настрани едната и не чува или поне се прави, че ме слуша. Няма какво да се оплаквам всъщност. С него все още можем да си говорим спокойно. С батко му обаче е ужас. Той е нон стоп с тапите в ушите, сигурно ги маха само като се къпе, нищо чудно и да спи с тях. С него изобщо не може да се говори, защото той непрекъснато говори с някого по телефона - единия приятел, другия приятел, третия приятел, гаджето. Няма празно. Час трябва да си запиша, да ме вмъкне в графика, ако трябва да му кажа нещо. Ама последния път като му трябваха пари и аз му казах да си запише час първо. Увеси нос 🤣
Наборът днес ме зарадва с две тройки по английски. Една на контролно на думи от миналата седмица (за пет се надяваше, но се оказало, че в доста думи изпуснал по някоя буква) и една от изпитване на думи на дъската днес. Не знам вече какво да му измисля за тези думи. Той че ги учи съвсем отгоре-отгоре е отделен въпрос, но като пише съчинения се справя доста прилично и обикновено е с шестица, а стане ли въпрос за изпитване само на думи, е тотал щета.

# 575
За картите, аз ги дръпнах, пробвах се един - два пъти, и до там. За нищо не ни послужиха. Само дет си правих труда да ги разпечатвам и подреждам. Язък, само дет си похабих мастило, ток и хартия, за труда дума нема да отварям.

Ма мноу опасни вашите диванета ( тъй де, кат шъ взаимствате, поне да го пусна в употреба ), мойто и да съ издразни, аз го давам непукист, ни чула, ни видяла, мелничката мели, мели, мели, а то кът иска да съ дразни колкото си ще. То ако не мое ми обърне пет мин. внимание, за ко ми е. И без това ако нема ко дъ ми разправя, си я гледам само по вертикала, и то кът е в стаята. Избегали в хранохранилището, хич не я чакай дъ са появи близките час два.
Рано сутрин роман ми писа, веднага след него звъни, след първия и втория час отново, накрая и върнах обаждането. Напрайх съ на три и половина, от бях прочела вече ко е писала. Ми кът са прибере да съ маже, кой я е карал да съ скубе толкоз, че чак рамото да я заболи, ама ха. До надвечер дъ трай.
Теста по БЕЛ, уч - ката го прехвърлила от четвъртък за петък, щял да бъде дигитален. Явно жената е решила да се смили, щот нъл ша ходят на АЕ да съ припотяват.

Стон, защо през свободното време не му дадеш да се упражнява само на думи, то може би го правите, но поне сменете подхода по който го прави.

Та ти кът спомена, вчера кът видях на мойта речникаааа, направо съ изблещих, таквоз писане не бях видяла, едвам съ разчиташе. Но пък има и по - зле от нея, по Информатика едната и съученичка, не стига, че всичко не беше писала, ами и туй дет беше писала беше някъв ужас на  краснописа. Едвам съ разчиташе, ни на български ни на английски може дъ са разбере. Справихме се де, преписа си го урока, но се закани, че ще отбягва от нея вече да иска. То стана тъй, щот другата не била писала. Па после се чудят защо имат забележки и ниски оценки за такива неща.

# 576
Картите за нас бяха полезни,аз ги свалих от седмокласната поща,препоръчвам ги!
И така...,класни,контролни,всичко е нанесено в Школо,ей така обичам аз,не че тийнчето се е жегнало,кара го лежерно.Вчера писа есе,обиди се,че не го харесах много и взе да решава задачи,обаче има неясноти и пак до мен опря.Най-накрая имаше решено дом. по мат.и поправка на есето,ама що мрънкане отнесохме...😏
Харесва си втората смяна и пари за игри дава,но рядко(сякаш преминава тази мания),спестовен е!

# 577
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тони ние сме с дневник на НЕИСПУО, ако още те интересува.
Набора се върна от ски много щастлив и болен, но вече е на училище. Питам и го ръчкам да пита какво са взимали - е голяма мъка. То почти 3 седмици отсъства. Иии бам контролно по МАТ. Добре, че го натиснах да отвори учебника, не че е решавал нещо въобще. Надява се на минзухарче. И той е постоянно със слушалки, но дори и да не сме си в къщи е само с една, защото преди време отнесе страхотен скандал от ММ и не смее да си сложи и двете Grin

