На море в Гърция 2023

• 80 744
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
Еха! Не им завиждам и на тези, които трябва да "паркират" ферито. Кой знае колко студени са вълните!

# 196
  • София
В нашия случай капитанът “паркира” при третия опит. Човекът, който регулираше движението на спускащата се платформа, бе заливан през глава от вълните. Същото се случваше и с колите и пешеходците.

# 197
  • София
Сега ми изпратиха линк за каравани на нов къмпинг на Амолофи. https://www.facebook.com/profile.php?id=100089272015011

# 198
Сега ми изпратиха линк за каравани на нов къмпинг на Амолофи.

Отврат място по средата на никъде Wink
видях го есента, края на Октомври бяха зачистили едно лозе и наслагали изводи имаше и една каравана,
 ще се опитам да ти го позиционирам срещу голямото празно поле на отбивката за Wave

# 199
Някой да е попадал наскоро на хубава вила, която да може да настани 8 семейства с много деца? Или някой къмпинг с прилични бунгала, с изключение на така популярните Арменистис и Талата Каламици?

# 200
Satine,
къмпинги с хубави къщички са Арети и Акти Ониру, ако за Ситония се пита. И цената е съответно хубава обаче.

Вила за 30-40 души аз лично не мога да си представя - това си е цял хотел. (Сега като се замисля, обикновено ходим в по-малки хотели от това - с под 10 стаи).

# 201
  • Luxemburg
https://www.aktioneirou.gr/ този къмпинг е много хубав, но и скъпичък. Но всичко в него е хубаво. Знам обаче, че се изчерпват местата за часове.

Аз се чудя къде да отидем това лято. Може да ме сметнете за луда, но си бяхме намерили хубаво хотелче с хубав ресторант в Ставрос (в края на селото) и си ходихме 7 години, но последните 2 вече бе нетърпимо. Плажът е мръсен, храната по таверните ставаше все по-зле, бездомни кучета по плажа и никой ме ги гони, нямаше вече
И спасител, музиката я надуваха на плажа. Просто в последния момент резервирахме и като всичко хубаво е вече заето, пак на Ставрос опирахме, но пък цената на стаята бе под 100€, така че не можехме да се оплачем.
Този път обаче започваме от рано да гледаме. В Ставрос ни бе като лятна вила. Децата сами ходиха до морето и обратно, спокойно ползваха басейна и собствениците ги наглеждаха, като са гладни си поръчваха храна от ресторанта в хотела. Кола ползвахме само като ходихме до Солун,  на аквапарк или разходка, и до съседни села. В селото само пеша ходихме. Моето семейство освен хубав пясъчен плаж не е било на друго място, та сега се чудим къде да отидем.  Може с кола, може и със самолет (няма да се пътува от Бг). Обикновено ходим за 14-15 дни и все с кола. Вие къде бихте препоръчали, като децата са на 10&14? Харесва ми да има възможност да се готви, че след 5-6тия ден я карахме само на салати и диня, а в Ставрос където бяхме нямаше такава възможност. Ако може да е с отделна спалня от всекидневната, че децата вече искат да си гледат телевизия, а баща им иска да спи. Но определено не искаме да катерим планини всеки ден докато стигнем до плажа. Желателно е да има басейн, че следобедите децата предпочитат да се гмуркат и играят в басейна.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 12:44 от ronicat

# 202
https://www.aktioneirou.gr/ този къмпинг е много хубав, но и скъпичък. Ни всичко в него е хубаво. Знам обаче, че се изчерпват местата за часове.

Аз се чудя къде да отидем това лято. Може дс ме сметнете за луда, но си бяхме намерили хубаво хотелче с ресторант в Ставрос и си ходихме 7 години, но последните 2 вече бе нетърпимо. Плажът е мръсен, храната ставаше все по-зле. Просто в последния момент резервирахме и като всичко хубаво е вече заето, пак на Ставрос опирахме, но пък цената на стаята бе 100€, така че не може да се оплачем. Този път обаче започваме от рано да гледаме. В Ставрос ни бе като лятна вила. Децата сами ходиха до морето и обратно, спокойно ползваха басейна и собствениците ги наглеждаха, като са гладни си поръчваха храна. Кола ползвахме само като ходихме до Солун на аквапарк или разходка и до съседни села. В селото само пеша ходихме. Моето семейство освен хубав пясъчен плаж не е били на друго място, та сега де чудим къде да отидем.  Може с кола, може и със самолет (няма да се пътува от Бг). Обикновено ходим за 14-15 дни и с кола. Вие къде бихте препоръчали, като децата са на 10&14?

