На море в Гърция 2023

• 80 651
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
За пръв път ли ти е, или сте виждали някои места на полуострова? Страшно харесвам Мани, бих добавила ден, за да поразгледате повече там. Пътува се бавно и местата са доста.
Толо, предполагам, е отправна точка за археологическите забележителности в Арголида (освен за Нафплио). Август по тия места е ужасна жега и не знам доколко удачно ще се разглеждат. Те са и наблизо едно до друго, а плажовете в района не блестят. Бих взела деня оттам. (Макар че това с жегата  и за Мани важи.)
Долу в Неаполи си ги оставете, там ще си починете с повече плажуване, в този район са най-хубавите.
Сигурно си взела предвид, че пътят на връщане ви е 14 часа без спиране.

# 121
И аз бих добавила един ден на Гитио, но откъде да го вземеш зависи какви са ти конкретните цели около Толо и Неаполи. Не стигнахме до Толо, но по снимки плажът ми се видя приличен. И аз го обмислях като 1-ва спирка.

# 122
  • Пловдив
Параход, били сме в западната част и южната до Каламата. За жегата....зависи от годината. Предишния път бяхме пак в края на августи беше съвсем приятно, като ми е ясно, че година с година не си приличат, де. И без това съм установила, че в един момент се пренасищаме от камъни и замъци и спираме даже да ги снимаме.
По една нощувка има попътна в двете посоки, не съм ги написала в бройката.

# 123
Аз лично долу бих ги оставила дните. До Елафонисос си струва и два, че и три пъти да се иде. На Плитра и Архангелос плажовете биват, както и около самия Неаполи. Павлопетри, ако се гмуркате. И Монемвасия и ето, станаха 4.
В Арголида Микена, Тиринт, Епидавър и стига толкоз, че наистина камъняк много. А и крепостта в Нафплио ако сложиш - тя поне може и с кола да се превземе Simple Smile

В Мани няма истински забележителности с изкл. на пещерите Дирос и една крепост Келефа, но всяко селце и паланка с кули е неповторимо и единствено по рода си. И тези на север около Кардамили и Агиос Николаос не приличат на тези във Вътрешно Мани, но може би и три дни няма да стигнат за всички.

# 124
Зависи от къде ще се връщате, но ако Гитио е отправна точка за Мани бих го сменила с Ареополи или близко селище. Спестяваш 30 допълнителни минути минимум. И е по-удобно за на юг и на север в Мани. Освен това Ареополи е далече по-колоритно с типична манийска архитектура. Но няма плаж, като Мавровуни до него. На мен лично Гитио не ми е топ спот на Мани. Обичайно крайбрежно градче, от малко по-големите. Ресторанти за обяд има, докато се местим от едно място на друго. Иначе с нищо не ме изненада или привлече за почивка там. При това няколко пъти.
Толо ми е доста пренаселено в сезон, заради хубавия плаж. Преди години си намерих много хубав апартамент с паркомясто в новата част на Нафплио и го смятам за по-добрия избор за нощуване в района. Иначе плажа под Нафплио - Каратонас си е напълно ок и поне е по-голям и ненатъпкан.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 17:15 от Fancy

# 125
Ako идеята е да ходят няколко пъти до  Елафонисос, по-добре направо на острова да отседнат. Ако целта е да комбинират забележителност и плаж, Толо по-атрактивно ми се вижда от Неаполи.

.... Иначе плажа под Нафплио - Каратонас си е напълно ок и поне е по-голям и ненатъпкан.
Не беше пренаселен, но пък на мен ми се видя доста безличен и съжалих, че не избрах Толо.

За Гитио съм съгласна, че не е нищо особено, но от логистична гледна точка смятам, че е удобно за спане.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 19:11 от Mur

# 126
Ako идеята е да ходят няколко пъти до  Елафонисос, по-добре направо на острова да отседнат.
Мхм, само докато не видят цените на острова в последните години... Такива са, че и всеки ден да ходиш с ферибота излиза по-евтино.

