На море в Гърция 2023

• 80 766
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Най-трудната част ще ви бъде транспортът. Ще трябва да се свържете с местна компания за наемане на автобус. Не съм много сигурна как ще стане оттук, без човек на място.

Относно къмпингите. Има такъв и в пределите на самия град Ханя, до плажа Агия Апостоли. Казва се Camping Chania. Рейтингите не са добре. Но като логистика ще е най-удобен. Разгледайте все пак.

Ето още два, които смятам, че са подходящи и на хубави плажове, макар че пътуването до тях ще е по-трудно.
Camping Grammeno - на южния бряг, около 1.5 часа от Ханя. На разкошен плаж. https://goo.gl/maps/nsXZqzJfs7o5XU9PA
Camping Elizabeth - в покрайнините на Ретимно, 1 ч. от Ханя, на плажа Мисиря. Не е като Грамено, но е голям, пясъчен. https://goo.gl/maps/Q8B7ZNou32B12vW87

Във всички (или поне повечето) къмпинги в Гърция има ресторант, барче за напитки и сандвичи, обща кухня с пълно оборудване, хладилници. В Грамено има и минимаркет. Намира се на 5 км от близкия по-голям град - Палеохора.
От Елизабет центърът на града е на 2-3 км. Магазини и т.н. има и по-близо.
Вила за 30 човека не мога да си представя. Може би е възможно някой малък семеен хотел, с 10-15 стаи, да се наеме изцяло, но не знам дали не е късно за това, а и зависи от бюджета.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 01:04 от Параход

# 151
Трябва да направя превод за апартамент в Гърция. Досега съм го правила с TransferWise 'но собственикът ми казва 'че няма регистрация . Не трябва ли само аз да имам' а той си получава парите по сметката 'която ми е дал?

# 152
  • Luxemburg
Много благодаря за къмпингите Параход. Ще ги разгледам.
Моето семейство е било в Платаня и имаше директен градски автобус до летището. Та силно се надявам да намерим нещо подобно, но ако няма, то ще се прибегне до туристическа фирма да намери автобусна компания, тъй като никой от нас не говори гръцки.
Децата са на 15г, така че ще е важно да са на комуникативно място. Няма да стоят по цял ден на плажа и да искат да избягат от лудницата, а напротив. Ще искат да разгледат забележителностите на острова. Дори ако има екскурзии до някой друг остров ще е също добре дошло.

# 153
  • София
The Invisible, за Transferwise е така, както казваш. От няколко години обаче банковите такси за преводи в евро в ЕС са уеднаквени с левовите в страната. Най-изгодно е ако имате сметка с интернет банкиране. При мен в ЦКБ е 1 лв. таксата.

# 154
The Invisible, за Transferwise е така, както казваш. От няколко години обаче банковите такси за преводи в евро в ЕС са уеднаквени с левовите в страната. Най-изгодно е ако имате сметка с интернет банкиране. При мен в ЦКБ е 1 лв. таксата.
Благодаря Миленка
Точно в Цкб имам интернет банкиране' но левова сметка. Ще пробвам

# 155
  • София
Няма проблем от левова сметка - ще се превалутира по курса на банката. Отиваш на меню Валутни преводи -> Преводи в ЕИП. Мисля, че трябва да си с пълната версия на CCB Online с ел. подпис.

# 156
  • София
Здравейте. Може ли да ми кажете от кой сайт мога да намеря голяма вила на Крит или къмпинг? Класа на детето искат да отидат всички (25) в края на учебната година заедно с 3 учители. Ще пътуват директно със самолет до Ханя. Оттам трябва да намерим автобусна компания и да наемат автобус до вила/къмпинг в близост до плаж. Хубаво е да има в близост къде да се хранят три пъти на ден. Туристическа компания за момента не искам да питам. Благодаря

Ще ти пиша на ЛС.

# 157
Хубавата новина, която научих днес (не знам откога е):
Zante Ferries са се сдобили с нов кораб, с който сега изпълняват линията Александруполи-Самотраки. Така отново оперират с двата си познати оранжеви ферибота по Западните Циклади, както беше до 2019 г.
Това означава, че почти с абсолютна сигурност ще има ежедневен курс през лятото поне до главните острови Серифос, Сифнос, Милос, Иос, Санторини.

# 158
Здравейте, насочили сме се към Керамоти,аз и ММ, децата вече не са с нас.Ще прегледам Букинга, но ако някой може да препоръча хубаво местенце, да е на спокойно място, да мога да си пускам скарата, че си готвя по здр.причини.Да има къде да се остави колата.Били сме на Тасос, и само сме минавали през Керамоти,за Герито.За плажът знам, че е хубав.Blush

# 159
Ние сме много доволни. Има всякакви условия, включително барбекю, но аз не готвя. Чисто и красиво. Разполагат с няколко сгради. Ако решите да изберете това място, препоръчвам Ви да резервирате скоро. Simple Smile
https://sunsetluxury.com/

# 160
  • София
Здравейте,

Някой има ли отзиви за вила Yianna - https://www.villa-yianna.gr/?lang=en.

А за други вили, може и самостоятелни?

# 161
Благодаря!:hugs:

# 162
  • Пловдив
Здравейте!
Нахлувам в темата за което се извинявам! Признавам си, че не съм чела предишните страници, но ни предстои резервация в тази вила в Авдира и моля, ако някой има информация, запознат е с плажа пред вилата....
Всичко ще ми е полезно.

# 163
  • Русе
Трябва ли да знаем коя е вилата?

# 164
  • гр. Варна
Здравейте,
 В търсене съм на място, където да отседнем, на о. Корфу. Държим да има в близост хубав пясъчен плаж, уреден с чадъри, бийч барове и т.н. Знам, че няма много такива, но все пак, ако някой е останал доволен от някое място за настаняване, моля да сподели.
Засега съм се спряла на Bella Vista Apartaments, Пелекас, но нещо ме притеснява тази голяма денивелация, а и плажа май не е много добре. Всеки съвет ще ми е от полза.
Ние сме без деца, обикаляме за ден-два забележителностите и през останалото време обичаме да се излежаваме на плажа. Ценим добрата храна, но ако може да не я търсим много, много, т.е. да има наблизо или в самото място хубав ресторант. Благодаря предварително! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт