На море в Гърция 2023

• 80 775
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Гледам за приемливи цени на фериботи до Наксос, от пристанищата на Атина. Цените ми се струват доста високи- 72 евро на човек в посока за бързите ферита от 3:30 ч. seajets. Blue star са по 42 евро, но пътуват по5:30ч. Може ли съвети  ако сте попадали на нещо по-изгодно?

От пристанището на Рафина освен Golden Star Ferries пътуват и Fast Ferries, поне последните години имаше всеки ден фериботи до Наксос и на двете компании. Въпреки името си, корабите на Fast Ferries бяха по-бавните и пътуваха около 5 часа (цените им тогава бяха по-добри от Blue Star). Golden Star имаха и бързи, за 3.5 часа стигнахме до Наксос, а цените им бяха като на бавния Blue Star от Пирея.

Но пак казвам, че това са наблюдения от последните две лета, цените се променят всяка година. Понякога зависи и от политиката им за възрастта, до която допускат дете безплатно. Веднъж например се оказа, че общата цена за бързия Seajet и бавния Blue Star е еднаква, защото на едното място не таксуваха по-малкото дете.

# 136
Здравейте на всички! Не преброих колко са темите подред вече, предполагам много, но имам много бърз тривиален и относителен въпрос - къмпинг Талата или Арменистис ви допада повече? Поздрави!

# 137
Ako идеята е да ходят няколко пъти до  Елафонисос, по-добре направо на острова да отседнат.
Мхм, само докато не видят цените на острова в последните години... Такива са, че и всеки ден да ходиш с ферибота излиза по-евтино.

За моите дати през лятото дали ще избера Елафонисос или района на Парга например, цените са съизмерими за сходен тип настаняване. На Халкидиките обаче е по-скъпо Kissing Smiling Eyes

# 138
  • Пловдив
И на мен не ми прави впечатление да е по-скъпо настаняването на Елафонисос. Обаче е януари и в момента за навсякъде могат да се намерят добри цени. Като видях как се вдигнаха цените 2-3 пъти миналото лято с наближаване на сезона, предполагам и сега ще е така.

# 139
Мнения за Переа? Притеснява ме, че е близо до Солун, а там има голямо пристанище. Водата и плажа дали ще са хубави?

# 140
Водата в целия залив е по-мътна. Переа не, но по-надолу има доста добри плажове. Колкото по-надолу към Халкидики, толкова по бистра вода. За дълъг уикенд е перфектно, но за единствена почивка за мен не става.

# 141
Мнения за Переа? Притеснява ме, че е близо до Солун, а там има голямо пристанище. Водата и плажа дали ще са хубави?
От този плаж надолу стават https://goo.gl/maps/qhtdAQtdpiWtihMS7

# 142
Calilo Hotel

Иос
помечтах, сверих си цените и си останах с мечтите Wink
Тази година съм набелязала Иос та ако някой е бил да сподели за кръчми, моля.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 12:39 от pinko

# 143
За този остров четох, че
бил много “младежки” и имало здраво купон.Това ме отказа автоматично😝

# 144
  • София
Ние бяхме на Иос (пише с И, защото ударението пада там) за 4 нощувки миналия юни, но преди "мидсомър", когато започват големите купони. Шумничко бяше вечер, но ние спахме в Хората. Със сигурност има и по-тихи места. За мен островът си заслужава, има страхотни плажове и гледки. Писала съм по-подробно през юли.

# 145
Зависи кога и къде. Аз го видях като един от най-спокойните острови, на които съм била. Обсъждали сме го тук много пъти. Сезонът на младежите започва на 17 юни с шведския празник Midsommar и приключва към края на август. Като купонът е локализиран в две улици на Хора-та и няколко заведения на плажа Милопотас. Съответно в началото на септември беше абсолютна тишина. А и в останалото време, ако си лягате рано и не сте в центъра на столицата или близо до клуб Far Out на плажа, няма изобщо и да ги видите и чуете тези младежи. Те излизат след полунощ.
Заради профила на аудиторията има и още един голям плюс - Иос е значително по-евтин от доста други Циклади.

Няколко снимки
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157689581755705

# 146
  • MJF
Здравейте, момичета!
Имам нужда от помощ относно избор на къмпинг за пресдтоящото лято.
Всяка година в последние 4-5 посещаваме за една от почивките ни в Гърция къмпинг Арменистис, тъй като ни допада самият къмпинг, спокойствието и плажа.
Тази година както всяка влязох да резервирам веднага след отваряне на формата, но ме изненадаха неприятно с пълна заетост за всички дати за предстоящият сезон от първия ден на резервациите.
Тепърва влизам да чета старите теми, но поради бързо заемане на хубавите местенца, искам да помоля да ми препоръчате друг подобен къмпинг с приятни къщички. Не е задължително да е на Халкидики, но да е с подобно устройство и с красив плаж.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 16:53 от FugeeLa

# 147
  • София
Тук е разказчето ми за Иос от миналото лято. Има и линк към снимките.

# 148
За този остров четох, че
бил много “младежки” и имало здраво купон.Това ме отказа автоматично😝

Бяхме последната седмица на август и първата на септември. Най- хубавата ни почивка до тук в Гърция.

Препоръчвам да се намери спане около Хората, но не и в нея. Ние спахме тук: https://goo.gl/maps/cmts2TFfPzSsTpqi8  И го смятам за перфектното място. Тихо, но почти в Хора. Със страхотен изглед:

Иначе на острова Bilaeti tavern е топ място за месо. Polydoros Restaurant беше тип столова, с много местни, най-евтиното ни хранене и много вкусно. Koubara Seafood Restaurant също не беше никак зле, но доста по-високи цени и  с повече претенции. В Хората за Το κουτούκι του Σαΐνη дори през септември се чакаше на опашка. Определено си заслужаваше. Помня, че ядохме заешко и козе там. Има и още, но не ги помня като имена и не ги намирам на картата.  

От плажовете най-много ни хареса Маганари. До толкова, че след като един ден бяхме на Милопотамос с неговите всевъзможни лодки и атракциони, втория ден обиколихме острова с останалите плажове, и след това ходехме само на Маганари. Пътят е около 20-30 мин. през планината, но напълно си заслужава спокойствието, което имахме там и чистотата на плажа.
Псати от другата страна също е хубав, но по наше време беше с вълни. Явно духаше от тази страна. Както и на Агия Теодоти. На Koumpara бийч бара е по-префърцунен, има май по-скъпи хотели и някакъв ризорт или скъпарска вила. И не ни хареса.

До толкова ни хареса там, че го обмислям толкова скоро за второ ходене. Тази година ми е много трудна за измисляне. Седмокласничка + невъзможност за отпуски в началото на септември, когато обичайно ходим в Гърция. Та остава средата на август, което за мен е ужас. Както заради жегата, така и заради тълпите. Чакам да видя дали ще възстановят линията до Родос и ще мисля за някой малък от Додеканезите.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 18:55 от Fancy

# 149
  • Luxemburg
Здравейте. Може ли да ми кажете от кой сайт мога да намеря голяма вила на Крит или къмпинг? Класа на детето искат да отидат всички (25) в края на учебната година заедно с 3 учители. Ще пътуват директно със самолет до Ханя. Оттам трябва да намерим автобусна компания и да наемат автобус до вила/къмпинг в близост до плаж. Хубаво е да има в близост къде да се хранят три пъти на ден. Туристическа компания за момента не искам да питам. Благодаря

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 00:03 от ronicat

Общи условия

Активация на акаунт