# 578
Нинка, ша ти драсна на лично. Дано съ сработим.
Ма как убавко си ползвате тревичките, цветенцата. Та се сетих, че 2 си е керемидка, но пусто за 3, идея си нямам какво беше. Явно ша трябва да съ връщам на заден, да видъ ко съм го измислила. А може и хич да не съм. Па май най - добре да го мисля ся, вместо да съ връщам.
Между другото, дано не е минзухарче, дано е поне синчец или тревичка. Таквиз аресвам азе, ма мен кой ли мъ пита и слуша, диването ша го видъ кви ши ги надроби след две седмици, след като утре направи по Мат. поредната класна - попара. Тук вече ша съм доволна ако е поне минзухарчето, че ми омръзна все покриви и стени да градя. Барем да бяха истински, сигур цял блок щеше да сме построили, а отпред треволяците само от АЕ, та даже щях и да раздавам. Па написах романа. Ма то таз мойта фантазия кът навита прожина.
От ви трябваше да мъ дърпате, ко кротко си се бях свила в ъгъла. Ай от мен дъ мине, ша мъ изтърпите малко, па по някое време пак шъ съ затрия за известно време. Не ма съ притеснявате, ако не съ покажа, поне ша въ наглявам докът си мълча.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 15:59 от Тони🍀

# 579
  • Бургас
Аааа,Тони,без да се затриваш! Стой си тук!

# 580
Карзче, то убаво дъ седъ, ма мноу ша ви дотегам, па ся съ сетих, че диването след първата тирада, реши пак да пише, имала важни новини за мен, щяла да ми каже кът са прибере. Ся я чакам да си доди от урока, да иде да зареди на баба си телефона, и кат съ прибере да ми разкава новината. Дано е нещо убаво.
Нека малко да съ позатъжем, че да си се радваме после повечко. Все пак ще си въ чета.
При вас ли беше онзи проблем, с онуй чадо дет го гониха от пансион, или друга мама беше. То толкоз време мина, та чак забравих. Дано вече всичко да е наред, дано да съ го изключили, и повече да не го видите. Да му намерят подходящото място където да се проявява, та да му покажат от къде изгрява слънцето.

То и нашата класна цял срок се заканва на онова момче, че ще го предложи за изключване и преместване, ама надали ще го направи. Според мен само си приказва, няма да и се иска да разваля редиците на класа. То аз като гледам, май само нашата паралелка е с пълен брой, за друга мойта вика, че имало с едно повече, а другите две по изчисления са с по едно по малко.

# 581
Тони, аз съм мамата с онуй момче. Изгониха го от общежитието за 1 година. Сега другото проблемно е изгонено за 1 месец. Следва връщане и при следващо провинение изключване за 1 година. Странни родители, не се предават.  Първия е много зле с оценките. Имал е 1 точка от общо 60 по английски, двойки по математика... Втория го карат и чакат всеки ден, като разстоянието е 50 км.

Утре ще правя  регистрация за някаква дигитална раница.

Трепетите по първата шестица по математика ги отлагам. 😂 Има 5. Никой няма 6 и нито един с пълна петица. Без коментар съм! 🤔

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 12:19 от krasi78

# 582
  • Бургас
Тони, не съм аз,тя Каси вече е писала.
Щерката каза ли новината?

# 583
Еххх, Краси, тъй се надявах да ги махнат тез неандерталски грубияни, не само от общежитието а и от училището. Ми дано се случат нещата, и да ме чуе там някой от горе, та да се успокоят нещата.

Хич не питай Карзче, тя таз мойта за да ме държала на тръни, да съм я чакала с нетърпение. Ма мамино диваненце, от си мислиш, че ша са тупна и с нетърпение ша тъ чакам. То си имах работа за вършене, хич не ми е било до това. Новината и била, за теста по БЕЛ, дет го изместила учителката.
Почти цял ден нямахме вода, като се прибра, поседя малко и откърти. Одеве кво и щукна, взе да вика колко много си харесвала новата раница, колко била готина и много си я обичала. И кат мъ подхвана - ти харесваш ли ми раницата, кажи ми де, и тоз въпрос не знам колко пъти ми го зададе, а аз си хапвам разни млека и кремчета, подхилквам се, а туй продължава, взе да ме пита защо мълча. Почна и думите да ги бърка, а аз продължавах да се кикотя и ям. В крайна сметка отговор не получи по въпроса с раницата. То иначе сигурно е имало някакви емоции в училище, но време не остана да разказва. Разбрала се с учителката и, за сряда, нал ша съ явява, та тя и казала, диването да си прецени и реши. Според мен сигурно ще иде за малко на компютрите, и после ще отскочи за състезанието, след него директно ще се прибере. Само не знам в колко ще успее да се прибере, от миналата седмица, от два рейса, останал само един, причините не ги знаем, а само един номер се придвижва от нашия до другия квартал и обратно.

# 584
  • София
Вчера прибирам се от работа и гледам в кухнята на плота лежи роза тръгнала да завяхва.Питам каква е тази роза? Моята ми отговаря:ааа,едно момче от съседния клас ми я подари.А защо чеде розата не е във водата? Забравих казва.Та явно вече имаме и обожател.

Общи условия

Активация на акаунт