В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 773
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
  • Майничка
Нина, виж в сайта на училището дали няма някаква бланка, ако не - свободен текст.

# 406
Добро утро!
Развалихте ми настроението рано-рано с това, че областния кръг на АЕ е на 1 февруари. Е, може ли такова нещо - по време на ваканция . Отделно, че най-вероятно ние ще трябва да се организираме да го караме, а то е сряда - т.е. и отпуск трябва да пускам. Добре си живеех в неведение:)
Все се надявам поне понеделника и вторника да ни отпуснат и на нас. Да се наспи детето, а и аз да спя 1 час повече:)

# 407
Добро утро!

Нинка и аз за бланката да се включа, даваха ни от училището на нас, готова.

Това за олимпиадата, наистина, много гадно!Добре, че моят не ходи по такива неща! 😁

При нас прехвърча сняг от сербезлък, както казва майка ми 😂 т.е. хвърчат едни снежинки, ама трябва да се вгледаш, за да ги видиш. А какви снегове имаше преди години. 😭
И аз се надявах на ваканция, ама няма. А и оформянето не е приключило все още. Цял срок не им стигна!

# 408
При нас пък го завъртя пак на ситно, и май е лекинко от мокрия, дали ще натрупа ни съ знай, но мокри улиците.

Мноу лошо, че ще ви е на 01.02., но поне ще го отметните набърже.
Вчера следобед нанесоха и последните, вече по всичко е оформена. Отдава се на още по - голям мързел. А след вчерашната бърза обиколка, сега и от кревата ни ще да съ помръдне. Пусти му мързел. Някой да търси мързел,предлагам, барабар с дятето. Аз издирвам все още бланката, майка ми пък, като казах кво диря веднага отсечи, имаш я, ти я снима. А защо мисли тъй, защото знае, че щракам всичко де що може. Ма точно туй, хич не помня дали съм щракнала, а ако съм, дали съм запазила.

# 409
  • София
Цената за екскурзията в Барселона ми се вижда ок. Предполагам за ОИ цената ще е доста по-скъпа, а и няма да им е удобно да се връщат в хотела ако правят някакви посещения или екскурзии в града и околността.

Тази година синът ми ще ходи на два лагера (спортни). 5 дена (планина) - 450 лв, летен (море) 10 нощувки - 620, ОИ.

На състезанията е друго. Нощувка със закуска. През останалото време си купуват храна и вода в залата. Има осигурени. Но по залите в по-скъпа храната, а в чужбина още по-.
В Унгария беше ял някакъв буламач за почти 20 лв.

Февруари ще ходи в Хърватия. 2 нощувки със закуска, транспорт, застраховка, картотека 2023 - 190 евро (и още 3х35) + майка си и баща си за храна в залата. Обещах му да ходя с него, но не съм го решила.

Все още не си знае срочните оценки. Аз не очаквам висок успех.

# 410
  • Майничка
Нашата екскурзия до Франция тази година е 1800 за 7 нощувки без Дисни и Версай, с тях - към 2000.
Имах оферта за автобусна на друга агенция, 10 нощувки - 1500лв., но повечето родители проявиха интерес към самолетната.

# 411
Дори не искам и да си помисля да премина разстоянието България - Франция с автобус. Много мразя да пътувам на далечни разстояния с кола/автобус, ако можеше да се телепортираме.

Относно екскурзията моят човек вече си подготви багажа, но тъй като е зодия Близнаци и двамата човека в него не могат да се разберат, започна едно колебание дали иска или не иска да ходи. Прекалено кратък срок дават за потвърждение, от друга страна таткото не е харесал госпожата, която ще ги води и при нас започнаха едни терзания. Да, големи са, но са деца. Все още се ядосвам като си спомня миналогодишната случка със оставения ученик на летището във Франкфурт.

# 412
  • София
Нелс, как така оставен ученик на летището в друга държава? Това на ученическа екскурзия ли? Направо съм потресена. Горкото дете.