# 127
  • Sofia
Мхм, само докато не видят цените на острова в последните години...

Да, и аз се втрещих това лято. Ние ходихме през 2017 г. на Елафонисос и бе далеч по-приемливо, откъм цени за настаняване. А и със сигурност имаше повече свободни квартири – това лято всичко беше буквално разграбено, сякаш изкълвано от кокошки...

# 128
Дали има някой, който е бил в Kallitea Халкидики. Плажа ми се вижда доста хубав, но ме интересува дали шезлонгите навсякъде са плащат отделно от самата консумация която правиш?

# 129
Здравейте! Гледам за приемливи цени на фериботи до Наксос, от пристанищата на Атина. Цените ми се струват доста високи- 72 евро на човек в посока за бързите ферита от 3:30 ч. seajets. Blue star са по 42 евро, но пътуват по5:30ч. По-напред в темата пишеше, че Seajets не са за препоръчване. Защо? Може ли съвети  ако сте попадали на нещо по-изгодно?

# 130
Дали има някой, който е бил в Kallitea Халкидики. Плажа ми се вижда доста хубав, но ме интересува дали шезлонгите навсякъде са плащат отделно от самата консумация която правиш?
Последно вече навсякъде се плащаше на 1 ръкав.Поне на по-урбанизираните плажове.Там е най-голямата лудница.

# 131
mladamama,
преди 2 или 3 страници сме коментирали подробно Seajets. При спокойно море са ОК. При вълни е доста зле положението, особено че е затворено пространство като самолет, със запазени места, и не може да се излиза, като цяло е по-клаустрофобично пространство. По-често закъсняват, по-често ги отменят (пак при вълнение, не винаги).
За 2 часа разлика не разбирам какво има да му се мисли. Blue Star са чудесна компания, с хубави, големи фериботи, с палуби на открито, гледаш си островчета, ядеш, пиеш, снимаш...
Иначе цените на фериботите доста пораснаха в последните 1-2 години заради горивата (и не само).

До Наксос курсове има и от пристанище Рафина, често малко по-евтини и малко по-кратки. Освен с Blue Star, с Golden Star Ferries сме пътували по този маршрут. Тази година не съм се интересувала кои пътуват.

# 132
2019 на отиване към Наксос, пътувахме с бързия ферибот и стократно съжалихме. Бавния ни изпревари с има няма 3 часа, заради силно вълнение. Не бих си го причинила повече. То се клати това нещо, едва пъпли... мерси.

# 133
zazu1, ако проблемът е в скъпия ферибот, огледайте се в континенталното Йонийско крайбрежие - южно или северно от Парга, и в острови с по-поносими фериботни такси като Корфу и Лимнос (той за Лимнос не е по-кратък, но е поне значително по-евтин от този до Скиатос). И на трите вариантите са много, а завои като на Пелион рядко има и няма да страдате така Simple Smile
Благодаря!
А понеже доста ми хареса Скиатос (поне по снимки) - дали са оправдани според вас тези такси - т.е. дали островът си струва да ги прежалим?

В края на август и началото на септември почивахме на Скиатос. До последно се чудехме дали да не сменим дестинацията, защото фериботите за нашите дати бяха хем скъпи, хем неудобни като часове, но все пак отидохме. На място не му се изкефихте на 100 %, защото имаше разни странични обстоятелства, които ни изнервиха, а и имахме малко повече очаквания за наличието и на неурбанизирани плажове. Всъщност такива има, но са по-изложени на мелтема. В крайна сметка се прибрахме от Скиатос със смесени чувства, като казахме, че някога по-нататък бихме пробвали пак, но в комбинация със Скопелос.
След като мина малко време обаче, си дадохме сметка, че просто други неща ни поразвалиха кефа, а всъщност островът е много красив, с хубава инфраструктура, хубав град, подходящ е за деца, и започнахме да си говорим, че определено пак бихме отишли. Така че аз го препоръчвам с уговорката, че не е най-добрият избор за феновете на диви плажове, но за любителите на удобствата е перфектен.

# 134
И ние ходим в Гърция поне веднъж в годината, по-близо е от Черно море и освен това атмосферата е страхотна, където и да се отиде.

Общи условия

Активация на акаунт