На море в Гърция 2023

• 80 727
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Много благодаря за насоките Параход, Vivi, Sabine Heart ще разгледам  във Валтос и ако не намеря нещо подходящо тогава ще е Сивота.
Нямам идея защо под Гърция почти всички разбират Халкидики - до Евия , Лефкада , Кефалония , Александропулис ................е само магистрали и не по труден достъп , Халкидики се пренасели бетер слънчака  , нека се отделим от там
Не знам кои са всички,но не съм съгласна с вас. По стечение на обстоятелствата миналата година бях сама с дъщеря ми от 3.08 за 2 седмици в Сарти като обикаляхме целия ръкав....пренаселени бяха само Каламици и Портокали ,но когато отидеш рано сутрин (в 6ч.) си абсолютно самичък и се радваш на изгрева и на празния плаж.  Трани Амудя също не беше пълен ...на всички останали малки плажчета бяхме по 20тина човека...всеки има своите причини в търсенето на мястото си в Гърция- едни са с малки деца и не им се пътува надалеч,на друг му е зле на ферибот,трети пък е ограничен в бюджета...и така...но в Гърция има от всичко за всеки.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 10:55 от Stelyana Treneva 617298

# 211
  • Sofia
Кои плажове освен Бела-Врака и Пердика  бихте препоръчали?

Agia Paraskevi Beach (не знам дали това не е този на Пердика, който споменаваш), Alonaki Beach, Skala и Amoni Beaches, Agios Giannakis Beach – имената са и линкове.

# 212
  • София
Vivi,
имаш ли спомен дали тези корабчета за Пакси и Антипакси вървяха всеки ден от Сивота? Сега като каза, си припомних, че във висок сезон има директно и от други места, но например от Амудия беше нещо като веднъж седмично.

Не мога да кажа със сигурност. По-скоро - не. Поне когато ние бяхме там.
Спомням си, че туристическата агенция е в центъра, близо до пристанището и минахме оттам след една вечеря. Имаха разлепени рекламни плакати по прозорците и си избрахме ден и маршрут и купихме билети (може да се купят и сутринта преди отплаването от самия кораб) - да не вземат да свършат местата. Simple Smile
Т.е., корабчето има курсове всеки ден, май. Но не всеки ден ходи до Паксос и Антипаксос, а има и други маршрути.

# 213
Някой ползвал ли е агенция да запазва за AI някъде в северна Гърция и Халкидики?

# 214
  • Sofia
Има друга тема за това, но май е доста позамряла. Тук не сме много фенове на този вид почивка, а и самата Гърция предлага много по-приятни начини за изхранване. Силата й не е в AI.

# 215
Аз на AL на ниво не съм била там.Може по мега скъпите хотели да е ок.Освен на Сани, навсякъде другаде е било доста компромисно от тези, в които съм била.Затова спрях с експериментите и предпочитам без храна.

# 216
Някой ползвал ли е агенция да запазва за AI някъде в северна Гърция и Халкидики?
Както вече се спомена на Гърция силата й не е в ОИ. Има хубави хотели с такъв, но са доста скъпи и то не само спрямо българските такива. С всички условности ще спомена Alexander the Great Beach Hotel. Не е нещо уау, но за цената си става.

# 217
Да, и аз не съм фен на този тип почивка. Просто с малко дете не винаги е удобно да се обикалят ресторанти. Поне при нас 🤣 и затова обмислям всички варианти

# 218
Да, и аз не съм фен на този тип почивка. Просто с малко дете не винаги е удобно да се обикалят ресторанти. Поне при нас 🤣 и затова обмислям всички варианти
С малко дете ви е супер на студия.Аз си готвех и ми беше мн. лесно да нахраня децата и пак на плажа(татко им спеше с тях обедно).Иначе по таверните се изнервяха.
Вариант Б е да взимате храна за вкъщи( студиото) или да хапвате на таверна на плажа.Но моят личен опит с малки деца е, че най-удобно ми е било да си хапваме в студиото, после ги приспивах, а аз на терасата си пиех питие.Всъщност почти винаги сме
били с познати с деца, две жени, и си помагахме в готвенето.Гледахме да сме близо до плажа.

# 219
falan, аз агенция не съм ползвала, но съм що-годе доволна от този хотел - Acrotel Athena Pallasse:
https://www.acrotel.gr/sofias-guesthouse/offers/?gclid=Cj0KCQiAw … qreYaAlyFEALw_wcB

Като условия беше супер, като храна - много богато, на моменти леко безвкусно, но аз съм от претенциозните. Като цени също е доволно скъпо, но и аз го избрах заради детето Simple Smile

# 220
Той май не е All Inclusive.

# 221
Не помня, ние бяхме на half board - с включена закуска и вечеря, не знам дали е имало опция за обяд, но на нас тогава ни беше единственото време, в което можехме да излезнем някъде с бебето...Та, може и да няма AL, но ми се стори, че е такъв тип

# 222
Не разбирам много каква е разликата дали ще седнеш в ресторанта на хотела или ще седнеш в ресторант от другата страна на улицата. Т.е. разбирам я чудесно - от другата страна най-вероятно храната ще е по-хубава Simple Smile
В Гърция впрочем има и немалко заведения, където на обед има витрина с готвени ястия и не се чака за приготвяне, а може да се вземе и за вкъщи - в студиата има условия за хранене, затопляне на храна. Особено по време и след ковид доставката/take away е страшно развита.
Никога не ме е затруднявало да ходя с дете на ресторант, нито в Гърция, нито в България. Може би защото не го свързваме със седене по 4-5 часа, не пушим и алкохол малко консумираме. Виж в Чехия през зимата с пълзящо/прохождащо беше по-трудно, но и там намерихме сръбски ресторант, пълзя по пода и справихме Simple Smile

# 223
Не помня, ние бяхме на half board - с включена закуска и вечеря, не знам дали е имало опция за обяд, но на нас тогава ни беше единственото време, в което можехме да излезнем някъде с бебето...Та, може и да няма AL, но ми се стори, че е такъв тип
Питам, защото въпроса беше за All Inclusive, а този хотел май не е.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 18:02 от Мъфин

# 224
Атена Палас се предлага от българските агенции на халф борд, да (закуска и вечеря).

Общи условия

Активация на акаунт