На море в Гърция 2023

• 80 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
paranoir,

Вижте Ilio Mare, Тасос. Предлагат half board, на първа линия е. Не съм била там, но моя близка беше много доволна.

# 316
  • Сф
Моля за препоръка на хотелче в Гърция , изискванията ми са - да е оуинклузив , да е на близо разстояние с кола /4-5часа / по възможност на първа линия със собствен плаж , бюджета за хотела е около 1300 лв за 5 нощувки за двама. Има многоо предложения в букинг, отговарящи на условията , но са на 14-17часа с кола.. Благодаря
Търсете закуска и вечеря. Не ви трябва инклузив. Ще сте свободни да разглеждате ,да сменяте места и плажове с много свободни зони. Ще опитате и типична храна. Това е най- масовият вариант на почивка в Гърция. Да не кажа , че ние тръгнахме само със закуска и на място си договорихме вечеря в близко ресторантче , но толкова храна беше, че нямаше смисъл и не повторихме.

# 317
paranoir,

Вижте Ilio Mare, Тасос. Предлагат half board, на първа линия е. Не съм била там, но моя близка беше много доволна.
Там съотношението между цена и качество e много добро. Препоръчвам с две ръце. За съжаление между ОИ и half board разликата не е малка. Много от любителите на ОИ се мръщят на half.

# 318
  • В полите на Пирин планина
В Гърция и без изхранване двама възрастни няма да останат гладни. Има много места, където да се яде. Цените не са толкова по-високи, сравнено с нашите по заведенията.
Пък и повечето места за настаняване са с кухня - може нещо да се спретне набързо.

# 319
Като чуя, че цените не са толкова високи... Да, ако си купуваш от магазина и си готвиш и пиеш вкъщи. Е нали сме на почивка,  бе хора....Цените са много по-високи от една Испания например.

# 320
  • Пловдив
Ама пък са много по-ниски от една Италия например. И са абсолютно съизмерими с цените в България за морска храна, че даже и по-ниски.
Но фактите са такива, каквито са, а ние правим избор дали да идем на дадено място/почивка.

# 321
  • София
До преди няколко години определено бяха по-високи цените в Гърция. От миналото лято обаче вече не е така. Там цените се покачиха незначително, а по Българското Черноморие - драстично. И то на фона на лошо обслужване и ниско качество на храната. Ако искаш качествена храна, може да се окаже и по-скъпо от Гърция. А в Гърция можеш да се насладиш на прясна и качествена храна дори и в малка селска таверна.

# 322
  • София
А има ли разлика в цените в различните части на Гърция - на нощувки, храна по заведения.
Набелязах две места за по 5 нощувки с помощта на препоръки от темата и на Параход и peterky2002🌻, но сега като почнах да търся конкретно какво да запазя, тези на Халкидики ми се сториха по-високи осезаемо на нощувките.

# 323
  • В полите на Пирин планина
Миналата пролет бяхме с мъжа ми на Сапарева баня. Обяд / вечеря под 50-60 лева за двама нямаше, като ние пием малко - примерно чаша вино или по една бира. В Неи Пори на Олимпийската август сметките ни бяха 30-40 евро, като и сина ми, който е на 15  беше с нас. Сравнявам цени по наши и гръцки курорти.

# 324
  • София
zazu1, на Халкидики отдавна е по-скъпо заради големия наплив. Но пък транспортът дотам е евтин.

# 325
  • Sofia
А има ли разлика в цените в различните части на Гърция - на нощувки, храна по заведения.
Набелязах две места за по 5 нощувки с помощта на препоръки от темата и на Параход и peterky2002🌻, но сега като почнах да търся конкретно какво да запазя, тези на Халкидики ми се сториха по-високи осезаемо на нощувките.
Има, в Северна Гърция, където масово се посещава от българи, сърби и румънци цените са доста по-високи. На още два часа път надолу нещата с цените, тъпканицата и гостоприемството значително се променят.

# 326
Миналата пролет бяхме с мъжа ми на Сапарева баня. Обяд / вечеря под 50-60 лева за двама нямаше, като ние пием малко - примерно чаша вино или по една бира. В Неи Пори на Олимпийската август сметките ни бяха 30-40 евро, като и сина ми, който е на 15  беше с нас. Сравнявам цени по наши и гръцки курорти.

Къде, къде е Гърция в сравнение с България. Няма място за сравнение, просто!
Гърците са 100 години пред нас, мога да го заявя категорично. Имам роднини в Гърция, и аз самият съм живял там. Познавам културата и манталитета на страната. Нищо общо с България. Хората са, много пред нас. Знаят как да посрещнат гостите си, а гостите да се почувстват като в тях си. Предразполагат те, по най-добрият начин. Бил съм в всякакви ресторанти там, правилният подход на персонала към клиента е закон. Да ти е драго да седнеш да вечеряш, или обядваш. Още като седнеш, ти носят вода (безплатно) за сметка на ресторанта. Поръчваш, след което ти се приготвя на момента и ти се сервира най-вкусният морски деликатес, приготвен по уникален начин. Simple Smile
Тръгваш си с усмивка на щастие от заведението. Blush

# 327
Отдавна не е безплатна водата, хлябът също, ама айде Simple Smile

Iki70,
къде в Испания? Била съм само в Барселона, вярно два пъти, и цените определено не бяха по-ниски от тези в Гърция, а качеството и големината на порциите беше, с някои изключения, по-ниско.

Освен това и в Гърция има цени и цени. Далеч не само на Халкидики е скъпо, да не кажа, че има места, където е много по-скъпо. Но да, страната е голяма, море има за всички - и предлагане за всеки вкус и бюджет.

# 328
Параход, за Валенсия имам предвид. Петстепенно меню на човек /нарочно различни менюта, за да опитаме от всичко/, мъжът ми пие по две уискита плюс бира, а аз чаша вино за 60 евро. Стори ми се супер изгодно при положение, че в Гърция сме давали също толкова, но с по-малко храна и алкохол.
Сега ще ходим надолу към Андалусия,  предполагам е по-евтино.
Есента в Аликанте за 6 нощувки за двама със закуска и вечеря в бутиков хотел, 600 евро.
В Гърция ги даваме само за нощувка.
Няма да спорим де, но всеки има право на мнение.

# 329
Нощувките поскъпнаха в Гърция, вярно, особено на по-желаните места и/или във високия летен сезон. Но за храната все още мисля, че е съвсем разумно евтина.

Общи условия

Активация на акаунт