Ние години наред ходим в Сарти. В новата част, която е далеч от центъра - там пясъкът е прекрасен, водата чиста и плитка.

Миналата година се наложи няколко дни да сме в старата част в центъра за няколко дни и беше леко нетърпимо - водата е дълбока и е нетърпимо претъпкано е с хора. Не можахме да повярваме на разликата между двете части, все пак ги дели километър и 15 минути пеша.

В новата част повечето хотелчета са на разстояние от максимум 150м от плажа, има и 2-3 изключително вкусни таверни, има много различни плажчета в близост, до които може и с кола. Солун си е на 2 часа път със завои, ако ходите често до аквапарка може и да ви е минус.

# 203
Благодаря ви за включването! На акти онейро съм писала вече, чакам да ми отговорят. Арети го гледах и преди време, но настаняват деца само 8+ години, пък нашите са на 3-4 масово. Иначе да, гледаме предимно Халкидики, защото имаме и много бременни в компанията, няма как да правим дълги пътувания този път.
Иначе аз обмисля едно семейно Микро през септември, че му се каня още преди пандемията.

# 204
Здравейте любящи Гърция хора ! Имам нужда от съветите ви. Имам идея да разделя почивката тази година на 10 нощувки Сивота или Парга и 10 на Ситония. На Ситония всичко е ясно - Сарти или Сикия и ще обикаляме плажовете от Трани Амуда до Каламици. Въпросите ми са за Сивота или Парга? Къде би било по-добре да търся да се позиционираме и да обикаляме плажовете наоколо? Обичаме да зяпаме рибки и да мързелуваме по цял ден на плажа,без значение дали е пясък или камъчета...важно е водата да е тази прекрасната ....синята. Кои плажове освен Бела-Врака и Пердика  бихте препоръчали? Планувам разходки с корабче до  Паксос и Антипаксос,а може и до Корфу ако има еднодневни...датите са ми 7-17.07...ветровито ли е като цяло там или е въпрос на късмет ? Водата по-студена ли е?  Ако някой е впечатлен от някое местенце ще си радвам да сподели...2 възрастни и една девойка на 16 ще сме . Благодаря ви☀️

# 205
Не е ветровито. Водата ще е топла. Лодките за Паксос тръгват от пристанището в центъра на Парга, тъй че от Сивота ще трябва да пътувате и после да намерите паркомясто в Парга (през юли изобщо не е лесно).
Районът е силно туристически, по това време ще е невероятна лудница. В по-нисък сезон бих избрала настаняване в Парга, но през юли - едва ли. Все пак вижте в района на Валтос. Там е по-тихо, по-зелено и може да се стигне до центъра на града с лек поход през крепостта или с водно такси (2 евро беше едно време). Най-синият плаж в района е Саракинико, после има надолу след Амудия.
До Корфу дневни екскурзии няма. Може да се направи отиване и връщане с ферибота, но без кола може само столицата да се разгледа, а с кола е неоправдано скъпо.

# 206
  • София
Преди няколко години ходихме до Паксос и Антипаксос с корабче от Сивота - http://www.sivotatravel.gr/cruises_paxos.php . Тръгва от пристанището на Сивота сутрин.
Пак от пристанището може да наемете лодка (за цял ден или за половин) и да обиколите островите отсреща. Там е и Синята лагуна, има плаж, на който може да се изкарат няколко приятни часа (не е организиран, трябва да си носите вода и храна - нищо не се продава), но не съм много сигурна дали не е претъпкан в средата на деня - ние отидохме следобяд и беше поносимо откъм навалица.  Може да спирате с лодката и на други микро плажчета.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 11:09 от Vivi

# 207
Ние бяхме в региона лятото на 2020. Освен Саракинико, другият плаж, който ни хареса, беше Каравостаси.

# 208
  • Варна
Нямам идея защо под Гърция почти всички разбират Халкидики - до Евия , Лефкада , Кефалония , Александропулис ................е само магистрали и не по труден достъп , Халкидики се пренасели бетер слънчака  , нека се отделим от там

# 209
Vivi,
имаш ли спомен дали тези корабчета за Пакси и Антипакси вървяха всеки ден от Сивота? Сега като каза, си припомних, че във висок сезон има директно и от други места, но например от Амудия беше нещо като веднъж седмично.

Общи условия

Активация на акаунт