# 413
  • Майничка
Сега четох за този случай, не го знаех. Аз съм в потрес, че и директорът не е знаел за екскурзията, а е имало сума деца и учители от училището, не е като да са 1-2, закачени към чужда екскурзия. Като зная какви купчини документи подаваме в РУО ние.
Но ако не са действали по наредба, тогава всички се водят "частни" туристи и ангажиментът на водача е само към групата, като на екскурзовод.
Ние имахме веднъж инфарктен случай, влизаме в Сърбия ли, в Хърватска ли (с автобус), спряхме на една бензиностанция за пиш пауза и нещо топло, хлапетата се чекнаха по едни катерушки, тръгнахме, минахме към 200км и току преди границата, едно видя, че му липсва ЛК. Ровихме навсякъде, намерихме телефона на бензиностанцията,  една любезна дама ходи да търси, пуска клипчета от района на катерушките ... нищо. Звъня на майката, а тя (почти) спокойно инструктира: "Да отвори куфара, да бръкне във вътрешния джоб на капака, там съм му прибрала международния паспорт и моля, нека стои във Вас!". Идеше ми да я нацелувам тази жена тогава!
След два дни намерихме и картата, навряна м/у  седалката и облегалката на мястото, та мина без щети.😄

# 414
Нелс, как така оставен ученик на летището в друга държава? Това на ученическа екскурзия ли? Направо съм потресена. Горкото дете.
Да, 17 - годишен младеж. Историята малко се пообърка накрая, но двама учители организирали екскурзия до Франция с прекачване във Франкфурт. Информацията за екскурзията не била минала за одобрение през ръководството на училището. Ученикът си изгубил личната карта и тъй като всичко било резервирано, не можели да губят пари и го оставили на летището да се оправя, дори и на родителите не се обадили. Учителите били със семействата си, а учениците явно са били са попълване на бройката и ползване на намаление. Благодарение на фб групите, информацията е стигнала до българи живеещи в Германия, които са реагирали бързо и детето след ден - два се прибра в България.
Затова където и да пътувате извън БГ, носете лична карта и задграничен паспорт.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 16:10 от nells

# 415
  • София
Малей, направо не ми се вярваше като го прочетох това за младежа на летището.
Много ценен съвет за документите, ще го запомня за моят блейчо.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 17:34 от ims

# 416
  • Deutschland/HE
Да са на различни места документите! Както и парите разделяйте на няколко места.

П.С. Моя син ще пътува в края на март за две седмици в САЩ, това е организирана от училището програма за обмен, ще бъдат в семейства разпределени.  С тях ще пътуват две учителки, ще бъдат 13 деца. Толкова ми е притеснено от сега, сестра му ходи преди четири години, но той е толкова отнесен.

# 417
Колибри, споко, всичко ще е наред.

Вие поне имате екскурзии,ние даже и предложение нямаме. Да си изкарат децата чудесно, когато настъпи момента.

Взе да натрупва снежец, да видим колко и до кога. Ако не беше толкоз късно, можеше да излезнем поне да му се порадваме. Днес умрях от скука. А туй диване ми лази по нервата. На моменти ми иде да го цапна. Па едно капризно станало, а днес даже от лиготия не се трае. Ша съ пребие нейде, но пак нема да съ спре.

# 418
  • София
Аз бих предпочела екскурзията да е със самолет. Поне няма да го мисля по границите.
Нещо висенето по граници не ми е хоби. А това са деца. Няма как да няма проблеми с документите. И да остане дете на летището е ужасно. Но да остане на граница е десет пъти по-ужасно.

# 419
  • Майничка
От друга страна, когато си с превозно средство, което не гони час, имаш повече възможност за реакция, дори да се забави цялата група или част от нея. При самолета не е баш така, изпускането на полет от цяла група е свързано с доста повече организация и финанси.
По наредба, на ученическите пътувания навън трябва да има по един възрастен на 10-15 деца, говорим за човек, на когото това му е основна отговорност, не покрай другото.

Общи условия

Активация на акаунт